Šta je novo?

daj i doplati

voodo0

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2005
Poena
309
koja je po vama radnja najbolja za to das staro i dodas lovu za novo??

nema takve
preprodavci se uglavnom trude da te ogule - a cak se desava i ono, dogovoris se nesto telefonom, a kad Veliki On dodje, onda je skroz druga prica u cilju spustanja cene
meni su npr. pre 3 dana nudili 100€ za celeron 850/gf4mx460/192mbram/13gb disk/cd/cdrw/17" monitor. jebemliga ako je to realna cena

U odredjivanju cena ja stvano niti imam neke superpovoljne dilerske cene a niti se bavim preprodajom i zakidanjem od ljudi ali po mp cenama sa bencha, pcberze, yu.oglasa ili halooglasa to bi trebalo da je oko

celeron 850 i kuler 15€
ploca chaintech 15€
memorija (128mb+64mb) 10+5€
grafika gf4mx460 20€
hard disk 13gb 15€
cdrw sony 52x 10€
cd teac 40x 5€
kuciste+flopi 10€
modem 5€
monitor 17" 50€
mis i tastatura gratis
sto nas dovodi do 160€

naravno +- 10tak € u zavisnosti od dobre volje prodavca ili toga da li ces ici u bolec ili zemun polje po komponente
e sad, niti ja diktiram cene polovne robe niti mi je bas zinulo dupe za 100€
ali me malo nervira to sto meni nude 100€ za sve a posle 10min oni na istom mestu prodaju isto to po 50% vecoj ceni, a postavlja se i pitanje da li se te komponente po oglasima mogu naci za manje pare kao i to da li bi meni neko od preprodavaca prodao sve to isto za 100€. shvatam ja da treba zaraditi pare za zenu/decu/svalerku/rakiju/benzin/burek, ali nisu bas svi tolike ovce i nemaju svi tatu da finansira mesecnu obnovu hardvera.
tako da ce ova masinica ostati kod mene pa cu je na kraju pokloniti nekom za rodjendan
bolje i to nego da se natezem sa preprodavcima za fuckin 8500din

Poslednja izmena:
That's the spirit ,)

znam da je bilo nesto u pc diskontu al se nesecam...
uglavnom imam 2 kompa p3 i p4

intel p3 1ghz
1st mainboard
70gb i kuciste ima opciju to jest one male fiokice sa prednje strane da ubacis hdd
512 SDRAM-a
ATI radeon 9200se 128
lg CD/RW 52x32x52x
stavljen kuler (mislim da je neku vulcano) tako da dosta moze da se OC
intel modem

--------------------------------------------
dell malo crno kuciste (compact)
tj evo sliqe
img1094327.jpg

pentium 4 1.8ghz (sa "turbinom koja mu je ugradjena mozes da ga oc-ujes do qrca)
dell ploca
768 mb SDRAMA (kingston i green memory)
80gb western digital
ati rage 128 pro
i delova optika i fdd
lan kartica
---------------------------------------------

kolko bi vi ovo otprilike procenili ova 2 kompa :wave:

Poslednja izmena:
voodo0 je napisao(la):
znam da je bilo nesto u pc diskontu al se nesecam...
uglavnom imam 2 kompa p3 i p4

intel p3 1ghz 25e
1st mainboard 15e
70gb i kuciste ima opciju to jest one male fiokice sa prednje strane da ubacis hdd 70GB??? oko 35e, kuciste oko 10-15e u zavisnosti od snage napajanja
512 SDRAM-a 40e
ATI radeon 9200se 128 25e
lg CD/RW 52x32x52x 12e
stavljen kuler (mislim da je neku vulcano) tako da dosta moze da se OC
intel modem 5e

--------------------------------------------
dell malo crno kuciste (compact)
tj evo sliqe
img1094327.jpg

pentium 4 1.8ghz (sa "turbinom koja mu je ugradjena mozes da ga oc-ujes do qrca) 50e
dell ploca 25e
768 mb SDRAMA (kingston i green memory) SDRAM na P4? (praistorija) 40+20e
80gb western digital 40e
ati rage 128 pro - 16 MB bese? 8e
i delova optika i fdd optika? CD? 5e DVD?10e
lan kartica 2e
---------------------------------------------

kolko bi vi ovo otprilike procenili ova 2 kompa :wave:

Napisao sam ti u okviru quote-a. :eyebrows:

Poslednja izmena:
tnx. poslao sam te konf simpsonu jer sam cuo od voodoo-a (mog "imenjaka" :d) da je dobar biznizzmen :d :whip: :d

2 filo

pa ti si tu naveo pojedinacne cene svake komponente (cene po svojoj proceni) ali ti njega prodajes u kompletu sto automatski znaci oko 25% manja cena sto mu dodje oko 120e+covek dolazi i daje ti cash na ruke tako da ... nisam siguran kolko si u pravu mislim ako hoces ponudi ljudima na benchu pojedinacno komponente pa ces da vidis dal je sve tako kao sto ti mislis ;)

Poslednja izmena:
jedna ispravka nije ATI rage 128 PRO nego ULTRA ako uopste ima razlike :d

Poslednja izmena:
Nykolla je napisao(la):
2 filo

pa ti si tu naveo pojedinacne cene svake komponente (cene po svojoj proceni) ali ti njega prodajes u kompletu sto automatski znaci oko 25% manja cena sto mu dodje oko 120e+covek dolazi i daje ti cash na ruke tako da ... nisam siguran kolko si u pravu mislim ako hoces ponudi ljudima na benchu pojedinacno komponente pa ces da vidis dal je sve tako kao sto ti mislis ;)
Vecu glupost odavno nisam cuo.
dobro onda odi u radnju i sklopi konfiguraciju iz cenovnika neke firme i to ce biti neka cifra, sad posto kupuejs zajedno, ti im kazi to mora da bude 25 % jeftinije, da vidis sta ce da ti kazu :wall:

Desktop konfiguracija otkad znam za kompjutere vredi toliko koliko se saberu sve komponenete zajedno, ni evro manje ni evro vise. Ti moze da spustis 10-15 evra cenu ako ti se zuri sa prodajom ili ako si preprodavac da podignes 10-15 evra.

ma ionako dell nemogu da prodajem u delice....ma nemogu ni 3 jer ako mi odlazi deo po deo ja necu imati komp!?!

Filo je napisao(la):
celeron 850 i kuler 15€
ploca chaintech 15€
memorija (128mb+64mb) 10+5€
grafika gf4mx460 20€
hard disk 13gb 15€
cdrw sony 52x 10€
cd teac 40x 5€
kuciste+flopi 10€
modem 5€
monitor 17" 50€
mis i tastatura gratis
sto nas dovodi do 160€
Ja ovi konfu ne bih dao ispod 160 evra, daj oglas u halooglasima, ima da se proda dok trepnesh...

Nykolla je napisao(la):
2 filo

slazem se s Acom u vezi tvog komentara
ajde oces ti meni da prodas svoj kucni komp za 25% nize od maloprodajne cene komponenata? doci cu ja po njega, ne moras da mi donosis
to sa -25% ima mozda u nekoj dalekoj drzavi ili u tvojoj firmi
ili ajde podeli tajnu sa nama i reci gde to ima da se kupi konfiguracija sa 25% popusta u odnosu na maloprodajnu cenu komponenti. obecavam da cu od sad samo tu kupovati a bogami i dosta ljudi sa foruma
po tvom najbolje bi bilo da mu jos odnesem kompjuter i litar vinjaka i zahvalim mu se sto je kupio i udostojio se da prica samnom i da mi da citavih i ogromnih 100€, a da mu kao mali znak paznje i vecne zahvalnosti saljem novogodisnju cestitku narednih 20 godina.
btw. cene nisu moja procena vec se (ako si pazljivo procitao moju prethodnu poruku) takve cene vrte po nasim oglasima, pa cak i vece - primer je oglas u kom traze 35-45€ za S370 plocu koju ja cenim 15€

Poslednja izmena:
voodo0 je napisao(la):
ma ionako dell nemogu da prodajem u delice....ma nemogu ni 3 jer ako mi odlazi deo po deo ja necu imati komp!?!
Nemas ni potrebe da rasturas, kompovi su celi, cak je ovaj drugi brand.
Rasturas samo u slucaju da radis upgrade ili da nije kompletan.

u igru ulazi i philips ili samsung (pre ce biti da je samsung) 17" ima 2 integrisana zvucnika ali se pitam uz koju konf da ide ???

a c a je napisao(la):
Ja ovi konfu ne bih dao ispod 160 evra, daj oglas u halooglasima, ima da se proda dok trepnesh...
e sad ocu 300! :p
salim se
ne znam da li uopste da se drndam s tim naici ce neki ko Nikola pa ce samo da mi dize pritisak
nek stoji kuci - idu rodjendani i nove godine :banana:

Filo: pripremis se psihicki za to i samo kuliras. Ja kad nesto prodajem recimo za 100 evra i pacenik me pita jel moze za 90, ja mu kazem a jel moze za 110? :eyebrows:

Kod preprodavaca se javlja sledeci problem:

1. Ja prodajem nesto sto realno vredi recimo, po cenama komponenti, 200e, znaci moze ladno da se proda za 220e.
2. Zovem nekog preprodavca koji radi staro za novo i nudim mu moju konfu
3. On nudi 160e za sve iako vrlo dobro zna da to moze da ode za 220e, ja pristajem jer recimo pojma nemam da to toliko vredi ili mi se zuri
4. Onda sklapam konfu po njegovim cenama, naravno po kojima on opet zaradjuje. A naravno ono sto je otkupio od mene prodaje za bar 220e
5. Da sumiramo prodavac u tom slucaju zaradjuje 60e + zarada od komponenti. Zasto? Da li njegova nadnica za strah tj. lezarina konfe koju je otkupio kosta 60e.

Sto ce reci on je od jedne prodaje konfe zaradio daleko vise nego recimo neki pojedinac ili firma koja se bavi iskljucivo prodajom a uzevsi u obzir da su zarade od same prodaje komponenti prilicno niske.

Po mom misljenju bolje je dati oglas i malo sacekati nego odraditi staro za novo

a c a je napisao(la):
Filo: pripremis se psihicki za to i samo kuliras. Ja kad nesto prodajem recimo za 100 evra i pacenik me pita jel moze za 90, ja mu kazem a jel moze za 110? :eyebrows:
hehehe to je glavna fora, tako sam ja odgovorio jednom kog sam zvao kao kupujem kompjutere ovo ono :d

nego sta je ovo simpson mi uopste neodgovara????

a c a je napisao(la):
To i nije toliko strašno kao npr. da ti tražiš 100 a on te pita...ustvari ne pita nego kaže "evo ti 60 i da nosim" :S: ...ima i takvih.

ti me najvise nerviraju >:]

e super cuo sam se sa simpsonom za nabavku hardvera je sve ok...jos samo da prodam ovo :S: dao sam oglase u halooglasima

2 filo
nisam mislio na nove configuracije 25% jeftinije nego na polovne jer to su polovne komponente na koje nema garancije!

na sta god si mislio nisi u pravu

Hm, ja bih cak rekao da kod polovnih, starijih stvari ceo komp vredi vise nego rastureno u delovima.... Jer tesko ce se neko zaje*** da sastavlja kompove od delova koji se u principu teze nalaze... E, sad ako naletis na nekom kome je crko recimo CPU i samo mu to fali, a kompatibilnih nema novih... onda mozes da ga lepo oderes....

Filo je napisao(la):
nema takve
preprodavci se uglavnom trude da te ogule - a cak se desava i ono, dogovoris se nesto telefonom, a kad Veliki On dodje, onda je skroz druga prica u cilju spustanja cene
meni su npr. pre 3 dana nudili 100€ za celeron 850/gf4mx460/192mbram/13gb disk/cd/cdrw/17" monitor. jebemliga ako je to realna cena

1.Mozes ti da prodas za vise al ces da cekas ovako dobijas o'ma pare!
2.Nisu svi derikoze samo je pitanje koliko je ko alav
3.100 € je po meni potpuno ok cena!

Ih, bre voodo0, chim si prepichio 50 postova, o'ma si zakacio oglas... :d

p.s Shala-mala! ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno