Dark Souls II - igrao je par sati, stigao do neke sume i obrisao... jednostavno, mnogo me smara sto se tako cesto gine u igri, sto stalno moras da ponavljas iste deonice kad te ubiju, sto se neprijatelji vracaju i sto se oruzje kvari, i to veoma brzo... ubijem sacicu neprijatelja i odma mi pise da mi je oruzje pod rizikom da bude pokvareno/polomljeno, i tako samo polomio 5,6 maceva, tj sve sto sam imao i kupio i na kraju nisam ni imao sa cim da igram, a damage sa takvim oruzjem je drasticno smanjen... msm kad zakinem, pa se ponovom spawnujem na bonfire-u, vrati se i mac u predjasnje stanje, ali sve to skupa sto sam nabrojao mi je veoma smorno i zamorno...
igra jeste zanimljiva, izgleda ok i ima lepu atmosferu i svet, dizajn... ali nije dovoljno zanimljiva da bi me naterala da je igram na silu...
borba je takodje lose uradjena, sve se zasniva na tome, da izbegavas udarce neprijatelja, a onda se priblizis u serijom udaraca ga uhvatis u masinu i ubijes...
nekako mi je sve to jeftino, msm da borbeni sistem nije kvalitetan, a jos manje dobro balansiran... neprijatelji kad te zakace, skidaju suvise energije, a sto je jos gore, cesto te i vataju u masinu od nekoliko udarca...
da bi to izbegao, moras im nauciti poteze/animacije napamet, sacekati da ih zavrse i onda ih napasti, ali ni to nije uvek garancija, tipa ako ti sa stitom izblokira udarac...
takodje tvoj stit je prakticno beskoristan, jer kad te neprijatelj udari u njega, i dalje ti skida nesto HP-a, pa se vise isplati jednostavno dodge-ovati, nego blokirati...
te sam tad uvideo da je i bolje da sam uzeo lika koji je specijalizovan za dva oruzja, nego sto sam isao na kombinaciju sa beskorisnim stitom...
takodje, hebes borbe gde moras vise da dodge-ujes, nego li da udaras...
dalje, interfejs je jako lose uradjen, nije lagan za koriscenje, nije intuitivan, izgleda ko iz nekog prastarog vremena...
onda, jako slabo daje bilo kakve informacije, tipa gledas oruzje i uporedjujes, ako su crvene brojke, slabije je od tvog trenutnog, ako je plave, onda je jace, ALI nigde zivo ne pise na sta se sve te silne brojke i ikonice odnose, sta je to... to nigde ne pise...
zatim imas gomilu item-a koji nemas pojma cemu sluze, msm postoji description, ali cak je i on sam ponekad napisan zbunjujuce, a ponekad i ne mozes da ga razumes dok pretpostavljam ne dodjes do odredjene situacije u igri, kad bi saznao sta je to...
dakle, igra je otezana na svakom koraku, i recimo ne smeta mi da istrazujem kuda da idem, da izbegnem jace protivnike i slicno... ali tezina borbi, respawn neprijatelja i repetativnost, joj ne mogu oprostiti... sva sreca, nisam mazohista... da sam mladji, imao bi volje da je igram i bila bi mi izazov, ovako mi je meeeh... radije cu igrati nesto zabavnije...
lako je napraviti tesku igru, to je veoma lako... samo pojacas kolko neprijatelj skida energije tokom borbi, stavis ih gomilu, ako treba i vise odjednom da te napadaju... i to je to... tesko je napraviti balansiranu igru, koja je fer prema igracu i ne vara, koja je na pravi nacin izazovna, a ne na ovaj da tako kazem, jeftin...
ovo moze igrati samo poseban i mali sloj broja ljudi, sva sreca, ja tu ne spadam...
necu da je ocenjujem, jer nisam uspeo da je igram duze od nekoliko sati, ali cu reci da sam razocaran sto je ovakva igra, i pored svog potencijala i stvari koje neminovno poseduje, ipak nezasluzeno najhapovana...
kad je naprave modernije i logicnije, od ove igre moze biti nesto, ali sad je u stadijumu za izbegavanje... jer igranje ove igre nije uzivanje, vec mucenje, a to nije svrha igra...