Šta je novo?

Dark Souls II

Je l' se meni cini ili se vise ne moze napadati dok drzis stit tj. moras na milisekundu da pustis dugme za stit pa tek onda attack? Ili sam ja zeznuo kontrole posto sam namestio sve kao na ds1 (preko tastature igram )?

Poslednja izmena:
Cini ti se. Mada ako blokiras udarac mora da prodje neko vreme pre nego sto mozes da napadnes. U DkS1 je postojala tzv. instant block tehnika koja se sastojala u tome da dignes stit bas u trenutku kad pada udarac. U tom slucaju block stun nije postojao, ali cisto sumnjam da sad to radi ovde posto je dizanje stita jedna od akcija na koju utice agility.

ma bio sam poise-oven , srecom imao sam travke pri sebi pa i nije bilo strasno :d

ali sam upravo provalio da sam propustio piromancy flame! ... i da izgleda postoji samo jedan nacin da se nabavi :mad:

@Kartelusm, ma ja sam bio zeznuo stvar. Ne može se bez autohotkey.

Jel dobijam i neke penale na štetu koju činim protivnicima kad mi se smanji HP zbog umiranja?

@Markomaniax

Koliko ja znam postoji samo jedan nacin, ali mozes da se vratis. Ovo je iz licnog iskstva :)

@psaras

Ne, ali postoje neka oruzja koja daju veci/manji dmg sto si vise hollow.

Onda jedino da je to, jer sam magijama skidao više HP-a a nisam ni jednom bio u human formi. I čemu služi onaj kovčeg na obali, ušao sam i izašao ???

:D :D :D

Pogledaj vrlo pazljivo svog lika.

A primetio sam da nekako cudno trci :)

Ako neko kojim slucajem igra na tastaturi i zeli komande kao na ds1 evo sta treba da uradi. Skinite program AutoHotkey odavde http://ahkscript.org/download/ instalirajte, pokrenite, pustite da napravi skriptu u Documents folderu i posle toga izadjite. Editujte skriptu, ubacite ovo ispod 'return' (videcete kad otvorite) i posle toga snimite skriptu:

Kod:
LButton::h
RButton::g
Shift::u
q::y
^!q::ExitApp

Pokrenete igru, alt+tab da se vratite na desktop, pokrenete AutoHotkey i alt+tab nazad u igru posto ce mis prestati da radi posle pokretanja AH. Kraj :)
E sad, ovo 'q' u skripti je parry i ja sam se navikao da mi to bude na Tab pa mi to i stoji. Posledica toga je da se u igru vracam sa ctrl+alt+del > task manager > stanem na ds2 > switch to. Hardcore :)

Tek sad videh da sam napravio greskicu u kodu, izvinjavam se. Radice i ovako ali kad izadjete iz igre necete moci da ugasite AH osim preko task managera :)

Kod:
LButton::h
RButton::g
Shift::u
q::y
^!`::ExitApp

Dakle umesto 'q' u poslednjem redu stoji "tilde" znak '`', nalazi se pored '1'. Kad zavrsite sa igranjem AH gasite sa ctrl+alt+`.

Ima li neke koristi od paljenja onih kao fenjera, šta li su, zbog kojih sam ostao bez baklje :d

Ako mislis na tutorijal, onda ne.

Ja sam morao da disejblujem sekundarni monitor-plazmu, kao i risiver, kako bih dobio sliku, ali sam onda ostao bez zvuka. :wall:

Dakle, sa "win + P pa computer only" dobijam sliku, ali gubim zvuk, pošto mi ga gpu bitstrimuje i drajveri vide avr kao treći monitor, iako on vozi samo zvuk.

Pretpostavljam da svi koji koriste bilo kakav multi monitor setup imaju problem sa pokretanjem igre.

Čeka se patch.

Ako neko još uvek ima problem da pokrene igru, evo još jednog potencijalnog rešenja.

Kad se pojavi beli ekran, samo sa win + P izabere se Extended mod, pa kad se pokrene lepo igra, posle alt tab-a samo se istim putem vrati na Duplicate i onda ima i zvuka (a to ja ***** nisam probao prvi put)... tako da ne mora da se čeka patch, umiranje može da počne. :D

Poslednja izmena:
Koja je fora sa nosenjem dva oruzja? Da li se udarci brze vezuju kada udarite sa jednim pa sa drugim ili... Ili je jedina prednost da eventualno imate odmah smpremljeno oruzje koje pravi vise dmg odredjenom neprijatelju...

U ovoj igri je uveden dual wield stance, ali moras da imas statse za svako oruzje +50% preko toga. Tada se menja moveset, kako zavisi od oruzja do oruzja. Oruzja moraju da budu srodna, tipa ne moze dw ultra greatsword i rapier.

Ja sam hteo da koristim dual wield, zato sam počeo kao swordsman (swordswoman :D), međutim nekako mi ne prija da izgubim block i parry.

EDIT:
Tada se menja moveset, kako zavisi od oruzja do oruzja.
Uz napomenu da se ne menja automatski nego moraš ručno da aktiviraš stance.

Poslednja izmena:
Preporuka za klasu, za pocetnika u svetu DS :)

U ovoj igri je uveden dual wield stance, ali moras da imas statse za svako oruzje +50% preko toga. Tada se menja moveset, kako zavisi od oruzja do oruzja. Oruzja moraju da budu srodna, tipa ne moze dw ultra greatsword i rapier.
Citao sam o tome, aktiviras onu power stance il kako se vec zove pa ti menja vrstu power attack-a, tako nesto. A i napisali su nesto da je uvek neko oruzje primarno u odnosu na drugo bez obzira u kojoj je ruci tj. svako oruzje ima svoju tezinu pa je uvek ono teze primarno a ako im je tezina ista onda je primarno ono koje je brze. Valjda nisam imao puno vremena da citam o tome. Poenta toga je da kada radis taj dual wield strong attack u power stance onda zamahne sa oba oruzja brzinom kojom zamahne sa primarnim oruzjem. Valjda :D

Da li ovde ima blokiranja sa oruzjem? Poceo sam sa swordsmen onaj medved me izlemo vec par puta i dok sam bezuspesno pokusavao da ga ubijem primetio sam da ima bloka, bem li ga na to mi lici, kada uhvatim mac sa obe ruke (pa left click misem, mac je u desnoj ruci naravno) ali ga nema kada u svakoj ruci drzim po jedan. Koliko vidim parry moze da se izvede samo sa odredjenim macevim jel isto vazi i za block ili?

Nasao sam helebardu, ali mnogo trazi i STR i DEX.
1.jpg

ovo mi sumnjivo
2.jpg

Otkinuo me onaj Pursuer :), ja krenuo sa broken straight sword na njega retard :

Nisam se preterano baktao sa dw, ali koliko znam parry moze sa bilo kojim oruzjem (ja sa two handed greatsword mogu u svakom slucaju). U DkS1 nije moglo.

Ok kako se radi parry? Koj' taster je za to? :D I onaj guard break LS + LB/RB Left stick + ??? Kako to uraditi s misem i tastaturom?
Sta RT i LT rade na dzojpedu?

Poslednja izmena:
Nikad nisam ovo igrao na M&K. Parry ti se radi sa LT, a guard break je LS + RB, gde ti je RB napad sa oruzjem koje ti je u desnoj ruci..

Da, Left Stick

Hocu da igram ovo na DS4 i nikako da nastimam, imam onaj ScpServer ukljucen tj. ponasa se kao x360 gamepad i u svim igrama radi perfektno, samo u ovoj ne. Ono sto se desaje jeste kada ukljucim igru kamera se okrece u krug stalno, jeli iko imao takav problem. Imam 2 x360 gempada takodje skoro nova al na jednostavno pecurkicu su na pogresnim mjestu i nikad se na to nisam navikao :S

Nazad
Vrh Dno