Šta je novo?

Dark Souls

Pa dobro, isprobacu par varijanti pa cu da vidim kako mi se najvise isplati. Dva sajta kazu b a jedan c, nadam se da je b :) Hvala za kalkulator.

ma pusti to sto G@W prica, ja sam to ****ce izlomio i bacio posle pola sata:p... helebardu kada zavitlam oko glave pobijem 10 kripova odjednom :D. ko domine popadaju okolo.

Helebarda je uzasno sporo oruzje po mom misljenju a pogotovo je nezgrapna kada se koristi sa stitom. Ko planira da koristi stit (a trebao bi svako jer dobrih i korisnih stitova ima ohoho) Claymore je ultimativni izbor.

Druga je stvar sto je u svakoj igri mag OP pa i u Dark Souls. A ti bas uvek uzmes maga da igras pa posle kukas kako je laka igra :p

...ali sa magom je skoro uvek tezi pocetak, pa kasnije, kada postane OP imam bolji osecaj da sam napravio nesto od lika s kojim igram.
Jos malo kada mi se slegne igra obrnucu jos jednom sa STR+faith likom da vidim kako je... taman pre izlaska dvojke :).

Poslednja izmena:
Meni je i na pocetku bila laksa igra nego sa str likom sa kojim sam prvo krenuo. Onaj kalkulator oruzja mi ne radi lepo na telefonu, videcu kad dodjem kuci da malo eksperimentisem, najbolje da izbunarim negde formule.

Dexterity build je definitivno najizazovniji. Ako bas nemate sta da radite i zivot vam nije mio probajte :) Zivci odose garant.

Auuu, ja to krenuo, prvi put igram...

Wanderer, mislim 9-i level, nisam mnogo odmakao, dizao sam samo dexterity i jednom endurance. Ne moram da pocinjem iz pocetka? :) Za sad mi se cini fino, svidja mi se.

Poslednja izmena:
Ma ako ti se svidja cepaj, nema ko šta da ti priča :) Ja sam primetio da je meni malo teže.

Bogami i meni je dexterity bio dosta izazovan.

Ja nisam ni imao konkretan build, nego dizao sve po malo (jack of all trades). Sreca u nesreci je da igra ne zavisi toliko od statistika, mada svakako pomazu dosta kada nabudzis jak level. Ko zna kako se igra Dark Souls, sve cake i fazone on moze i kao SL1 da predje igru.

Sreca pa lepo radi i statistika i budzenje, jer u zadnje vreme nisam bas za neko refleksno igranje, a nemam ni zivaca da ginem 100x da bi provalio shemu svakog protivnika. Ali ipak kod nekih bosova kao sto je Artorias morao sam da mu pohvatam poteze, jer kad krene da skace ko ludak ode mi cela energija ako se ne sklonim na vreme.

Ja nisam ni imao konkretan build, nego dizao sve po malo (jack of all trades).
^tako nesto obicno zavrsi "jack of all trades, but master of none" i trebalo bi izbegavati ako ne volis posle da grindas za skil... i to samo ako su ostavili mogucnost grindanja.

Poslednja izmena:
nema veze, i ja sam tako sa prvim prelazenjem , iako sam pre toga igrao Demon`s souls koji je u skoro svakom bitnijem aspektu igre indetican.

slobodno igraj kao "jack" taman isprobaj sva oruzja , magije, miracles... pa ako budes resio da ponovo gradis jaceg lika, zapocnes new game i koncentrises skillove na one najbitnije.

ne obracaj paznju na preporucene buildove i td. nego uzivaj u igri. vredna je svakog sekunda ulozenog vremena :)

Ja cak ni ne pokusavam da igram kao "jack" u ovakvim igrama. Uvek se opredelim na 2-3 vezana skila i atributa, to budzim pa sta ispadne, a za drugi prelaz biram drugu kombinaciju skilova. Bolje mi je tako nego da se patim kroz igru sa "jack of nothing" likom:p.
Salim se, da se niko ne uvredi... zato su dobre ovakve igre pa ko kako voli... Nekad kombinacija dve totalno razlicite i nevezane vestine ispadne odlicna.
Mada u igrama sa ogranicenim exp-om bi trebalo voditi racuna kako se trose ti poeni i u sta se ulaze.

Poslednja izmena:
Ljudi po meni je ovo Skill igra, nije (previse) bitno sta nosis vec kako ga koristis :)

rekao bih 70% gamer skill a 30% build. :)

u pvp , ako koristis iole normalan fino izbalansiran build , super cete se zabaviti i ti i protivnik.

sa druge strane , ako naletis na tenk noobchinu , zabavice se samo on :p

Pa ne mora da znaci. Recimo bas sa dexterity buildom bi mogao da ga ocepis. Pod uslovom da su refleksi na mestu ...

rekao bih 70% gamer skill a 30% build. :)

IMO, i build je gamer skill u RPG-u, jer sta ti vredi spretnost u prstima i refleks ko u mungosa ako rasipas poene pa se posle mucis gde ne treba.

sa druge strane , ako naletis na tenk noobchinu , zabavice se samo on

meni u mmo-ima nikad nisu pravili puno problema, uglavnom sam ih rokao sa distance, prvo me malo vijaju, posle krenu da beze, ali je onda vec kasno:-devil-:... ali u masovnim pvp-ovima su jako bitni igraci.

Poslednja izmena:
sa druge strane , ako naletis na tenk noobchinu , zabavice se samo on :p

Da, roll BS je keva za njih. Uglavnom samo mlataraju zweihanderom ko nenormalni ili pokusavaju da istrpe neki udarac kroz poise i zavuku ti otpozadi :)

Snašao sam se za gnezdo, ala je jak stray demon, ne mogu na ovom levelu nikako da ga pobedim. Pravim mu jako malo dmg a kad me dokači onom sekiretinom prepolovi me.

Rano si otisao kod njega, on je jedan od nezgodnijih bossova, barem meni. Mada sekira nije problem, nego onaj skok kada uradi tada pravi magicni damage koji moze da te ubije iz prve ako ne pazis. Mislim da je trik da mu stojis sa desne strane, gde ne moze da te zakaci. Tacno ima jedno mesto gde si neranjiv.

Jeste rano ali sam pokupio onaj prsten koji je jako koristan, vraticu se kasnije da se obracunam sa njim.

njemu mozes da protrcis kroz noge pa ga opet selektujes i gadjas sa distance, a kada se priblizi, deselekt, pa opet kroz noge... tako sam ga ja ubio.

edit:
obavezno obidji ponovo celiju iz koje si krenuo...

Poslednja izmena:
Ma slab sam, skidam mu malo hp-a kada ga pogodim. Nije mi problem da ga izbegavam neko vreme, cak stignem i da popijem flask ali dzabe kad mu skidam nista. Later...

a sta imas od magija? Ako igras maga onda moras da forsiras INT... on je za dmg spelova.

Naravno da forsiram INT, ali imam samo dve magije, onu obicnu soul i Heavy Soul Arrow ali presporu što sam kupio od Rickert of Vinheim -a.

Da li si oslobodio Logana iz kaveza u Senovoj kuli? On ima dobrih spelova. Proveri koji od stafova pravi najbolji dmg, jer i to zavisi od INT-a.

Ma slab sam, skidam mu malo hp-a kada ga pogodim. Nije mi problem da ga izbegavam neko vreme, cak stignem i da popijem flask ali dzabe kad mu skidam nista. Later...

Za big butt-a... samo bezi iza njega i nosi neki stit, kad uradi butt attack udri govedo.

Da li si oslobodio Logana iz kaveza u Senovoj kuli? On ima dobrih spelova. Proveri koji od stafova pravi najbolji dmg, jer i to zavisi od INT-a.

Jesam ali nisam proveravao spelove koje prodaje, svratiću do njega. Planirao sam svakako da popričam sa njim u povratku nazad. A na mom INT lvlu Sorcerer`s catalyst pravi najveću štetu.

Poslednja izmena:
Mozes i posle da ubijes demona tako da nije problem, ali obavezno istrazi tu sve po hodnicima i tamnicama... zaviri u svaku tamnicu ;).

Na ovom klipu sam isprobavao dmg enchatovane hb +4 i obicne gargoyle hb +10. INT mi je tu bio oko 30, a STR 15-20.
[YOUTUBE]b_gR56zEHaE[/YOUTUBE]

...razlika u dmg-u uopste nije mala... znaci, za INT likove bolje je neko ench. ili magicno oruzije.

Poslednja izmena:
Sad vidim da Logan valja kojekakve magije :p Jel ona homming magija sa kojom si ispeglao Gargojle na klipu koji si okačio crystal ili obična? Pretpostavljam da je kristalna jača, da ne bacam duše na običnu?

EDIT: Ala kida ench HB, ne stignu ni da te pipnu...

Poslednja izmena:
Vrh Dno