Šta je novo?

Da lli nosite naocare

Geek_master je napisao(la):
A problem za evoluciju je i to sto coravi ljudi bez problema normalno zive i imaju decu, pa nema prirodnog odabiranja.
ahaha :d znači doneti rezoluciju (1245 :p) kojom se zabranjuje zasnivanje porodice i stupanja u intimne odnose ukoliko nosite naočare. Cilj misije: pozitivno delovanje na tok evolucije. :p

Za 100-200 godina ljudi će dešifrovati kompletan ljudski genom, praktično će se svi nedostaci moći elimisati genetskim inženjeringom. Da stvar bude "strašnija", predviđa se da će u sledećem milenijumu čovek biti u mogućnosti da kreira i "svoje" organizme proizvoljnih "oblika i karakteristika", prilagođenih specijalnim uslovima i sredinama (život pod vodom, bez vazuha, bez dovoljno svetla itd...) sve u cilju (prvenstvono dakle) dubljeg istraživanja svemira i života u istom, jer život na ovoj planeti kakvu poznajemo neće biti večno moguć. Toliko o evoluciji. :)

da nosim

Pozdrav

Da nosim sochiva i od 1997 mi se dioptrija povecala na jednom oku za 0,10,da nije monitora ne znam shta bi bilo koji je 21 inchni Belinea 10 80 25.
Terminator III sve govori kako ce se razvijati chovek,ali ga nikako nece moci zameniti
Pozdrav

Ode pritisak u ***** :d, ovaj tema u totalni offside... :p

Onaj ko misli da ima dobar vid, neka procita Geekov potpis :d

Sledeca tema koja se otvara je: "Da li ste normalni?" :p

Ja nosim naocare -fotogrey-antireflex (zadnje 3 godine), i da na desno oko duplo slabije vidim (-1.75)

Nosim naočere još od srednje škole i za ovih dvadesetak godina aktivnog nošenja nije došlo do neke značajnije promene u dioptriji, sve vreme sam tu negde oko -1. Pošto nisam dugo išao kod oftomologa nisam siguran ali mislim da na desno oko slabije vidim. Ranije dok sam gledao u CRT monitor imao sam problema sa zamaranjem očiju i klasičnim simtomoma koji to prate, kada sam prešao na TFT monitor problemi su nestali.

BTW evolucija je teorija i kao takva bazira se na predpostavkama pa je shodno tome ne treba uzimati za ozbiljno. Međutim, svako ima pravo na lično verovanje te može verovati u činjenice ili u šta god želi. :wave:

@dr.Tiristor
Nemo' bre da si bukvalista! :p

RazbojNick je napisao(la):

Da nije ona "Uticaj računara na..."

Tu su se mnogi izjašnjavali o svom fizičko/duševnom stanju kao posledici dugotrajnog rada na računaru....

Pusitite vi monitore.Vise sam ocoravio od kniga nego od kompjutera.Sada radim na
-1.5 na oba ali nista ne vidim :) .Evo trebao sam da uzmem novu dioptriju ali dadoh pare na DVD rezac.

Alex je napisao(la):
Evo trebao sam da uzmem novu dioptriju ali dadoh pare na DVD rezac.

Ау човече, па важније су очи од DVD резача :zgran:

od 12 godine sam za kompom i preko 10 sati dnevno ispred monitora,svaki dan... ;) i ne nosim naocare ali imam neki problem,cim je malko tamnija prostorija...ne vidim NISHTA :) dok se ne naviknu na mrak...a to zna da potraje u mom sluchaju :smoke:

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
@dr.Tiristor
Nemo' bre da si bukvalista! :p
Ma to je trebalo da pise kao sto je RazbojNick napisao!

KA-D? :d

Alex je napisao(la):
Pusitite vi monitore.Vise sam ocoravio od kniga nego od kompjutera.Sada radim na
-1.5 na oba ali nista ne vidim :) .Evo trebao sam da uzmem novu dioptriju ali dadoh pare na DVD rezac.
Brate,slatko se nasmeja na ovaj tvoj post :) :)
VRH VRHOVA!Kakav si ti car! :d :d :d

Mogu da primetim da ste svi koji nosite naocare ili sociva "u minusu".
A kako ja to da momak u nabolje dane nosim +?
Kako li je to mene zahvatilo da imam + u startu nemam pojma???

I ja imam +0.25, ali "cilindar", jedino sto naocare ne nosim.

Lekarski za vozacku dozvolu sam npr. prosao bez djozluka. :)

Ја овде изгледа једини не носим наочаре....

Почињем да се плашим :zgran:

@EM2000

da bi okacio mali oglas sada ti treba 100 postova i visemesecni staz na forumu tako da ne moras da zuris i da postujes vise postova jedan za drugim

(moderisanje potrebno i na mom postu)

@gx-x
Moram da podsetim ponovo da u ovoj sobi ne raste post count... ;)

p.s. Ova pretraga za Omron i Omega senzorima ima da mi poveca dioptriju, a jos gore skrati zivce... :d

gx-x je napisao(la):
@EM2000

da bi okacio mali oglas sada ti treba 100 postova i visemesecni staz na forumu tako da ne moras da zuris i da postujes vise postova jedan za drugim

(moderisanje potrebno i na mom postu)
Ako imas neki problem u vezi samnom posalji mi na pm. :mad:
To sto sam na brzinu pustio 2 posta nije razlog da se pravis pametan :wall:

Uzgred znas kolko mi se ***e za to da dam oglas...uuu mnogo... :d :d :d
...niti patim od toga koliko postova imam i kad sam se registrovao za raziku od nekih :d :d :d
...itd...bolje je da ovde zastanem,bilo bi problema :smoke:
POZDRAV!

Geek_master je napisao(la):
...Znaci, treba ponovo nauciti skill, i to moze da se uradi, znaci covek koji ima npr -5 moze da nauci da gleda i ima potpuno zdrav vid jer mu je oko potpuno zdravo...
Vidiš, ovo je zanimljivo. Ja sa svojih -4,5 dioptrijom kako god da gledam slabo uspevam da vidim bez naočara/sočiva?? :wall:

A i, koliko čujem, sada je već moguće srediti vid operativnim putem! Zašto bi neko prolazio kroz mukotrpan proces učenja, ako posle ~pola sata može da sredi problem? :D

Mickey Mouse je napisao(la):
Vidiš, ovo je zanimljivo. Ja sa svojih -4,5 dioptrijom kako god da gledam slabo uspevam da vidim bez naočara/sočiva?? :wall:

A i, koliko čujem, sada je već moguće srediti vid operativnim putem! Zašto bi neko prolazio kroz mukotrpan proces učenja, ako posle ~pola sata može da sredi problem? :D

Зато што немају сви за операцију, да не помињем да није лако ићи под скалпел :zgran: ...

Wulfgar je napisao(la):
Зато што немају сви за операцију, да не помињем да није лако ићи под скалпел :zgran: ...
''Lako''? Pa, ne radiš ti ništa, već doktori operišu. :banana:

dr.Tiristor je napisao(la):
Ne nosim naocare, vidim savrseno, ali imam visok ocni pritisak, ne znam zasto, a ne znaju ni lekari, a i nesto me ne interesuje.

P.S. Nemam ni suljeve!
To moze biti vrlo opasno! Posveti paznju tome maximalno! Redovni pregledi i tako to. Ako dobijes kapi koristi ih redovno! Deda od jednog prijatelja se tako zezao, nije slusao doktore nekih 10 godina (iako stvar nije bila ozbiljna) i onda kada je doslo 5 do 12 umesto da se podvrgne operaciji (jer se 10 godina nije obazirao na savete lekara i stavljanje nekih kapi), kaze ma sta oni znaju! Izgubio je vid u roku od 6 meseci jer su mu od velikog pritiska popucali krvni sudovi koji napajaju ocni zivac! Covek je ostao slep! Pamet u glavu!
:wave:

Poslednja izmena:
Uglavnom se kratkovidi ljudi sa velikom dioptrijom odlucuju za operaciju i to vec sada nije neki veliki zahvat.
Medjutim postoji jedna nuspojava a to je da se nocu svetlost cudno prelama o zareze koji se naprave na roznjaci, pa vas svetla od automobila mogu bas bas zaslepeti.
U stvari bilo kakvo gledanje direktno u izvor svetlosti (recimo ulicno osvetljenje) operisane ljude zaslepljuje.

Nije bas zgodno priznacete kad je nocna voznja u pitanju :D

Па нека возе жмурећи

Ako ne zelis da se potrudis, nemoj, ja samo kazem da je moguce.

Na deformisano oko deformisati i socivo, ako mene pitas ne bih to nikad uradio. To ti je skoro isto kao sociva koja vise nikada ne mogu da se skinu. A sta kada ti se opet promeni dioptrija, a pod takvim uslovima apsolutno sigurno hoce jer ti i dalje nisi naucio da gledas, znaci za neku godinu opet pod laser? Posle nekoliko takvih operacija mozda vise nece moci da ti deformisu socivo na pravi nacin.

-2.75 na oba oka, nosim naocare vec... pa 7 godina ima. U pocetku je bila mala (-0.5 na oba) ali sa porastom visine se povecavala (i jos se povecava samo zbog toga).
Ja sam kontao da odem na operaciju ali nisam mogao da dobijem dobre informacije o tome, koliko je pouzdano, koje su nuspojave i kolika je sansa da ce operacija uspeti i koliko traje efekat operacije?

Vrh Dno