Šta je novo?

Da li se isplat????!!!!

SNik je napisao(la):
Slazem se sa Dark Side-om da je danas socket 754 cist promasaj. To je neka prelazna varijanta za koju ce verovatno vec naredne godine prestati da se prave procesori.

Ja se ne slazem sa tobom da je cist promasaj, sto se tice performansi pitaj slobodno Miska ili Dekaru. Sto se tice logike kupovine S754 platforme evo ti moje misljenje
S64 2800 + dobra ploca(npr. Epox 8KDA3J) kostaju 160e.
Neko ima npr. Barton 2500 + Abit NF7 plocu koje moze da zavali za 80-100e dok trepnes i lepo doda 60-80e i ima znacajno bolju masinu a nemora da menja kuciste+memoriju+hardove+bilo sta. Taj neko je dobio konkurentnu konfu za narednih 12-18 meseci pa onda proda sve komplet za pristojnu lovu i predje na M2 ili nesto trece napravio je dobar posao. Jer kad se 64-bitni sistem odomaci i bude standard, masina sa bartonom nece vredeti upola koliko sada vredi.
A ono sto je Anti Patriota napisao da se svaki socket gasi je jednostavno aksiom, kad bude izasao M2 najavice neki M3 ili sta ja znam kako ce ga nazvati, e po logici cekanja onda bi trebalo sacekati da izadje novi da bi M2 pojeftinio, a onda opet zasto uzeti staru tehnologiju . . . i sve tako u krug.

Koliko cpu postoji za 909 socket?Performanse su do bola....!!Shta me briga za ddr2?Taj cpu za M2 podnozje nece biti dobar kao jedan fx.nema shanse.Nego ces da puknes 1000$ da bi kupio neki cpu koji je bolji 10% od njega(uslovno).Ja cu i dalje da sljakam sa fx verzijom i uzivam.

DARK SIDE je napisao(la):
Taj cpu za M2 podnozje nece biti dobar kao jedan fx.nema shanse.
Nemoj biti tako siguran - mozda si u pravu, ali ko zna mozda se zeznu kao sad sa sempronima 🙂 pa izbace neki ludi sempron m2 (za semprone m2 sam cuo da ce biti 100%) koji se klokuje do besvesti - plus ce biti for dzabe. Nisam obavesten da li amd ima u planu prelaz na 65 tehnologiju sledec godine?!

Evo da iznesem i ja svoje "objektivno" misljenje. U ovom trenutku od takvog upgrade-a ces dobiti nesto u igricama i to je sve. Od 64bit podrske sad nema neke vajde, zato ti preporucujem da ne zuris sa upgrade-om. Ja, licno, ne igram igrice, pa mi performanse trebaju jedino za divx encoding, a tu je tvoj cel. d@3550mhz brzi od svakog amd procesora bez izuzetka (fx :d ). Duplo ces vise platiti plocu i proc koji sigurno nisu duplo brzi (za tvoje komponente ces dobiti pola para koje su ti potrebne da pazaris s64 i nf3/nf4). Zato sacekaj dok se ne pocnu pojavljivati masovnije pcie kartice kojih za sada (osim grafickih) nema. Po mom misljenju ti je bolja ona opcija sa dodavanjem 512mb rama. Ako si jedan od onih sto vole da menjaju komponente cesto, kao sto neko iznad napisa, onda samo napred...

Ipak sam se odlucio za 512 rama.Danas sam uzeo neku memoriju Takems posto nisu imali PQI.memorija nije nista posebno za klokovanje,moram da je vratim i uzmem ipak PQI.max clok.210mhz.sto mi je imak mnogo malo u odnosu na PQI 247mhz.a za dalje cemo videti.ipak blizi se rodjendan,pa ce mo da vidimo sta ce od toga da ispadne

E za rodjendan je shansa!!!!!U svakom sluchaju na RAM-u svi osete razliku....chak sam uvek imao vecu razliku na RAM memoriji nego kad sam dodavao brzi CPU......

Nazad
Vrh Dno