O onom softver-u koji se uslužno daje korisnicima, kad su ovakve situacije u pitanju. Jedan od primera je transcend, koji nudi za svoje proizvode:
JetFlash Online Recovery is a repair tool specifically developed for Transcend JetFlash USB flash drives. In an attempt to repair your flash drive when it is no longer recognized by PCs or not working properly, the JetFlash Online Recovery provides the initial help by restoring your flash drive...
www.transcend-info.com
Za kingston, ne znam, nisam imao. Ali jedan primer za kingston: (samo primer, jer ne znam da li je ta fleška, niti da li je na nivou onoga što nudi transcend)
Find FAQs, datasheets, warranty information and downloads for USB Drives
www.kingston.com
Možda ćeš dobiti više pomoći, ako flešku očitaš Chip Genius-om: (
v4.20.1107)
Китайская утилита от разработчика hit00 и форума о цифровых устройствах mYdigit, для опроса контроллеров USB-флешек, Card-Reader и MP3-плееров.
www.usbdev.ru
Inače, kad su ovakve stvari u pitanju, najbolje uzimati fleške koje imaju koliko-toliko podršku proizvođača. Meni je zbog toga transcend uvek ulazi u razmatranje.
Koliko sam puta napisao transcend, pomisliće neko da je reklama.
Ne znam koga drugog da uzmem u obzir, jer ne znam da li iko još nudi takvu podršku za fleške, jer je opšte narodno verovanje da se fleška baci. Uvek želim pokušati vratiti u život i testirati sa H2testw, čisto da vidim.
Ako ne pomogne podrška proizvođača ili je nema, krajnji korak je MP Tool od proizvođača kontrolera same fleške, ali tu treba imati nekog predznanja, tako da i nije baš tako jednostavno.