Šta je novo?

Dark Souls

Može malo pojašnjenje kako da napravim ove parametre za vmt?
*skines program
*napravis shortcut
*odes u properties i pod Target u produzetku ubacis razmak pa ovo 256 /Lang:English ( primer: "C:\Program Files\VMT\vmt.exe" 256 /Lang:English)

*startujes igru pa kad udje u meni spustis je sa ctr-alt-del
*startujes vmt i cekiras:
Continuous test, Log errors, File log
Test type: DirectX
Test set: Small
Device: Primary video driver
Surfaces size: 1024x1024
Ignore color bit mask
*klik na start
*onda minimiziras vmt i ponovo dignes igru

Snašao sam se valjda :)

e *** ja sve ovo pisao za dz onda :D

Poslednja izmena:
E pa je*iga :D
Mada nije mi pomoglo. Da li treba da baš uđem u igru na load game pa da pokrenem program, ili pokrenem još dok sam u meniju? I kada pokrenem program, on me pita da li da mi promeni rezoluciju na neku manju?

Takođe, dobio sam par humanity, ali u dalje mi stoji nula gore levo?

Da li može nekako da se namesti da se ne vidi miš?

Opet je normalno radilo, ali kada sam izginuo opet je palo na 15fps. Naučio sam da bacam magije :D

Poslednja izmena:
E pa je*iga :D
Mada nije mi pomoglo. Da li treba da baš uđem u igru na load game pa da pokrenem program, ili pokrenem još dok sam u meniju? I kada pokrenem program, on me pita da li da mi promeni rezoluciju na neku manju?

Kada izbaci ono start game tada spustim i pokrenem vmt, i onda yes za menjanje rez.

Neće ni tako. Moraću ipak da sačekam dok ne izađe pravo rešenje ili glupi amd sredi drivere.

Takođe, dobio sam par humanity, ali u dalje mi stoji nula gore levo?

Da li može nekako da se namesti da se ne vidi miš?

Naučio sam da bacam magije :D

- Humanity moras prvo da konzumiras a to radis tako sto odes u inventar , odaberes item i Use item. Ako zelis mozes da ih stavis i u quickslot.
Takodje bih vam savetovao da ako to niste , odvojite jedno 10ak minuta i lepo proucite inventar. Klikom na kvadrat (PS joypad raspored dugmadi) bi trebalo da dobijete osobine ako je oruzje/oklop i ponovnim klikom detaljni opis itema i koja mu je namena.

- Za cursor , ili ti misa :d , ja samo pri ulazu u igru sklonim na desnu ivicu ekrana i ne smeta mi.

- Odlicno. Slotove za magije , budzite preko Attunement skilla kada odete na Level Up. Neki ljudi vole da preteruju sa ovim , ali znajte da vam nece trebati vise od 4~5 takvih slotova cak iako igrate kao sorcerer/pyromancer/cleric.
Takodje ukoliko preferirate neku magiju a mislite da nemate dovoljno u kolicini koja se dobija na svakom bonefire-u , mozete da nadjete/kupite i opremite istu tu magiju i da ih imate 2 ili vise. Tako recimo , umesto 30 soul arrows-a , mozete imati 60 ili vise :)

Još kada bih znao šta je kvadrat na tastaturi, bilo bi dobro :)

A miš mi treba, igram pomoću njega, ne mogu samo da ga sklonim :)

Neće ni tako. Moraću ipak da sačekam dok ne izađe pravo rešenje ili glupi amd sredi drivere.

steta...meni odlicno tako radi 29-30fps stalno, bez laga. Proveri da li ti se ukljucio vmt, tj da li je podigao taktove.

Malo pre mi propalo 1800 dusa...:S:... nisam znao da ne smem opet da poginem i da onda nestaju. Mora se opreznije s tim.

Smes samo jednom da pogines i tada imas mogucnost da ih povratis ako uspes da dodjes do tog mesta pogibije bez ponovnog izginuca.

I nemoj da ti bude zao za 1800 dusa. Gubices po 180 000 kasnije :d

btw renda se video mog prelazenja koga mozete da iskoristite kao waltrough , do veceras bi trebalo da ima dosta , postovacu cim bude uploadovano .

Poslednja izmena:
dobro je pa sam malo pre toga potrosio 2-3k za lvl.

edit:
oruzije i oprema se izgleda haba, tako da i na to treba obratiti paznju.

Poslednja izmena:
Stavio sam neki mod, drastično poboljšava grafiku, može da se ukloni miš u delimično mi rešava problem fpsa.

oruzije i oprema se izgleda haba, tako da i na to treba obratiti paznju.

naravno. i ne samo to , vec neke magije i protivnici mogu da vam uniste/polome oruzje i oklop. Vi naravno tada mozete da nastavite borbu ali sa 30ak % efikasnosti polomljenih itema.

hoću li ja sa ovim mojim metuzalemom moći uopšte da održim nekako stabilan fps, ili da počnem konzolnu verziju da jurim :( ?

hoću li ja sa ovim mojim metuzalemom moći uopšte da održim nekako stabilan fps, ili da počnem konzolnu verziju da jurim :( ?

Nije igra uopste zahtevna nego je lose podesena za pc. Ja moram da ukljucim program za testiranje video memorije u pozadini da bi igra lepo radila bez laga. Silent Hill 1 na emulatoru PS1 bolje radi, a i grafika je tu negde:p.

Baš to, verzija 3, meni je pomoglo oko grafike.

evo i meni je proradio. Izgleda da mu je smetao AB-ov osd. Slika je mnogo lepsa.

Poslednja izmena:
Odustajem do daljnjeg. Nadam se da će uskoro srediti te probleme.

Pa ako amd u skorije vreme izbaci pristojne drivere i nakupis zivce za samu igru , onda da , moci ces :d

DSfix 3 resava i fps drop pa ne mora vise vmt da se pali. Naleteo sam na nekog crnog viteza jedva sam ga ubio. Ostavio je nesto titanijumsko i 1000 dusa.

Zašto meni neće sunce mu kalaisano :)
Svaki 10. put igram lepo na 30 fps, ali onih 9 puta se mrcvarim na 15.
Trenutno ubijam vreme transformersima :)

Ja sam resio fps drop iskljucivanjem vsync-a i triple bufferinga u drajverima, sad klizi na stabilnih 30fps-a. Izasla je verzija 0.4 moda u kojoj je popravljen budjavi default DoF, evo par slikica sa foruma:

iBL1B3ImwJ5WL.jpg

iE8voNUetSxQM.jpg

iYcHhgniNUiIU.jpg

data2012-08-2516-41-5i6cty.jpg

2012-08-25_00007cfqf4.jpg

Kako si to uradio, ušao u ccc i tamo isključio ili nešto drugo?

Samo jedan tip, nemojte konzumirati "Fire Keeper Soul", on se može iskoristiti za upgrade Estus Flaska kod određenih NPC-ova.
Znam da sam ja narpavio tu grešku dok sam prvi ut igrao na konzoli.

Kako si to uradio, ušao u ccc i tamo isključio ili nešto drugo?

Ja imam nVidia grafiku, ATI karte imaju problema sa ovom igrom, dosta se zale ljudi. Meni je v sync uvek upaljen u drajverima, osim kada neka igra pravi problem kao ova npr.

Da li neko ko igra na tastaturi može da mi kaže koji su to X i Y tasteri?

^ u UI-u su insert i delete.

hehe, smesni su oni kosturi kad im otpadne lobanja pa je vracaju i lupkaju da je nameste :D... Nisam imao pojma da je odma tu iza gavrana groblje. Dosta dobrih itema sam nakupio tu po groblju i okolini.

Poslednja izmena:
Najbolje je ipak igrati na gamepadu sa analozima, pošto je težina igra prilagođena igranju na njemu.

Sve sam probao, reinstalirao drivere, nameštao profile, stavio onaj mod i onaj vmt program, jednostavno ništa ne pomaže.
Dižem ruke do daljnjeg, šteta.

Kod mene nema takvih problema (ako se izuzme 30 fps cap), ali bilo bi i sramota da ih ima sa ovim komponentama...

Izvinite sto pitam jedno ovako "glupo" pitanje, ali da li je igra stvarno toliko teska?

Gledao sam ovaj Developers walkthrough kroz nov sadrzaj i u jednom delu covek koji igra igru kako bi nam pokazao sadrzaj spominje mogucnost da prelazenje onog vitez boss-a moze trajati cak i do 5 sati, sto meni zvuci nemoguce. Mislim jeste da se iz klipa vidi da on ne zna da igra cim stalno prica da ima jakog lika, a umire barem 5 puta u klipu, ali onaj boss ne izgleda uopste teze od nekog God of War boss-a. Mislim, igra se sustinski razlikuje od God of War po tome sto vas lik nije ni izbliza agilan kao Kratos i po stamina bar-u, ali ne mogu da zamislim da provedem vise od pola sata ponavljajuci onog boss-a kada su mu napadi onako predvidivi, kao da ih javlja telegramom.

Drugo pitanje koje me zanima jeste koliko igra kosta i postoji li neka sansa da se nabavi preko steam-a, pa makar bilo preko gift/trade ili ako budem morao da idem u inostranstvo i tamo se ulogujem u nalog i kupim igru?

Poslednja izmena:
Vrh Dno