Šta je novo?

daj i doplati

Filo je napisao(la):
nema takve
preprodavci se uglavnom trude da te ogule - a cak se desava i ono, dogovoris se nesto telefonom, a kad Veliki On dodje, onda je skroz druga prica u cilju spustanja cene
meni su npr. pre 3 dana nudili 100€ za celeron 850/gf4mx460/192mbram/13gb disk/cd/cdrw/17" monitor. jebemliga ako je to realna cena

Monitor od 17" - 60 EUR
CD-R i CD-RW - 20 EUR
HDD 13GB - 10 EUR
GeForce4 MX460 (ako nije SE) - 25 EUR
RAM (pretpostavljam SDRAM) - 15 EUR
Intel Celeron 800MHz - 10 EUR

U kompletu 140 EUR, budes korektan spustis na 130 EUR.

Ranije sam se bavio prodajom konfiguracija i komponenti, prevashodno novih, jer nisam imao ne nerava, nego nisam hteo da se petljam sa ljudima koji deru mog klijenta, potom deru nekog drugog jadnika.

Licno, da meni odgovara ta konfiguracija, platio bih ti je 130-140 EUR bez problema.

Razumem i preprodavce, i oni moraju od necega da zive, ali polako se stvara mentalitet, pre no opravdana potreba za zaradom kako bi se prezivelo, odnosno zivelo.

mikser je napisao(la):
2.Nisu svi derikoze samo je pitanje koliko je ko alav
3.100 € je po meni potpuno ok cena!

Moj drugar je rasprodao igraonicu od 11 kompova za nedelju dana, znaci ne od jednom vec raznim likovima.

Celeron Tualatin 1200
Ploca Matsonic 7177CT
Memorija 256MB
Grafika GF2mx
HD 40GB
Kuciste
Monitor 17" sa jos godinu dana garancije
mis i tastatura

Znaci vise memorije, bolji procesor i veci hard ali bez optike, flopija i modema
i sa losijom grafikom. Tako da mu to izadje na isto. Cena 170e a otislo je za nedelju dana.

Znaci cena je vrlo realna, a ti pricaj sta hoces

Poslednja izmena:
mikser je napisao(la):
1.Mozes ti da prodas za vise al ces da cekas ovako dobijas o'ma pare!
2.Nisu svi derikoze samo je pitanje koliko je ko alav
3.100 € je po meni potpuno ok cena!
Vec par puta spomenuh da mi nije zinulo dupe za pare - video sam 100€ bar 3 puta u zivotu do sada :p
btw. kad ti budes prodavao javi mi se pa cemo da poslujemo po cenama koje meni preporucujes ;)
grocius je napisao(la):
Monitor od 17" - 60 EUR
CD-R i CD-RW - 20 EUR
HDD 13GB - 10 EUR
GeForce4 MX460 (ako nije SE) - 25 EUR
RAM (pretpostavljam SDRAM) - 15 EUR
Intel Celeron 800MHz - 10 EUR

U kompletu 140 EUR, budes korektan spustis na 130 EUR.
Cool je to al si u prepisivanju cena koje sam ja naveo ispustio plocu i kuciste iz spiska. Ajde kuciste, ali ploce jos uvek ne poklanjaju, ili bar meni niko do sad ne pokloni jednu. Ako te zanima koliko kosta ploca razgledaj malo najvece okupljaliste preprodavaca na
http://www.pcberza.co.yu/asp/oglasi/view.asp?Cat=02&Grp=02
E da...ako nadjes hard disk od 13gb za 10€ molim te javi mi, treba mi jedan.
I ja mogu da budem korektan ali necu, jer vidim da ni prema meni niko nije korektan

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Ih, bre voodo0, chim si prepichio 50 postova, o'ma si zakacio oglas... :d

p.s Shala-mala! ;)
nije nego sa 52 :eyebrows: :d :d

Filo je napisao(la):
Vec par puta spomenuh da mi nije zinulo dupe za pare - video sam 100€ bar 3 puta u zivotu do sada :p
btw. kad ti budes prodavao javi mi se pa cemo da poslujemo po cenama koje meni preporucujes ;)

Cool je to al si u prepisivanju cena koje sam ja naveo ispustio plocu i kuciste iz spiska. Ajde kuciste, ali ploce jos uvek ne poklanjaju, ili bar meni niko do sad ne pokloni jednu. Ako te zanima koliko kosta ploca razgledaj malo najvece okupljaliste preprodavaca na
http://www.pcberza.co.yu/asp/oglasi/view.asp?Cat=02&Grp=02
E da...ako nadjes hard disk od 13gb za 10€ molim te javi mi, treba mi jedan.
I ja mogu da budem korektan ali necu, jer vidim da ni prema meni niko nije korektan

Sorry, mainboard sam prevideo, bolje receno nisam ni video, ali za kompletnu konfiguraciju, posto sam pogledao prvu stranu thread-a, dobio bi maksimalno 170 EUR.

Drugo, PC Berza, i preprodavci na njoj su isti ti koji su ti ponudili 100 EUR za komplet, a potom dizu cene HDD-a od 1,x GB na 5 EUR.

Budi i ti realan, samo sam izneo procenu, nista vise.

Pa o cemu ja ovde pricam sve vreme?
Posto vidim da ne pratis ukratko cu ti prepricati: za konfiguraciju koja vredi oko 160€ (koliko sam ja i napisao) nudili su mi 100€
e sad, zasto si se ti ukljucio u komentarisanje, jebemliga ako znam

Nykolla je napisao(la):
2 filo

pa ti si tu naveo pojedinacne cene svake komponente (cene po svojoj proceni) ali ti njega prodajes u kompletu sto automatski znaci oko 25% manja cena sto mu dodje oko 120e+covek dolazi i daje ti cash na ruke tako da ... nisam siguran kolko si u pravu mislim ako hoces ponudi ljudima na benchu pojedinacno komponente pa ces da vidis dal je sve tako kao sto ti mislis ;)
Znaci, ja sutra odem u neku firmu i platim keshom i mogu da ocekujem extremni popust? :D

A kad bi prodavao pojedinacne komponente, onda ne bi dosli po njih? Vecina ljudi ce doci da bi imala gde da to proveri da li radi bas zbog toga sto nema garanciju ili ce se negde naci ako imaju poverenja (vreme ce pokazati da li je opravdano, narocito ako se ne poznaju :d) u onoga koji to prodaje - ja licno sam alergican na likove tipa "jel mozes ti to meni da doneses kuci? (pa da ja to pogledam, pa mozda i kupim...)" :smash:

I za sta bi ih to prodavao? Za krompire? :d
Naravno da bi prodao za kesh - razlika je samo u potrebnom vremenu da se sve rasproda, a nekad je pojedinacna prodaja brza ;)

@Filo
U principu se fdd, mis i tastatura ne racunaju (poklanjaju se) i eventualno i kuciste (ako je kung-fu), a ako se zuri cena se za komplet spusta do ~10%, a svi mi mi voleli da kupujemo konfiguracije po 25% nizim cenama kao sto bi i prodavci voleli da na njima lepo zaradjuju, a na komponentama jos bolje jer bi ih prodavali po 25% vecoj ceni :D

Razumem ja te preprodavce da oni hoce da zarade (ko nece?), ali za njihovu "zaradu" je bezobrazluk blaga rec :smash:
Pocetkom 2000. kupi burazer preko ortakove firme za ono vreme lepu masinicu koja ga je po dilerskim cenama izasla nesto manje od 1500 DM i sticajem nemilih okolnosti posle nesto vise od 3 nedelje dodje u situaciju da mu hitno treba kinta i da za jedan dan mora da proda masinu - umesto da me konsultuje, on do'vati Halo oglase i krene redom da zove postene otkupljivace...
Masina koja je bila u garanciji >11 meseci je otisla najboljem ponudjacu za "enormnih" 750 DM, a rekord je bila ponuda od 350 DM i to pod uslovom da covek dodje i pogleda da li je sve ok i da li je unutra to sto mu je burazer izdiktirao jer se boze moj komponente koje je on naveo ne proizvode vec >2 godine i to je zastarela tehnologija, sporo bla bla bla...
Dan danas me boli sto me boodala nije konsultovala i dan danas sam besan na pomenute leek-ove zbog prica koje su mu napricali, a da mi je rekao da mu je frka dobio bi odmah bez razmisljanja 1500DM jer sam ja znao da moze sigurno da bez ikakvih problema da ode za te pare, pa cak i nesto preko toga :wall:

Toliko o posteno zaradjenom novcu na racun "budala" aka neupucenih ljudi...

Poslednja izmena:
voodo0 je napisao(la):
znam da je bilo nesto u pc diskontu al se nesecam...
uglavnom imam 2 kompa p3 i p4

intel p3 1ghz
1st mainboard
70gb i kuciste ima opciju to jest one male fiokice sa prednje strane da ubacis hdd
512 SDRAM-a
ATI radeon 9200se 128
lg CD/RW 52x32x52x
stavljen kuler (mislim da je neku vulcano) tako da dosta moze da se OC
intel modem

--------------------------------------------
dell malo crno kuciste (compact)
tj evo sliqe
img1094327.jpg

pentium 4 1.8ghz (sa "turbinom koja mu je ugradjena mozes da ga oc-ujes do qrca)
dell ploca
768 mb SDRAMA (kingston i green memory)
80gb western digital
ati rage 128 pro
i delova optika i fdd
lan kartica
---------------------------------------------

kolko bi vi ovo otprilike procenili ova 2 kompa :wave:

voodoo, sta je ovo?
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=81073
Mi ti savetovali 160e za P3 a 200e za P4, a ti trazis 200e za P3 a 250e za P4 ( i jos kazes da si spustio ?!?!?).
Sto si ti uopste pocinjao ovu temu?
Da nabijes 50 postova?

sad i ja video isti oglas, i stvarno sam se zacudio otkud te cene posle silnih saveta i procena ovde. ono su ultra nerealne cene. ako ti je cilj bio da nabijes 50 postova da bi mogao da postavis oglas, onda dzabe, jer po onim cenama komp ovde nikom neces prodati. jer, sobzirom ko sve dolazi na ovaj forum, i uglavnom su svi svesni realnih cena hardvera, onda tesko da ces ovde naci kupca.
cak je kod prve konfiguracije harddisk manji nego sto si ovde naveo, tako da cena nije vise ni 160eura vec 140e.

ne nego dell nije "moj" neznam kolko puta moram ovu oricu da ispricam. dell ja odrzavam i sve a jedan covek iz jedne firme je vlasnik i oce da ga proda . on je rekao 300eur a ja sam ga natero da spusti i spustice jos bogami.a ja u ovoj temi nisam nabudzio 50 postova jer u ovoj temi ni nema 15 mojih postova . a cena p3 je takva jer gomila preprodavaca koji gledaju ovaj forum kao gosti,zovu me i spustaju mi cene malo manje nego te jer narano "nemoze" da mi spusta cenu 100eur . ali spusticu i to polako i otkacicu preprodavce.samo da vide da nema vajde :d

Poslednja izmena:
opak plan, nema sta :-devil-:

i pored toga dobro radi :-devil-: ev polako prestaju takvi da me zovu :whip:

Po mom misljenju bolje je dati oglas i malo sacekati nego odraditi staro za novo

Pa da dati oglas i malo sacekati ja nemogu da nadjem plocu za celeron!!niko ne da staru stvar na prodaju..mzda ti oces da je prodas?

ko se ovde s kim svadja?

Istina.

Moram da skrenem paznju da nikakva trgovina niti oglasavanje van sobe mali oglasi nece biti tolerisani, imate mail i pm.

bez nervoze
nista se nece oglasavati van malih oglasa
Slob@ je nov na forumu pa nije imao priliku da upozna moderatore

Ajd' da ne zapocinjem dzaba novi thread ali, jel' zna neko ko u NS-u otkupljuje polovne racunare (tacnije, ona verzija staro uz doplatu za novo). Drugar bi tako nesto da odradi, posto ima nesto kesa, a nece da se cima s oglasima, etc.

Nazad
Vrh Dno