Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

da li je neko to probao sa starijim karticama tipa 5850?

ako jeste i ako ima ubrzanje bacite bin fajl

jel se dobija nešto na 280x kartama sa novim minerom?

ja koristim 4.1, koliko se može dobiti sa novim i koji je novi? :)

Pa novi je ovaj poslednji o kome se priča, izvrti poslednjih nekoliko strana... Oko 25% se dobije na 280x

skinuo sam ga, mada mi i dalje piše 4.1 verzija, skinuo sam ovaj što je neko naknadno okačio što je saj rekao da okači pošto on ima pogrešan, ali i dalje isto :S aj sad ću videti sa drajverima 14.6

Poslednja izmena:
Ubaci bin fajl koji su kačili, u njemu je magija

Sad je vreme da se kupuje DRK. Evan je otkrio u cemu je bio problem. Sad ce cena opet gore.

[01:51] <evan82> http://pastebin.com/QmbM8dPH
[01:51] <evan82> I found the problem :)
[01:51] <evan82> It's actually rather simple to fix
[01:51] <tifozi> ahem
[01:52] <evan82> anyone care to guess from the paste? I'm curious
[01:52] <tifozi> checking
[01:52] <tifozi> badVote
[01:53] <evan82> Both votes have the same hash, but they have different votes
[01:53] <evan82> er both blocks*
[01:54] <evan82> Two blocks are solved at nearly the same moment on the network, both are propogated and accepted by the network. In the current implementation both blocks have the same hash, but in these blocks there's some discrepency about who to vote for.
[01:54] <evan82> In one block the miner votes for 88802 and 88803, in the other the miner abstains from voting. When the next block is solved it's based on of one of the older blocks, so half of the network beleives the miner cheated and rejects the block causing a fork.
[01:54] <GNULinuxGuy> nice
[01:54] <evan82> The solution to this is rather simple. Any changes to the votes need to also change the hash of the block. The network must not think these two blocks are the same.
[01:54] <tifozi> How come we didnt see this in testnet
[01:54] <tifozi> seems rather simple problem
[01:55] <tifozi> what in mainnet causes it
[01:55] <evan82> Not sure. No one noticed.
[01:55] <qqr> race conditions are hard to witness

Ubaci bin fajl koji su kačili, u njemu je magija

ubacio sam od asusa 280x, ali opet je bilo isto sve, sad sam instalirao 14.6 pa ću videti šta se dobija sa njima, znači iz starog minera izvučem bin fajl, a opet pokrećem preko bat fajl-a? Isto i njega sa starog minera?
A miner koristim onaj (fixed)?

Hm, ja sam sad u rebusu skroz :) I stari koji sam koristio sa novim drajverima je skočio sa 3100 na 4000 na 280x, samo još da ga očita pool.

Ja kopam od početka na http://www.drkpool.com šta mislite o tom pool-u? Koji je najisplativiji za kopanje?

Poslednja izmena:
Sad je vreme da se kupuje DRK. Evan je otkrio u cemu je bio problem. Sad ce cena opet gore.

[01:51] <evan82> http://pastebin.com/QmbM8dPH
[01:51] <evan82> I found the problem :)
[01:51] <evan82> It's actually rather simple to fix
[01:51] <tifozi> ahem
[01:52] <evan82> anyone care to guess from the paste? I'm curious
[01:52] <tifozi> checking
[01:52] <tifozi> badVote
[01:53] <evan82> Both votes have the same hash, but they have different votes
[01:53] <evan82> er both blocks*
[01:54] <evan82> Two blocks are solved at nearly the same moment on the network, both are propogated and accepted by the network. In the current implementation both blocks have the same hash, but in these blocks there's some discrepency about who to vote for.
[01:54] <evan82> In one block the miner votes for 88802 and 88803, in the other the miner abstains from voting. When the next block is solved it's based on of one of the older blocks, so half of the network beleives the miner cheated and rejects the block causing a fork.
[01:54] <GNULinuxGuy> nice
[01:54] <evan82> The solution to this is rather simple. Any changes to the votes need to also change the hash of the block. The network must not think these two blocks are the same.
[01:54] <tifozi> How come we didnt see this in testnet
[01:54] <tifozi> seems rather simple problem
[01:55] <tifozi> what in mainnet causes it
[01:55] <evan82> Not sure. No one noticed.
[01:55] <qqr> race conditions are hard to witness

posto i ti ne spavas vidim da ga cekas na koliko da ga stavim? oduzi se ovaj radni dan...

da li je neko to probao sa starijim karticama tipa 5850?

ako jeste i ako ima ubrzanje bacite bin fajl

Probao sam na 5650 i nema razlike ,na njihovoj stranici i pise da ne podrzava 5xxx i 6xxx seriju. Ne znam kako su onda bolji rezultati na 6950 ali nije ni bitno,vazno da je bolje.

Koja verzija DRK walleta radi 100%, ovaj najnoviji sto sam skinuo V0.9.10.1-unk beta nece da se sinhronizuje, stao je na 9 nedelja i ne mrda.

da skinuh i ja ovaj 9.2, stari 9.1 nece koliko sam skinuo njega odma ga promenise na ovaj drugi :p

bajdivej, nadjoh ~9 drk-a u novcaniku, ostalo jos kad je izasao sto sam kopao :p tad je to bila sica i mrzelo me je da palim walet i saljem na menjacnicu da prodam, a sad koliko vredi je druga prica

Ok, mislio sam da nisu posto si citirao post koji kaze da je na 13.11 ... Ne znam stvarno, ja nisam imao tih problema, mozda si skinuo neku verziju minera koji ima taj problem, posto su danas postavljeni nekoliko linkova ka varijacijama ovog minera, probaj ovu verziju ukoliko nemas bas nju - https://mega.co.nz/#!hZUAzQDQ!GrLynWXGP5wFIiDmFpXnTiXV-AI_bkXEFfQrJpbwF1o

Sa ovim mi pali sve tri karte. E sad na 270x dobijam ubrzanje a na 280x jos su gori rezultati. Jel moze neko da okaci ceo miner sa bin fajlovima za 280x koji radi.

da skinuh i ja ovaj 9.2, stari 9.1 nece koliko sam skinuo njega odma ga promenise na ovaj drugi :p

bajdivej, nadjoh ~9 drk-a u novcaniku, ostalo jos kad je izasao sto sam kopao :p tad je to bila sica i mrzelo me je da palim walet i saljem na menjacnicu da prodam, a sad koliko vredi je druga prica

Sad zaboravi opet na te novcice pa da vidis za par meseci kad se opet setis...

jel moze neko da laze kakav je proces tacno sa ubacivanjem binova? znaci obrisem stare binove, stavim novi, podesim TC i w u batu po vrednostima koji pisu u binu i pokrenem miner? jel x11-sgminer-mingw-build2 ovaj i dalje najbolji miner?

Ne, procitaj zadnjih 5-6 stranica. Ima novi miner koji brze radi sa 14.6 drverima i taj bin koji ubacujes je bas zbog njega da bi radilo na zvanicnim 14.4 .

Sto je DRK vracen u "normale teme" jel to neko pukao pare na DRK ili pravi se mesto gore za MAX :p .

Uspeo sam napokon namestiti da mi rade grafike sa novim minerom, morao sam reistalirati sve WIN. Karte su toplije za koji stepen i na starom mineru sam koristio I 13 ovde mora I 18 da bi dalo prave rezultate. Sa ovim rezultatima AMD opet cepa Nvidiu, ali polako serija 5 i 6 ispadaju iz igre jer se za njih vise izgleda ne prave novi kompaktibilni mineri.

Pa naravno, čovek posle svakog "darkfork-a", kupi jeftine novčiće, napali masu kao keiser i proda. Darkfork-ova ima i biće ih na pretek, sigurno. Može slobodno da promeni ime u darkfork. :D Svi smo mi pristali na svaku moguću manipulaciju sa bilo kojim novčićem, nema izuzetaka.

Ma daj, pa moze da kupi novcice kad hoce kao sto smo i mi svi mogli. Do sada smo mogli svi mi 20x da obrnemo sve novcice. Glupo je da njega poredimo s Kajzerom je Evan stvarno radi nesto a Max samo mulja. Bez namere da branim nekoga, nekada malo preterujemo s teorijama zavere ;)

Priznajem, preterao sam. (malo) :D

Ma nisi samo ti tu u pitanju. Kruzi ta prica a nema veze s mozgom. Kad je bio fork par sati cena nije ni mrdnula jer ljudi nisu ni znali. Evan je prvi mogao da dampuje jer je on prvi znao sta se dogadja i dok se on nije oglasio cena nije mrdnula. Zato kazem da cela prica nema logike al ajde.
Ja cu da zamenim ltc za drk pa cu da vratim kad drk ojaca malo.

Nazad
Vrh Dno