Šta je novo?

Da li kupujete igre online iz drugih drzava i na kojim sajtovima ?

Pa dobro... Ja ne placam komunalije, to placa cale! Ali treba nesto pojesti, platiti racune za mobilni itd. Radim kao obezbedjenje...

Iskreno nisam ni navikao da dajem za igru 4k ili vise! :D

@Mack 10
Narucivao sam s drugog i treceg sajta koje si pomenuo, mada ne narocito skoro. Carina je definitivno ucestalija u odnosu na ShopTo, ali se ne bih slozio s konstatacijom da kaci gotovo svaku posiljku. Doduse, imaj u vidu da pricam o malo srecnijim vremenima. No, svejedno, mislim da uz malo srece ne bi platio dazbine barem za jednu, a mozda i za obe posiljke. Premda to niko od prisutnih ne moze da ti garantuje. U sustini je fora da izbegnes Evicinu smenu i na konju si ;).

Nisam proveravao, uskoro cu, ali mislim da Intesa kartica funkcionise na tim sajtovima.

Dodao bih i da sam nedavno ponovo citao o navodnim daljim carinskim vidovima liberalizacije u sklopu priblizavanja EU, mada, po obicaju, nije precizirano sta to u praksi podrazumeva i na koju se robu odnosi. Kao neki datum je pominjan januar, a da li ce i kakve olaksice doneti i nama ostaje da sacekamo i vidimo. Propisi su propisi, ali da delju na artikle vrednosti desetak i petnaest funti/evra (mada znam da iznos i nije toliko bitan) i to ponekad ne male pare - stvarno nema veze s pamecu.

@Marko-Dj
Iako zaradim negde oko dva puta vise i malo preko, svakako te razumem (mizerno sam narucivao igre u 2010, za razliku od 2009). Malo, malo pa sam u menjacnici, ali ne u cilju kupovine strane valute vec prodaje iste, a i na svakom koraku mogu da primetim pad standarda, premda se prema nekim komentarima i ne bi tako reklo (drago mi je, da nas je i vise bilo bi dobro). Ne bih dalje da skrecem od izvorne teme.

@Srky
Hrana kida (koji smajli staviti?!?).

@Srky
Mnogo je lakse kada zivis sa matorcima ;).

Pa dobro... Ja ne placam komunalije, to placa cale! Ali treba nesto pojesti, platiti racune za mobilni itd. Radim kao obezbedjenje...

Sta da ti kazem osim da menjas firmu. Moze da se zaradi danas, samo treba biti uporan, sposoban i ne gledati uvek najlepse poslove. Ja sam juce radio pola dana na snegu na 15m, pa mora da bude para za preordere. ;)

Ja sam ove godine uzeo 15tak igara, 10 sam min prodao, tako nisam neke pare pukao.

Stigao mi GT5 sa dvod.co.uk u NS, ovog puta bez carine.

Zhivim i ja kod roditelja, ali skoro polovinu primanja (koja su znatno manja od zvanichne statistike) dajem za opshte porodichne troshkove.Josh je sreca te mladji brat placa Internet:D...Ali, za igre se novac mora odvojiti.Naravno sa izuzetkom GoW3 i Heavy Rain svaku igru sam platio ispod 20 funti....

Kojom si karticom platio?!

Visa Classic Banca Intesa

Ne verujem odakle vam ljudi toliko para?!?!?! :d

Ja sa svojih 17k jedva prezivljavam i uspem godisnje da kupim 5-6 igri, i to jos uglavnom kupujem polovne!

Razumem ja da je to jeftinije preko neta, ali neki vidim mesecno kupuju po par plus jos preorder-uju koju!
Ja cak jos nisam nijednom narucivao igru, iako sam pre vise od godinu uzeo Intesinu internet karticu...mada vidim da sada vise ne funkcionise ni ona. U svakom slucaju moracu uskoro nesto da uzmem! :D

Meni je ovo prva igrica da sam kupio u zadnjih godinu dana jer nisam palio PS3 a i nisam imao nesto vremena :) + imam hack na drugoj konzoli tako da ono sto me interesuje mogu odigrati kada stignem... :)

Najvishe shto sam dao ikad za igru sa neta (Shopto, TheHut, Zavvi, DVD.co.uk) prerachunato u dinare je 3000 din. Nigde se meni ne zuri, chekam da padnu cene ili da igra predje u Platinum varijantu gde koshta izmedju 6-7 i 16 funti... Recimo Starcraft koshta sada da se uzme iz Britanije 35 funti+2.5 funti poshtarine.. chekam da padne na oko 15 a do tada se igram na piratu :D

S' druge strane nakupovao sam se kod nas bar 20 igara za izmedju 300-1500 din, kupio sam chak 5 igara od 500 din za Sony preko oglasa i na rasprodajama. Tu rachunam, Bench sajt, Kupi Prodaj, Limundo, Halo oglasi, Razmena igara.. samo treba kopati po netu ima svashta, na primer Wolfenstein igru sam platio 500 din novu, kad je bilo zatvaranje Elektronikija na Novom Beogradu, a Motorstorm kec preko oglasa za 300 din...

@Srky
Hrana kida (koji smajli staviti?!?).

Ok, pricham generalno i ne rachunam samo hranu, nego i sredstva za higijenu, chiscenje itd... 1000 din dnevno je troshak zivota kad zivish solo mojim nachinom :p.. evo ga i smajli -> :D

@Srky
Mnogo je lakse kada zivis sa matorcima ;).

ja od 19 godine ne zivim sa matorcima, pa vishe ni ne znam kako je ;)

Poslednja izmena:
Sta da ti kazem osim da menjas firmu. Moze da se zaradi danas, samo treba biti uporan, sposoban i ne gledati uvek najlepse poslove. Ja sam juce radio pola dana na snegu na 15m, pa mora da bude para za preordere. ;)

Ja sam ove godine uzeo 15tak igara, 10 sam min prodao, tako nisam neke pare pukao.

Studiram, pa sam koliko toliko trenutno i vezan za sam posao jer mi odgovara zbog predavanja... Jos plus kada se uzme u obzir da moram nesto da pojedem kada radim, samo na hranu ode preko 3k! :d

Uglavnom kupujem igre kada padne cena, ali problem je u tome da ima puno dobrih i starijih koje nisam odigrao!

Upravo krenuo da narucim GT5 na ShopTo i vidim da je out of stock.
Koliko im obicno vremena treba da dobiju dodatne primerke?
Dvoumim se da li da cekam ili da narucim sa Zavvi-a.

Пошто ми је џаба PayPal, кад ShopTo шаље само на адресу која је тамо уписана, јуче сам био у Erste банци и након 15 минута добио Visa Поклон картицу. Уплатио у динарима, отишао на ShopTo, активирао, и платио. Све је прошло ОК, наручио сам BF:BC2, а видећемо кад ће стићи и да ли ће бити царињен.

Него, раније сам могао да пратим пошиљку, а сад немам линк за то. Је л' се нешто мењало, или сам ја само слеп:)? Пише само "dispached"...

@shin-bojan: BF:BC2 је био распродат кад сам хтео да га узмем. Након 3-4 дана се појавило пар комада (тако је писало на сајту), и онда, након недељу дана, све је поново било ОК.

Poslednja izmena:
Него, раније сам могао да пратим пошиљку, а сад немам линк за то. Је л' се нешто мењало, или сам ја само слеп:)?

Promenilo se odavno... Sto ne citas poruke koje ti salju? Sad imas 2 vrste slanja... Jednu koju mozes da pratis i kosta 4.80 i drugu koju ne mozes i kosta 2.50... Po defaultu ti je ova jeftinija :D

@shin-bojan: BF:BC2 је био распродат кад сам хтео да га узмем. Након 3-4 дана се појавило пар комада (тако је писало на сајту), и онда, након недељу дана, све је поново било ОК.

Pojavio se GT5 ;).

Covece vec 11 dana nema posiljke sa Zuvvija!
Jadna je to firma kad salje tako kilavo!

Meni je sa Zavvi stigao Sports Champions posle tačno 15 dana.

Promenilo se odavno... Sto ne citas poruke koje ti salju? Sad imas 2 vrste slanja... Jednu koju mozes da pratis i kosta 4.80 i drugu koju ne mozes i kosta 2.50... Po defaultu ti je ova jeftinija :D

Ко још чита та обавештења...:)
Ако је једина разлика у томе да ли могу да пратим пошиљку, онда то не вреди ових 250 динара вишка.

Pre nekog vremena sam poslom zavrsio tacno u zmajevom gnezdu, tj. posti kod zeleznicke stanice u Bg, bas u sobi gde otvaraju i carine pakete :) Tom prilikom sam i upoznao vise ljudi tamo, i deluju vrlo ozbiljno i profesionalno. Mislim da ima tri osobe koje carine posiljke, ukljucujuci i onu koju spominju ovde :) Neki od njih su manje striktni u primeni propisa, neki vise.

Imaju i kompjutere sa pristupom Internetu, gde odmah proveravaju vrednost stvari ako im se ucini da nije pravilno deklarisano. Ono sto me je tada malo uplasilo je da mi je (po polupraznim policama) delovalo da nemaju previse , te da imaju vremena da proveravaju vecinu posiljki, ako hoce.

I na kraju info iz prve ruke: po zakonu je da se paketi koje vam posalju firme obavezno carine (nema minimalne vrednosti ispod koje se ne carini), a da za one poslate od fizickih lica postoji neki minimum, valjda onih 20 EUR koji se spominju (ne secam se tacno). Sad, nekad/neko se striktno pridrzava toga, a neko/nekad ne...

Kad razmislim o igrama koje sam porucivao iz inostranstva, mislim da mi nikada nisu carinjene one sa Ebay.uk, a nekoliko puta jesu one sa Playasia i Shopto. Ono sa Zavvi mi takodje nije carinjeno (na paketu uopste nije postojala deklaracija, niti ko je posiljaoc, poslato obicnom postom).

Volim iskustva iz prve ruke i u tom smislu jesam zahvalan na izvestaju, ali posle zaista svakakvih narudzbina jedini zakljucak koji se namece, barem u mom slucaju, jeste da je sve relativno. Nista drugo nije moguce reci. I slazem se da se odredjena osoba pridrzava zakona. Do poslednjeg dinara. Osim nje, ako vec zaista zakon tvrdi to sto tvrdi, vise niko... pa, svaka joj cast!

Ma sta svaka joj cast, zelim jos sto skoriju penziju ili prekomandu :mad: :d

Upravo mi napokon stigao Sports Champions sa Shopto-a, poslat 19. novembra :)

Hm, a sta ovo ubacili na ShopTo neki 3D Secure sistem kad oces da kupis sad?

3D Secure authentication is required for all purchases from your country. If your card issuer is not part of the 3D Secure bank scheme (including Verified by Visa and Mastercard Securecode) we suggest you use PayPal as your payment option.

Please remember your billing address must match the address on the credit card you are going to use.

We recommend all our customers register with 3d secure, please choose from these options
to be taken to the appropriate site for your card: Visa | Mastercard

@Kostam
Naravno da bi zadovoljstvo bilo svestrano ukoliko bi EVILica odleprsala u toplije krajeve...

@Srky
Ni ja ne razumem zasto bi ShopTo trebalo da se kuje u zvezde kad je rec o rokovima isporuke. Umeju da zakazu, a umeju, sto definitivno stoji, da budu ekspresni. Naravno, u svim varijantama su brzi od sajtova iz dalekih krajeva (axel i play-asia), ali moze da se desi da podbace i da se otegne, bas kao sto i kolibici, zaviju, senditu i dividiju zna da se desi da budu jednako ekspresni. Ono s cim ostali ne mogu da se uporede sa ShopTo-om jeste dragoceno i vredno hvale, ali nema veze s rokom isporuke.

@H4wkeye
To je vest koja je stara barem mesec i po dana. Ako nisi upucen i zanima te vise detalja, samo se vrati desetak strana unazad kroz temu.

Nije vise 10tak strana, vec 30 tak u vezi 3D provere. :D Ne zna on ni sam sta je napisao. :d

Inace stigao je danas Vanqusih sa Zuvvija posle 11,12 dana valjda, bez carine. :)

Inace omot ima neku 3D foru, mnogo je jako uradjeno, ja kad sam uzeo istripovao sam da ima nesto na kutiji. :)

Ко још чита та обавештења...:)
Ако је једина разлика у томе да ли могу да пратим пошиљку, онда то не вреди ових 250 динара вишка.

Vredi, drug ..... jer kada ima Trackioing number, ne može da se "izgubi", jer se barkod čitačem očitava gde izlazi i gde ulazi, tako da 99 posto MORA da stigne, i potpisuješ kada je primiš ... a kada ide obično, uvek može da "zaluta" ....

stigao paket (na BG) od 16 funti ne ocarinjen

Nazad
Vrh Dno