Šta je novo?

Da li spavate u sobi sa upaljenim racunarom?

komp(bar moj) uvlaci prasinu zagreva i spaljuje u sebi i izbacuje kroz napajanje i 12cm vent!

i to smrdi! lol

Vec sedam godina spavam sa upaljenim racunarom, za tih sedam godina da sam mesec dana spavao sa ugasenim. A skoro promenih komp, pa mi sad ovaj novi nekako tisi, valjda sam navikao na bucni. Ja sam jos gori od svih vas sa upaljenim kompom, meni i tv upaljen dok spavam...

Meni moja masina itekako ugreje sobu, nema potrebe za grejanjem tokom zime.

ja koristim komp sa otvorenim prozorom preko zime + naslonis noge na UPS i eto grejaca

Inace nevidim problem spavalja sa upaljenim kompom

Verovatno stoske ima fancy neonke ili ti nesto tako pa mu smeta svetlo

dosta je imati chieftec kucjishte pa da ubije ona plava dioda.

<spavam u drugoj sobi>

komp(bar moj) uvlaci prasinu zagreva i spaljuje u sebi i izbacuje kroz napajanje i 12cm vent!

i to smrdi! lol

'ajd ajd, zar je toliko tesko priznati da toplotnu disipaciju racunara koristis u korisne svrhe (charape) :d

Inache, pored desktopa nema sanse da zaspim - Xaser III bljesti kao light-show u diskoteci, a ona chepina "silent" kulera uopste nisu toliko silent kada se skupe na gomilu. Pored Laptopa mogu, ali samo kad opterecenje procesora ne prelazi 40% (download), jer se tada interni ventilator ne chuje (ili ne radi?). :type:

ok provalio sam zasto je mnogo smrdeo proteklih 2 nedelje! stavio sam novi kuler na graf koji ima plasticni deo pa st to greje i plastika smrdi..ta DA

ok provalio sam zasto je mnogo smrdeo proteklih 2 nedelje! stavio sam novi kuler na graf koji ima plasticni deo pa st to greje i plastika smrdi..ta DA
more sto posto da si stavio prljavu carapu kao filter na taj kuler nemoj sad da se vadis :p

Poslednja izmena:
pa i na xpideru ubija plava led dioda ali mi komp iza kreveta tako da kad ostane upaljen ne smeta. a uvek moze da se iskljuci ili prelepi trakom zar ne.:)

ala ste vi osetljivi.... ja kuciste drzim na patosu, sa skinutom stranicom, kompletom CM zelenih neonki , cela soba mi svetli zeleno, na stolu sbb cable modem koji pravi light show, svetleci mouse pad, atp3 zvucnici sa zelenom lampicom, logi keyboard sa dve zelene stalno upaljene, i zuta stand-by na monitoru + wireless reciver od gamepada koji trepce zeleno i nista mi ne smeta - zato sto spavam sa zatvorenim ocima ;) vi ko da buljite u komp i dok spavate pa vam smeta :)

http://i4.photobucket.com/albums/y121/gx-x/sistem_2.jpg

Meni mašina radi neprekidno bez gašenja - i posle toliko vremena ne mogu bez njene buke! Kada ne čujem taj huk vazduha - kao da mi je gajba prazna! ( a i lepo pokriva buku iz komšiluka . . . ).

Meni je laptop stalno upaljen (gasi se samo na restrat...), ali posle skoro 6 meseci juce mi se desilo prvi put da se pregrejao i iskljucio :(

Uz chieftec kuciste koje je zaista besumno i kuler na procesoru koji vrti na 1100 skoro da nista necujem...a komp je ukljucen vec 8 meseci i radi non stop..torrenti se skidaju nerekidno 24h na dan :type:

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    77.6 KB · Pregleda: 103
POceo samd da ostavljam nocu upaljen komp zbog downloada koji je danju jako slab, a nocu shtrika ko lud:)
Ventovi su mi prikljuceni na cooldrive 4 pa ih stisam maksimalno,tako da spavam ko beba:)

Oni koji spavaju u sobiu kojoj rad kompjuter,treba da nabave jonizator-ozonizator vazduha.I to nije hir vec ozbiljna preporuka.Vazduh je jako zasicen pozitivnim jonima i nije zdravo osim ako nije leto(kao sada) pa je otvoren prozor.

Poslednja izmena:
Oni koji spavaju u sobi sa ukljuchenim kompjuterom,treba da nabave jonizator-ozonizator vazduha.I to nije hir vec ozbiljna preporuka.Vazduh je jako zasicen pozitivnim jonima i nije zdravo osim ako nije leto(kao sada) pa je otvoren prozor.

Tvoj savet je potpuno na mestu, i stvarno treba porazmisliti malo o tome...

Da ne otvaram novu temu, pade mi napamet kad sam procitao tvoj post da pitam posto se slabo prica o tome, kakve su sve posledice spavanja pored non stop ukljucenog kompa?
Znam da ih ima , ali koliko smo zaista u opasnosti da tako kazem...

Da ne otvaram novu temu, pade mi napamet kad sam procitao tvoj post da pitam posto se slabo prica o tome, kakve su sve posledice spavanja pored non stop ukljucenog kompa?

u mnogo vecoj opasnosti si ako jedes pecenje,slanu i ljutu hranu,pijes,pusis i zivis u pancevu :d nego sto si u opasnosti ako spavas pored kompa veruj mi ;)
salu na stranu ima mnogo vise opasnosti u svakodnevnom zivotu od spavanja pored kompa (sem ako ti jastuk nije samo kuciste ;) )
u prevodu: opusti se :wave:

u mnogo vecoj opasnosti si ako jedes pecenje,slanu i ljutu hranu,pijes,pusis i zivis u pancevu :d nego sto si u opasnosti ako spavas pored kompa veruj mi ;)
salu na stranu ima mnogo vise opasnosti u svakodnevnom zivotu od spavanja pored kompa (sem ako ti jastuk nije samo kuciste ;) )

Pa...ne pusim i ne zivim u Pancevu:D:D:D
Dobro je za pocetak:D
Ma cisto me interesovalo, a mislim da ovaj 24/7 rezim necu menjati:)
:wave:

Ja poshto sma josh uvek na dail-up-u gasim komp. Jednom sam kompresovao neki film pa je ostao upaljen i naravno da mi je smetao. Nishta gore nema kad te uhvati san i ti odspavash jednu partiju a onda oko 3:30 poche HDD da krlja...:D

Kad predjem na adsl ili sl. ima da upregnem jedan P1/P2 iz podruma da vrshi posao za download.

Ovo sa pozitivnim jonima je totalno upravu.
Obichna sveca moze da posluzi kao jonizator ali ipak je bolje sa high voltage elektronikom to uraditi.

Sad me vishe nervira shto mi je plocha poludela sa F9 bios-om i sada non stop mi system fan radi na max evo vec par dana. Vec me pochelo nervirati i moracu to da reshim.

Nishta gore nema kad te uhvati san i ti odspavash jednu partiju a onda oko 3:30 poche HDD da krlja...:D

Postoji resenje i za "krljanje" HDD:D:D
Program se zove HDD life,skines s neta,i imas u podesavanjima opciju da stisas to "drljanje"...
Imaj u vidu kad predjes na ADSL, posto ce tad da ti radi i nocu veruj mi:D

Kada sedish u zatvorenoj sobi u kojoj radi jedan ili vishe rachunara oseticesh ubrzo osecaj zagushljivosti vazduha.Po nekad i osecaj u glavi koji smara.Izadjesh napolje i kazes uhhh...lepo je na svezem vazduhu a zapravo nije u pitanju kiseonik vec je napolju izbalansiran polaritet vazduha u odnosu na tvoje telo.I tada sa jako pozitivno namagnetisanim organizmom predjesh u blago negativni ili neutral.Rachunar zagadjuje vazduh i to je chinjenica koja je dokazana empirijski.Zdravstveni radnici svetske zdravstvene organizacije su mnogo puta upozoravali na to.Svako ko ti kaze suprotno lupeta jer je neznalica.Provetravaj sobu ili cesce izlazi na prozor.Mozda nabavi jonizator-ozonizator i sl.Ne pricham ti napamet.U svakom sluchaju,ne preporuchuje se spavanje u zatvorenoj sobi sa ukljuchenim rachunarom.

A ako jos i radi klima uredjaj.Jel to poboljsava stvar sto se tice zagadjenosti vazduha od kompa.(naravno klima ne radi nocu samo danju).

Nema shanse da spavam sa ukljucenim kompom. Dok sam imao desktop masinu uzalud sam pokusavao da je utisam dovoljno da se necuje kada radi nocju, ali se ispostavilo da je to nemogucja misija sa DFI nF4-X Infinity + X1950Pro iako je na ATi-ju bio Zalman VF700Cu :d
Otkada imam lapatopa nema tih problema ali poshto nemam cesto potrebu da mi komp radi nocju onda u 99% slucajeva i ne radi.

Spavam s upaljenim kompom vec skoro godinu dana(od kad sam poceo masovno da skidam stvari s neta),znaci radi 24/7 i ne smeta mi jer imam cvrst san ali mozda sam od tada malko nervozniji :)

Poslednja izmena:
Imam dosta glasan komp, ali ne tandrce vec samo sumi i nije neprijatan za spavanje. Dobra strana mu je da ume lepo da pokrije tandrkanje komsija, zurke i druge smetnje koje bi me inace kostale zivaca i sna. Doduse, samo retko koristim komp u te svrhe.

Od kako sam dobio Wireless (pre 3 meseca) komp mi je ukljucen 24/7 (osim kad nema struje). Ja inače teško zaspim ako nije tišina tako da lepo vatu u uši i spavaj :D Doduše, dešavalo mi se da ponekad ne čujem budilnik zbog toga :)

Ja ne jer u kompu mi je avion koji nikako da uzleti (Zalman f2 36db cooler master blue ice 22db cooler master 12cm 34db i hyper uc 17db):d :D :-devil-: :d :D :-devil-:

Poslednja izmena:

Ja zivim u Pancevu i dobro znam o cemu pricas.:(

Posto sam skoro dobio ADSL morao sam i na ovo da se naviknem:d . Isključim kulere koji provetravaju kućište i onda ostane samo ovaj od procesora koji je veoma tih i od grafičke. Praktično nečujno tako da mogu komotno da ostavim download i noću. Ipak, nekako mi se čini nešto težim vazduh, možda umišljam ali tako mi se čini.

Vrh Dno