Šta je novo?

Dark Souls

ma kupuj sve redom... kristalna je jaca, ali nisam mogao odma da je koristim jer mislim da sam imao manje INT-a nego sto treba za nju. Mada Artoriasu sam skidao vise sa obicnim soul kopljem nego sa kristalnim... ne znam da li svim kripovima vise skidaju kristalne magije.

el ona homming magija sa kojom si ispeglao Gargojle na klipu koji si okačio crystal ili obična?
to je kristalna bila... ali sam uvek nosio i kristalne i obicne projektile, tako da sam ih imao bas dosta na raspolaganju. Zaboravio sam kako se zove taj skil koji podize broj spelova koje nosis sa sobom.

Poslednja izmena:
Attunement.

e da, to isto podignes da mozes da poneses 5-6 spelova, i miran si. Napunis se soul strela, pratecih projektila i obavezno kupi koplja od Logana jer to najvise skida.... demon ti posle ne moze nista. Bitno je da imas sto veci arsenal na raspolaganju pa mozes da menjas i isprobavas razne kombinacije.

...kao ona pesma sto kaze:
Evil power disappears
Demons worry when the wizard is near
He turns tears into joy
Everyone's happy when the wizard walks by
:D

Poslednja izmena:
Ne znam tu pesmu ali poslusacu te za magije :D

Morao sam ponovo da krenem dex + faith :)

Kako se rotira lik u character creation?

Nisam nikad slusao black sabbath osim na radiju i sl. Inace u igrama kao sto je ds ne volim da narusavam atmosferu nekim zvucima "sa strane", nekako mi nije to to, pogotovo ovde gde je vecina zvukova zveckanje oklopa, maceva, koraka...nema muzike. Jedino sam u Diablu voleo da masakriram monstere uz neki death/trash metal. :)

Ne znas Black Sabbath, pa dokazano je da su ti magije barem 50% evektivnije ako dok igras Dark Souls u pozadini pikaju oni :)

kod mene 100%:D... a kuraz 'ko kuca:p... IMO, nije DS za muziku u pozadini barem ne za prvi prelaz, jer zvukovi iz igre jako doprinose atmosferi, i celoj toj teskobi i paranoji. Davno u igrama nisam video bolesniji predeo od Blighttowna i onaj dole deo oko chaos covenanta..

Blighttown jeste gadan, dugacak i ubija u pojam ali nije toliko teskoban. Meni je Ash Lake teskoban i bolestan u pm, tu sam se bas osecao nelagodno. Iako nema skoro nicega dole, gledao sam samo kako da zbrisem sto pre odatle.

Ja sam u Blighttown usao kroz kanalizacije jer sam izabrao vesticji prsten na pocetku, tj. nisam imao kljuc za onaj drugi prolaz... Taman sam ocekivao da je to izlaz na svez vazduh, a ono zlo i naopako Blighttowna. Oni lelujavi mostici, ponor ipod, ne mozes se okrenuti, sve zatrovano, ne znas odakle ti se sprema surovija smrt, knedla u grlu, mokri dlanovi, a logorska vatra ni na vidiku... kompletna klaustrofobija i paranoja.
Svaka cast japancima, jeste da su kopirali evropski gotik, srednji vek i to neko doba spanske inkvizicije, ali su odradili virtuozno... Neretko kad oni nesto naprave ili iskopiraju bude jace od originala.

Poslednja izmena:
I ja glasam za Blighttown kao najsuroviji nivo ali ja ga gledam kao celinu sa great hollow, ash lake i queelag's domain. Tako sam ga doziveo. A jeste bolesna ona muzika sto ide u pozadini na jezeru, sve ocekujes nesto ce lose da se desi. Majstori koji su dizajnirali ds svet treba da dobiju nacionalnu penziju, najozbiljnije.

Ako imate mogućnosti, pozajmite od nekog PS3 i odigrajte i Demon's Souls, zaista vredi :)

Ja sam jos pre planirao za jedan vikend da uzmem, ali uvek mi nesto iskrsne... valjda je 3-4 dana dovoljano da se predje igra.

Ja ga necu propustiti sigurno.

Ja sam u Blighttown usao kroz kanalizacije jer sam izabrao vesticji prsten na pocetku, tj. nisam imao kljuc za onaj drugi prolaz... Taman sam ocekivao da je to izlaz na svez vazduh, a ono zlo i naopako Blighttowna. Oni lelujavi mostici, ponor ipod, ne mozes se okrenuti, sve zatrovano, ne znas odakle ti se sprema surovija smrt, knedla u grlu, mokri dlanovi, a logorska vatra ni na vidiku... kompletna klaustrofobija i paranoja.
Svaka cast japancima, jeste da su kopirali evropski gotik, srednji vek i to neko doba spanske inkvizicije, ali su odradili virtuozno... Neretko kad oni nesto naprave ili iskopiraju bude jace od originala.

Ja sam pre Ash Lake bio u Blighttown (predvorje pakla), Lost Izalith (pakao), New Londo (ukleti i napusteni grad pun duhova), Abyss (ambis bez kraja, samo mrak i nista vise) ali sam se na sve to navikao. Ali kada sam dosao u Ash Lake mi je opet bilo nelagodno. Fazon je u tome sto je Ash Lake nesto drevno, sto je postojalo pre vremena i poznatog sveta u igri. Mesto odakle je sve pocelo, postojbina izumrlih zmajeva. Zbog toga je spooky. Kada ides onim puticem kao starom zmaju, pogledas malo sa strane u onu vodu i vidis nekakve obrise ispod. Kao groblje izgubljenih dusa, mnogo bolje docarano nego li u ekspanziji.

Ja sam jos pre planirao za jedan vikend da uzmem, ali uvek mi nesto iskrsne... valjda je 3-4 dana dovoljano da se predje igra.

Demoni najviše sijaju u NG+ partijama. Pošto igra ima world i character tendency, tako da novi prelasci mogu biti totalno drugačiji doživljaj. Tako da recimo ako ti je world tendency black, igra je teža, imaš nove bosove, bolje dropove, ako ti je white, igra je lakša, ali imaš neke druge bonuse. Pa ako hoćeš da skupiš svu najbolju opremu, treba više prelazaka i više od jednog vikenda :p

http://demonssouls.wikidot.com/world-tendency

http://demonssouls.wikidot.com/character-tendency

Mislim da nece biti lose i za jedan prelaz, a za bolje dropove i nove bosove cekacu drugu priliku... mozda emulator ako izadje ili u oblaku ako bude neka varijanta.
Planiram ponovo i Balde of Darkness da odigram, nasao sam igru i neke opengl rastere, jos samo da vidim od modova ako ima dobar neki...

edit:
evo malo da se podsetimo... los je video kvalitet, ali je muzika original:
[YOUTUBE]WYS5qeMMglw[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ajde malo pojasni ovo :)

Prvo se pojavio Demon`s Souls samo za ps3 , pa onda nakon par godina Dark Souls (koji je u principu trebao da bude Demon`s Souls 2 , ali posto je igra ovog puta trebala da izadje i za ps3 i xbox a kasnije i za pc, a sony ima pravno na ime Demon`s Souls, razvojni tim je odlucio da igru nazove Dark Souls).

Koliko su ove dve igre slicne , znaju samo oni koji su imali prilike da igraju. Isti combat sistem , isti balans itema , armora , oruzja i magija , ali drugi likovi (neki su cak preneti iz Demona u Dark souls) , svetovi nisu povezani , nego im se pristupa preko portala iz Nexusa , i td...

Overi klipove na yt pa ce ti mozda biti jasnije ;)

Ja sam skapirao da će za PC da izađe i Demon`s souls, zato sam te zamolio da pojasniš. Što je babi milo... :p

^ ih , Hasan bi to bas voleo :d

@Uruk , Mogli bi iz From-a da pokupe jos stvari za DS2. U blade of darkness se meni svidelo sto si mogao da seckas protivnike (i obratno) , sto su stitovi bili bas potrosna roba (mnogo se lakse lome nego u DSovima) , kao i oooooooogromni svetovi .

G@W .

čekaj, zar ima još nešto u abyssu osim 4 kralja i lomače ?

G@W .

Mislim da je to svet ispod Blighttowna do kojeg se dolazi kroz jedan od imaginarnih zidova... nisam ni ja bio provalio. Ali ima jos jedan abyss gde je Manus, i iz koga treba da se oslobodi zarobljena Ulikele carobnica.

Poslednja izmena:
@Uruk , Mogli bi iz From-a da pokupe jos stvari za DS2. U blade of darkness se meni svidelo sto si mogao da seckas protivnike (i obratno) , sto su stitovi bili bas potrosna roba (mnogo se lakse lome nego u DSovima) , kao i oooooooogromni svetovi .

meni bi najvise odgovaralo da sa svakom od klasa imas drugacije iskustvo i desavanja, pa makar samo u jednom delu igre kao u BoD-u.

Ali bilo je zanimljivih fora, npr. kada se krip zaleti, a tebi baklja u ruci i zavitlas mu je u glavu.... isto kad ih iseces mozes da mu pokupis ruku ili nogu i koristis kao oruzije.

Poslednja izmena:
G@W .

Nema ništa ali takođe nema kraja tami. Ja sam kao pametnjaković kao sto jesam, probao u stilu Ivice i Marice da "istražim" oblast. Samo što za razliku od njih nisam koristio mrvice kruha nego sam se orijentisao u odnosu na lomaču i išao pravolinijski koliko me noge nose, u nadi da ću udariti o neki zid. Posle deset minuta gubljenja vremena tu rabotu sam batalio i vratio se do lomače.

Mislim da je to svet ispod Blighttowna do kojeg se dolazi kroz jedan od imaginarnih zidova... nisam ni ja bio provalio. Ali ima jos jedan abyss gde je Manus, i iz koga treba da se oslobodi zarobljena Ulikele carobnica.

Ta oblast se zove Ash Lake (Jezero Pepela). Ono drvo kroz koje se spuštas da bi stigao u Ash Lake se zove The Great Hollow (Velika Šupljina). Ja sam pominjao Abyss (Bezdan), gde su čet'ri kralja. Prevodi su mi ko u domaćih filmova :d

Nema ništa ali takođe nema kraja tami. Ja sam kao pametnjaković kao sto jesam, probao u stilu Ivice i Marice da "istražim" oblast. Samo što za razliku od njih nisam koristio mrvice kruha nego sam se orijentisao u odnosu na lomaču i išao pravolinijski koliko me noge nose, u nadi da ću udariti o neki zid. Posle deset minuta gubljenja vremena tu rabotu sam batalio i vratio se do lomače.

Mogao si koristiti i one svetleće kamenčiće za navigaciju :)

Videh, probah, deinstalirah
Malo previse konzolitisa za moj ukus. Sta reci kad su ubdeljivo najeziviji apsekt igre kontrole :smash:

Nabavis joypad i resen problem. Ako mene pitas igra je vredna te investicije.

Kontrole su konzolne ali sama igra nije za razliku od vecine igara koje su se pojavile zadnjih par godina.

Poslednja izmena:
Greota da joj ne das sansu zbog kontrola. Jedva cekam da mi stigne XBox 360 wireless pa da je obrnem kako zasluzuje.
Igrao sam do negde trecine sa onim dodacima za kontrolu misem, ali jednostavno nije to to.

Vrh Dno