Šta je novo?

Da li i DFI čeka sudbina Abita ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lose, lose...gde bas oni, sto ne ode jw ili tako neki

Ako se glasine obistine, nepostojanje DFI ploča bi pretstavljalo veliku štetu na tržištu istih... Zaista.

Mada, Charlie je to... Možda je istina daleko od propovedanja članka, ko će ga znati. :)

Mene je dfi razocarao... posle nekoliko gigabajtovih ploca uzeh neku p45lanparty ,prvo tek kuci videh da nema IEEE 1394 firewire port, a mislio sam da svaka ploca od preko 100 evra danas to ima, pa problemi oko memorije i resih da updejtujem bios kad sajt dfi-a prilicno u rasulu ne znas gde sta da trazis-skidas... i dan danas nisam uspeo da updejtujem bios ,neradi im nijedan od ponudjenih programa.. i tako ,kazem veliko razocarenje jer sam navikao na dosta kvalitetnije ploce tako da sto se mene tice neka propadaju slobodno :wave:

Mene je dfi razocarao... posle nekoliko gigabajtovih ploca uzeh neku p45lanparty ,prvo tek kuci videh da nema IEEE 1394 firewire port, a mislio sam da svaka ploca od preko 100 evra danas to ima, pa problemi oko memorije i resih da updejtujem bios kad sajt dfi-a prilicno u rasulu ne znas gde sta da trazis-skidas... i dan danas nisam uspeo da updejtujem bios ,neradi im nijedan od ponudjenih programa.. i tako ,kazem veliko razocarenje jer sam navikao na dosta kvalitetnije ploce tako da sto se mene tice neka propadaju slobodno :wave:

Rade programi, apdejtovao sam bar 5 puta.:)

Rade programi, apdejtovao sam bar 5 puta.:)

Ja sta god da probam dobijem "bios do not support afu" error i tako ,, probao sam i sa usb boot diska ... ma mucenje nece pa nece ,odustah na kraju (win 7 64bit.) A inace mogli bi bar da poprave download sa sopstvenog sajta koji se kod mene vuce kao dail-up.

Jeste da nisu savršeni, ali nije sve baš tako crno. Ako ćemo o sajtovima proizvođača vidi se da nisi bio na Asusovom sajtu, e to se tek vuče. Kada surfujem po asusovom sajtu ponekad pomislim kao da imam dial-up, tako da DFI-ov i nije tako loš.

A što je manje proizvođača biće slabija konkurencija i veća mogućnost da dođemo do situacije Intel - AMD, što nije baš dobro.

Trziste maticnih ploca je doslo u statidujm gde niko sem ASUS-a, MSI-a i Gigabyte-a NE MOZE da prezivi prodajuci DIY ploce!

DFI je uvek imao svoju liniju industrijskih ploca, gde nema klanja sa cenama i chipseti se ne stancaju na svakih sest meseci... nastavice da se bave sa tim biznisom, a pozdravljaju se sa LANPARTY-jima...

barem sam ja tako ukapirao clanak... takod a ako ne gresim, DFI nece otici putem ABIT-a!

shteta u svakom sluchaju. ja od kako imam Transpiper, cenim da sam smanjio temperature za dobirih 20%, a to je ekskluzivni DFI izum ..

u svakom sluchaju, poenta je da oni nazalost ne shtancuju ploche kao ludi, i ne praktikuju "first to market" stav kao shto rade MSI i Gigabyte, shto je izgleda jedini nachin da se zarade pare danas ..

Nedjo dobro si shvatio članak i dalje će biti u biznisu industriskih pc-ja poenta je da mi obični korisnici nećemo biti u mogućnosti da kupimo ploče kao što su Dfi. Takođe mislim da i pored svih mana Dfi ploča današnje ploče bi sigurno drugačije izgledale da nije bilo entuzijasta predvođenih upravo Dfi-jem .

Prvo Epox, pa Abit, sada DFI, steta...

E, a pitanje je zasto? Epox sa najgorim i najjeftinijim mogucim kondenzatorima koji su leteli po kucistima kao i hladnim lemovima (ovo im je bila specijalnost na RDA seriji), Abit sa FW plocama koje su spaljivale miniDV kamere i imale slicne probleme sa kvalitetom komponenti (+ jos ohoho ****** oko njih) i DFI za koga je uvek trebala specijalna memorija, podesavanja u duzini od dve nedelje ko za neki ozbiljniji trkacki auto i onda kad ti sve presedne odes i kupis neku malo kvalitetniju plocu nekog drugog proizvodjaca za trecinu cene LanParty-ja i za 5 minuta dobijes 97% kloka istog tog DFI-ja uz 100% stabilnosti. Danas klokovanje vise nije exkluziva kakva je bila 2004,2005 a posto sada vise ne mogu prodati takvu pricu dovidjenja LP serija.

Eh to znaci da smo osudjeni na ASUS (sto je relativno ok varijanta), MSI i Gigabyte (od ova poslednja dva ne znam sta je gore, nikad ne bi kupio plocu nijednog od ta dva proizvodjaca).

Zaista losa situacija za one koje cene kvalitet.

Eh to znaci da smo osudjeni na ASUS (sto je relativno ok varijanta), MSI i Gigabyte (od ova poslednja dva ne znam sta je gore, nikad ne bi kupio plocu nijednog od ta dva proizvodjaca).

Zaista losa situacija za one koje cene kvalitet.

Pa ne gubis mnogo posto je DFI u poslednje vreme bio crap (sto ne znaci da nije uvek bio crap) a sto se tice GA i MSI to uopste nisu losi proizvodjaci.

Sta kukate, ko hoce exluzivu tu je EVGA.
Nikada mi se nisu svidjale njihove ploce, previse komplikovane, previse probirljive, pevise ruzne, sve sto je Stormwatch rekao.

pitanje - jel su EVGA proizvodi takodje sastavljani u aziji ?

pitanje - jel su EVGA proizvodi takodje sastavljani u aziji ?
apsoltno, ukljucujuci i ambalazu ;)
a sto se tice komentara koji je G@W dao, evo ja odgovorno i iz licnog iskustva tvrdim da Gigabyteove-ove i MSI-eve AM3 ploce (ne mogu da tvrdim za ceo asortiman) zaista odlicne! Pa na njima su napravljeni neki od najvecih rekorda sa Phenom II procesorima.

alive and kicking: http://www.fudzilla.com/content/view/16956/37/

znaci jos jedna glasina, verovatno plasirana od strane nekog konkurenta...

Jos jedan podsetnik da se glasine vrlo lako uzmu zdravo za gotovo!

A ja sad jedva cekam DFI-ovu 890FX plocu :)

^
A kakve ti koristi imas ako oni prestanu sa proizvodnjom LP serije ?? :)

P.S
Jedan je Oskar Wu ;)

Poslednja izmena:
ja od kad sam na ovom sajtu cujem da ljudi zestoko pljuju po gigabyte-u i nije mi jasno o cemu se to radi...u poslednjih 10 godina sam imao njihove ploce i nikada nikakvih problema sa njima nisam imao,a ohoho compova sam sastavio i prodao...sa msi-jem je bilo problema i sa ponekim jeftinijim asusom...sa abitom ne nekih preteranih problema,dok sa dfi-jem je bio problem sto nije htela ploca nikako vise od 400mhz i to je bio u pitanju bas dobar i popularan model...

Kao što ti kažeš da tebi radi bez problema tako će tebi još njih 1000 reći da ne rade nikako. I obrnuto. Sve u svemu mlaćenje prazne slame.

On topic

In the spirit of recent rumours, we decided to go direct and ask DFI about it and have been given a straightforward answer with a slight insight into its future product plans. In any case DFI isn't going anywhere and the Lanparty brand is here to stay.

Nuff said. Thread lock.

ja od kad sam na ovom sajtu cujem da ljudi zestoko pljuju po gigabyte-u i nije mi jasno o cemu se to radi...u poslednjih 10 godina sam imao njihove ploce i nikada nikakvih problema sa njima nisam imao,a ohoho compova sam sastavio i prodao...sa msi-jem je bilo problema i sa ponekim jeftinijim asusom...sa abitom ne nekih preteranih problema,dok sa dfi-jem je bio problem sto nije htela ploca nikako vise od 400mhz i to je bio u pitanju bas dobar i popularan model...

Aahahahaha ista stvar, meni su SVE DFI ploce crkle u rekordnom roku i to na moderate OC-u. Za Gigabyte ni meni nije jasno jer svaka masina sa tom plocom je meni maximalno dobro odradjivala posao kako na AMD-u tako i na Intelu a meni racunari rade po 16 sati dnevno u full-loadu, sa Asusom je bilo problema u doba VIA133 cipseta i od tada pa sve do prosle godine nisam imao njihovu maticnu dok sam sa P5Q prezadovoljan, MSI sam imao 2005. i apsolutno nemam nikakvu zamerku osim sto nije mogla da se OC-uje ne znam ti ja kako ali to svakako ne mogu uzeti kao nesto lose dok ovi novi modeli mislim da predstavljaju top izbor za bilo koju platformu dok su SVE nahypeovane firme na Benchu pocrkavale i poexplodiravale po kucistu, tu moram izdvojiti ***** nad govnima u obliku SVIH EPOX ploca (bilo ih je 4), sve cu crkle - istopile se i popucale od kvaliteta, pa onda ABIT naravno koji mi je 2004. prouzrokovao najvecu mogucu stetu sa govnjivim AN7 modelom na ciji pomen su svi ovde redom klecali u to vreme, Biostar me odusevio jer i sa njim nikada nije bilo problema a pre par godina su vazili za jako loseg proizvodjaca, J&W bih razmislio da li cu uzeti jer mi je par ploca otislo sa njim na Intelu dok je na AMD-u briljirao. Jednom recju EPOX, ABIT i DFI su istini za volju na nivou kvaliteta ECS ploca, jedino sto ove prve tri navedene mogu da se kloknu neko kratko vreme malo bolje od proseka a ulozili su i velike pare u marketing sto je ipak kljucno, ali zato je imploexplozija ili otkazivanje posle kraceg vremena neizbezno.

e da i ja sam zadovoljan sa biostar plocama,a sto se tice gigabyte-a i burazer i ja ih prosto obozavamo(evo pomerio sam se sa mesta da ih ne ureknem) jer nikada nismo imali problema sa tim plocama i nadam se da ce ta sreca nastaviti da nas prati

Aahahahaha ista stvar, meni su SVE DFI ploce crkle u rekordnom roku i to na moderate OC-u. Za Gigabyte ni meni nije jasno jer svaka masina sa tom plocom je meni maximalno dobro odradjivala posao kako na AMD-u tako i na Intelu a meni racunari rade po 16 sati dnevno u full-loadu, sa Asusom je bilo problema u doba VIA133 cipseta i od tada pa sve do prosle godine nisam imao njihovu maticnu dok sam sa P5Q prezadovoljan, MSI sam imao 2005. i apsolutno nemam nikakvu zamerku osim sto nije mogla da se OC-uje ne znam ti ja kako ali to svakako ne mogu uzeti kao nesto lose dok ovi novi modeli mislim da predstavljaju top izbor za bilo koju platformu dok su SVE nahypeovane firme na Benchu pocrkavale i poexplodiravale po kucistu, tu moram izdvojiti ***** nad govnima u obliku SVIH EPOX ploca (bilo ih je 4), sve cu crkle - istopile se i popucale od kvaliteta, pa onda ABIT naravno koji mi je 2004. prouzrokovao najvecu mogucu stetu sa govnjivim AN7 modelom na ciji pomen su svi ovde redom klecali u to vreme, Biostar me odusevio jer i sa njim nikada nije bilo problema a pre par godina su vazili za jako loseg proizvodjaca, J&W bih razmislio da li cu uzeti jer mi je par ploca otislo sa njim na Intelu dok je na AMD-u briljirao. Jednom recju EPOX, ABIT i DFI su istini za volju na nivou kvaliteta ECS ploca, jedino sto ove prve tri navedene mogu da se kloknu neko kratko vreme malo bolje od proseka a ulozili su i velike pare u marketing sto je ipak kljucno, ali zato je imploexplozija ili otkazivanje posle kraceg vremena neizbezno.

EPIC LOL :wave::wave::wave:

Kakav car ***.

Stormy voli da preteruje ali je u glavnom u pravu. Oscar Wu je izgubio posao u Abit-u, a nesumnjam da će i u DFI-u uskoro. Neka propadnu, ko ih hebe, kada prave precenjene ploče.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno