Šta je novo?

Dark Souls

...np. samo kazem da bi bilo brze da su spelovi na brojevima. Znaci samo treba da zamislim da je frka i panika pa mi zbog toga ide sporije da se setim spela :D.

I ja sam pre neki dan eliminisao ona dva bosa u New Londo, ali ja sam ih izgruvao onim velikim teskim soul strelama. Jedino za finish sam se zaleteo sa homing soulmas i helebardom. To provereno skida preko 1k energije kripovima. Uzeo sam dusu onom debelom...ne znam da li to ima nekog uticaja na desavanja kasnije?
Za neke kripove ni ne mora da se vadi oruzije. Lautreca i njegovu ekipu sam samo sa homing soulmas... sami su se ponabadali:)

Poslednja izmena:
^ako si uzeo dusu onom debelom , tj. njega ubio nakon mrsavog , moci ces da kupis armor debelog kod onog trgovca u firelink shrine , ispod mosta.

kod njega inace kupujes sve cool armore kasnije.

Jel taj armor treba odmah da se pojavi kod onog Domhnall-a ili kako se zove ili treba neko vreme da prodje? Ja sam malopre roknuo onu dvojicu i armor ga nema kod ovog simwae *eronje.

proveri na wiki ali cini mi se da cim predjes sewers i zapocnes blightown , prodavac se premesta ispod mosta u firelink shrine a moguce je da se armor ne pojavi dok ne odlucis kome ces dati Lordwessel. ali ti proveri ovo , posto nisam siguran.

bogamu ljudi nateraste me na gomilu spoilera ovde , sve sto vas zanima imate [bookmarkujte] dark souls wiki

E ja cu da poludim od ove igre, radila normalno neko vreme a sad pocela da trza a GPU totalno prolupao. Zezam se vec 6 sati reinstaliranjem drajvera i restartovanjem kompa, nece pa nece. :mad:

DS GPU.png

Meni pomaze kada ukljucim MSI Afterburner OSD pre ulaska u igru. FPS bude stabilan i nema trzanja i dropova.

Mada vatra jede peformance. Svuda gde imas dosta svetlosnih efekata igra ce da trza, dobar primer je Demon Ruins. Cak mi i Blighttown i Anor Londo trzaju. Ostalo radi ok.

Ako ukljucim AB pre ulaska pukne mi igra a trzanja se desavaju i kad stojim u mestu i ne radim nista a igra ne samo da trza nego "trepne" na svakih 1-2 sekunde.

E ja cu da poludim od ove igre, radila normalno neko vreme a sad pocela da trza a GPU totalno prolupao. Zezam se vec 6 sati reinstaliranjem drajvera i restartovanjem kompa, nece pa nece. :mad:

Pogledajte prilog 96082

Mislim da je juce izasao Fix.1.2 pa probaj sa njim da zakrpis igru.
Sto se samog gameplay-a tice, moj drugar radi walkthrough sa komentarisanjem na YouTube-u pa ko oce neka pogleda. Inace lik je presao vec Dark Souls na xbox-u ovo igra iz cistog zadovoljstva na PC-u.

[YOUTUBE]HCqPl7q8yN4[/YOUTUBE]

Mislim da je juce izasao Fix.1.2 pa probaj sa njim da zakrpis igru.

Stavljam novi patch svaki put kad izadje ali ovo nije do toga, isto se ponasa i bez patcha. Verovatno je neka nekompatibilnost izmedju graficke, drajvera i 30fps limita.

muci ti se prijatelj mnogo oko Asylum Demona :p

[YOUTUBE]k_kll-8Kg-w[/YOUTUBE]

hteo sam da uploadujem ceo walktrough ali kad sam video koliko ima , skontao da bi mi upload bio okupiran danima :d

edit. izgleda da durante sredjuje i poziciju i velicinu quick slotova... za sada naopako :d

lolhudzwx0l.jpg

jos jedan edit.
za one koji se muce na misevima ovo bi znatno trebalo da im olaksa zivot.

Poslednja izmena:
...slucajno sam roknuo onu ribu u Dzinovoj Pecini:S:.

Pojavilo mi se nesto Warp kada sedim pored vatre. Pretostavljam da ima veze sa onim crvenim itemom koji sam dobio kada sam roknuo onog sa knjigama. Ako bi mi neko objasnio sta tacno to radi da ne za*je*bem nesto jer nema upisa u igri. Da li to radi kao Kindle ili je nesto drugo u pitanju?

warp ti je nesto kao teleport izmedju bonfire-ova koje si vec aktivirao , tako da ne moras vise da pesacis da bi se vracao u stare/predjene svetove :d
to si dobio kada si presao zgolju i debeloga od silikonske princeze , inace je to lordwessel.

ukratko - sa kindle povecavas broj estus flaskova na odredjenom bonfire-u;
- sa lordwesselom se teleportujes izmedju bonfire-ove.

tj. znaci warp nema veze sa rite of kindeling... a kako se to koristi? Pise da podize broj estusa jos vise nego sa kindle.

edit:
na ovaj item sam mislio:

RoK1.jpg

ne znam da li se trosi, pa da ga ne ispucam... a vuce me da probam :cigar:

Poslednja izmena:
Sa tim mozes da radis kindle vise puta, do 20 estus flaskova mislim.

gledaj da bi mogao da koristis kinling , moras da kao human imas jos barem jedan humanity iskoriscen (da ti pise 01 onaj veliki broj). tad sednes za bonfire i odaberes opciju kindle . I time dobijas jos 5 estus flaskova na tom bonfire-u (znaci 5 po humanity-u).

znaci uslov da dobijes vise estus flaskova je da si u human formi (ne mozes kao undead) i da imas jos barem jedan humanity iskoriscen.

nemoj da gledas da koristis te iteme kroz inventar zato sto ne mozes , oni tu samo stoje. sve njihove opcije su na bonfire-u.

preporucujem da kindle-ujes sve bonfire-ove na deonicama kod kojih si imao problema , pre nego sto predjes igru i eventualno zapocnes ng+ , zato sto je ng+ dooosta tezi ali se dobija i vise soulsa i + mozes da krenes nekim putevima koji ti zbog odluka koje si donosio nisu bile moguce prvim prelazenjem.

isto preporucujem da pre nego sto se suocite sa lord gwinom (poslednjim glavnim) zavrsite sa budzenjem oruzja i armora koje ste krenuli , nastancujete titanite (nikad se ne zna) i strele. znaci dobro se spremite za ng+ jer glavni ( i protivnici) ne samo da ce nanositi vise stete , vec ce neki imati i nove poteze i biti manje predvidljivi. Isto gledajte da ako pripadate nekom convenantu da zavrsite tj. napredujete sto vise mozete (mislim da je +3 najvise sto moze) jer se dobijaju odlicne magije i itemi.

Poslednja izmena:
Posle 2 dana zezanja provalio sam sta mi je kocilo igru - x360ce. Cim sam ga obrisao iz foldera igra je proradila normalno, posle prebacio ponovo i odradio konfiguraciju i evo sad radi.

Пробао сам данас да играм ову игру и жестоко сам се разочарао.
Ем је ружна к'о дупе, ем су контроле усране. И још је курсор од миша стално пристутан.
Видим да постоји решење за курсор али тренутно немам живаца с тим да се бакћем.
Тренутно ми уопште није јасно како је могла да добије тако добре оцене.

Zato sto je mnogo dobra igra, jedinstvena na trzistu i ima najbolji level dizajn koji sam video od kada igram video igre.

Kontrole preko tastature su lose, preporuka bilo koji joypad i x360ce.

Grafika je fina. Malo jednolicna (dok ne predjes u sledecu regiju) ali ja nisam video bolje pogodjen gotski stil u video igrama i to je jako cudno s obzirom da su igru radili Japanci a ne Nemci.

Takodje prica i likovi u igri su retko kvalitetno odradjeni, zapravo prica je varijanta grckog mita o titanima i bogovima mada celo iskustvo najvise podseca na Danteov Pakao. Likovi su zivopisni i jako povezani.

E sad, problem je sto u igri je prica ispricana na jako specifican, spartanski nacin. Najvise vizuelno a ono sto je recima objasnjeno dobijas cimanjem NPCeva kao placanjem za informacije. Journal-a nema, tako da ono sto cujes prvi put to ti je. Nema ponavljanja niti se negde beleze informacije. Zato je najbolje iscesljati wiki da bi znao ko je tu ko, zasto i kako je povezan sa drugim likovima i sta je zapravo tvoja uloga i ko si.

Kod ove igre nista nije user friendly, pa samim tim ni nacin na koji je ispricana prica igre.

Poslednja izmena:
upravo tako. samo da se nadovezem da pricu igre mozes pratiti i preko opisa itema. retko oruzje ili stitovi ce imati opis kome je oruzje pripadalo i pod kojim okolnostima je izgubljeno i/ili izgubilo veci deo svoje moci.

igra trazi da joj se igrac posveti i kao nagradu ce biti sve vise uvucen u njen svet. ali cak ni pola foruma koje igra piratske kopije ne moze da oseti pravi darks souls dok ne uzme da prelazi online. jednostavno me mrzi da objasnjavam , ali je iskustvo mnogo bolje. :)

@uruk: sto ne sklonis one crne bordere?

Poslednja izmena:
Uruk, dobra ti lokacija :D

Na mene su najjaci utisak ostavili Blighttown i Anor Londo, kada je dizajn lokacija u pitanju.

Anor Londo jeste mozda vec vidjen u LotR i slicnim knjigama/filmovima ali je u igrama dovoljno svez koncept belog/mermernog vertikalno orijentisanog grada. Zapravo pre koju godinu citao sam jednu jako zanimljivu indie fantasy pricu koja se jednim delom odvija bas u gradu kakav je Anor Londo.

Takodje plus za igru ide cinjenici sto za promenu, igras kao undead i nisi ni pozitivan ni negativan lik vec vise neko "orudje" sa zapisanom sudbinom koju mozes korigovati u odredjenim trenucima.

Poslednja izmena:
@uruk: sto ne sklonis one crne bordere?

nisu mi smetali, pa nisam ni razmisljao o tome.

Dosta se sazna u objasnjenjima za iteme. Meni se izgleda otvorio ceo svet dok sam istrazivao poreklo nekog slomljenog priveska, koji sam nasao u Dukovim Arhivama.

Poslednja izmena:
Jesi li sredio manticora?

Ako mislis na onog krilatog lava, on je brzo izgubio energiju. Posle je krenuo da bezi, ali su kristalni projektili bili brzi :)

I od NPC-ova se moze dosta cuti, samo ih treba zapitkivati dok ne pocnu da se ponavljaju.

Poslednja izmena:
Jeste, krilati lav je pitanju :D

Manticore = ljudsko lice, telo lava, krila zmaja i rep skorpiona.

Evo ga iz Heroja trice:

image009.jpg

oo pa vi ste sada u Oolicile , sada dolaze dueli sa Artoriasom i Manusom ... i Kalameet-om :d

pfff.. reko da probam da sredim Artorias-a i pade iz prve... a juce nisam mogao da mu spustim ispod pola healtha.
ali zato sad zeza Manus. :wall: stvari dodatno otezava to sto je bonfire dosta daleko.

srusih ga i ja, a helebardu nisam ni zagrebao... ostala cista i nauljena :d
[YOUTUBE]Fy-uT79lexw[/YOUTUBE]

...veceras cu da potrazim tog Manusa. Planirao sam da istrazim prededeo nizvodno od potoka i jos dole niz merdevine oko vodopada.

Koji si ti kralj, ladno nisi pokupio duse. Ja imam 99 humanity na sebi, rokno bi se kada bi izgubio bloodstain...

Nazad
Vrh Dno