Šta je novo?

D3 kuća (SBB)

Hajde da se oglasim po ko zna koji put vezano za temu povezivanja master i slave ethernet kablom ili strujnim adapterima: više puta menjao mesta master i slave...netsjalo više puta struje...samo prvi put kod aktivacije D3 kuća povezao svojim ethernet kablom da bi se maste ri slave prepoznali, posle toga nisu nikada više spojeni i sve radi besprekorno na oba dekodera ili risivera (zovite te uređaje kako vam volja).

boki78
: što se ti če rada EPG-a, nisi jedini koji imaš problem (dovoljno je da padne jačina signala i izgubiće se EPG , ako ne na svim, onda na većini kanala). Rešenje: restrt prijemnika, nekada i dva puta i to je to, bar za sada.

I ko je još pitao u kojoj rezoluciji rade HD kanali (konkretno Sport klub HD): rade u 1080i tj. 1920x1280.

@raf88

Problem nije baš tako jednostavan u mom slučaju, čvorište na koje sam vezan je dobro, imam dobar signal, merili su ga i terenci kada su bili, spliteri su novi sa propusnim opsegom 5Mhz-1000Mhz, na drugom risiveru Cisco Z4398 sve radi savršeno, kada sam preneo taj risiver u moju sobu on je radio bez ikakvih problema dok je ovaj novi Cisco 4682DVB pravio problem i u drugoj sobi gde je odnet. Tehnička služba je više puta menjala softverska podešavanja kod njih ali su rezultati bili samo trenutni, problem se posle izvesnog vremena opet javljao. Dakle postoje samo dve mogućnosti, prva je da oni tamo ne znaju da podese parametre na mom "ispravnom" risiveru, ja u to iskreno ne verujem tako da bih dao 1% verovatnoće za tako nešto, druga je mnogo realnija a to je da je modem u mom risiveru neispravan i da ima dosta problema u toka rada, dakle nije skroz mrtav, moja procena je da je to 99% u pitanju. Pošto će verovatno morati da se menja risiver i ja sam to već rekao tehničkoj službi kada sam pozvao CC i objasnio sve (čovek koji se javio rekao je da vidi da postoji istorija problema i složio se idejom o promeni risivera), takođe obavestio sam SBB u mom gradu, tako da ja od danas merim vreme koliko je potrebno za realizaciju zamene risivera. O svemu tome ću naravno pisati ovde da bi i ostali korisnici videli kako teče rešavanje ovakvog problema i da znaju kako teče sam postupak u smislu postojanja bilo kakvih uslova od strane SBB-a.

Možda bolje da si, pre upuštanja u avanturu sa zamenom risivera, sačekao novi firmware koji verujem da ćemo dobiti u narednih mesec dana... a do tada: http://www.sbb.rs/epg/grid :)

Sumnjam da je hardverska neispravnost, pre će biti da je problem neka nedorađenost firmwarea u kombinaciji sa nekom specifičnom smetnjom u signalu na konkretnoj lokaciji tj. gremlini. :D

Poslednja izmena:
Hahahahaha, pazi sa gremlinima sam sklopio deal, ne diraju oni mene ne diram ja njih! :-devil-:

Što se tiče zamene risivera to sam ja samo spomenuo i naveo kao neko logično rešenje ali za sada čekam da me kontaktiraju pa ćemo videti, imam ja strpljenja a i sam EPG mi nije nešto preterano bitan, radi se o tome da me mnogo nervira kada mi iskoči ono nema informacija. Takođe video sam da se na SBB forumu javljaju ljudi kojima ne radi EPG na totalno istim kanalima kao kod mene, dok na ostalim radi normalno što opet upućuje da je možda stvarno neki softverski problem kod SBB-a ili da čitava serija novih D3 2.0 risivera ima problem sa modemom...vreme će pokazati o čemu se radi. :)

Novi firmware će nositi oznaku SBB (Serbia) Cisco 4682 v2.0.0.2

Izgleda da se samo čeka SBB da završi testiranje uređaja i da krene i korisnicima da pušta uslugu, verovatno do kraja oktobra (+-2-3 meseca) :)

Risiver se noćas uključivao/isključivao, restartovao i vidim jutros da ima novi fw. Bocnuo USB fleš, radi snimanje, radi VOD, ima par novih opcija u meniju, između ostalog tu je sada i medija centar. :)

Da i kod mene je nestao media centar. Nisam stigao podrobnije da testiram, ali ovako na prvi pogled mi deluje da je user interface dosta sporiji sa novim fw i da su nove funkcije prilično bugovite.

Ne znam da li je bilo negde već reči, da li je moguće prekopirati na kompjuter snimljeni materijal? Koliko vidim napravio je dve ext3 particije, prva je ~100MB i na njoj su meta podaci, dok je ostatak druga particija, ali je raw.

Poslednja izmena:
Koliko znam nije moguće prekopirati snimljeni materijal na komp, barem tako kažu na SBB forumu drugi korisnici. I meni je nestao media centar ali barem EPG radi. Problem koji sam ranije imao sa EPG je rešen vrlo brzo i nema veze sa mojim uređajem jer su i mnogi drugi imali isti problem. Od novih funkcija jedino sam isprobavao VOD i to je radilo kako treba.

Poslednja izmena:
Ja sam uspeo da prebacim fajlove na komp ali ne uspevam ni da pustim ni da konvertujem ni ništa. :(

Nisam se dobro izrazio, fajlovi se mogu prekopirati na komp ali se ne mogu nikako koristiti, barem za sada.

Dobro je da mogu bar da se prekopiraju i to je nešto, prosduiraću format pa javljam da li sam nešto uspeo. Probao sam samo iz Windowsa pomoću ext2/3 drajvera koji nije uspevao da pročita tu drugu veću particiju, moguće da je ona ext4 pa zato. Probaću iz Ubuntua kasnije ponovo. :)

Ja sam pomoću DiskInternals Linux Reader prebacio i fajlove sa veće particije ali kao što rekoh nema dalje trenutno.

Kako se zovu fajlovi? Jel' imaju neku ekstenziju u imenu? Jesi li probao da ih otvoris u nekom HEX editoru, da vidis zaglavlje?

Pozdrav

Ima ih raznih. Oni najveći koji, pretpostavljam, sadrže audio i video su .dvr pa nešto posle tipa 0 ali ih ima i bez ekstenzije. Na sbb forumu zvaničnici kažu da su fajlovi kodirani na svakom risiveru posebno tako da ne samo da ne mogu da se puste na kompu već ni na drugom risiveru. Tako da izgleda mrka kapa.

Svaki sinamk ima tri fajla
.dvr
.md
.dvr_idx

Sam video zapis je u .dvr fajlu i u pitanju je MPEG-TS, bar tako kaže MediaInfo, ali nijedan player ili sw za obradu video materijala ne može da otvori, niti odradi demux. Što se mene tiče, nisu morali ni da uvode DVR funkciju ako je materijal kodiran, totalna besmislica, samo su sebi pravili posla.

Prilozi

• sbb-stream.png
    sbb-stream.png
    26.9 KB · Pregleda: 301
Koja je veličina kompletnog snimka,u odnosu na trajanje snimanja?

Pogledaj atačment iznad za SD kanal, piše vreme trajanja i koliko fajl ima MB.

Inače, primetio sam da kada aktiviram snimanje (rec dugme na daljinskom) snima sve dok se emisija/film ne završi po EPGu i onda se stopira automatski, bez obzira što emisija i dalje traje jer je počela sa zakašnjenjem... :crash:

I Meni u NS-u proradilo snimanje, a par dana ranije i EPG. Iskreno nisam ni ocekivao da ce se snimljeni materijal moci gledati na drugoj platformi (zbog toga su i odugovlacili koliko mi se cini sa celom stvari, posto bi to spadalo u pirateriju), niti licno vidim neku korist od toga.
Medjutim ocekivao sam da ce "medija centar" moci da pusta klasicne avi fajlove sa USBa (FAT i NTFS), ukljucujuci i HD formate, a ne samo materijal koji je direktno snimljen na prijemniku. Jel ot toga definitivno nema nista?

Pre neki dan sam digitalizovao kablovsku. Dakle uzeo sam u SBB-u D3 v2.0 digitalni prijemnik Cisco.

Ovo je strašno!
Prvo im nije radio risiver, uključio se i sve odradio, ali neće da reaguje na daljinski. Onda su rekli doći ćemo za par dana sa novim aparatom. Dođu, a ono se ispostavi da su u daljinskom bile slabe baterije (Iako je ovaj prvi tehničar promenio 3 daljinska, naravno kad stavljaju neke žute kineske baterije).
Kad mi je konačno ugradio ovaj novi tehničar, nije radio lepo TV vodič, odnosno EPG. Nije imao ono informacije o programu.
Kaže ako ne dođe za 24h, zovi te nas. Nije došlo, zvao ih, tražili mi da resetujem Cisco, i ništa. Srećom, posle 1h samo došlo od sebe, pa sam ih zvao i otkazao reklamaciju.

Ali, sad mi ne radi Video zona, odnosno VOD. Nema informacija. -.-

Kada stisnem da snima, ne znam kako da prekinem snimanje, MNOGO LOŠ SOFTVER , ne mogu da verujem da je nešto toliko sporo, nepraktično i komplikovano; čak i za mene koji se razumem u tehnologiju.

Više mi je muka i da ih zovem da im kažem da mi ne radi VOD, a ni pauziranje programa. Npr. kad stisnem pauzu, treba da se zaustavi program; a ja npr. da odem da jedem i posle kad se vratim da stisnem "play" i on da nastavi od onde gde je stao. Ali šipak, neće ni pauzu da stavi, a ako me slučajno us*re da stavi pauzu, samo stoji crni ekran sa znakom "pauze" ali ništa ne snima, jer kad stisnem "play" on nastavi sa live programom.

Nije mi jasno što su uzeli tako loš risiver. Pa to je loše i za njih i za nas. Svašta na čemu oni štede.

Jedine pohvale su odlična slika, i brži internet.

Poslednja izmena:
Ako koristis USB flash kao memoriju za snimanje usporen ti je resiver zbog toga! Ako koristis hard disk, onda ti nije u redu resiver. Zna cesto da se desi da ne radi VoD i napredne funkcije, to je do SBB-a ne do resivera.

Pre neki dan sam digitalizovao kablovsku. Dakle uzeo sam u SBB-u D3 v2.0 digitalni prijemnik Cisco.

Ovo je strašno!
Prvo im nije radio risiver, uključio se i sve odradio, ali neće da reaguje na daljinski. Onda su rekli doći ćemo za par dana sa novim aparatom. Dođu, a ono se ispostavi da su u daljinskom bile slabe baterije (Iako je ovaj prvi tehničar promenio 3 daljinska, naravno kad stavljaju neke žute kineske baterije).
Kad mi je konačno ugradio ovaj novi tehničar, nije radio lepo TV vodič, odnosno EPG. Nije imao ono informacije o programu.
Kaže ako ne dođe za 24h, zovi te nas. Nije došlo, zvao ih, tražili mi da resetujem Cisco, i ništa. Srećom, posle 1h samo došlo od sebe, pa sam ih zvao i otkazao reklamaciju.

Ali, sad mi ne radi Video zona, odnosno VOD. Nema informacija. -.-

Kada stisnem da snima, ne znam kako da prekinem snimanje, MNOGO LOŠ SOFTVER , ne mogu da verujem da je nešto toliko sporo, nepraktično i komplikovano; čak i za mene koji se razumem u tehnologiju.

Više mi je muka i da ih zovem da im kažem da mi ne radi VOD, a ni pauziranje programa. Npr. kad stisnem pauzu, treba da se zaustavi program; a ja npr. da odem da jedem i posle kad se vratim da stisnem "play" i on da nastavi od onde gde je stao. Ali šipak, neće ni pauzu da stavi, a ako me slučajno us*re da stavi pauzu, samo stoji crni ekran sa znakom "pauze" ali ništa ne snima, jer kad stisnem "play" on nastavi sa live programom.

Nije mi jasno što su uzeli tako loš risiver. Pa to je loše i za njih i za nas. Svašta na čemu oni štede.

Jedine pohvale su odlična slika, i brži internet.

Ako se razumes u tehnologiju, mogao si sam da zakljucis da ne rade baterije, a ne da cimas ljude. Ako ti je risiver normalno radio na dugmicima koji se nalaze na njemu, onda si mogao da provalis da je problem u daljinskom.

Sto se tice snimanja, ako zelis da snimas na USB stick bice malo teze ili ce ti sve usporeno raditi ili nece uopste hteti da ti snima, a sve zbog brzine upisa na ovaj mediji. Ja sam na risiver povezao eksterni HDD i snima ko bog. Samo kliknem pauzu i bukvalno za 1s se zaustavi i krene da snima program, a kada zelim da nastavim bukvalno u istom trenutku nastavi.

Sto se tice EPG, VOD, i ostalih usluga, sve je do interneta jer ovaj risiver u sebi ima ugradjen ruter preko koga dobija sve informacije, tako da ako imas problema sa EPGom onda zapravo ili imas problema sa internetom ( njihovim netom, bez obzira da li koristis njihov ili neki drugi ) ili ti je modem u risiveru neispravan. Sto se tice VOD usluge, gledaj ispocetka i pogledaj propusteno, sa njima imaju problema poslenjih dana, sto mozes da vidis ako odes na njihov forum.

Sto se mene tice, usluga je odlicna a sa promo periodom u kome su tokom ovih mesec dana omogucili besplatno HBO premium i VOD su samo potvrdili da imaju najbolju ponudu.

Takodje u narednih par dana svi HBO kanali ce poceti sa emitovanjem u HD kvalitetu slike.

Pa ako je lik promenio 3 daljinska (3 nova) i nije radilo. Onda stvarno više nisam sumnjao na bateriju u daljinskom. A probao sam da kliknem nešto na resiver, al džaba kad je ostala samo jedna jedina komanda posle instalacije. A to je "OK". Znači ni gore ni dole, ni volume up ni down.

Ovo za USB sam pretpostavio, al mogli su i negde reći da zahteva bolji zapisnik memorije, odnosno brži.

EPG mi radi sada, kao što rekoh. A VOD ne, za to ću ih zvati sutra. A ne bi trebalo da imam problema sa internetom, jer sam dugoogdišnji korisnik njihovog neta.
A i gledajući kritike po forumima, i šta su mi neki ljudi rekli koji su korisnici D3 televizije; jeste da od kako su upgrade-ovali softver ovaj za D3 od tad zna da im zabode često. Očigledno su nešto pogrešno upgrade-ovali, čak neki govore da su bili više zadovoljni satrim risiverom CISCO.

Pa znam ja da oni imaju najbolju ponudu u ovom domenu, zato sam ih uzeo. ALI, ne smeju da imaju ovakve propuste sa raspalim CISCO.

Što jes jes, taj receiver što isporučuju je najgori lelektronski device koji sam ikada igde korisito. Digitalna TV je ok, ponuda je sada dobra, HD slika je vr', internet im je dobar, ali UI i ponašanje receivera je skandalozno. Toliko da ga žena npr. uopšte ne koristi već gleda analogne programe (trenutno prebacivanje kanala, mnogo bolji daljinac od TV-a, volume radi normalno...)

A to što su otključali HBO, neka priča je da im je prodaja dodatnih paketa jako loša. Nadam se da ih neće biti potpuno ukinuti.

Pa pazi ja sam koristio prvo njihov prvi echolite d3 risiver koji je bio kanta. Znaci taj prvo nije imao digitalni izlaz a kao bila digitalna televizija ?! posle toga sam koristio obican cisco HD risiver jedno godinu dana. U sustini nisam imao zamerke, radio je kako je radio, meni je bio muljav, nije bilo apdejt softvera tako da je usluga bila stabilna.
Najnoviji risiver je po mom misljenju najbolji (imam d3 kucu tako da imam i stari i novi) brzo reaguje na komande daljinskog, ima pregledan meni, ima kvalitetan EPG koji u odnosu na obican risiver je za divno cudo i pregledan i konacno mozes nesto da saznas iz njega.
Problem sa novim risiverom je sto ga stalno apdejtuju, pa malo malo nesto ne radi kako treba. Mada i pored toga funkcionalnost i ugodjaj su mi sto puta bolji na novom risiveru. Samo se nadam da ce uskoro napraviti neku stabilnu verziju softvera pa ce i sam uredjaj biti pouzdaniji u radu

I dalje imam onaj prvi Cisco HD, uradili su neki update i skroz promenuli vizuelni dojam UI-a, i od tada radi uzasno loše. A ni pre nije radio bolje. :(

Pitanje korisnicima digitalnog doma. Ja imam d3 2.0 I dobio sam jedan stari cisco hd uredjaj. Medjutim na njemu nece preko rezolucije 576i. Da li vi na slave uredjaju imate 1080i?

Izaberi hdmi kao glavni izlaz. Preko njega ide do 1080i.

Ma izabrao sam. Meni uopste ne da da se promeni rezolucija. Promenili su mi dva risivera, na oba isto. Sve radi, ali nece preko 576i. Kad ides na rezoluciju ima samo 576i I nema one strelice levo desno da se menja kao na d3 2.0. Nego jel' ko tebe moze na oba TV-a 1080i?

Vrh Dno