Nykolla je napisao(la):
2 filo
pa ti si tu naveo pojedinacne cene svake komponente (cene po svojoj proceni) ali ti njega prodajes u kompletu sto automatski znaci oko 25% manja cena sto mu dodje oko 120e
+covek dolazi i daje ti cash na ruke tako da ... nisam siguran kolko si u pravu mislim ako hoces ponudi ljudima na benchu pojedinacno komponente pa ces da vidis dal je sve tako kao sto ti mislis
Znaci, ja sutra
odem u neku firmu i
platim keshom i mogu da ocekujem extremni popust?
A kad bi prodavao pojedinacne komponente, onda ne bi dosli po njih? Vecina ljudi ce doci da bi imala gde da to proveri da li radi bas zbog toga sto nema garanciju ili ce se negde naci ako imaju poverenja (vreme ce pokazati da li je opravdano, narocito ako se ne poznaju :d) u onoga koji to prodaje - ja licno sam alergican na likove tipa "jel mozes ti to meni da doneses kuci? (pa da ja to pogledam, pa mozda i kupim...)" :smash:
I za sta bi ih to prodavao? Za krompire? :d
Naravno da bi prodao za kesh - razlika je samo u potrebnom vremenu da se sve rasproda, a nekad je pojedinacna prodaja brza
@Filo
U principu se fdd, mis i tastatura ne racunaju (poklanjaju se) i eventualno i kuciste (ako je kung-fu), a ako se zuri cena se za komplet spusta do ~10%, a svi mi mi voleli da kupujemo konfiguracije po 25% nizim cenama kao sto bi i prodavci voleli da na njima lepo zaradjuju, a na komponentama jos bolje jer bi ih prodavali po 25% vecoj ceni
Razumem ja te preprodavce da oni hoce da zarade (ko nece?), ali za njihovu "zaradu" je bezobrazluk blaga rec :smash:
Pocetkom 2000. kupi burazer preko ortakove firme za ono vreme lepu masinicu koja ga je
po dilerskim cenama izasla nesto manje od 1500 DM i sticajem nemilih okolnosti posle nesto vise od 3 nedelje dodje u situaciju da mu hitno treba kinta i da za jedan dan mora da proda masinu - umesto da me konsultuje, on do'vati Halo oglase i krene redom da zove postene otkupljivace...
Masina koja je bila u garanciji >11 meseci je otisla najboljem ponudjacu za "enormnih" 750 DM, a rekord je bila ponuda od 350 DM i to pod uslovom da covek dodje i pogleda da li je sve ok i da li je unutra to sto mu je burazer izdiktirao jer se boze moj komponente koje je on naveo ne proizvode vec >2 godine i to je zastarela tehnologija, sporo bla bla bla...
Dan danas me boli sto me boodala nije konsultovala i dan danas sam besan na pomenute leek-ove zbog prica koje su mu napricali, a da mi je rekao da mu je frka dobio bi odmah bez razmisljanja 1500DM jer sam ja
znao da moze sigurno da bez ikakvih problema da ode za te pare, pa cak i nesto preko toga :wall:
Toliko o posteno zaradjenom novcu na racun "budala" aka neupucenih ljudi...