Šta je novo?

Dark Souls

Ne znam za ostale bosove, ali za ova prva dva je isti sablon. 2x sekira u lobanju i ode im cela energija. Tezi mi je bio neki crni vitez i veliki kosturi od ova dva bosa.

^samo ti igraj i spremi zivce. jos nisi ni naceo igru ;)

@Solesoslav
Ma taj nema pojma , ja pretpostavljam da mislis na dzinovskog viteza boss-a , njega mozes da ubijes bez ijednog udarca samo ako znas kako.

A sto se steama tice , ne znam , nije dostupan za nas region, ali ko zeli da stvarno okusi DS mora da igra online. :)

zna da kida zivce, to sam vec okusio... ali to uglavnom kada bespotrebno rizikujem.
Sta rade one zadnje dve opcije u meniju kada sednem pored vatre? nesto na k i jos nesto na dve reci..

Kindle fire ti je da ojacas vatru i dobijes jos 5 onih healing potiona (estus flask) ali moras da budes u human formi, kosta jedan humanity i moze da se odradi samo jednom po vatri dok kasnije ne dobijes rite of kindling kroz main quest, nakon toga mozes da ojacas vatru jos 2 li 3 puta.
Reverse Hollowing je da ozivis u human formi u zamenu za jedan humanity, kao human mozes da radis summon phantoma za coop i moze neko da ti uleti kao black phantom.

^samo ti igraj i spremi zivce. jos nisi ni naceo igru ;)

@Solesoslav
Ma taj nema pojma , ja pretpostavljam da mislis na dzinovskog viteza boss-a , njega mozes da ubijes bez ijednog udarca samo ako znas kako.

A sto se steama tice , ne znam , nije dostupan za nas region, ali ko zeli da stvarno okusi DS mora da igra online. :)

Pa kako onda drukcije da kupim igru?

Kindle fire ti je da ojacas vatru i dobijes jos 5 onih healing potiona (estus flask) ali moras da budes u human formi, kosta jedan humanity i moze da se odradi samo jednom po vatri dok kasnije ne dobijes rite of kindling kroz main quest, nakon toga mozes da ojacas vatru jos 2 li 3 puta.
Reverse Hollowing je da ozivis u human formi u zamenu za jedan humanity, kao human mozes da radis summon phantoma za coop i moze neko da ti uleti kao black phantom.

THX. uf... spansko selo za mene. To oko humanitija nikako da povatam sta i kako. Na pocetku sam potrosio 3-4 na lecenje i to mi je bilo sve oko toga. Imam jos gomilu nekih itema, lobanja, gemova, ornamenata, a pojma nemam cemu sluze i trebace vremena i strpljenja da se sve to odgonetne. Bogata je igra iako nema mnogo price, kvestova i lorea.

edit:
jedino sto sam odma provalio je dvogled :D

Poslednja izmena:
Igra je vrh, igrao sam samo to od decembra do maja, sad cekam oktobar i DLC. Hteo sam da kupim i za PC, ali glavni community za ovu igru je na PS3. Inace, ko god se oseca "ko prase u Teheranu", ovde ima pregrst informacija o igri i predlozenim bildovima.

Samo da vam kazem da je za pvp, bar na PS3 za invade pozeljan SL 120, a ako hocete da hostujete, 125. Ima akcije i na visim nivoima, ali je sve redja i redja.

I da, lore postoji i to jako veliki, samo nije dat na tanjiru nego stvari moraju da se povezuju iz opisa item-a.

Poslednja izmena:
Probao sam i ja ovo cudo cisto iz znatizelje (bar za sada).

1.) Ovo je zesce zmandrljan port, i ako je igriva nije mi jasno kako neko moze da baci 40$ za ovo cudo a da ne moduje igru (sreca da ima bar neki mod), igra sa tom 720p internom rezolucijom izgleda kao neka prosecna iz 2004, jako loze izgleda a zauzece GPU od 30-40%.
I ako je non stop na 30 FPS, bilo je padova u onom jadnom boss tutorial boss figthu na 15-20, bar u pocetku kad je digo prasinu posle opet na 30 FPS do kraja borbe ali nebi smelo da pada.

2.) I sto se tice tastature i misa (nemam joypad), nema sanse da se odradi jump attack bez da na O lockujem metu, prvo nisam skontao da moram tako da radim a ja udaram u levo ko budala.
Igrivo je na tastaturi i kamera jos nije tolko ocajana smanjio sam na 4 osetljivost i OK mi je, ali jako su razbacani tasteri.

A sad jedno pitanje, kad sam se levelo pise tamo dole da moze da se vidi opis stats tj. sta tacno daje i nisam nasao taster koji to radi a pise nesto Back Select ??? kontam da je jedan onaj centralni taster na PS3 joypadaju ali gde je to na tastaturi ili sam ja pogresan stats selektovao.

Probacu jos malo sa onim res. modom i u NV panelu da podesim, za sada mi je gameplay bio zanimljiv ali vidi se da je bas mazohisticka igra i da nema casual udaranja i bas mora da se pazi.

Poslednja izmena:
Steta sto je ovako lose odradjen port za tako dobru igru, gomila igraca ce odustati i proglasiti igru za konzolno djubre. Ja sam na PS3 uzeo platinum i u Demon's Souls i u Dark Souls a za to je potrebno 3 i po prelaska u oba slucaja sto govori koliko sam bio navucen na igru, imam cak i official guide (tvrdi povez, 400 strana u boji), pravi fanboy :D
9783869930480.jpg

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Podesio internal rezoluciju na 2560x1600, dof skaliranje na 1080, vsync on, forsiran msaax4 kroz nvidia inspector i uglavnom sve ok radi sa gpu zauzecem od oko 60-70 procenata. Jedino se desi da kada se oporavljam pored vatre fps nesto opadne ali se odmah vrati na normalu. Interesantno je da kada sam internal rezoluciju stavio na desktop ili kada nista nisam pipao imao sam onih ludackih padova fps-a bez ikakvog razloga. Ovako sa ovim petim fixom i downsamplovanjem za sada sve ok radi i da kazem igra sad ok izgleda.

...kod mene je jedini siguran lek za fps dropove pustanje vmt-a u pozadini. DS-fixevi su bili smanjili te dropove, ali jedino ih vmt eliminise 100%... naravno ako radi.

Odluka je pala :). Helebarda je oruzije koje cu prvo da napucam sa onim titanijumskim komadicima koje sam nakupio. Nadam se da nece da pukne kad ga budem kovao na +50 :p

Video memory test? Ja sam u nvidia inspectoru power managment mode postavio na maximum performance, upravo zbog te mogucnosti da karta u toku igre "oslabi" i sa njom padne fps, ali opet se povremeno desavalo kad sednem pored vatre, mada mi uopste ne smeta i ne utice na gameplay.

da, vmt drzi klokove, a lag se kod mene desavao kada klokovi padnu na idle.

edit;
to je za win7. Na xp-u nisam ni probao igru.

Poslednja izmena:
Odluka je pala :). Helebarda je oruzije koje cu prvo da napucam sa onim titanijumskim komadicima koje sam nakupio. Nadam se da nece da pukne kad ga budem kovao na +50 :p

slobodno , to je dobro oruzje. :) moj ti je savet da ako si u mogucnosti da ga budzis do +10. Posle toga ce jedan cika moci da ga napravi da bude Fire +10 ili ... jedan drugi cika da bude Lightning +5.

detaljnije

u da dobro je oruzije. Kada sam ga probao osecaj je bio kao da sam prohodao. Staf mi je u levoj ruci, a helebarda u desnoj i samo kosi i spaljuj... nema vise stajanja:-devil-:.

jako koristan link Mau53r :)

Igra izgleda neuporedivo lepse sa ovim modom, a, koliko vidim, resen je i problem nestabilnog FPS-a.

[YOUTUBE]z4JRQaVBk-w&feature=relmfu[/YOUTUBE]

http://blog.metaclassofnil.com/?tag=dsfix

BTW, nisam jos stigao da je probam. Demon's Souls sam presao na PS3 i igra je imala svojih momenata, mada nisam bas pao na dupe i licno mi je bio neshvatljiv hype i odusevljenje koje ju je okruzivalo. No, svakako cu joj dati sansu kad budem dosao do malo slobodnog vremena.

^kako je otkljucao ona vrata u New Londo na klipu??? :zgran:. meni tu stoji locked

Stigao sam i ja u Blighttown ali kroz neke kanalizacije.

Poslednja izmena:
na pocetku igre kada biras gift , odaberes Master key. On ti olaksava igru na taj nacin sto mozes na mnoge lokacije kroz "zadnja vrata" :p
on ce takodje omoguciti
oslobadjanje Lautrec of Carim u Undead Parish-u.

kada i ako ga oslobodite , zateci ce te ga kod firekeeper-a u Firelink Shrine.
u razgovoru sa njima dace vam sunlight medal. i od tada ce te imati dve mogucnosti.
- ostavite ga na miru i ubice firekeepera , onemogucavajuci vam da se odmorite i obnovite u Firelink Shrine. Nacin da se firekeeper vrati postoji ali je za novajlije ******* pa ovo preporucujem ako i kada krenete new game+ . ako se ipak odlucite za ovu opciju , bicete u mogucnosti da pokupite njegov oklop kasnije , koji je btw jako dobar i tezak ;
- ubijte ga. (najlaksi nacin je da ga izgurate sa litice posto on bas sedi ispred jedne). kada bude pao u provaliju dobicete nesto soulova. e tada izadjite iz igre u main menu. idite ponovo na load i nastavite da igrate. na mestu gde je bio on , videcete mnoooogo koristan ring :d

Poslednja izmena:
tog lika sam oslobodio sa nekim misterioznim kljucem koji je ispao jednom od kripova.

A ja izabrao onaj vesticji prsten. Reko nista za njega ne pise pa sigurno postoji neka dobra skrivena nagrada ili sposobnost koja ce moci da se otkljuca, ali za sada nista od toga...

Vesticiji prsten ce ti omoguciti da pristupis jednom coventantu. Nema neke preterane vajde.

Vesticiji prsten ce ti omoguciti da pristupis jednom coventantu. Nema neke preterane vajde.

...usao sam u conventat i dobio spell lavu, slicno radi kao lava sto je bacala zena-pauk. One velike kamene ratnike, koji leze pre kule sa dzinovskim moljcem ubija iz jednog bacanja... skida oko 350. Steta sto ima samo 4 bacanja.
A moljac me razocarao. Samo je naslonio glavicu na most i ode iz 2-3 zamaha helebarde.

Poslednja izmena:
isti taj spell moze da se nadje nesto kasnije.

jel budzis pyro glow? znas da mozes da je budzis do +10 pa posle kod jedne vestice jos +5.

isti taj spell moze da se nadje nesto kasnije.

jel budzis pyro glow? znas da mozes da je budzis do +10 pa posle kod jedne vestice jos +5.

nabudzio sam na +8 kod onog sa jajima na ledjima... teska bolestina je tu oko i u Bligttownu. Hodam onim mosticem stolica mi ovde leluja, a dlanovi mokri. Nije ova igra za one sa slabijim zivcima.

edit:
... odlicno ako ima isti taj spell. Onda cu duplirati broj bacanja kada ga uzmem.:)

Poslednja izmena:
da a zamisli , sada kad si bas spomenuo one mostice sto lelujaju , na ps3 gde je frame rate zestoko padao bas na tom mestu , kada ti tu negde invade-uje drugi igrac i gadja strelama ... a ti fala bogu sa nekoliko desetina hiljada dusa pa se snalazi :d

zbog toga kazem , pravi DS dozivljaj ce imati samo oni koji igraju online.

i ne samo zbog toga. uloga convetant-a je bas u online igranju, gde se nakon odredjenog broja sakupljenih itema (zavisi od convetanta) dobija specijalni item ili magija (koji su inace nedostupni).

Ako neko ima original interesuje me kakav je community. Na ps3 ima svega i svacega, ali nema hakera. Ima li guzve?

Malo sam dalje odmakao kroz igru i mogu reci, ***e kakva mazohisticka igra, true meaning of the word japanese terrorism. :D Kriva ucenja u ovoj igri je najgora moguca, ravnopravna trcanju preko minskog polja, gde ti niko ne kaze gde su mine, vec ti sa stotinu suicidalnih pokusaja to na kraju saznas. Mislim, jeste na neki nacin interesantna igra, dobra atmosfera, mogucnost borbe i animacije nisu lose, ali brate, prica u ovoj "rpg" igri je gotovo nepostojeca, kvestovi i neka smislenost zasto se ti uopste kreces u tom svetu ne postoje, igra apsolutno nista ne objasnjava od samog pocetka vec te tera sa hiljadu "you die" poruka da to saznas na najgori moguci nacin ili jednostavno da jurcas na netu uputstva sta i kako da se spases pre nego sto i zaigras, tj. krenes da lutas po tom svetu. Da, sve se svodi na sirovi "gameplay", ali ovo mene vise podseca na neki survival horor sa dizajnerskom odlukom da igra namerno bude neverovatno teska na najgori moguci nacin, besmisleni respawn i suicide by thousand trials kriva ucenja, sto je ocigledno i donelo ovoliki hype igri jer je isforsirana kao "hardcore" zbog svoje tezine repetitivnosti, a ne neke da kazem kreativnosti u samom dizajnu mehanike progresa igre.

Da ne ispadne da pljujem po igri, ne, igram igru i to je jos igram preko gamepada as it was meant to be played, ali mnogo toga je u ovoj igri vise trening za zivce i besmislenost hiljaditog ponavljanja jednog te istog dela, umesto da se bar neko uzivanje u smislenosti progresa kreira, a ne ono da sam iz hiljaditog puta presao taj deo jer sam iz prethodnih 999 naucio svoju gresku sta sam pogresno kliknuo i koliko puta sam se otkotrljao. Dobra igra na neki mracan nacin, ali daleko od hype-a koji je okruzuje kao nesto fenomenalno.

Vrh Dno