Poolmaker
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 05.04.2013
- Poena
- 2,245
Ne shvati me pogrešno, ali ja čitam ovaj pasus peti put i nema mi nikakvog smisla.Verujem u namerne Microsoft propuste.
Windows mogu da srede da radi kao OS X ali namerno ne žele, zato što OS X ide uz hardver i tako se zarađuje dok je kod Windows-a obrnuta situacija i moraju da nešto zabrljaju da bi to korisnika nerviralo i čekao novu verziju koja će taj problem da reši/ispravi ali onda ide opet neki novi problem na novoj verziji i tako u krug.
Ne provociram te ili slično, samo konstatujem da za mene nikakvog smisla.
Svaki operativni sistem ima gomile propusta, uvek će ih i biti, bar dok nesavršena ljudska bića pišu softver.
Plus još svi ostali faktori, već su spominjani više puta u temi pa da se ne ponavljamo.
Isto važi i za pokretača teme, da bi stekao utisak o čemu govori neka prvo napiše bilo koji program srednje složenosti.
Program koji će koristiti dosta ljudi, a on ga kao autor updateovati, to jest u slučaju programa izbacivati nove njegove verzije.
Potom će shvatiti koliko su stvari kompleksnije na nivou operativnog sistema.
Plus još svi ostali faktori, nshappy je spomenuo dovoljan broj njih ali ima ih još par desetina minimum.
Ukratko, operativni sistemi se updateuju, uvek jesu i uvek će.
Nijedan OS nije lišen toga pravila.
Windows je samo izraženiji slučaj zbog svojih specifičnosti i broja korisnika.
Čuo sam i čudnijih stvari u životu od toga da neko namerno pravi greške u svom softveru, što se mene tiče toliko na ovu temu pa ko se slaže u redu, a ko se ne slaže i to je ok
Ne mogu da verujem da Microsoft moze toliko da pravi propuste u svojim OS.Malo, malo, pa patch za ovaj os, za onaj i tako redom.Da li imate utisak da to rade namerno i zasto? :eyebrows:
Poslednja izmena: