Šta je novo?

Dark Souls

Da, humanity ima uticaj na drop rate, ali je cap na 10 humanity. Moze jos malo da se digne sa prstenom za koji sam zaboravio kako se zove, a necu da ti kazem gde se nalazi da ti ne spojlujem :)

Nadam se da cu u skorije vreme da nadjem neki helm da skinem ovu odvratnu svinjsku glavu sa glave. :D

Serpent ring, a nalazi se u ... :D

Naleteh sinoc na Hidru, plasim se da joj pridjem na manje od 100 metara ali mnogo me kopka onaj vodopad pored. Pokusacu veceras ali bice tesko tu pokupiti fleku sa dusama ako me opegla :D.

Evo ti jedan polu-spoiler u vezi hidre pa ako hoces citaj.

Ne vredi da se bijes sa njom dok ne nadjes odredjeni prsten, koji ti omogucava brzo kretanje kroz vodu. Do prstena mozes doci ako si ocistio donji deo katedrale i aktivirao lift. Vodopad je samo put u deo kome mozes pristupiti i sa neke druge strane, nista posebno

Ako mislis na Undead Parish njega sam bas pocistio i imam lift ka Firelink Shrine-u. Trebalo bi jos jednom da obidjem i proverim svaki cosak ali nisam nikakav prsten nasao za sad. Hvala za savet, da ne ginem k'o leming za dzabe. Ja sam jako uporan i treba mi dosta vremena da odustanem od izazova, kod onog zmaja na mostu sam odustao posle dva sata i samo protrcao pored njega.

Jel si uzeo klejmor? Zmaj se ne vraca gore dok ne krenes da se vracas tim mostom i to mislim da treba bar do pola da dodjes, ako ne i dalje. Mozes pokupiti taj loot ispod njega, inace je jaaako ******* i osim satisfakcije sto ces ga ubiti ne dobijas bog zna sta (10k dusa ako se ne varam).

Uzeo klejmor i podigao na +5, to mogu za sada mada s obzirom koliko razlicitih materijala imam za upgrade cini mi se da cu morati da konsultujem wiki oko toga. A sad si mi napravio problem sto si spominjao lift, malo sam vise obratio paznju na njega i provalio da moze da se iskoci. Do sad sam ziveo u blazenstvu neznanja blenuci u zid s druge strane :D. Vidim da nesto svetli na krovu u daljini i vec sat vremena pokusavam da preskocim nekako ali to deluje kao posao za Laru Kroft. Moracu da popustim i pogledam na YouTube.

EDIT: pogledao ovaj video (ne ceo, samo dok dodje do gnezda) i ja sam to vec malopre pokusavao ali na onoj gredi meni nece da hoda do vrha, samo do polovine, pokusacu opet.

Poslednja izmena:
Ja sam uspeo iz prve, ne znam kako ti padas. Inace ni ja nisam provalio da tu treba da se iskoci iako sam snimio to mesto dok sam se vozio liftom, jednostavno mi mozak nije proradio u toj ranijoj fazi igre, nisam shvatao kako funkcionisu ta skrivena mesta u ds. Jako dobro su maskirana. Neke baklje pa cak i citave deonice sam nalazio tek posle citanja wikija. Bio sam u fazonu da ocistim celu deonicu i kad sam siguran da nema vise nista bacim pogled na wiki i prenerazim se sta sam sve ispromasivao. :D

Ja ovo nikad ne bih nasao, pitam se samo sta cu sve da propustim. Sto se tice grede, dodje do pola i onda nece dalje nego zapinje kao da ima nevidljivi zid, mora da se sprintuje da prodje uzbrdo. Mislim da mi je rano da se vracam u Asylum, ubi me boss jednim udarcem. Moracu da upotrebim backup save kao najgori cheater, zao mi da izgubim sav Humanity.

Drugi Asylum Demon je laganica, samo nadjes tacku iza njegovog dupeta gde te ne moze zakaciti magicnim talasom. Mislim da mu je sa desne strane. Nadam se da ne zameras zbog spojlera.

Nego, jel sad kapiras o cemu sam pricao kada sam govorio o dizajnu nivoa?

Ne zameram, i meni se ucinilo da je vazduh cist na jednom mestu tj. nema onog narandzastog oblaka koji te razvali. Problem je sto mu premalo skidam a dovoljno je jednom da se zeznem pa da me nema :D. Nego napolju mi je jaje u gnezdu trazilo da ga grejem??? To cu morati da provalim a ako ne pogledacu na wikiju, bas me kopka :D.

to je snuggly the crow.
ostaviš nešto u gnezdo (npr moss clump, humanity, soul of manus ... ) ugasiš igru, pnovo je startuješ, i on ti umesto tog dela inventara koji si ispustio, da recimo demon titanit , ili tako nešto kvalitetno .
Imaš jednu zamenu po stavki za jedan prelazak igre .

Inače , čitajte dark souls wiki za detalje .

ps . hidru je veoma lako ubiti i bez iron ringa. pridješ bliže da te ne gadja vodenim topovima, lock on pre nego što zarije glave , i posle bez lock-ona reži reži .

Heh kako glupavo, a ja razmisljam kako da ga zagrejem, da mu donesem cebe ili da legnem pored nekako. Pogledacu na wiki da vidim sta od inventara vredi zrtvovati. Bitno je da je debela guzica iseckana, pomogao mi je dosta onaj stit sto se tu dobija kod onog viteza. Ima veliki magic def a ona vatra je magic. Prvo sam mislio da je vatra ali bilo mi sumnjivo sto Dark Knight Shield ne moze uopste to da blokira. Jel koristio neko Dark Knight Sword, jel vredi koristiti njega umesto Klejmora? Za sad mogu samo sa dve ruke da ga koristim, fali mi 4 STR.

Pa vidi da li ti odgovaraju animacije napada, i gledaj ocene za napad. Jedino je problem sto se ta specijalna oruzja nadogradjuju drugacije, ne klasicnim mineralima i mislim da idu samo do +5 ali nisam siguran. Procitaj lepo ovo i pogledaj dijagram, nema tu spojlera a dosta ce ti pomoci. Inace ja sam sa klejmorom zavrsio igru.

darksoulswiki.wikispaces.com/UPGRADES

Inace tog Stray demona nisi morao da bijes odmah, moze onaj patos sto propada da se obidje i da se sve istrazi pa kasnije da mu se vratis.

Poslednja izmena:
Au kakva igretina!Ovo je zlo koliko je tesko,nema mesta za opustanje,svaka im cast kako su osmislili dizajn nivoa!

Heh kako glupavo, a ja razmisljam kako da ga zagrejem, da mu donesem cebe ili da legnem pored nekako. Pogledacu na wiki da vidim sta od inventara vredi zrtvovati. Bitno je da je debela guzica iseckana, pomogao mi je dosta onaj stit sto se tu dobija kod onog viteza. Ima veliki magic def a ona vatra je magic. Prvo sam mislio da je vatra ali bilo mi sumnjivo sto Dark Knight Shield ne moze uopste to da blokira. Jel koristio neko Dark Knight Sword, jel vredi koristiti njega umesto Klejmora? Za sad mogu samo sa dve ruke da ga koristim, fali mi 4 STR.

Klejmor je mama, kao sto rekoh. Brz, jak, moze se nabudziti. Oruzje sto ostaje od crnih vitezova se ne budzi na isti nacin kao ovo obicno i skroz nabudzeno nije jednako efikasno. Ima ekvavalent Klejmoru, jedan mac sto sam pravis ali nije jednako dobar ali je blizu.

Sto se tice Hydre, dobro ti gore kaze kokan, samo vodi racuna da je kod te (ala sevaju spojleri :D) hidre najveci problem to sto izmedju tebe i nje stoji bezdan koji se ne vidi dobro i u koji ako upadnes, pa pa dushe. Vodi racuna o tome, linija je prilicno ostra ali se tesko uocava.

Wiki mozes da citas ali je mnogo bolji filing ako provalis sam, mada je tesko i zahteva dosta koncentracije i logicnog razmisljanja kao sam i vidis. Na primer, sasvim je logicno da drevna zver kao Hydra dolazi iz dubina nicega pa zato i taj bezdan oko nje.

Poslednja izmena:
Spoiler kako sam pobedio hidru:

Sa prstenom, trckaram po ivici jezera, dovoljno blizu da ne pljuje a dovoljno daleko od rupe. Krecem se levo-desno u zamisljenom polukrugu ispred nje i ona me napada tako sto glavama od gore pokusava da me dohvati i zabode se u vodu. Dok tako stoji sekundu-dve ima se vremena za par udaraca. To je cela mudrost, jedna po jedna glava, nije uopste tesko. Normalno prvo se ocisti sve od kristalnih golema.

Edit: Sad sam video da je kokan napisao isto to ali u malo kracoj formi. Nisam imao pojma da tako moze i bez prstena.

Kada bi recimo postojala neka druga hidra :D, nju sam sasvim slucajno pobedio na onaj cheat nacin, ali nisam procitao na wikiju nego sam bezao i samo odjednom poceli dragon skejlovi da ispadaju i duse dole na counteru da se vrte :p

Poslednja izmena:
Pitam se gde bi ta neka zamisljena druga hidra mogla biti, sigurno na nekom zaboravljenom mestu duboko ka srcu zemlje :p

Verovatno negde gde Ivke nece stici bez wikija :)

Pitanje je da li je iko sa foruma uspeo da nadje tu lokaciju bez pomoci.

Cisto sumnjam, a ta lokacija (pogotovo muzika) je meni mozda i najjaca u celoj igri.
edit:
Koliko bih voleo da jos jednom mogu da osetim "rush" prelaska igre prvi put. Meh, ceka se DkS II :)

Poslednja izmena:
Inace tog Stray demona nisi morao da bijes odmah, moze onaj patos sto propada da se obidje i da se sve istrazi pa kasnije da mu se vratis.
Obisao sam ja okolo, pobio crne vitezove i sve pocistio a onda se vratio kod njega. Proradio inat, nisam hteo da odustanem jer sam video da mogu da ga dobijem, 3x sam ga spustao na manje od 20% HP-a. Kao sto rekoh onaj stit mi je pomogao da izdrzim dok ne nadjem tacku gde mi ne moze nista ona vatra.

Verovatno negde gde Ivke nece stici bez wikija
Da, cim sam video za ono u Firelink Shrine-u sa gnezdom ukapirao sam da je neke stvari nemoguce naci bez pomoci. Ljudi koji igraju online imaju pomoc u vidu onih poruka a mi moramo da gledamo na wikiju. Problem je samo naci balans da sebi ne spojlujes previse.

Ma da, ja sam već palamudio o tome, na nekim mestima su preterali po meni. Pogotovo što se tiče te lokacije o kojoj smo pričali, ali videćeš i sam.

Gledam ovaj upgrade guide, za moj build bez INT i FAITH jedino mi preostaje regular, lightening ili fire, eventualno jedno divine oruzje za kosture?

Ja sam koristio Lightning Claymore, super je. A imao sam i druga oruzja nabudzena do vrha.

Ma strcis se u katakombe, poubijas one nekromansere koji podizu kosture i posle je laganica, ne respawnuju se a kosturi su realno smesni kad si malo visi lvl. Ima samo jedan malo z.ajeban, mislim da cuva onaj darkmoon prsten sto otvara prolaz ka gwyndolin-u. Nisam ni imao divine oruzje, nije neophodno, cak ni za fajt sa Nitom.

Definitivno treba izbegavati ovu temu ako se po prvi put igra.

da li je neko probao da igra sa ps3 joypadom?
celo popodne uz pomoc tvorca teme pokusavam da namestim, u winu sve lepo detektuje joypad ali u igri reaguju samo mis i tastatura...
koristio sam motionjoy i x360ce.

Poslednja izmena:
Definitivno treba izbegavati ovu temu ako se po prvi put igra.

Bolje da cita sta mi ovde pisemo nego da cita wiki. Mi bar doziramo informacije a citajuci wiki ili gledajuci youtube covek se zanese i sazna vise nego sto je neophodno.

Nazad
Vrh Dno