Kvalitet...zasto opstaju i uspesno rade ASUS, MSI ili GA? Znam da ce sada neko da skoci i da kaze da je ta i ta serija nekog od ovih proizvodjaca imala probleme ili se kvarila, ali u poredjenju sa ostalima, nema poredjenja. Da ne govorim o velikim dilovima sa proizvodjacima...
ABIT - huh...uzmes deset ploca. Dve ''bu kevu, jedna nesto zeza a sedam rikne. Ja sam imao fantasticne modele na testu, one koje su uzasne, ali za svoju masinu, ma koliko da sam hteo ABIT-a, srece nisam imao. Vrlo logicno sto su propali, bez zezanja...
Epox - jako dobre, odlicne, ne tako smekerske kao ABIT, ali isto tako problemi sa kvalitetom
Chaintech neko pomenu - to je jedna od mojih omiljenih prica. Tri godine zaredom najprodavanija ploca u Srbiji, u Rusiji su odvaljivali. I onda nas u novembru 2002. pozovu na event u Amsterdam:
http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Maticne-ploce/Chaintech-Zenith-7NJS-nVidia-nForce-2.html
Dosta je ljudima lake love bilo pa resili da se trkaju sa velikima - i propali u roku od godinu dana. Secate li se Apogee i Zenith serije? E ljudi su sebi kupili ulaznicu za propadanje, od stabilne firme hteli su nesto vise i ugasili se...
DFI - realno, u ono vreme druga liga. Znamo svi kako su odjednom odskocili, ali realno prica kratkog daha, bez perspektive
EVGA - jel sme neko neki dinar da stavi da cemo tamo jedno 2012. - 2013. da pricamo ovakvu pricu?
Bez volume-a, bez velikih dilova, bez kolicina - leba nema. Ej bre, pa kad je jedan u ono vreme veliki ECS odustao, pa Foxconn koji je za dve godine shvatio da retail uopste nije jednostavan...a gde su jos AOpen, Soltek, Soyo, Iwill, Albatron...ili PC Chips