Šta je novo?

Dark Souls II

Pa ovde izgleda ne mogu neke stvari da se rade sa misem i tastaturom -.- Shajze...
E pa ***... Uzivajte dame i gospodo ja cu ovo igrati kada budem nabavio misa koji ima vise od 3 tastera :d Ne mogu da igram sa gamepadom...

Poslednja izmena:
bjezi ba sta je ovo neke me 3 svinje napale ubise boga u meni 15 min ih macem koljem a ono nista o_O

Igrom slucaja imao sam i Gigatech i Speedlink joypade. SL placen 15 evra, bukvalno se raspao posle godinu, dve PESa. Gigatech ima 6 godina i malo vrljav X, placen 5 evra... SL mazen i pazen, GT mi nije bilo zao jer je bio dzabe tako da je video zid par puta.

Nasao sam nekog lika prodaje hexove, i po opisu za spelove ne mogu da provalim sta koji radi... moracu sve da ih probam :D.
Nije mnogo losija od keca, ali je meni definitivno laksa, ginem najvise od padova. Za sorcerera sada i faith dize magijski dmg, tako da ako budzenje INT-a vise ne dize dmg, onda faith... Jos uvek nisam budzio opremu, nosim neki vatreni mac.

Za sorcerera sada i faith dize magijski dmg, tako da ako budzenje INT-a vise ne dize dmg, onda faith

Nisam bas siguran da si ovde u pravu:

- magic se skalira sa int
- lightning se skalira sa faith
- fire se skalira sa oba
- dark se skalira sa nizim od int i faith

Nasao sam nekog lika prodaje hexove, i po opisu za spelove ne mogu da provalim sta koji radi... moracu sve da ih probam :D.
Nije mnogo losija od keca, ali je meni definitivno laksa, ginem najvise od padova. Za sorcerera sada i faith dize magijski dmg, tako da ako budzenje INT-a vise ne dize dmg, onda faith... Jos uvek nisam budzio opremu, nosim neki vatreni mac.

Dosta ljudi kaže da je lakša igra od keca (nisam još počeo da igram) ali me zanima, pošto je po mehanici skoro identična, da li je po sredi možda to što su igrači sada iskusniji i bolje poznaju game mehaniku pa je igra samim tim lakša?

Bilo bi dobro dati nekom ko je nov u DS univrtumu da odigra prvo dvojku pa keca...

Takođe da li ima nekih lvl-a koji su pandan Tomb of Giants-a ili Blight Town-a? Mislim na težinu.

što se blajttauna tiče, imaš the gutter, još je teži .

ja igram sa sixaxisom i motioninjoy, radi perfektno. skok može da se podesi na B dugme, kao u DS1. to verovatno znate.

ono čovekoliko drvo traži izvesno seme . što se tiče gigatecha i speedlinka xeox wired, padovi su odlični, xeox ima native xinput.
e, sad ako je neko malo nepažljiviji , to je već lični problem.

toliko od mene za ovo javljanje

Nisam bas siguran da si ovde u pravu:

- magic se skalira sa int
- lightning se skalira sa faith
- fire se skalira sa oba
- dark se skalira sa nizim od int i faith

Pratio sam dmg na stafu, do 20 INT-a mi je povecavao statse, na 21 nista, ali zato je krenuo da povecava sa faith...

Koji je staff u pitanju? Posto postoji pandan Demon's Souls-ovom Talisman of Beast koji je mogao da baca i miracles i sorceries, ne mogu da se setim kako se ovde zove. Pushed Talisman of Beast je bio poprilicno OP u Demon's Souls.

I jedino merodavno je skaliranje tvog magic atributa. Sve ostalo zavisi od opreme.

Poslednja izmena:
onaj prvi, sorcerer staff... kad sam hteo da prebacim na 21 nista nije islo gore, mislim da je samo neki def povecavao.

Ja na PS3 imam hexera sa 30 int i 24 fth i nisam primetio da se bilo sta dize sa faith na tom staff-u. Moj magic stat se definitivno ne povecava sa faith.

***. sad je gotovo... sa faith je ispisivalo plavo, da se nesto pomera gore, ali nisam siguran sta. Ali sa int-om je sve bilo belo.... Pogledao sam sada sta znace one ikonice u legendi, pa cu obratiti paznju na to. Vec sam puno poena sipao u faith pa da ne rasipam vise.... a mozda mi je ovaj vatreni mac skalirao sa faith..

@arcibalde, napisah par postova unazad za AutoHotkey. Kad ga aktiviras kontrole su identicne kao na ds1 pa ako si se na njih navikao eto resenja. Ja tako pikam i zadovoljan sam.

Helebarda inace ubija kad je drzis jednom rukom :)

Da, fire dmg se skalira i sa faith i sa int. Dakle, fire komponenta se skalira sa faith, a physical sa str/dex, zavisi vec :)

Hm...na koju je foru igra 34 evra u domaćim prodavnicama, a recimo na Steamu i GMGu je 50? :) U svakom slučaju, pohvale od mene za to.

Pa kljucevi su pre nekih mesec dana na g2a mogli da se nadju za 25 evra, ne znam koja je cena sad, ali pre recimo nedelju i po dana je bila 30 evra.

Pa dobro, ali opet, to su akcijske cene, a ovo je obična retail cena. Prijatno sam iznenađen. :)

uh, matora Melentija me lepo castila, evo je sada sedi tamo u onom prvom seocetu... Znaci kao i u prvom delu kod NPC-ova, s vremena na vreme bi trabalo proveriti da li su se otvorili novi dijalozi...
1.jpg

edit;
Dosta ljudi kaže da je lakša igra od keca (nisam još počeo da igram) ali me zanima, pošto je po mehanici skoro identična, da li je po sredi možda to što su igrači sada iskusniji i bolje poznaju game mehaniku pa je igra samim tim lakša?
sry, tek sad sam video post. Mislim da nije do samo toga, heal je dostupniji, onda ima neka travka sto povecava broj spelova, ne secam se da je bilo tako nesto u kecu, jednostavno brze padaju i nema one borbe da bi stigao do sledece vatre... Teleport isto, ne moras vise da razmisljas kako ces da se vratis, nema one traume iz keca ako nosis duse za neki skill ili opremu.

Poslednja izmena:
nema za one koji gledaju walktrough :p

pa ja ne gledam pa mi je opet laksa... A i sta ce ti ovde walktrough? ... prosta igra, na nista komplikovano do sada nisam naleteo.

PVE je jos od Demon's Souls bio daleko laksi sa mage ili magelike karakterom.

I u kecu sam igrao sorcererom... Ne mogu da se setim kako je bilo u kecu, ali ovde je heal mnogo jeftin i ima ga u neogranicenim kolicinama. Tamo se ne secam da sam ovako kupovao heal, usput.
Dodjes do vatre, teleport, napunis se ponovo svega, ajmo nazad... uprosteno je dosta, imo.

Poslednja izmena:
Da, za magove je igra laksa, mnogo bliza DeS-u gde si imao standardni mana sistem i gomilu travki koje su ti vracale manu kad je potrosis. Sto se tice lifegem-ova ne bih se slozio. U kecu si kogao da nafarmas humanities do maximuma i da te bog vidi - insta full hp, lifegems u borbi nije ni priblizno toliko koristan.

moze biti, za one koji su znali gde i kako da farmaju humanitije... A ako mislis na farmanje humanitija dole u kanalizacijama kod pacova, to i nije bas bilo lako i brzo. Ja sam probao i ubrzo batalio, par komada sam samo bio nafarmao.

Probao sam sam sa tri lika , knight, mag i explorer i meni je najlakse sa knight-om...opet to me nije drzalo duze od 2 dana do shift+delete sto je u odnosu na DS1 5 puta duze vreme. Hajde sad sto su kontrole i dalje ocaj ali daleko bolje nego u kecu nije zbog toga, nije ni zbog grafike koja kod mene sve na max deluje nekako plasticno i taj unreal filing...nikada to nisam voleo...vec zbog same poente igre...u nekim delovima je frustrirajuce u nekim delovima je smesno, parkiras se kod vatre i grindujes do besvesti pa trcis kod trgovca i budzis se...wtf? i na kraju prica i atmosfera...svi nesto kao smoreni a u pojedinim momentima frustrirajuce teske situacije koje umesto zabave donose napipavanje bezanje ako je uopste moguce i taj respawn svaki put ispocetka...previse mazohisticki obzirom da je pointless...previse itema za ovo za ono dok provalis cemu...onda kad provalis vidis da 90% toga ti i ne treba niti ima svrhu...fini pokusaj rpg-a cije je glavni adut preobiman gameplay uz zavidnu tezinu igranja ali na kraju umesto zabave uglavnom frustracija -kad provalis foru onda se svodi na refleks...vrlo brzo dosadi jer obzirom koliko trazi igra malo pruza...

... pa takve su ti sve h/s igre... trcis i ubijas. I to opreme i itema sto malo kombinujes da bi olaksao prelaz.

Poslednja izmena:
moze biti, za one koji su znali gde i kako da farmaju humanitije... A ako mislis na farmanje humanitija dole u kanalizacijama kod pacova, to i nije bas bilo lako i brzo. Ja sam probao i ubrzo batalio, par komada sam samo bio nafarmao.

To je samo jedna od, mislim 3 lokacije, i najslabija. Mada i tu, kad se udje u fazon i nabilduje item find moglo je da se nafarma 99 sa sat i po do 2 bez problema.

kad provalis foru onda se svodi na refleks

Kad provalis sve fore onda predjes na pvp i vidis da ni jedna od tih fora ne radi posto su ih i drugi provalili :)

Poslednja izmena:
Ja sam jedino ozbiljno farmao tamo kod spomenika, u svetu iz slike, i secam se da sam tu gomilu dusa nosio peske sve do Bligttovna da bi budzio piromansku rukavicu koju posle nisam ni koristio... Tu traumu nikad necu zaboraviti, ali sam uspeo da ih prenesem i ne zaginem.

najlakse mi ispalo u onoj sumi kod potoka...onih 6-7 kripova..boza i udri...pa onda kod kovaca budzis opremu...pa onda malo levelujes i tako 2-3 sata...mislim taj grind sam mogao da popijem u igri kao sto je Githic 2 kad imas onaj exploit na balvanu pri ulazu u castel u vom-u...navuceh ih da dodju pa ih skenjas sa crossbow-om ali Gothic 2 je imao poentu i vrlo dobro znam cemu sam grindovao da sam hteo da grindujem...a jesam :d, mada nisam morao...

Naravno, razumes da te niko ne tera da grindas i da mozes da zavrsis igru i na SL 10. To sto si grindao je samo bio tvoj izbor.

Vrh Dno