Šta je novo?

Dark Souls II

Da, mislim da FoFG
*** nemam vremena da igram puno pa bih voleo da znam otprilike kolika je igra ukupno u odnosu na ovu jednu zonu :)

Najblize mesto gde mozes da ga nadjes je

No-mans wharf

Da, mislim da FoFG
*** nemam vremena da igram puno pa bih voleo da znam otprilike kolika je igra ukupno u odnosu na ovu jednu zonu :)

Ne radi se samo o velicini nego i o tezini zona i koliko zelis da istrazujes. Ali da, FoFG je tek mali pocetak.

Poslednja izmena:
Da, mnogo faktora utiči na dužinu igre. Sve zavisi gde ćeš zaglaviti, da li si dovoljno dobro upoznat sa mehanikom igre tj. da li si igrao prvi deo, da li ćeš da zaviriš u svaki ćošak, saslušaš svakog NPC-a i pročitaš opise stvari tj. informišeš se o lore-u. Sve u svemu računaj na nekih 60 sati okvirno.

Hahaha, trol :D

Ja sam za prvi prelazak utrosio 52 sata :) Doduse dosta toga ide na skupljanje dusa i cesljanje nivoa ali u tome je draz :) Igra je fenomenalna :)

@ kartelusm Ovo prolazi dobro kod invadora ali Ai te provaljuje, probao sam. Bio sam veliki cup jednom :)

Poslednja izmena:
you`we gotta love this game! :d ali se mora posedovati original zbog online komponente koja je sustina.

... ali onih njegovih 125 000 soulsa nije nista koliko moze da se uzme u invazijama. u prvom delu sam jednom uzeo milion i po. samo u jednoj borbi.

lol Sećam se kada sam prvi puta naišao na to u kecu, tada nisam uopšte znao da su takve kamuflaže moguće. Učinilo mi se da se bure micalo ali... par sekunda kasnije epski backstab:D
MP stvarno nudi toliko prilika za trollovanje.

Pa sada ne moze toliko da se uzima kao u prvom delu i respawn brzo nestaje sto mnogi zameraju ( meni je ok ) jer verovatno ne mogu da se unaprede jos vise. Ovako sam ja zavrsio igru oko 2.5 mil. dusa nista posebno nisam jurio 2014-05-05_00001.jpg

Dali vredi uopste zapocinjati igru ako nisam igrao prvi deo i dali se moze igrati na tastaturi posto mi je vrisnuo gamepad?

Igra prosto trazi gamepad, moze i TM ali mislim da je bolje gamepad. Nema veze ako nisi igrao prvi deo slobodno pocni neces se pokajati.

^
Po vasim komentarima sam i ja shvatio da je bolje sa gamepad-oma,ali sada sam trenutno bez njega!Onda veceras malo krecem sa igrom!Hvala!

Moj savet ti je da ipak počneš sa gamepad-om. Ja sam u početku probao sa M+KB ali ne vredi. Jednostavno nije igra pravljena za tu kombinaciju. Takodje nisam igrao prvi deo (dok sam ja odlučio da ga zaigram izašao je drugi) ali me je drugi deo oduševio. Čitao sam i pre i gledao dosta o DS ali najbolje da sam osetiš na svojoj koži. Preporučio bih ti da pogledaš bar uvodni deo walkthrough-a od ENB (http://www.youtube.com/watch?v=GartaU-2-2c) meni je dosta pomogao.

Ja sam za prvi prelazak utrosio 52 sata :) Doduse dosta toga ide na skupljanje dusa i cesljanje nivoa ali u tome je draz :) Igra je fenomenalna :)

@ kartelusm Ovo prolazi dobro kod invadora ali Ai te provaljuje, probao sam. Bio sam veliki cup jednom :)

Znam, to i jeste spell za invasions, radio sam to nemilice u DkS. Na PS3 nisam poceo NG+, posto mi vise prija 60fps na PC, tako da cu da predjem jos jednom NG pre pravog pvp-a. Jos samo kad bih imao vise od 2-3 sata dnevno zaigranje :(

Moj savet ti je da ipak počneš sa gamepad-om. Ja sam u početku probao sa M+KB ali ne vredi. Jednostavno nije igra pravljena za tu kombinaciju. Takodje nisam igrao prvi deo (dok sam ja odlučio da ga zaigram izašao je drugi) ali me je drugi deo oduševio. Čitao sam i pre i gledao dosta o DS ali najbolje da sam osetiš na svojoj koži. Preporučio bih ti da pogledaš bar uvodni deo walkthrough-a od ENB (http://www.youtube.com/watch?v=GartaU-2-2c) meni je dosta pomogao.

Ucini si uslugu i odigraj prvi deo, ako ni zbog cega drugog onda zbog fenomenalnog lore-a. A i stavice ti dvojku u potpuno nov kontekst.

you`we gotta love this game! :d ali se mora posedovati original zbog online komponente koja je sustina.

... ali onih njegovih 125 000 soulsa nije nista koliko moze da se uzme u invazijama. u prvom delu sam jednom uzeo milion i po. samo u jednoj borbi.

Da to je sjajno. Stalno citam kako se ljudi zale na SM, kako je nepravedno da SL500 moze da napadne SL150, a svi kao da su imali kolektivnu lobotomiju i zaboravili da je red orb imao opseg od SL -10% pa skroz do max SL.

Poslednja izmena:
dajte neki dobar multiplayer tutorial, ništa mi nije jasno - mene još niko nije klepio ovako hvala suncu :)
naročito mi nije jasno što se ovaj krije kad ima "one shot" magiju :d

Magije je u principu lako izbeci u DS, tako da je ovako bezbednije, a i zbog trol efekta:).

MP ces morati sam da probas i da vidis sta ti pase, samo opusteno. Citam da je hex poprilicno OP (inace, Climax sto je lik koristio je hex), ali mozda ti bude dosadan. Mozda zelis DW katane, sto je bilo mega popularno u Demon's Souls. Mozda ti se vise svidja ogroman mac ili cekic, a mozda ti se svidja dw ogromnog maca ili cekica. U principu je najvaznije da uzivas, a nacine da pobedis ces vec izvaliti sam :). Ne ocekuj da uskocis u pvp i odmah krenes da lemas okolo, jer cak i da imas lika koji je u SL mnogo ispred protivnika, nista ti nije garant ako on zna da igra.

Dali vredi uopste zapocinjati igru ako nisam igrao prvi deo i dali se moze igrati na tastaturi posto mi je vrisnuo gamepad?
Mislim da bi trebao da odigras Demon's Souls ako imas ps3 konzolu :) ... ako ne nema veze odigraj prvi deo Dark souls-a zbog price , pa Dark souls 2 da se naviknes malo na gameplay i neprijatelje :), ima dosta rng-a ali opusteno :D

uopste ne mora da odigra po redu zato sto prica ovde nije sustina :p

lore je osmisljen tako da svako moze da ga tumaci kako hoce.

uopste ne mora da odigra po redu zato sto prica ovde nije sustina :p

lore je osmisljen tako da svako moze da ga tumaci kako hoce.

Ne mora da, ali mene bi ubilo da znam da ima delova pre "najnovijeg" dark souls2 a da ne odigram hehe :D... pa bi naravno odigrao pre najnovijeg dela ostale.

@Markomaniax - Pa ne znam baš, po stvarima koje NPC likovi pričaju i po opisima na predmetima polako počinjem da mislim da se ovo dešava na istom mestu kao i DS1 samo mnooooogo kasnije.

Takodje nisam igrao prvi deo (dok sam ja odlučio da ga zaigram izašao je drugi) ali me je drugi deo oduševio.

Ista priča, samo ko će naći vremena da odigra ovo natenane, a još kad pomislim da imam naslove na čekanju (koji moraju da se odigraju) još iz 2012... kuku lele.

Ima da igram ovo godinu dana, ybt. :d

Ista priča, samo ko će naći vremena da odigra ovo natenane, a još kad pomislim da imam naslove na čekanju (koji moraju da se odigraju) još iz 2012... kuku lele.

Ima da igram ovo godinu dana, ybt. :d

veruj mi , bices odusevljen kad budes odigrao/presao :)! igra vredi samo tako !

@Markomaniax - Pa ne znam baš, po stvarima koje NPC likovi pričaju i po opisima na predmetima polako počinjem da mislim da se ovo dešava na istom mestu kao i DS1 samo mnooooogo kasnije.

Ta stvar je otvorena za debatu, ali da, izgleda da je to neki koncenzus. Ima dosta dosta hintova da je upravo to slucaj, pogotovo sto je motiv cele igre zatvaranje jednog ciklusa i pocetak sledeceg.

veruj mi , bices odusevljen kad budes odigrao/presao :)! igra vredi samo tako !

Ma ja sam već oduševljen, a tek sam stigao do majule i roknuo ona tri viteza kad se krene za Tower of flame, a njih sam lakše roknuo nego one svinjice u majuli... :d

Stvar je u tome što ova igra zaista maltene zahteva da se istraži svaki ćošak i izmuze sav dijalog iz npc-jeva, pa zbog toga kukam... što imam veoma malo slobodnog vremena za gembling, pa ovo ima da mi se razvuče u bestraga, a da i ne pominjem što sam uzeo ovo da igram preko reda, pošto me čekaju neke igre i iz 2012. godine. :d

Ma ja sam već oduševljen, a tek sam stigao do majule i roknuo ona tri viteza kad se krene za Tower of flame, a njih sam lakše roknuo nego one svinjice u majuli... :d

Stvar je u tome što ova igra zaista maltene zahteva da se istraži svaki ćošak i izmuze sav dijalog iz npc-jeva, pa zbog toga kukam... što imam veoma malo slobodnog vremena za gembling, pa ovo ima da mi se razvuče u bestraga, a da i ne pominjem što sam uzeo ovo da igram preko reda, pošto me čekaju neke igre i iz 2012. godine. :d

Brate one svinjice me zamalo nisu ubile kad sam istrazivao onu kucu , slucajno sam upao dole pored njih i bam eto njih napadaju i grokcu :D...
Znam taj osecaj kad te nesto ceka , a jedva cekas da krenes :D hehe

@ivke77 - lore nije samo celoukupna prica , vec ko je i sta bio od npc-ova , svetovi iz kojih dolaze , motivi ratova izmedju ovih i onih (da ne spoilujem previse)...

isto kao drugar kada mi prica da mu se "igra prestola" svidela zato sto se ljudi bore protiv "onih zamrznutih" :p

@Lubyqt - dobro to se svakako ceni. u tom slucaju bi i da nema ps3 mogao da prvo pogleda waltrough za Demon`s souls , pa onda pocne i dark soulse da tamani.

Poslednja izmena:
Pih ona tri Skeleton Lorda su bili smesni. Tezi je bio onaj kocijas nego oni :D
Mada dizajn nivoa u kecu je bio bolji. Sama njihova medjusobna povezanost. Toga ovde bas nesto i nema... Ali opet i nema potrebe zbog brzog i jednostavnog teleporta... Kec mi nekako deluje teze od dvojke, bar za sada.
U dvojci mi se svidja to sto se mobovi ne respawnuju u nedogled tako da sada uvek pocistim put od vatre do bossa :D

Bosovi su isli silaznom putanjom jos od Demon's Souls-a (kad se setim prvog susreta sa Firelurker-om i dalje me podidje jeza :D), ali sto se tice tezine nije se mnogo promenilo. Malo je lakse ovde sto maltene imas zagarantovan sistem da nikad ne izgubis humanity/souls kad zgines sto jeste meh, ali boze moj. Zato mozes da dobijes extra prstenje za no-death i no-bonfire prolaz. Da da, ima nagrada ako prodjes celu igru a da se ne odmoris ni na jednoj vatrici :). E to je mazohizam.

Igra je bedan spinoff mijazakijevih remek dela. Mamipara za svet koji je odlepio od prve dve soul igre.

Ne bih da trošim dalje reči na ovo sr.nje.

Druze, dacu ti za pravo jednu stvari i mnogo protivargumenata. Samo mogu da kazem da koliko god cenim g. Miyazaki, on nije jedini koji je radio na Souls igrama.

1. Lore je bolji u prethodnim igrama.
2. Strah od smrti je jaci u prethodnim igrama, ali to je nesto sto igrac mora sam da izabere ovde i Ring of Life Protection je jedini krivac za to.
3. Ako neko zeli da mi kaze da igra baca jeftine trikove u odnosu na Dark Souls, samo cu ga podsetiti na Bed of Chaos i prvi susret sa Seeth the Scaless.
4. Borbena mehanika je neuporedivo, ali neuporedivo bolja ovde.
5. World design u DkS1 se raspao u drugoj polovini igre, koliko god da je bio fenomenalan u prvoj.
6. Za razliku od prve igre, ovde zaista moras da pazis kad ides u roll, nema vise roll spam-a da bi izbegao dmg.
7. Mogao bih i dalje, ali zavrsicu sa ovim - world design (ceo svet, ne atmosfera koja je u DeS neprevazidjena) mnogo vise podseca na DeS nego na DkS.

E sad, ako ti se ne svidja, to postujem, ali nazvati ovu igra sr.nje je apsolutno pogresno. To sto se tebi ne svidja je jedna stvar, ali tvoje misljenje nije amin.

edit: I taj "ceo svet" ili bar velika vecina je cula za Demon's Souls tek kad se pojavio Dark Souls.

Poslednja izmena:
oni koji su imali ps3 su čuli odmah, ali to na stranu .

"strah od smrti" ? - au kakav argument ! ako si mislio na adrenalnsku vožnju , nivoi su prelaki.
ni približno new londo ruinsu npr.

ubačeno je 5000 novih stvari što je prenatrpano, priča je nedotupavna, npc-ovi nezanimljivi, problematičan agility .

što je najvažnije - kilavi protivnici, i užasno dosadni boss fajtovi . ( kalamite, vrati se sve ti je oprošteno)

bez ideje i inspiracije, "ajde da stavimo sve što nam padne na pamet i da sve to strpamo u jedan lonac i pomešamo" ,
još dva tri besmislena i za razliku od prva dva dela , glupa dijaloga ( izdvajam monolog ghost chancelora u drangleic castleu kao perjanicu )

jednostavno ljudima je bio cilj da kopiraju mijazakija po svaku cenu . recimo boss fajt Sif vs. Pacov !?...

al ne mere to , foo fighters nije nirvana , ma koliko bengovao head .

Vrh Dno