Šta je novo?

Dark Souls

Ma nisam ni mislio preko steam-a nego pitam da li ću moći da aktiviram :) Nije ni bitno, pazario sam sad čekam verifikaciju neku, nije prošla preko telefona. Javiću šta sam uradio, hvala.

nemas brige, ja sam pre neki dan instalirao na laptopu, i ponovo morao da verifikujem serijski broj i da mi je laptop moj ovlasceni pc za upotrebu steam naloga.
proslo kao podmazano.

za to vreme, instaliraj i podesi games for windows live account (trebace ti hotmail.com ili live.com mail acc) tako da kada uzmes igru da sve bude armed and ready :)

I obavezno region u gfwl da bude US ili eventualno UK, da bi se izbegli potencijalni problemi sa mp.

Ok, hvala na savetima. Aktivirao sam key ali nisam stigao nista drugo da uradim. Mislim da sam na gfwl stavio Srbiju, videcu da li moze da se promeni.

EDIT: Sad nesto prelistavam temu i vidim da uruk spominje da se sklupcao u nekom gnezdu, ja nisam primetio nikakvo gnezdo a stigao sam u Anor Londo???

Poslednja izmena:
U Firelink shrine je gnezdo. Lokacija u drugom spoileru :)

Kad se spuštaš liftovima u Firelink shrine trebaš da iskočiš iz jednog na viši nivo onih ruševina. Odatle uz malo skakutanja i rolovanja trebaš da se popneš uz onaj deo ruševina koji se kružno penje ka vrhu. Valjda si me razumeo. Ako uspeš da padneš dole videćeš i neke kovčege :)

Poslednja izmena:
Znam tacno na sta mislis, nikad mi ne bi palo na pamet :)

istrazuj svet bre... imas citave svetove da pronadjes :) negde ces morati i da se vratis da bi to izveo :)

Problem je sto nemam ni blizu onoliko vremena koliko igra zahteva a svo vreme sam posvetio njoj, nista drugo ne igram.

Provesces mnogo vise vremena jer igra nema mapu, ni quest line, meni se desilo da sam na pocetku(posle tutorial zone) krenuo kroz groblje gde su npcovi bili mnogo jaci od mene pa me posteno izmlatili dok nisam nasao pravi put :)

Ako hoces da ustedis doosta vremena a mislis da nije citing nadji bar neki guide kako da se kreces po zonama, jer u neke zone mozes da se vratis i da budu dosta drugacije ili imaju nove bossove i iteme,a da pri prvom prelasku igre to i neznas.

Ma snalazim se ja koliko - toliko, ali desi se da propustim neki detalj koji moze dosta da znaci. Ne svidja mi se sto oni lazni zidovi nemaju bas nikakav detalj koji bi ih razlikovao.
Nikad ne bih nasao great hollow i ash lake da nisam video na wiki - ju. Mada ova fora sa gnezdom je odlicna jer sam odmah primetio otvor ali mozak nije odreagovao :D

Znam tacno na sta mislis, nikad mi ne bi palo na pamet :)
ja sam jedno 10 puta tim liftom isao gore-dole pre nego sam se odlucio da vidim sta ima na tom spratu.
Kada sam nasao gnezdo prvo sam lezao sklupcan i nista, reko sigurno kasnije u igri ce biti nesto oko toga.... pa sam mislio da u ljudskoj formi moram da se tu sklupcam, ali trebalo je samo malo duze da se lezi.

Obavezno citaj opise na itemima jer i tamo moze dosta toga da se provali i sazna. Ako si igrao kao zombi onda obidji jos jednom sve predele kao covek jer se neki stvari menjaju kada si u ljudskoj formi...

edit:
ti nevidljivi zidovi su stara fora iz Blade of Darknes.. ja sam ovde provalio par komada, ali nisam bio nasao taj prolaz gde je crna hidra.

Poslednja izmena:
Najgluplja fora je kad stave bonfire iza takvog zida ili jos gore kao u Sen's fortress kad te onaj dzin zasipa vatrom, ne znas gde da trcis, iron golem te ceka a bonfire sakriven a ispred nosa. Bar su njih mogli na vidljiva mesta da stave.

ovako ohrabruju istrazivanje. sto setice tih zidova, ako igras online , videces obicno one narandzaste textove koje su ostavili ostali igraci i oni ti sluze kao hint za ono sto te ceka.

mada je to sve na pc pod znakom pitanja sada , jer vidim da je komuna zesce splasnula.

Iako je igra malo sado-mazo, imas osecaj da si postigo nesto kad samo prezivis a ne kad dobijes novi prsten ili iskoves oruzije. Mapa i ti zidovi nisu problem ko igra original ali ko ne..pa nadam se da ce vecinu stvari uraditi bolje u dvojci.

U Ulikele svetu lampa u jednoj ruci je obavezna, jer imaginarni zidovi reaguju na svetlost, a ne na oruzije. ima ih na vise mesta, a ne samo tamo gde pise " neka bude svetlo".
Ne mogu da se setim kako sam provaljivao to u BoD-u, uvek je bio neki trag ili znak... ili jednostavno vidis da je nesto u obliku vrata ali kao zazidano, ili po tragovima na podu. Moracu ponovo da odigram, jako su slicne te dve igre...

Poslednja izmena:
Sa kojim klasama igrate? ja sam bio Sorcerer i posle sam nasao da je jako overpowered.

Ja isto sa čarobnjakom, ali prvi prelaz.

Isto i ja wizardom, ali i sa enchatovanom helebardom... nisam znao ovo za repove zmajeva pa sam propustio onaj mac za wizarde. Ali i ovako je sto kazete OP i bez tog maca, tako da se ona nova igra + ne isplati igrati, barem SP.

evo ga klip koji sam snimio u new game+ i ona dva gargoyla:
[YOUTUBE]t6y2muZf6Z4[/YOUTUBE]

^... i muzika uz to: Wizard :-devil-:

Na koji mac mislis, drake sword? On je odlican ali ja nekako vise volim duge maceve koji imaju probadanje pa sam nadogradio claymore na +5 magic i sad se dvoumim da li da ga enchantujem ili da cekam large magic ember pa da ga budzim do +10 magic. Ne znam sta se vise isplati tj. ne znam koja je razlika izmedju magic i enchanted weapon. I jos jedno pitanje, jel koristis obicnu helebardu ili neku specijalnu?

...mislio sam na onaj mac iz repa kristalnog zmaja. Pise za njega da ima skaliranje S sa INT-om. A ja sam koristio obicnu helebardu, ench. na +5, takva skalira A sa INT-om, tj, svaki poen u INT je dodatno ojacava.

edit:
helebarda je DEX oruzije tako da mi se i tu isplatilo, jer sam budzio i DEX koji utice na cast-speed.

Poslednja izmena:
Malo mi je nejasno to sa enchanted i magic. Na wikiju pise da se oba skaliraju sa int ali magic ide do +10 ali preko +5 mora drugi ember. Pretpostavljam da posto enchant ide do +5 pravi manje stete nego magic na +10 ali to moze tek kasnije a enchant moze odmah. Jel ume neko ovo da razjasni ?

ne znam da li je jace magicno +10 ili ench +5. Ja sam vec bio napravio ench. pa nisam hteo da menjam.

edit:
sad gledam za helebardu, magicna +10 ima B skaliranje sa sa INT-om, ali ima jaci obican dmg. ..a claymore koji ti koristis, magicni +10 ima isto A na INT-u, ali malo jaci obican dmg, tako da je bolji nego ench. +5... Sad zavisi koji mozes pre da nabudzis, tj. da li se isplati cekati do +10.

edit2:
obrati paznju jer na wikiju pise jedno, a na wikidotu drugo za claymore! Na wikidotu pise da magicni +10 ima B na INT-u.

Poslednja izmena:
Meni je to jedino logicno, pogotovo sto za dalje magic budzenje treba taj ember. Evo diagrama.

Edit: To je to, samo me zanima jel isto vazi i za helebardu? I gde to gledas, isto na wiki-ju?

Prilozi

• smaller-guide.jpg
    smaller-guide.jpg
    102.8 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Claymore je najbolje oruzje u celoj igri i ima ga komada jedan. Pazljivo birajte sta cete sa njim. Ja sam ga imao u Lightning izvedbi sto se pokazalo kao jako dobar izbor.

Eto, nisam ni znao da je toliko dobar a odma' mi se svideo, jos kad sam video kako smekerski stoji na ramenu...

evo ovako kazu na wikidotu:
Magic Claymore +10 192/210/0/0 E/E/B/- 1 400
Enchanted Claymore +5 184/190/0/0 E/E/A/- 1 400

a na wikiju pise da magicni+10 ima C na INT-u, a ne A kao sto sam prvo napisao, tako da se to po meni uposte ne isplati za INT likove.

... a to S,A,B,C,D,E na nekim atributima zavisi koliko ce se oruzije ojacavati kada budzis neki od tih atributa... U igri, u UI-u se to najbolje vidi.

Eto, nisam ni znao da je toliko dobar a odma' mi se svideo, jos kad sam video kako smekerski stoji na ramenu...
ma pusti to sto G@W prica, ja sam to ****ce izlomio i bacio posle pola sata:p... helebardu kada zavitlam oko glave pobijem 10 kripova odjednom :D. ko domine popadaju okolo.

Poslednja izmena:
Dobra je helebarda, cuvam je ko oci u glavi i razmisljam sta da radim sa njom ali kao sto rekoh vise volim maceve a claymore mi bas, bas lezi. Ajde molim te napisi gde tacno na darksoulswiki gledas te statistike za nabudzena oruzja, buljim u telefon vec 15 minuta i ne nalazim. Nema ni u upgrades ni weapons.

Na dswikia je isto kao i na wikidot, dakle ima B skaliranje sa int. Jos da iskopam formulu po kojoj se racuna to skaliranje pa da vidim da li se isplati cekati za 210*B ili da odmah enchantujem na 190*A. Verovatno preterujem ali ne mogu da igram ovih dana pa se zaludjujem sa glupostima :D

Vrh Dno