Šta je novo?

Da li i DFI čeka sudbina Abita ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stormy voli da preteruje ali je u glavnom u pravu. Oscar Wu je izgubio posao u Abit-u, a nesumnjam da će i u DFI-u uskoro. Neka propadnu, ko ih hebe, kada prave precenjene ploče.
Ja nisam cuo da je izgubio posao, vec da je presao u DFI. A odtrenutka njegovog prelaska u DFI, Abit je krenuo silaznom putanjom a DFI uzlaznom.;)

U trenutku kada je prelazio u DFI, Abit je već bio na kolenima. Pogrešno sam se izrazio (izgubio posao), pre je pobegao.
Što se tiče DFI-a, u trenutku njegovog dolaska, DFI je bio najači. Lanparty fazon je danas isfuran i neki novi klinci se više ne pale na šarene ploče. Kod nas je ta moda stigla sa zakašnjenjem, pa neki tuguju bez razloga.
Pre pet i više godina je bilo važno iscediti svaki hertz, danas su i jeftini procesori dovoljni za opušten rad u poredjenju sa ondašnjim i solidan overklok je moguć sa svakom pločom. To je po meni jedan od glavnih razloga za gubitak interesovanja za DFI, pored lošije podrške, kašnjenja za konkurencijom, spartanskog pakovanja i izgleda ploča, bar kod jeftinijih modela.
Za mene je najgore razočarenje i promašaj bila kupovina P35 BloodIron ploče, a promenio sam mnogo ploča i za mene je od tada DFI mrtav.

Stormy voli da preteruje ali je u glavnom u pravu. Oscar Wu je izgubio posao u Abit-u, a nesumnjam da će i u DFI-u uskoro. Neka propadnu, ko ih hebe, kada prave precenjene ploče.

Reci da je Abit bio krs je glupost :) Ja sam izmenjao gomilu Abit ploca i to su bile najbolje ploce koje sam ikada imao.

O EPOX-u nemam tako lepo misljenje a za DFI ne znam, nikad mi se nisu dopadali i bili su mi odbojni pa nikad nisam kupio bilo sta sa njihovim logoom.

O pokojniku sve najbolje :) Posle propasti Abita, vozim samo Gigabyte. Mada je i Abit imao velikih promašaja i valjao je samo za Intel.

Kad se samo setim moje ABIT IC7. Bejahu to lepa vremena. :(

Ja sam sretan ako su u pitanju glasine a kome je Dfi samo šarena ploča šta mu ja mogu .

A Chaintec??? :)

Meni je Gigabyte super, uvek pruza vise od konkurencije za iste pare, nikada se ne ubraja u elitu, ali je uvek sjajan. Imao sam gomilu njihovih ploca i grafickih, nikad nikakvih problema.
Pre par dana sam uzeo prvog Asusa, njega jos nisam imao, videcemo da li cu zaliti za GB :)

radi mi i chaintec oja ona i815 sa tualatinom na 1GHz :)

Ne da sam uglavnom u pravu, nego sam bar u ovom slucaju 100% u pravu, ako su nekom Epox, ABIT i DFI toliko prirasli srcu i sve ce uciniti za njih evo poslacu im racune pa nek mi na konto te ljubavi isplate gubitke, neugodnosti i stetu nastalu koriscenjem njihovih favorite brendova. Da vidim dobrovoljce. :D

Mislim da je razlog propasti DFI-a ABIT-a i možda EpoX-a u tome što nemaju low end ploče, recimo nikada nisam video DFI G31 rešenje... to je moje skromno mišljenje.

@stormwatch153

Nemoj da mi vređaš ECS. K7S5A je kod mene radila odlično, kao što radi i svaka ECS, samo im je ogroman minus nedostatak OC-a. :d

Storm, ti cega se dotaknes to odma crkava izgleda :)
Abit, Epox, DFI ploce, Corsair napajanja, Intel procesori...
Znam jednog lika koji cim se dovati neke elektronike to odmah crkava, mozda si i ti slican :)

Ja sam isto imao Abit-a sve dok se nisu pojavile DFI ploce i nikada nisam imao ni najmanjih problema sa istim...Velika steta ako dfi ceka sudbina abit-a...Moje misljenje je da ASUS jedino moze da parira DFI-u....

Storm, ti cega se dotaknes to odma crkava izgleda :)
Abit, Epox, DFI ploce, Corsair napajanja, Intel procesori...
Znam jednog lika koji cim se dovati neke elektronike to odmah crkava, mozda si i ti slican :)

Sta mogu druze, meni cilj kupovine nekog komada hardvera nije da ga OC-ujem za tecnim azotom i da mi bude stabilan samo dok ne izvrti super pi, stisnem print screen i napravim validaciju sa CPU-Z, kad nesto dodje kod mene to mora da radi 0-24h sa pristojnim OC-om godinama.

Kvalitet...zasto opstaju i uspesno rade ASUS, MSI ili GA? Znam da ce sada neko da skoci i da kaze da je ta i ta serija nekog od ovih proizvodjaca imala probleme ili se kvarila, ali u poredjenju sa ostalima, nema poredjenja. Da ne govorim o velikim dilovima sa proizvodjacima...

ABIT - huh...uzmes deset ploca. Dve ''bu kevu, jedna nesto zeza a sedam rikne. Ja sam imao fantasticne modele na testu, one koje su uzasne, ali za svoju masinu, ma koliko da sam hteo ABIT-a, srece nisam imao. Vrlo logicno sto su propali, bez zezanja...

Epox - jako dobre, odlicne, ne tako smekerske kao ABIT, ali isto tako problemi sa kvalitetom

Chaintech neko pomenu - to je jedna od mojih omiljenih prica. Tri godine zaredom najprodavanija ploca u Srbiji, u Rusiji su odvaljivali. I onda nas u novembru 2002. pozovu na event u Amsterdam:

http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Maticne-ploce/Chaintech-Zenith-7NJS-nVidia-nForce-2.html

Dosta je ljudima lake love bilo pa resili da se trkaju sa velikima - i propali u roku od godinu dana. Secate li se Apogee i Zenith serije? E ljudi su sebi kupili ulaznicu za propadanje, od stabilne firme hteli su nesto vise i ugasili se...

DFI - realno, u ono vreme druga liga. Znamo svi kako su odjednom odskocili, ali realno prica kratkog daha, bez perspektive

EVGA - jel sme neko neki dinar da stavi da cemo tamo jedno 2012. - 2013. da pricamo ovakvu pricu?

Bez volume-a, bez velikih dilova, bez kolicina - leba nema. Ej bre, pa kad je jedan u ono vreme veliki ECS odustao, pa Foxconn koji je za dve godine shvatio da retail uopste nije jednostavan...a gde su jos AOpen, Soltek, Soyo, Iwill, Albatron...ili PC Chips :D

Jako dobar komentar!
Od 2006 Asus i Gigabyte su stupili u Joint venture.
Da dodam samo da je msi naspram samog Asus-a patuljak.

U trenutku kada je prelazio u DFI, Abit je već bio na kolenima. Pogrešno sam se izrazio (izgubio posao), pre je pobegao.
Što se tiče DFI-a, u trenutku njegovog dolaska, DFI je bio najači. Lanparty fazon je danas isfuran i neki novi klinci se više ne pale na šarene ploče. Kod nas je ta moda stigla sa zakašnjenjem, pa neki tuguju bez razloga.
Pre pet i više godina je bilo važno iscediti svaki hertz, danas su i jeftini procesori dovoljni za opušten rad u poredjenju sa ondašnjim i solidan overklok je moguć sa svakom pločom. To je po meni jedan od glavnih razloga za gubitak interesovanja za DFI, pored lošije podrške, kašnjenja za konkurencijom, spartanskog pakovanja i izgleda ploča, bar kod jeftinijih modela.
Za mene je najgore razočarenje i promašaj bila kupovina P35 BloodIron ploče, a promenio sam mnogo ploča i za mene je od tada DFI mrtav.
Kao da je sada samo DFI saren.;) Pogledaj Gigabyte, imaju 15 razlicitih boja na istoj ploci.:d
Sta fali DFi podrsci? Jel treba da izbacuju BIOSe svakih mesec dana kao Gigabyte?:D
BloodIron P35 je odlicna ploca, samo je kostala malo vise nego sto treba za segment kome pripada.

aj kad vec izvrshiste rekapitulaciju - shta je sa sapphiretech ?

ja kolko znam, oni dan danas cepaju ATI gpu, a kolko znam bave se i plochama .. njih niko ne spomenu .. ?

Ja se sećam tih sapphire ploča sa slika. Imale su onu tamno belu štampu. I koliko se sećam sve su imale ATI chipset koji nije bio baš toliko popularan. Mislim da takve ploče nisu ni stizale kod nas. Neka me neko ispravi ako grešim. Inače ja sam nekada davno imao Soltek SL54-U5 ploču koja je fantastično radila sa tadašnjim AMD K6-II procesorom. Ono zbog čega mi se najviše sviđao Soltek je bila fenomenalna tehnička podrška. Ja sam proveo dobrih 4 sata razmenjujući mailove sa tech support-om zbog nedostatka opcije u biosu koja enabluje AGP 2X podršku koja je po defaultu isključena. Na kraju sam mailom dobio modifikovani bios koji je rešio dotični problem. Mislim da nema potrebe da vam govorim kakva je ASUS i GA tehnička podrška. Peca je sve lepo objasnio i već smo zaključili da je cela ova frka oko DFI-a samo glasina. Ali izgleda da ljudi ne čitaju temu od početka nego samo naslov teme i poslednja 2 posta.

Mozda su sada samo glasine, ali mislim da ih ne ceka svetla buducnost ..... Sve je manje ljdi koji imaju volje da se malo ''pomuce'' sa svojim racunarom, sada se oc sveo na neka softverska resenja ili par jednostavnih koraka u BIOS-u. DFI je poslednji koji pruza to zadovolstvo, tj. tera te da se malo pomucis da bi sve radilo kako treba, a u tome je, po meni najveca draz .....

meni moja Soyo Dragon ploca i dan danas radi.

Mozda su sada samo glasine, ali mislim da ih ne ceka svetla buducnost ..... Sve je manje ljdi koji imaju volje da se malo ''pomuce'' sa svojim racunarom, sada se oc sveo na neka softverska resenja ili par jednostavnih koraka u BIOS-u. DFI je poslednji koji pruza to zadovolstvo, tj. tera te da se malo pomucis da bi sve radilo kako treba, a u tome je, po meni najveca draz .....

Slazem se sa tobom... Danas svaki newbie instalira overdrive pa posle kuka sto je sistem nestabilan pri vecem kloku... Kad im kazes da OCuju "po starinski" gledaju te belo :p

Stvarno, ovi proizvodjaci su mnogo razmazili korisnike. Jos uvek pamtim DIP prekidace, 440BX i Celeron kloknut na 450MHz... To su bila vremena :)

Sto se tice Abita, nekada je to bio weapon of choice za sve koji su jurili OC rekorde. Kad se samo setim NF7s (sa sve drndavim kulerom na istoj) i Barton-om 2500+... Posle toga je sve krenulo nizbrdo.

Sto se tice Abita, nekada je to bio weapon of choice za sve koji su jurili OC rekorde. Kad se samo setim NF7s (sa sve drndavim kulerom na istoj) i Barton-om 2500+... Posle toga je sve krenulo nizbrdo.

I ja se secam tih ploca...krsh nevidjeni...istina je da je sve posle toga krenulo nizbrdo, jedino se cena Bartona i te ploce vec pola decenije nije promenila na Benchu, i danas vidim da ta kombinacija vredi 50 eur.

Evo da se javim kao korisnik DFI ploče. U pitanju je DFI DK X48-T2RS koju sam pazario polovnu pošto sam uspeo da sjeb** nikad prežaljenu ASUS P5E DELUXE :( (takođe X48).

Za razliku od P5E DELUXE na kojoj je sve radilo bez ikakvih problema (CF, OC do nebesa, mali Vdrop), sa ovom DFI je situacija mnogo drugačija. Trenutno na njoj teram [email protected] i RAID 0, sve to radi, ali dok sam sve to namontirao i istestirao izgubio sam 15% svoje i onako retke kose.

Ne mogu da kažem da je ovaj DFI loša ploča, ali mogu da kažem da je namenjena ljudima koji OC poznaju u sitna crevca i imaju višak vremena i hardware-a da potroše na isti. Na P5E DELUXE je sve bilo na 3-4 klika u BIOS-u i idemo, dok sada svakoj promeni u ssistemu moram da priđem sa krajnjom ozbiljnošću.

...ali mogu da kažem da je namenjena ljudima koji OC poznaju u sitna crevca i imaju višak vremena i hardware-a da potroše na isti. Na P5E DELUXE je sve bilo na 3-4 klika u BIOS-u i idemo, dok sada svakoj promeni u ssistemu moram da priđem sa krajnjom ozbiljnošću.

Ovo je bas ono o cemu govorim, OC je kod DFI-ja bespotrebna komplikacija i gubljenje vremena.

Za nekoga je to komplikacija i gubljenje vremena, a za nekog sustina sve ove hardverske igrarije. Kome se ne svidja kako DFI funkcionise neka ga ne kupuje i to je to.

I ja se secam tih ploca...krsh nevidjeni...istina je da je sve posle toga krenulo nizbrdo, jedino se cena Bartona i te ploce vec pola decenije nije promenila na Benchu, i danas vidim da ta kombinacija vredi 50 eur.

NF7s? To je verovatno najbolja NF2 ploca ikada :p Mada je imala mnogo drndav kuler :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno