Šta je novo?

DAN BOJKOTA MOBILNIH OPERATERA!!!

Ja se slazem sa idejom i da je u pitanju, lupam.... 26. decembar verujem da bi se masa ljudi prihvatila poziva na akciju i da bi traffic drasticno opao.

Ali je ove predlozene datum(e) mogao da izabere samo neko ko slabo razmislja glavom.

Po mom mišljenju nije ni cilj nešto naručito oštetiti operatere što se prometa tiče, nego je cilj da se digne malo medijska hajka :D, sad da li bi medijski pritisak uticao na operatere da promene nešto u korist nas korisnika - ne znam, ali svakako ne može da škodi, a što bi Lane Gutović rekao, čim ne škodi, može da koristi. ;)

Svakako da si u pravu - cilj je da se digne hajka, ali oko Nove godine dici hajku o "necemu drugom" osim upucavanjima u stanove, proslavama sirom nase zemlje i prvim bebama rodjenim u Novoj godini - pa nema sanse!!!

Pa da, ali akcija će imati neki kontinuitet mesec dana pre, a verovatno i nakon nove godine. Realno, ako dečku nije teško da se mlati sa tim po forumima, neka ga, koliko je u mojoj moći podržaću akciju, čak i isključiti mob na ta dva dana i to je to.

Poslednja izmena:
Pa da, ja sam vise za ono,necemo da platimo racun dok nam se ne ispune sledeci uslovi itd...

Evo, drugi dan je osvanuo.
Ima raznih odgovora na raznim forumima.
Ima onih kojima se svidja i ideja i datum.
Ima i onih, što me je posebno obradovalo, koji su odmah i dodali nešto svoje ideji.
Ima onih kojima se svidja ideja, ali su oko datuma malo...
I naravno, ima onih koji odmah pljuju po svemu.
I ima i onih koji su odmah krenuli sa kuknjavom "Jao, pa kako ću ja to, pa to je baš nova godina, pa tada mi je neophodan fon..... "

Dakle, kratak rezime. Poziv i dalje traje. Linkovi su poslati na mejlove jedno desetak dnevnih novina.
Od vas zavisi, od odgovaranja na temu, i iznošenja svog mišljenja, da li će, a verovatno da hoće, ovo ići malo šire.

Niste valjda već zaboravili kada se, ne tako davno, i baš zahvaljujući talasanju po forumima, MTS odlučio da ne ukine KUPLJENE poruke koje je malo pre toga hteo svim korisnicima da smakne sa računa?

Kako je neko rekao, ovo nema cilj da natera svakog gradjanina Srbije da ugasi telefon, mada bi to bilo idealno. :D
Nema za cilj i nije poziv da idemo noću kao gerila da miniramo predajnike i dižemo u vazduh. (Možda se jave Tihi i Prle)
Nema za cilj da se okupljamo i blokiramo saobraćaj, niti da smetamo drugim ljudima.
Nema za cilj da poziva ljude da ne plaćaju račune, (za sada) pa da posle imaju problema, da ih provajderi tuže i slično , znači nije nikakav poziv na gradjansku neposlušnost.
Ovo je poziv na najtiši i najbezbolniji način protesta protiv njihovih bezobrazluka, koji je moguće izvesti, a to je da jednostavno ignorišete mobilni telefon ta dva dana. Ugasite ga.
Pojedini su me pitali, a kako, a zašto? Pa gde ih najviše boli? Po džepu. Kada najviše planiraju da naprave prometa, tada im uskratite to zadovoljstvo.
Mnogima nije jasno zašto baš taj dan? Pa svaki drugi dan većina nas radi, većina nas ima obaveze i telefon nam je potreban. Ta dva dana su praznik, ne radi se, nema potrebe za njim. Opet se vraćam na ono, najbezbolnije. Tada samo idu čestitanja, šaljete default poruke na xy brojeva, trošite kredite, bespaltne poruke, nije bitno, ali trošite.A oni trljaju ruke.
Čestitajte novu godinu kao pre 10-12 godina, preko fiksnog, čestitkom, uživo....
Pojedini su navalili na mene "jesi li ti to dobio ogroman račun, jesi li i ti žrtva prevare, pa što si na postpaidu, ko ti je kriv, eto, ja sam na prepaidu, pa mi super..."
Ljudi, shvatite, ja sam UGLAVNOM zadovoljan uslugom, ali mnogi nisu. Niko mi ne garantuje da i ja sutra neću postati "žrtva", bilo da koristim prepaid ili postpaid.
Ovo ne radim radi ličnog promovisanja, ne radim ni za jednu stranku, ne radim ni za jednu nevladinu organizaciju, i ne radim za UNICEF, jer su me i tamo stavljali. Radim za nas, potrošače. Radim? U stvari, eto, napisao sam nekoliko poruka, i odmah sam strani plaćenik i domaći izdajnik. I mora da ja imam nešto od toga, zar ne? :mrgreen: Srbija.

No, da skratim, poziv je i dalje otvoren, šaljite predloge, i predlažite ljudima.

Pozdrav svima, i hvala na podršci. To je u stvari, podrška nama.

Podržavam akciju, ja i do sada nisam koristio telefon u novogodišnjoj noći, mada je bio uključen i poruke su na njega stizale. Mogu da produžim vreme nekorišćenja na dva dana, zašto da ne.

Meni je ostalo još stotinjak besplatnih poruka od one stare MTS-ove akcije...verovatno će ih ugasiti za Novu godinu...stanje na računu 3 dinara...znači, svakako moram da podržim akciju ;)...mada i da šaljem poruke nemaju baš neke koristi od mene ali to neću uraditi...častiću malo i ja njih....sirotani

Podrzavam ideju u potpunosti. Ipak ovo je zemlja na brdovitom Balkanu. U jednoj zgradi od 20 stanova ne mozemo da se slozimo da se ovim sto uvaljuju flyere ne otvaramo vrata ( covek se predstavio kao taj i kada je poceo da obija komsiji stan na III spratu, sta sam mogao nego da pozovem interventnu). O bojkotu velikih razmera nema sanse, mada bi taj bojkot mogao i sire da ide, ali tada bismo bili gladni.
Znas kako ide ona stara:| Ne daj Boze da se Srbi sloze|.

ovaj radi za Unicef :d

Dzabe se cimas, i onako ce svi tada biti na Facebook-u :wall:

Ja bojkutujem mobilni zadnjih par meseci. Nema više nošenja, poruka, dopuna :) Sa drugarima se čujem na fiksni ili mi puste poruku na Gmail, mada ni ti razgovori nisu razglabanja. Dovoljno je

* Ćao, gde si ....... stižem .... i spremi pivo :D

Jos jedan ludak gasi mob. za Novu :D ;)
Odlicna ideja. Koliko me je VIP oderao, sad ja necu da trosim isto toliko :-devil-:

Poslednja izmena:
Ja sam izbacio TV iz kuće, ima već skoro godinu dana, neće mi biti problem ni da se odreknem mob. telefona.

samo nek mi neko objasni zasto je bolje da zovem preko fisknog? pa da umesto telenoru placam telekomu preteranu cenu... isti k.

taj rad, ne gledam tv vec mesecima a i mobilni izbegavam
za ng sa i onako s ljudima s kojim treba da budem a ostali mogu da sacekaju...ni do sad ga nisam koristio za cestitke i pozdrave

idemo do kraja !!!!

Da dodam

"ko prekrsi pic*a"

Poslednja izmena:
Stanite ljudi... mobilni mogu da gasim al' komp ima da radi do ujutru :d

Evo jos jedan glas podrske. Ionako ni dosad nisam slao te cestitke osim bratu u It. Ali sad je on naucio da koristi SKype :)

BTW necu ih nesto posebno ni ostetiti, ionako najvece troskove pravim u radno vreme. Vikendom uglavnom i ne znam gde mi je mob. Ali eto, imate jos jedan glas (2 ako ubedim zenu :) )

je*es Skadinavce, snaga lezi u inatu, i u onoj staroj "ne daj bože da se Srbi slože"

Poslednja izmena:
Podrzavam skroz! ...iako radim za Novu godinu... Samo sam se setio jos jednog problema u nizu: treba ova ideja doci do usiju ljudima koji ne citaju forume i ne zuje po netu:tetini,babe ,dede kojima je mob tek sada postao igracka i zanimljiva novotarija :d...treba i njihove telefone ugasiti! Bilo bi extra kada bi se imalo para i platiti reklama na TV-u,kampanja pod naslovom " Zakoracimo u 2010. bez mob.telefona " ili kako god...ali pusti snovi :( ...u svakom slucaju ideja je odlicna i mislim da bi bio uspeh ako bi se tiranima zarada prepolovila bar 50% ta 2 datuma!

Vrh Dno