Šta je novo?

Da li verujete u Microsoft propuste?

Verujem u namerne Microsoft propuste.

Windows mogu da srede da radi kao OS X ali namerno ne žele, zato što OS X ide uz hardver i tako se zarađuje dok je kod Windows-a obrnuta situacija i moraju da nešto zabrljaju da bi to korisnika nerviralo i čekao novu verziju koja će taj problem da reši/ispravi ali onda ide opet neki novi problem na novoj verziji i tako u krug.
Ne shvati me pogrešno, ali ja čitam ovaj pasus peti put i nema mi nikakvog smisla.
Ne provociram te ili slično, samo konstatujem da za mene nikakvog smisla.

Svaki operativni sistem ima gomile propusta, uvek će ih i biti, bar dok nesavršena ljudska bića pišu softver.
Plus još svi ostali faktori, već su spominjani više puta u temi pa da se ne ponavljamo.

Isto važi i za pokretača teme, da bi stekao utisak o čemu govori neka prvo napiše bilo koji program srednje složenosti.
Program koji će koristiti dosta ljudi, a on ga kao autor updateovati, to jest u slučaju programa izbacivati nove njegove verzije.
Potom će shvatiti koliko su stvari kompleksnije na nivou operativnog sistema.
Plus još svi ostali faktori, nshappy je spomenuo dovoljan broj njih ali ima ih još par desetina minimum.

Ukratko, operativni sistemi se updateuju, uvek jesu i uvek će.
Nijedan OS nije lišen toga pravila.
Windows je samo izraženiji slučaj zbog svojih specifičnosti i broja korisnika.

Čuo sam i čudnijih stvari u životu od toga da neko namerno pravi greške u svom softveru, što se mene tiče toliko na ovu temu pa ko se slaže u redu, a ko se ne slaže i to je ok :)

Ne mogu da verujem da Microsoft moze toliko da pravi propuste u svojim OS.Malo, malo, pa patch za ovaj os, za onaj i tako redom.Da li imate utisak da to rade namerno i zasto? :eyebrows:

Poslednja izmena:
@poolmaker
Mislim da je besmisleno prozivati pokretaca teme, samo pogledaj datum :D

Neverovatno, 11 godina stara tema... Bilo bi interesantno proveriti, koja je najstarija tema u bazi? :) Bench institucija...

Najgore je upravo to što se nakon više od jedne decenije ništa nije promenilo na bolje u slučaju Microsoft :p

Kako nije? Sada automatCki radi update,ni ne pita te... :)

xp, zatim sam kupio toshiba laptop koji je imao vistu pa sam i sedmicu koristio i kratko vreme osmicu i desetku ali sam zbog problema sa drajverima od desrtke odustao, koristio sam i linux distribucije (ubuntu, suse, mandrivu, fedoru...) kao i os x mavericks, yosemite, imao sam synology tako da sam se i sa dsm družio, igrao sam se sa različitim sistemima za tih deset godina (ako pričamo o 2005. godini na ovamo).

xp, zatim sam kupio toshiba laptop koji je imao vistu pa sam i sedmicu koristio i kratko vreme osmicu i desetku ali sam zbog problema sa drajverima od desrtke odustao, koristio sam i linux distribucije (ubuntu, suse, mandrivu, fedoru...) kao i os x mavericks, yosemite, imao sam synology tako da sam se i sa dsm družio, igrao sam se sa različitim sistemima za tih deset godina (ako pričamo o 2005. godini na ovamo).

Sve u svemu, nijedan OS nisi koristio u kontinuitetu duze od godinu dana ? ;)

Verujem da MS nije svestan vecine tih bagova u trenutku kada zapocne faza eksploatacije.

Ali verujem da domaci IT preduzetnici namerno ostavljaju bagove u svojim malecnim softverima.

Ne mogu da verujem da Microsoft moze toliko da pravi propuste u svojim OS.Malo, malo, pa patch za ovaj os, za onaj i tako redom.Da li imate utisak da to rade namerno i zasto? :eyebrows:

Alan Kay: Is it really "Complex"? Or did we just make it "Complicated"? https://www.youtube.com/watch?v=ubaX1Smg6pY

koga mrzi da slusa, mozda ce se zadovoljiti ovom slikom:

alankay-windows.png

- problem je sto prave Stonehenge pomocu stapa i kanapa (!) ...naravno da je moguce (YT) ali nije bas prakticno ;)

Glavni problem su ljudi koji kazu da je Alan Kay bezveze, da je Ted Nelson lud ili smatraju Douglas Engelbarta kreatorom miša... a takvi najverovatnije i rade za Microsoft :d ...

Poslednja izmena:
Windows je najgori operativni sistem.
Ima i najveći procenat korisnika (naspram svih ostalih operativnih sistem uzetih zajedno), tako da je kosmička nepravda utoliko veća.
Ti si to ozbiljan?
Da se danas izokrene u korist bilo kog sistema udeo, otkrile bi se sve mane i nivo pritužbi bi eksponencijalno porastao. Pa bi onda Windows bio super, samo šteta što nema veći udeo.

...Evo imam skoro tri godine HP ProBook i mogu da kažem da sam morao jedan po jedan da skidam drajver i da sačuvam na posebno mesto zato što HP programi koji bi trebalo da skinu drajvere NE RADE svoj posao kako treba, ne prikazuju drajvere u listi kada se instalira OS. HP nudi dva programa takve namene, jedan je HP SoftPaq, drugi je HP Support Assistant. Komplikuju umesto da program dovuče sve drajvere za laptop i jednim klikom ih instalira a ne da čovek mora da izdvaja vreme i da testira jedan po jedan drajver sa HP sajta, da čita čemu svaki drajver i program koji dolazi uz HP služi da li da ga instalira ili ne, moje mišljenje je da oni namerno to ne sređuju a može im se zato što sa druge strane Apple ne želi da spusti cene svojih uređaja i da potopi PC (neko će da spomene gejming ali i to može da se reši)...
Ovo je apsolutna istina i jedna od najgorih pojava. Kada god sam nekome reinstalirao OS na laptopu, uvek bih se maltretirao oko toga koji je drajver za WiFi, audio codec i slično. Prosto je fenomenalno koliko je PC/Windows industrija iza Apple/Mac OS X-a. Koristim Android based telefone godinama i pre nedelju dana sam imao prilike da pročačkam prijateljev iPhone 6s Plus. Ostao sam zatečen. To je tolika razlika, pozitivna, u odnosu na Android da nemam reči. Totalno drugi svet. On kaže da ga nije isključio/resetovao nedeljama i da radi kao da je uključen malopre.

Da iole imam mogućnosti, momentalno bih prešao na Mac OS X.

Prosto je fenomenalno koliko razlicitih milijardi kombinacija ima na PC-u u poredjenju sa Mac-om..

"Da iole imam mogućnosti, momentalno bih prešao na Mac OS X.".. kao da kosta 9000 eura.

Ovo je apsolutna istina i jedna od najgorih pojava. Kada god sam nekome reinstalirao OS na laptopu, uvek bih se maltretirao oko toga koji je drajver za WiFi, audio codec i slično

Da, ako kupite neki laptop bez OS, i morate da sami nalazite drivere, to ja baš pain in ass. Osim za Fujitsu. Ne znam da li važi za sve Fujitsu-e, ali za ove iz Lifebook serije, neki Fujitsu on-line programčić radi jako dobro.

Instališete win i skinete sa Fujitsu sajta neki programčić, manji od megabajta. Ako mreža ikako radi sa generičkim drajverima (a uglavnom radi), utoliko bolje. Ukoliko ne, morate skinuti i network driver, ali on se lako nađe uz serijski broj računara.

Onda samo pokrenete taj mali programčmić, i možete na kafu. Za pola sata do sat, svi drajveri i utilitiji su instalisani, tačno oni koji trebaju, bez ikakve intervencije od strane korisnika.

Par Fujitsu-a koji su mi prošli kroz ruke, ovo je radilo savršeno. Za HP, Dell, Samsung, Acer, MSI... izgubim po ceo dan da se izborim sa izborom tačnih drajvera.

Jel to novosadski fazon "instalisete" i "instalisati"? :)

Jeste Borise...
Takodje vazi i za Esprimo seriju,savrseno radi Driver Assist ili sta je vec...

Problemi s drajverima i fazoni "sta mu je sad ovo" uglavnom su samo kod nekih praistorijskih laptopova. Ali se desava da instaliram win i drajvere za 20-30min i onda winupdate radi 5 sati...

Zato nadjes .iso koji vec sadrzi update-ove. :d

Kod win10 to nisam u mogucnosti :d

Ovo je apsolutna istina i jedna od najgorih pojava. Kada god sam nekome reinstalirao OS na laptopu, uvek bih se maltretirao oko toga koji je drajver za WiFi, audio codec i slično. Prosto je fenomenalno koliko je PC/Windows industrija iza Apple/Mac OS X-a. Koristim Android based telefone godinama i pre nedelju dana sam imao prilike da pročačkam prijateljev iPhone 6s Plus. Ostao sam zatečen. To je tolika razlika, pozitivna, u odnosu na Android da nemam reči. Totalno drugi svet. On kaže da ga nije isključio/resetovao nedeljama i da radi kao da je uključen malopre.

Da iole imam mogućnosti, momentalno bih prešao na Mac OS X.
A nisam ni ja restartovao moj telefon mesec dana, a tad sam to uradio zbog update-a. I pazi Android je.

Najvise me nerviraju ljudi koji realno ne komentarisu vec su izuzeto pristrasni za jednu ili drugu stranu. Sustina BlackBerry-a, Apple-a, bar za telefone, da su ti sistemi optimizovani za hardver koji poseduju i da su pravljeni da budu izdrzljivi a ne da budu nepouzdani onda kada najvise zatrebaju. Mac OS pa i Linux donekle, ce biti stabilni za egzoticni hardver ali opet to je sve na nivou pogadjanja. Sto se tice korisnickog iskustva i prilagodjenosti laptopa sistema, Apple-u nema ravnog u tom polju. Dosta telefona se namerno pravi sa slabim hardverom koji jedva tera OS ili koji pri malo vecem broju aplikacija pocinje da koci. Nikada Android i Windows ne mogu da postignu nivo optimizacije koji imaju Vendori koji proizvode sistem/hardver za svoje proizvode jer je nivo kombinacija ogroman.

Izvini ali i ti si ne realan... kako mozes porediti low budget Android sa iPhone? ili free OS sa Apple?
iPhone je savrsenstvo odnosa HW i SW,ali to ima i cenu... Android pricu znamo svi a prva je pristupacnost,za svaki dzep ima po nesto...
Npr nedavno uzeh ZTE Blade L3 sa 5" ekranom,koristim net,chat klijente i navi i to savrseno radi i kostao je 80e,kupljen nov u radnji...
Da li to znaci da je iPhone shit? Ne,vec mi jednostavno ne treba...iako licno smatram da je Android kao OS krsina nabudzena...
Sa druge strane imas i odlicne primerke Androida,npr BB Priv ali cena kao i iPhone...

i kakve sve to veze ima sa MS propustima? :)

Izvini ali i ti si ne realan... kako mozes porediti low budget Android sa iPhone? ili free OS sa Apple?
iPhone je savrsenstvo odnosa HW i SW,ali to ima i cenu... Android pricu znamo svi a prva je pristupacnost,za svaki dzep ima po nesto...
Npr nedavno uzeh ZTE Blade L3 sa 5" ekranom,koristim net,chat klijente i navi i to savrseno radi i kostao je 80e,kupljen nov u radnji...
Da li to znaci da je iPhone shit? Ne,vec mi jednostavno ne treba...iako licno smatram da je Android kao OS krsina nabudzena...
Sa druge strane imas i odlicne primerke Androida,npr BB Priv ali cena kao i iPhone...

i kakve sve to veze ima sa MS propustima? :)

Kvantitet vs Kvalitet. MS nema toliko propusta koliko im se daje kredita za iste (Bar trenutno). Jedini problem koji po meni moze da predstavlja propust jeste opcija da se dele updateovi sa racunara koji su ih skinuli na druge. Od svega sto se prica za Win10 meni je ta opcija jedini propust kao i sve oko Update sistema.

Nazad
Vrh Dno