Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Pa na drk-u uzimaju 20% za masternodove to je još gore od 5% za miner. Znači na 50% instamine ide još 20% od svakog bloka, bogati postaju još bogatiji :D

Pa ti podigni masternode ;)
To jeste ali je lepo zamisljen sistem koji se sam odrzava. Za svaki MN je 1000 novcica manje u opticaju. 20% se deli na 800 trenutno aktivnih masternodova. Ovamo 5% ide jednom liku. Razlika je ogromna ;)

Pa ko te tera da dajes 5%, prvo-ne moras uopste ni kopati njegovim minerom, imas wolfov gde je fee 0, a za claymora ako bas hoces preko njegovog, imas proxy pa takodje ne placas 5%. Postoje i cuda mineri za sve sa nv kartama za koje posle izlaska serije 800 racunam da preuzimaju primat u kopanju ionako, tako da suma sumarum, lik vise ne uzima ni deseti deo od tih 5%.

Vreme će pokazati.
Koliko znam, sa rc5 postaje open source i tada će se mnogo više znati.

Moje mišljenje: klasično spinovanje da se cena spusti dole pred novi pump. Buy on rumour - sell on news... klasičan primer.
Mislim da će uskoro fin dump, izmedju 30-40k (moguće i da dotakne 20k kao prošli put) a onda će fino da se napumpa do 80K kada će ponovo krenuti priča kako je darkcoin dojaja i je*ite ae hater-i itd itd.
I tako u krug.

Poslednja izmena:
Spinovanje bi bilo da je nešto na tom linku netačno. Ovako to su činjenice koje će ostati bio pump ili dump, svejedno.

Edit: Kratkoročno, zašto da ne, može da se zaradi, ali dugoročno tih 2 miliona instamine mora jednom da se dampuje. Ko bi ovaj novčić pogledao da se sad pojavi i da mu je cena par stotina satošija?

Poslednja izmena:

Hmmm, zanimljiv thread. Koliko sam ja razumeo ti novcici su prodati za sicu u pocetku.
Za ono s pocetka i onim oprecnim informacijama stvarno ne znam, prvi put sam sada video. Moguce je da je to razlog pada, ko zna. Ne verujem ja previse u to mada koliko sam ja razumeo tu pricu ti novcici su davno istovareni. Dali je istina, ne znam. Ne znam ni kako bih proverio to.

Ma da sigurno je neko sacuvao dva miliona novcica i nije prodavao kad je vrednost bila x5 nego sada.

DRK pošteni scammer :)

Tvrdnja da su ti novčići rasprodati na početku je ista kao da ja recimo kažem da je dev te novčiće rasporedio na 105 svojih wallet-a :D mogu biti i poklonjeni to ne menja činjenicu da je za prvih 32h stvoreno 2 miliona od ukupnih 4 i kusur miliona što se može proveriti na svakom block explorer-u. Block je bio 500 koina, nije postojao windows miner dakle klasičan instamine i onda fork da se smanji ukupan broj novčića sa 80+ miliona na 22 mil i fork da block reward bude 5 umesto 500 coina. Dakle nije stvar verovanja, sve to se može videti na block exploreru evo npr: https://chainz.cryptoid.info/drk/ bilo koji od prvih 4000 blokova koji se pominju.
Dakle traži se da verujemo da su ti novčići istovareni i istovremeno da verujemo da su transakcije anonimne jer je darksend još uvek closed source.

edit: evo još u sličnoj temi kreator coinjoina gmaxwell odgovara na hajp oko closed source anonimnosti a ima i dalje u temi deo kada se uključuje i evan, kreator drk-a i nudi svoju verziju coinjoina na audit na šta od gmaxwella dobija odgovor da ima pametnija posla nego da radi review zatvorenih sistema.

Poslednja izmena:
Mislim da su u samom startu istovareni ali nemoj mi verovati, pricalo se o tome jos ranije zato taj instamine nisam ni dovodio nesto posebno u pitanje.

Edit: Pa nece biti jos dugo closed source. Cek, 2 od kojih 4 miliona ukupno? Taj deo nisam razumeo.

Poslednja izmena:
Tvrdnja da su ti novčići rasprodati na početku je ista kao da ja recimo kažem da je dev te novčiće rasporedio na 105 svojih wallet-a :D mogu biti i poklonjeni to ne menja činjenicu da je za prvih 32h stvoreno 2 miliona od ukupnih 4 i kusur miliona što se može proveriti na svakom block explorer-u. Block je bio 500 koina, nije postojao windows miner dakle klasičan instamine i onda fork da se smanji ukupan broj novčića sa 80+ miliona na 22 mil i fork da block reward bude 5 umesto 500 coina. Dakle nije stvar verovanja, sve to se može videti na block exploreru evo npr: https://chainz.cryptoid.info/drk/ bilo koji od prvih 4000 blokova koji se pominju.
Dakle traži se da verujemo da su ti novčići istovareni i istovremeno da verujemo da su transakcije anonimne jer je darksend još uvek closed source.
Realno, svi kopamo ili kupujemo dark radi profita u redu veličine koje će nam doneti u BTC ili eventualno FIAT. Neko je sebi zacrtao da je to $10 a neko $100 ili $1000.
Može da postoji 1000 teorija zavere i dalje ovaj novčić ima veliku bazu fan-ova i kitova što je idealan mix za profit koji sam iznad naveo.
Takođe, poput scrypt-a, Dark je obezbedio "malim" ljudima novu veru u kripto i mogućnost za ozbiljnu zaradu jer kad je došao nije postojalo nade da će gpu mining preživeti dolazak scrypt asic-a. Makar i kratkoročno ~6 meseci što je u kripto svetu svetlosna godina.

Danas su svi alt novčići kopija darkcoina kao i litecoina pre toga. Sa te strane skidam mu kapu. Što se mene tiče onaj ko ga je napravio i treba da se obogati.
Meni lično je duplirao BTC štek i čini mi se da će ga uskoro opet duplirati. Back to basics :).

Poslednja izmena:
Realno, svi kopamo ili kupujemo dark radi profita u redu veličine koje će nam doneti u BTC ili eventualno FIAT. Neko je sebi zacrtao da je to $10 a neko $100 ili $1000.
Može da postoji 1000 teorija zavere i dalje ovaj novčić ima veliku bazu fan-ova i kitova što je idealan mix za profit koji sam iznad naveo.
Takođe, poput scrypt-a, Dark je obezbedio "malim" ljudima novu veru u kripto i mogućnost za ozbiljnu zaradu jer kad je došao nije postojalo nade da će gpu mining preživeti dolazak scrypt asic-a. Makar i kratkoročno ~6 meseci što je u kripto svetu svetlosna godina.

Meni lično je duplirao BTC štek i čini mi se da će ga uskoro opet duplirati. Back to basics :).

Sa ovim se potpuno slažem. I prvi ću ući zbog profita kad vidiim da može da se ostvari. Ali ovo nije novi bitcoin a predstavlja se i hajpuje kao da jeste.

Edit: Pa nece biti jos dugo closed source. Cek, 2 od kojih 4 miliona ukupno? Taj deo nisam razumeo.

Pa prva dva miliona, ona za koje se nikad ne pita :D

Jel neko procitao onu teoriju zavere o moneru? Ja sam se smorio u startu :d
Pa ovo o drk-u je za malu decu, slikovnica naspram Tolstoja :d

Sporo ovaj darkcoin traži dno odakle će da se odbije... još uvek čekam.
Problem je BITTREX i 100 drugih novčića gde se pretapaju sredstva, svaki dan se napumpa i dumpuje 2 ili 3 coin-a... kad se istroše tu prelaze na DRK a onda ide jedno lepo dno koje će pratiti još lepši pump, na ~80K.

Bio je double top na 0.0054 znači trebalo bi dole. Ili neko hoće da mislimo da bi trebalo dole :trust: :d

Kratkoročno može i sideways da ide :d

sideways ne moze, postoji "bocni trend" ali to su isto oscilacije malih razmera, nedovoljne da se iz njih ista zakljuci,tj periodi kada se trgovina ne preporucuje.
(ko da moze nesto pa da se zakljuci i na velikim oscilacijama.... hahahahahaha).

Ja samo mogu da zaključim da je priča sa valutama koju kopaju AMD karte završena. Sa onima koje mogu da kopaju Asici takođe, osim samog BTC-a. Biće manjih sporadičnih pumpova i mini hajpova oko nekih novih valuta, ali to je sve. Staru slavu više niko neće doživeti i sve nekad popularne valute polako će propadati, što je odavno vidljivo svima koji su se usudili da se suoče sa realnošću. Jednostavno je tržište rasuto i prezasićeno sa bezbroj klonova visoke potrošnje i nikakve isplativosti. Gospodo, svedoci ste kraja jednog crypto perioda koji je trajao nekoliko godina i za nekoliko meseci bićete svedoci početka novog. Kome se ne sviđa ova prognoza nema potrebe da se svađa samnom, navedeno ni mene ne čini srećnim, ali bojim se da ne grešim. Za ovakvo predviđanje uopšte ne treba biti Nostradamus, dovoljno je trezveno sagledati situaciju i podsetiti se na hronologiju dešavanja. Srećno svima nama!

Kakve veze tvoj post ima sa darkcoin-om? Ili si samo izabrao random temu da izraziš svoje mišljenje? :)

Ovo sam mogao napisati bilo gde, ali eto, zatekao sam se ovde, a odnosi se i na dark coin u koji se još uvek puno veruje. Žao mi je zbog nedostatka entuzijazma i ako sam nekoga iziritirao, ali to je moje mišljenje. Možda će nekoga podstaknuti na trezvenu analizu i prenuti iz uspavanosti, pa ćemo čuti nešto mudro. Fakat da su iznenađenja moguća, ali ja se do daljnjeg na čuda sigurno neću kladiti. Sve će biti mnogo jasnije kad za koji mesec izađu ozbiljne nVidia karte i novi algoritmi za crypto coine. Ovako dalje jednostavno neće moći, jer je kopanje postalo potpuno neisplativo, trošenje struje i hardvera (novca) sa nadom u čudo, dakle - čista kocka. Prestala je akumulacije kapitala i gubi se smisao. Nešto će morati da se promeni. Prosta, nemilosrdna logika.

ako i nVidia izbaci neke nove karte i Ati ce imati spreman odgovor, videli smo kako se dizao hash rate (sa bin file-ovima), i opet sve u krug , kupicemo te nove karte i napreeed :)

Pa izbacijo je ati juče nove kartice 285, al bolje da i nije...

Za igrice je Ok, ali kako kopa to ćemo da vidimo.... Nažalost cena neobećava :(, kao ni occ, vidi se da štedelo na hlađenju, naponskoj jedinici.......

Ovo sam mogao napisati bilo gde, ali eto, zatekao sam se ovde, a odnosi se i na dark coin u koji se još uvek puno veruje. Žao mi je zbog nedostatka entuzijazma i ako sam nekoga iziritirao, ali to je moje mišljenje. Možda će nekoga podstaknuti na trezvenu analizu i prenuti iz uspavanosti, pa ćemo čuti nešto mudro. Fakat da su iznenađenja moguća, ali ja se do daljnjeg na čuda sigurno neću kladiti. Sve će biti mnogo jasnije kad za koji mesec izađu ozbiljne nVidia karte i novi algoritmi za crypto coine. Ovako dalje jednostavno neće moći, jer je kopanje postalo potpuno neisplativo, trošenje struje i hardvera (novca) sa nadom u čudo, dakle - čista kocka. Prestala je akumulacije kapitala i gubi se smisao. Nešto će morati da se promeni. Prosta, nemilosrdna logika.

Pa tako je bilo i ranije kada ste pre godinu dana tacno kopali LTC u nadi da ce preci 2-2.5 $ ...

Sto se tice DRK-a on je ocigledno podcenjen i terbalo bi da krene malo gore ...

Vrh Dno