e ovako, ja bih znao, radio sam u radnji mobilnih pre 3 god, i dalje muljam sa telefonima -
1. telefon ako je ukraden, murija ga trazi samo u ova dva sluchaja - a. kada je ukraden u procesu krivichnog dela, na primer - neko nekom izotvarao glavu, i pritom odneo mobilni. b. - kada je neko maminoj i tatinoj cerki ukrao mobilni, i tata okrenuo dva broja.
2. shta murija radi kad sazna IMEI - prati trafic tog IMEI-a, i sazna koji su brojevi okretani (obratiti paznju na to da je kartica u telefonu nebitna) i onda povezuje kockice. ako je neki fiksan okrenut vishe puta, odu na tu adresu, ili uporede trafic tog, i cesto okretanog drugog mobilnog, ili jednostavno provere postapid account ako je to sluchaj.
3. trik - u 90 posto sluchajeva, carevi te okrenu pre nego shto te nadju, pa imash mali head start - njih na osnovu broja 1 ne zanima sam aparat, iako po zakonu moraju da ti ga konfiskuju, te mozesh da ga ushtekash, izvadish karticu i slichno. na kraju krajeva, nisi ti kriv shto je neko nekome ukrao telefon a greota je da ostanesh bez para.
4. naredni koraci - anonimno ga prodash preko 'alo oglasa - kupish novu karticu, uzmesh babin mobilni koji 3 godine skuplja prashinu, i sa tom kombinacijom postavish oglas, prodash nekome, sa kachketom na glavi, i reshish se zla koje ti je neko drugi naneo.
5. special notes - murija zanemaruje aparate koji su ukradeni pre 6 meseci, samo iz razloga zato shto se za taj njihov monitoring izvlachi iz ministarovog dzepa, i daje telenoru, telekomu i vipu. special notes2 - NI JEDNA zemlja oko nas nema saradnju sa nashima po tom pitanju, tako da je safe buy kupiti kraden telefon ako ZNASH da mu je poreklo iz bosne, CG, hrvatske i slichno ...
ceo ovaj tutorijal ispisah bash iz razloga shto smo takva zemlja, i shto se svakom moze desiti da ostane bez svojih novaca, koje je verovatno teshko zaradio, zato shto lopovi nemaju obzira.