Šta je novo?

Dark Souls II

Uf, grafika u PC verziji će zaista odlična biti..
Jedva čekam izlazak PC verzije, pa da uronim u sate i sate hard core gaminga.

Poslednja izmena:
I jos jedno poredjenje grafike (nastavak na video iz prethodnog posta). Zaista se nadam da pc verzija nece biti uskracena kao konzole.

Opa, evo kako će meni za podešavanja grafike izgledati:
http://www.eurogamer.net/articles/2014-04-08-rumoured-dark-souls-2-pc-graphics-options-revealed
An image of the graphics options available within the PC version of Dark Souls 2 has hit the internet.

The image (thanks Reddit) shows options to improve texture, shadow and effects quality, as well as toggles for antialiasing and motion blur.

Elsewhere, you can improve the water quality, model quality and enable high-quality character rendering.

While the "effects" option may affect the quality of the in-game lighting - a sore point for many players of the console version - there is no indication that lighting can be altered specifically.
13969505155.png

Samo za kellhus-a (posto je najavlljivao veliku razliku u odnosu na konzole):

Oštrije teksture u PC verziji, bolje senke, nešto prirodnije osvetljenje... Dodati na to visoke rezolucije i 60 fps, poređenje sa starim konzolama više ni smisla nema.:)

pa ako je sudeci po ovom G@W -ovom linku , i te kako ima :p

Znači da je i PC verzija downgradeovana u odnosu na onaj prošlogodišnji build, što im onda kog đavola treba mesec i po za PC verziju?

zato sto pc verzija mora da radi dobro na velikom spektru razlicitih konfiguracija...
+ mozda se nadje koji sadrzaj vise , nesto sto bi kasnije moglo da se pojavi za konzole u vidu dlc-a kao sto je to bio slucaj sa prepare to die edition.

Zaista ne razumem tu opsednutost grafikom u ovakvoj igri. Jeste, pohvalno je sto su se potrudili da pc verzija ne bude trash kao DkS i da ne ostave community-u da vade kestenje iz vatre, ali kad se uroni u igru, grafika se uopste ne primecuje.
Jedino sto je zaista ocigledno, i to mi je tek ocigledno posle mnogo igranja na PC-u (od DkS nisam maltene ni palio PS3), to je 30 fps-a.
Jeste, nisu trebali da se hvale grafikom u Beta buildovima, ali ako treba da biram izmedju fancy grafike koja ce da sa sobom nosi jos jedan Blighttown i konstantnog fps-a, onda je izbor jasan.

Inace, igra ima nekako cudan feeling. U isto vreme je i teza i laksa od prve. Bonfire su dosta blize jedan drugom, ali dok se ne izvale neke cake sa itemima koje necu ovde da spominjem, death penalty je prilicno brutalan.
Neprijatelji su dosta poboljsani u AI-u, ali ne toliko da se ne potkrade poneka glupost.
Jedino sto je nastavilo silaznom putanjom pocem od DeS preko DkS su boss fights, ovi protiv kojih sam se do sad tukao nisu nista novo doneli i bili su manje vise jednostavni za izvaliti. Mozda je to iskustvo, ali boss fights u Demon's Souls su mi ostali u vrlo "neprijatnom" secanju.

Slažem se, ako postoji igra u kojoj se ne treba osvrtati na grafiku to je DS, to je najnebitniji aspekat cele priče oko ovog serijala. :)

moram priznati da ova igra izgleda nesto bolje, nego sto sam ocekivao... jeste da je last gen, ali prilicno dobro izgleda, a to se ne ocekuje od ovakve igre... tako da veliki plus sa moje strane...

Grafika je bitna u svakoj igri. Bas me zanima da li biste igrali DS da je grafika kao na PS1 sa kockastim karakterima i pikselizacijom. Nemojte da izigravate neki lazni moral. Grafika treba da bude dobra kako bi docarala odredjenu atmosferu. Sto se DS1 tice, za standarde te generacije je sasvim OK. cak ni danas nije uopste losa samo da je frejm rejt na 60. Druga bi prica bila da je grafika u rangu prvog Silent Hilla ili tako neke PS1 igre. To je losa grafika za danasnje standarde a ne tamo neka igra sa PS3.

Pozeljno bi bilo da bude sto bolja grafika, ali kako stvari stoje samo se molim da makar urade dobro kontrole za misa i tastaturi i da radi u 60fps.

Grafika je bitna u svakoj igri. Bas me zanima da li biste igrali DS da je grafika kao na PS1 sa kockastim karakterima i pikselizacijom. Nemojte da izigravate neki lazni moral. Grafika treba da bude dobra kako bi docarala odredjenu atmosferu. Sto se DS1 tice, za standarde te generacije je sasvim OK. cak ni danas nije uopste losa samo da je frejm rejt na 60. Druga bi prica bila da je grafika u rangu prvog Silent Hilla ili tako neke PS1 igre. To je losa grafika za danasnje standarde a ne tamo neka igra sa PS3.

Pozeljno bi bilo da bude sto bolja grafika, ali kako stvari stoje samo se molim da makar urade dobro kontrole za misa i tastaturi i da radi u 60fps.

Skoro sam zavrsio ponovo Summoner-a i gle cuda... nije mi smetala kockasta grafika.

Nije uopšte u pitanju da li je grafika dobra ili nije, nego u tome kakva je bila a kakva je sad. Da se poslužim metaforom, ovo je kao da mi je neko sat vremena roštiljao pljeske ispred nosa pa ih onda bacio u kantu i uvalio mi klot pasulj, volim ja i pasulj al' mi žao pljeski ne samo zato što ih neću jesti nego i što su bez razloga završile u kanti. :D

Evo kako to PC verzija u visokoj rezoluciji i na najvišim podešavanjima izgleda:
https://farm4.staticflickr.com/3819/13722249743_73d150b5c9_o.png
Grafici zaista ništa ne fali, odlična je stvarno..

Kao i u slučaju prvog dela ovaj naslov ima smisla samo sa gamepadom igrati..

Generalno za ovu igru grafika je irelevantna, ali sa druge strane odavno nisam video ovako dobru grafiku... sve od 3DM2001... http://blogs.wefrag.com/LeGreg/files/2009/02/3dmark2001-pixel-shader-test.jpg

Grafika je veoma vazna,jedino je ona ostala kao poslednji adut pc gaminga.
Uskracuju ljudima uzivanje u igranju,da bi igra radila na digitronu i da bi se
isti prodavao.
Ljudi kukaju kako nove karte mnogo trose i mnogo se greju.
Neka se samo greju i gutaju struju,tako da ne mogu da se ubudze u
neki lap ili tablet.

Nije uopšte u pitanju da li je grafika dobra ili nije, nego u tome kakva je bila a kakva je sad. Da se poslužim metaforom, ovo je kao da mi je neko sat vremena roštiljao pljeske ispred nosa pa ih onda bacio u kantu i uvalio mi klot pasulj, volim ja i pasulj al' mi žao pljeski ne samo zato što ih neću jesti nego i što su bez razloga završile u kanti. :D

Ako ovo nekome nije jasno onda stvarno ja ne znam na koji nacin bi moglo to bolje da se objasni. :)

Skoro sam zavrsio ponovo Summoner-a i gle cuda... nije mi smetala kockasta grafika.

Odlicno, super, bas mi je drago zbog tebe. Evo i ja sam upravo zavrsio partiju Tetrisa, ali kakve to veze ima sa tim sto sam ja napisao?! Summoner je igra iz 2000. godine, tada je grafika bila vrh. Dark Souls 2 je igra iz 2014. godine, da li bi sa takvom grafikom kakva je u Summoneru bila jednako dobra igra i atmosfera - naravno da NE!

A odakle to znamo? Je l' izašla PC verzija?

Ma kako ne kapiras, kellhus je popio svu pamet svijeta. :D

Poslednja izmena:
@r0nIn

Kao prvo, sarkazam je nesto sto se uci, pa bih ti savetovao da pocnes.
Kao drugo, poenta price je bila da je u igri kakva je DkS mnogo bitniji gameplay nego grafika. Ako se na ustrb grafike zrtvuju druge stvari, onda to nikako ne valja, primera ima previse, take your pick.

Nema ovo veze sa portovanjem prvog dela, jednostaavno raspored kontrola na gamepadu je mnogo pristupacniji u odnosu na M&K kombinaciju kada pricamo o DS-u.

Veorvatno ce se ovaj put potruditi da kontrole na KM ne budu katastroficne, ali to ne menja cinjenicu da je fight engine dizajniran oko gamepada, a ne obratno. L1, L2 za levu, R1, R2 za desnu ruku. U ovoj igri to je jos izrazenije sa novim dual wield stance-om.

Iskreno se nadam da ce uraditi nesto za one koji hoce da igraju preko KM, ali realno, gamepad ce i dalje biti bolje resenje.

Samo da prilagode kameru pokretima misa i sve ce biti Ok. Kupovinu dzojstika cu odloziti do daljnjeg.

drago mi je da su generalno svi odusevljeni grafikom, kad se uzme u obzir kolko je tesko napraviti ovakvu igru, i kolko vremena ode na druge komplexne elemente...
zaista tuzno sto tako dugo vremena nismo videli, recimo tako dobro odradjenu vodu, kao sto se na pomenutom shotu vidi :)

edit

osvetljenje je takodje izuzetno :)

Vrh Dno