Šta je novo?

Dark Souls II

oni koji su imali ps3 su čuli odmah, ali to na stranu .

I ne baš :)

Proteklo je gotovo godinu i po dana od izlaska Demon's Souls-a za japansko/azijsko trište do izlaska za eu tržište, a nešto ranije za američko. Igra za to vreme marketinški nije ni ni bila zastupljena u zapadnoj Evropi. Glas se pročuo od ljudi koji prate japansku rpg scenu i malo je znalo za nju. Ovde sa foruma mislim da je šačica nas naručila DS sa play-asia i upoznala ostale sa ovom igrom.

O ostalom ne mogu pričati, pošto još nisam ni krenuo sa DSII.

oni koji su imali ps3 su culi odmah, ali to na stranu .

1. rAMA ti je sve rekao o tome.

"strah od smrti" ? - au kakav argument ! ako si mislio na adrenalnsku vožnju , nivoi su prelaki.
ni približno new londo ruinsu npr.

2. Strah od smrti - znas ono kad izgubes sve duse koje si nosio, prvi put prelazis igru i nemas pojma sta te ceka iza ugla... samo da ti pojasnim na sta mislim

ubaceno je 5000 novih stvari što je prenatrpano, prica je nedotupavna, npc-ovi nezanimljivi, problematican agility .

što je najvažnije - kilavi protivnici, i užasno dosadni boss fajtovi . ( kalamite, vrati se sve ti je oprošteno)

3. Prica je i dalje krajnje jednostavna kao sto je bila i u DkS1, mozda mislis na lore, ali to su 2 razlicite stvari. Za lore sam vec rekao da mislim da je bila daleko bolja ranije (pogotovo u DeS). Sto se tice bosova, DeS je imao najbolje, ali ni originalni DkS (ako izuzmes DLC bosove i par izuzetaka) nije blistao na tom polju. Kilavi protivnici - mislis nasuprot onih iz DkS-a koje si mogao da backstabujes dok ne svane zora? A za razliku od DkS NG+ je ovde potpuno druga igra, toliko sam video.

bez ideje i inspiracije, "ajde da stavimo sve što nam padne na pamet i da sve to strpamo u jedan lonac i pomešamo" ,
još dva tri besmislena i za razliku od prva dva dela , glupa dijaloga ( izdvajam monolog ghost chancelora u drangleic castleu kao perjanicu )

jednostavno ljudima je bio cilj da kopiraju mijazakija po svaku cenu . recimo boss fajt Sif vs. Pacov !?...

4. Dok su dijalozi u prethodnim DS igrama bio AAA, zar ne? Da, Royal Rat Authority je opcioni boss i ne moras da se boris sa njim ako neces. S druge strane, jedan od najtezih bosova u ovoj igri je opcioni, mada ako ti se igra smucila cisto sumnjam da si stigao do njega.

Da se razumemo, ova igra je daleko od savrsene i ima stvari koje bih menjao, ali je mnogo stvari uradila bolje od svojih prethodnika.

Poslednja izmena:
IMHO, liči, ali opet daleko od DkS1. Ovde samo čekam da mi izlete oklopljeni pingvini i kung-fu panda da zaokruže atmosferu :) . Na stranu što mi je lakša i bez one tenzije i preznojavanja iz prethodnika, možda zato što sam već upoznat sa mehanikom, ali ne verujem da je samo to.

Meni uopšte nije laka, baš naprotiv :)
I mislim da tako i treba da bude za nas koji prvi put igramo a za vas je valjda ng+ :)

Ne znam za ng+, ali vec sada na 40 faith i 40 int, dark orb ubija sve na sta naletim iz 1-2 bacanja... sunset staf +3.

Mislim da to i jeste sustina. Meni na pr. Dark Souls nije predstavljao problem zato sto sam pre igrao Demon's, znao sam kako ce igra pokusavati da me troluje. Gomila ljudi je prvo (i mozda jedino) igrala Dark iz prostog razloga jer je izasao na 3 platforme i to im je bio prvi susret sa Souls igrama. Stvarno verujem da postoji samo jedan prvi playtrough ne u igri nego u serijalu.

... ali opet ne mozes sve da vezujes za tezinu. Bilo je i u prvom delu losijih dizajnerskih resenja, ali ovde je na pojedinim mestma naivno i detinjasto. Od dizajna okruzenja, neprijatelja, prepreka... Pravi tube-level dizajn, u pojedinim deonicama kao super marija ili princ od persije da igram.

Poslednja izmena:
da , narocito iron castle ili sta vec... samo da naidjes na onu kornjacu , sacekas da izbaca sekire , preskocis ga , povuces most i spases princezu :p

Dobar je bio onaj deo od lika koji sedi i bulji u zid, pa iznad njega do tri kostura i bosa sa rimskom dvokolicom... Oni likovi na stubovima i bezanija kada su poskakali dole :D.
Ali zato skakutanje pre dzinovskog pauka i jos pre onaj kamp, pa kao bacaju stene dole... patuljci i covekoliki slonici, rasta lavovi...

Poslednja izmena:
Dobar je bio onaj deo od lika koji sedi i bulji u zid, pa iznad njega do tri kostura i bosa sa rimskom dvokolicom... Oni likovi na stubovima i bezanija kada su poskakali dole :D.
Hahahaha kako su oni mene sabili krenuo da se bijem protiv onog prvog a ono troje mi doslo s ledja... Isibali me do smrti. Posle sam ih satro do te mere da se vise nisu pojavljivali, ostali samo stubici :D

Nego, napravio sam build ciji je glavni zadatak da ima jako mnogo STR kako bih mogao da opremim na sebe Havelov set. Koje bi ste mi oruzje preporucili za njega? Znaci neko koje ima dobro skaliranje sa STR. I zbog cega BASIC nadogradnja pravi najmanje base dmg-a od svih ostalih nadogradnji?

Poslednja izmena:
Ovaj pacov je verovatno zeznut ako nisi piro? Ja ga spalih za manje od 5 sekundi pa nisam stigao ni da vidim kakve poteze ima.

ako misliš na darklurkera prešao sam ga čim sam došao do lomače u drangelik zamku, trenutno sam lv150 i tek sam ukokao Throne Defendera & Watchera .

što se tiče ds1 tu sam na lv 260 , i NG+9, tako da veoma dobro znam o čemu pričam .

kao što uruk lepo kaže , napabirčili su svega i svačega, od hrčaka do pingvina, natrpali nepotrebnih ******ština i nas.ali se za medalju. Igra je daleko od epske melanholije koja je ds činila remek delom .

da se razumemo- i skajrim je dobra igra, i ds2 je dobra igra , ali je daleeeeko od toga da bi pripadala "souls" serijalu . spinoff.

Poslednja izmena:
"Cim" si dosao do te lomace si "tek" otkljucao covenant. Ako mislis da si tada obisao sve lokacije koje su potrebne da se otkljuca taj boss, onda u redu.

Ukoliko poredis skyrim i ds2, onda nisam siguran da bas znas o cemu pricas.
Ako je igra sr.nje, a lvl si 150 u NG, onda si sigurno proveo solidno vremena uz sr.nje koje ti se ne svidja.

A zasto bi zeleo da ides do NG+9, kad je difficulty cap na NG+7, svaka sledeca NG+ je identicna?

A ako cemo iskreno, DkS1 u poredjenju sa DeS nije epska melanholija. Tower of Latria i dalje stoji kao vrh atmosfere, Maiden Astraea najepskiji boss (ne po pitanju borbe), a Blighttown je rehash na Valley Of Defilement temu. Da li to igru cini manje dobrom? Pa verovatno bi ostavila jaci utisak na mene da mi je prva Souls igra. Isto vazi i za DkS2.

U ovoj igri su se vise fokusirali na pvp, sto je ocigledno, ali daleko od toga da su drugi aspekti sr.nje, kako ti kazes.

Poslednja izmena:
išao sam dalje jer sam hteo da isprobam odredjena oružja koja traže 50+ str, da nabudžim full dragon opremu, da nabudžim ful rank u sunlight covenantu zbog sunlight speara, i uopšte da odradim apsolutno sve što može da se odradi .

iz istog razloga krckam i ds 2, iz pijeteta prema prvom delu koji, uz andajing, smatram najboljom igrom na svetu svih vremena. igraću ja i ng+ i ng7+ sigurno, dok ne odradim apsolutno sve što igra pruža (kao i na skyrim) , ali to ovu igru nažalost ne čini ništa boljom od skajrima, i ništa bližom ds1.

Opet kazem, svakom svoje, ali nesto silno pogresno radis ako ti je skyrim i DkS2 isti kvalitet igre.
Ja kad sam hteo da probam oruzje od 50+ str, rolovao sam novog str lika, ali dobro, to je moja stvar. Iz istog razloga ne zelim da predjem 150-160SL ovde, iako nemam ogranicenja, jer onda character build gubi smisao.

@kokan - bice da ti je igra malo kiselkasto pala zato sto si se naucio u prvom delu mehanici , pa si mozda ocekivao vise.

sustina igre je , i samo je , online igranje. ako imas piratsku kopiju , odlicno , ima smisla samo da vidis da li ce ti lepo raditi na racunaru.

sve drugo osim toga , po meni je svetogrdje. nista bolje nego kada se dogovoris sa 2 ortaka , ko ce koju klasu i da zajedno prelazite. ta komponenta je iako restriktnija po mnogim pitanjima u odnosu na prethodnike , po meni bolje uradjena ovde.

Meni je DkS bio jedno fantastično singleplayer iskustvo, igrao sam i online ali me čiteri ubiše. Isto je i sa DkS2, i bez multija mi je odličan.

evo malo fino sumiranog lore-a igre

ima gomila spoilera , tako da sam upozorio one koji nisu igrali oba dela.

Za one koji zele da cuju bas dosta o lore DkS1, a ne zele da igraju ili su vec igrali, preporucio bih (vec pominjanog ranije na temi) ENB-a i njegov yt serijal o lore-u. Jako detaljno ulazi u sve cinjenice i daje svoje misljenje tamo gde cinjenice nisu dovoljne. Cak sam natrcao na njegov interesantan blog o The Old One iz DeS-a, ali sad da mi zivot zavisi od toga ne mogu da nadjem gde.

S obzirom da je on bio jedan od ljudi koji su radili na official guide book za DkS2 i imao je direktan uvid u stvari koje nisu dostupne javnosti ocekujem da ce i za DkS2 da napravi slican serijal.

Meni VaatiVidya ima bolju naraciju, ne kažem da ENB nije dobar...

VaatiVidya ima savrsenu dikciju, ali mi se vise svidja sadrzaj ENB-evih videa, + sto se VaatiVidya prodaje u poslednje vreme ko rava svakom ko nesto ponudi :)

@Markomaniax
S obzirom na sajt na kom se nalazi, clanak je iznenadjujuce dobar :)

Poslednja izmena:
ne bih preporucio epic name bro zato sto on vise postavlja pitanja nego sto analizira. i dobar deo njegove analize su spekulacije tako da se ja ne bih slozio sa dobrim delom.
sreca pa ga isprave ljudi u komentarima.

Pa ruku na srce velika vecina lore-a nije egzaktna i moze se tumaciti na vise nacina. Mada jeste, ume ponekad da smori, ali meni je bas prijalo da ga otslusam.

Nije gubljenje vremena u svakom slucaju , cak je i mene nateralo da malo detaljnije proucim mnoge likove ;)

btw. renesansa u novim Demonima?

[YOUTUBE]1M2Y-R18Mo0[/YOUTUBE]

Ja se sve nadam da nece biti ekskluziva, ali realno cisto sumnjam. Vidim da ce se cycle ponoviti - zbog DeS sam kupio ps3, zbog DeS2 (ili kako god da se zove) cu da kupim ps4.

Vidim da ljudi predviđaju da će From verovatno nastaviti i sa multiplatform Souls igrama, sada da li će to biti Dark Souls 3 ili nešto novo videćemo, dok će taj naslednik Demon's Soulsa (i njegovi mogući nastavci) ostati Sony ekskluziva.
Nemam nikakvih problema sa time da dve ekipe unutar Froma rade na dva paralelna Souls serijala dok god jedan nastavi da stiže na PC..:) Ovaj tim je odradio odličan posao sa DS2.

Poslednja izmena:
But here's a surprise: the series' creator, From Software's Hidetaka Miyazaki, will serve only as a supervisor on the sequel, while the game will actually be directed by From's Tomohiro Shibuya. His comments about the game don't shed a whole lot of light on the sequel, other than to indicate that the new title will be faithful to the older ones but also introduce new things

aman ljudi , covek je sve lepo objasnio. :p

jos tokom razvoja Dark Soulsa 2 , Miyazaki je rekao da ce u toj igri biti samo supervisor i da se on koncentrise na jedan "drugi naslov". pa naravno da je do tad Sony video kakvo je blago sebi obezbedio pravom na ime "Demon`s Souls" i tu nema sta , ta igra ce biti ekskluziva 100% za japansko trziste. Da li ce FROM da se iscima da obezbedi novi DS za PC trziste , ostaje da se vidi , ali je u svakom slucaju ovo odlicna vest , jer pod 1 - igru radi Miyazaki (sto skida sumnju u kvalitet) a pod 2 - uskoro , mozda cak za godinu dana nas ceka nov naslov.

A meni je ionako samo trebao izgovor da uzmem ps4 :p

Poslednja izmena:
Ako nastave da izbacuju i multiplatform Souls igre, sigurno neće zaobići PC.:)

Moraće i taj Shibuya i ostatak ekipe odgovorne za DS2 da radi na nečemu.

Demon`s Souls 2 ce 99.99% biti ps4 ekskluziva i system seller za ps4. Sledeca igra iz DkS serijala (ako je bude) ce verovatno biti multiplatform i izmedju ostalog i za ps4, ALI sigurno nece izaci uskoro, posto bi time FROM samo samome sebi pravio konkurenciju na ps4, a budimo realni, koliko god da se DkS igra na pc i xbox, ps i dalje ima najvise igraca.

Ljudi kako se racuna dmg magija? Da li se i dalje skalira u zavisnosti od oruzja kao u DS1 ili ne? Ne znam da li da koristim Witchtree Bellvine ili Protective Chime.

Nazad
Vrh Dno