buka od kompa jeste losa stvar ali moze da se resi. Ja imam necujno napjanje (bukvalno), vodeno hladjenje na kome nocu ugasim ventilator i ostane pasivno tako da nema ni buke od hladjenja procesora, na graficku je montiran Artic Cooling silencer koji se pri 20% obrtaja takodje ne cuje, HDD-i su utisani skroz i samo sa vremena na vreme se cuje tk tk kad nesto pisu (posto vucem stvari sa neta), jedini kuler koji radi i koji se tek malo cuje je chipset kuler. U principu ja cujem frizider iz kuhinje koji je 12 metara od mene u drugoj prostoriji, komp ne cujem. Spavam pored otvorenog prozora i imam LCD. Ne bih znao nista o smradu iz kompljutera posto sam pusac (ali kao sto rekoh prozor je stalno otvoren). Ako se plasis jonizovanog vazduha kupi za 2000din ona neo-tec jonizator i ukljuci ga pored kompa i resena stvar. Posto ja isto zivim u sredini gde se cuje lisce, drndavi golubovi kako ujutro cukaju plasticne case od pavlake po pola sata i deca koja poslepodne oko 3-4 vriste i urlaju po dvoristu, mislim da je komp najmanji problem za moje zdravlje i zivce. znas, ljudi paze na ovo, na ono, ne jedu meso, ne piju mleko, ne piju, ne puse, ne drogiraju se i na kraju ih zgazi pijana budala ili umru od prsotine slepog creva, iznenadnog srcanog udara itd. Uvek te najvise s*ebe ono na cega ni ne pomisljas. Veliki pozdrav za cika Marfija ! :wave:
PS. Posto vidim da ima poznavaoca stete ovde, samo da dodam: ja cujem svoje srce kad legnem da spavam, (uvo na jastuku) i ne smeta mi, zapravo ga slusam i zaspim. I za sve one koji ne znaju - monotoni zvuci te najlakse uspavaju. to je zapravo jednostavna metoda uspavljivanja: slusas recimo otkucaje sata na zidu, ali bas se svojski trudis da svaki cujes i cim krenes da gubis paznju opet je usmeri na to, na kraju ces se probuditi posle ko zna kolko sati spavanja

Ne mora da bude sat, moze da bude bilo koji repetativni zvuk. Sta mislite zasto se na dugim putovanjima uvek coveku spava, pogotovo u BUS-u, to je bas taj "hummm" od busa i drmusanjePaznja tako funkcionise, ako slusas ventilator od kompa pazljivo, posle par minuta ga neces uopste primecivati....