Šta je novo?

D3 kuća (SBB)

Da, moze. Koje tv imas, jesu povezani bas hdmi vezom?

Ma da. Plazma Panasonic I BenQ monitor. Sve je u redu sa monitorom na njemu ide PS3 bez problema u 1080. A I vezao sam da probam oba risivera na Plazmu g20 u dva razlicita HDMI. Opet isto 576i I to ti je. Ovaj iz napredne podrske rece da ce da se raspita da mi resi problem. Hteo sam da vidim da li to ne moze na slave uredjaju da radi 1080. Lozila me neka iz call centra, ali znao sam da nema pojma.

Da malo osvezimo temu.Kakva je sada situacija sa ovim d3 uredjajima.Ima li jos problema koje ste u ovoj temi prijavljivali,u kakvom im je trenutno stanju software?I jos nesto me zanima.Jel se 2 d3 uredjaja,ne moraju direktno spojiti koaksijalnim kablom,znaci da kablo ide iz jednog u drugi?Ili se moze iskoristiti kabl koji je koriscen za analognu tv do tad?
Znaci ako hocu jedan uredjaj da stavim na spratu,drugi dole,ne moram ta dva uredjaja da spajam koaksijalnim kablom,vec mogu da iskoristim kablove koje sam do tad koristio za analog.tv i u jedan uredj.ubacim postojece na spratu,u drugi ono sa prizemlja?

Mislim da D3 uglavnom dobro radi ali opet iskustva korisnika su različita, svakako bi trebalo da je veći broj zadovoljnih. Kod mene jedini "problem" je što nekada nestane EPG pa moram da ga restartujem na ono dugme iza ali onda se opet pojavi. Što se tiče dva D3 uređaja oni moraju biti spojeni mrežnim kablom i to se ne može izbeći, kod mene je upravo takva situacija da mi je jedan uređaj na prizemlju a drugi na prvom spratu i naravno spojeni su.

Ok razumem za mrezno kablo.Nego me interesuje jel moraju biti spojeni i koaksijalnim direktno iz jednog uredj.u drugi,ili u svaki d3 ide odvojeno koaks.kablo(npr.sa splitera sa krova)?

Ne moraju biti spojeni međusobno koaksijalnim kablom, već svaki ima svoj. Bitno ti je da paziš na neke stvari ako planiraš da uvedeš D3 s obzirom da je u pitanju spratna kuća kao i kod mene. Naime kupi kvalitetan kabal, ako imaš 3-4 televizora i svi su spojeni na SBB onda traži od radnika SBB-a da ti naprave sledeću šemu. Kabal SBB signala sa ulice neka ide u spliter sa dva izlaza, jedan izlaz onda nek ti ide za lokaciju gde će ti biti D3 master uređaj i internet a drugi izlaz ide u novi spliter koji ima tri izlaza, dva izlaza možeš iskoristiti za analognu vezu sa dva televizora a treći za drugi D3 uređaj koji je slave. Oni naravno ovo znaju ali ne verujem da će hteti sami to da urade osim ako ne tražiš, naravno oni nisu ni dužni da naprave takvu šemu i ostave ti dva splitera ali ti ih lepo zamoli i eventualno počasti malo. Sve ovo ti pričam jer sam ja imao problema sa signalom dok nisam ovako rešio, naime ja sam na prizemlju i tu mi je D3 master uređaj i net a izvor SBB signala je na tavanu, dakle najudaljenija tačka, ako bi stavio jedan spliter sa 3 ili 4 izlaza onda bi ti se signal mnogo gubio na samom deljenju plus još na razdaljini do dole, zato je bitan prvo onaj spliter sa dva izlaza a zatim i kvalitetan kabal koji nije skup.

Da naravno, skroz zaboravih na tu varijantu jer mi nije igrala iz razloga što sam morao ionako da provlačim brdo kablova između spratova kao i tavana pa mi taj jedan kabal ništa nije menjao. :)

Može li se na ovaj D3 V2.0 risiver vezati eksterni USB 2.5" hard-disk sa USB3.0 interfejsom? Trebalo bi da može, jer USB3.0 je unazad kompatibilan sa USB2.0 ali...

Ima li neko iskustva po ovom pitanju?

Može li se na ovaj D3 V2.0 risiver vezati eksterni USB 2.5" hard-disk sa USB3.0 interfejsom? Trebalo bi da može, jer USB3.0 je unazad kompatibilan sa USB2.0 ali...

Ima li neko iskustva po ovom pitanju?

Malocas sam probao i radi (normalno u usb 2.0 rezimu).

Ja imam Toshibu 2.5 500 GB USB 3.0 i koristim od prvog dana na D3 2.0. To ti je oko godinu dana. Sljaka normalno.

Interesuje me sada jedno pitanje koje naginje i ka temi mreža ali se tiče baš konkretno ove usluge D3 Home. Hteo bih da sa dva wireless rutera koji imaju bridge mode mogućnost povežem dva sbb risivera, da ne moram da razvlačim dug ethernet kabel. Ono što me interesuje je da li je to moguće tehnički, znači tu neće biti kompjutera, već samo dva risivera, i pored svakog jedan wifi ruter koji bi trebalo da se poveže sa drugim. Konkretno me zanima jel moram oba wifi rutera da stavljam u bridge ili samo jedan u bridge a drugi kao AP. Hvala?

Kako si namestio da radi?

Daklem, dosta me privlaci D3i opcija. Vec mnogo godina koristim TotalTV preko satelita, medjutim cini mi se da je D3i danas bolja opcija. Pre svega me zanima zbog 30 HD kanala. Kroz moju stranu ulice nije prosao kabl i kako stoje stvari nece skoro, dakle D3i je jedina opcija. Vidim na njihovom sajtu, da je kao veza sa netom od 4MBita dovoljna, ok ja trenutno imam 12 Mbita, pa cenim da ce da bude dovoljno, osim sto imam malu zadrsku, obzirom da u kuci imam jos 6 uredjaja, kompova, tableta i phonova, koji koriste isti WIFI.
Zanima ma ako recimo shibam neki download na kompu, da li ce to da utice na protok...naravno da mislim da hoce, ali je pitanje koliko?
Takodje, ovo mi nikad nije palo na pamet, ali, da bi sada od postojeceg rutera sproveo mrezni kabl do D3i receivera, trebace mi jedno 10 metara kabla i dosta komplikacija oko stepenica. Nije neizvodljivo naravno, ali bi ipak voleo da to izbegnem. Sticajem okolnosti imam jedan nov, nikad ukljucen TP Link ruter, pa mi pade na pamet da ga prikljucim kod televizora, samo se pitam, hoce li dva rutera na istom kablu trpeti jedan drugog, obzirom da takav slucaj jos nisam imao u praksi.
Daklem, kratko i jasno, sta mislte? Hvala unapred.

Zanima me jel ima neko D3i kucu?
Danas se cuo sa korisnickim servisom, devojka me ubedjuje da postojeci set-top box treba da mi bude povezan sa dodatnim...
Ali posto je u pitanju D3i, ja mislim da gresi jer ne vidim kako bi ih povezali jer je LAN port vac zauzet...
Da mi provlace jos jedan kabal kroz kucu ne dolazi u obzir, pogotovo sto sam vec razveo po svim sobama ethernet uticnice gde je vec pusten internet sa routera na koji mi je i povezan prvi uredjaj...

Imam jedno pitanje, nije baš direktno u vezi sa temom, ali nisam hteo da otvaram novu temu. Naime, interesuje me kako da povežem D3 HD resiver sa dvd+5.1 sistemom i na taj način slušam zvuk sa tv-a na 5.1 sistemu. D3 mi je povezan preko hdmi kabla sa plazma TV-om. Kada spojim 5.1 sist sa tv čuje se zvuk analogne kablovske, a ne sa D3 kanala iako njega gledam.

uzeo bi drugi resiver al nikaok da nađem kako se tačno povezuje? Jel postoji varijanta bežičnim putem i da li to sbb obezbeđuje i koliko košta ta usluga uopšte'

Mislim da ne postoji bezicna varijanta vec putem power-line (lan preko strujne mreze), ali ne znam koliko to kosta kod njih

Procitao celu temu ali niko do sada nije precizirao ( ili ja to predvideo ) sledece: Da li master i slave moraju DIREKTNO biti povezani utp kablom ili njihovo povezivanje moze biti povezano preko ethernet switch-eva?
Planiram uvodjenje dodatnog d3 risivera, a u svakoj sobi imam switch koji je povezan na glavni ruter, pa da li mogu njih iskoristiti za povezivanje master i slave uredjaja ili oni moraju direktno biti povezani.

Procitao celu temu ali niko do sada nije precizirao ( ili ja to predvideo ) sledece: Da li master i slave moraju DIREKTNO biti povezani utp kablom ili njihovo povezivanje moze biti povezano preko ethernet switch-eva?
Planiram uvodjenje dodatnog d3 risivera, a u svakoj sobi imam switch koji je povezan na glavni ruter, pa da li mogu njih iskoristiti za povezivanje master i slave uredjaja ili oni moraju direktno biti povezani.

Gde ima da se kupi samo uredjaj

Zamolio bih nekoga ako zna da mi pomogne u vezi sa novim uređajem koje sam dobio. Naime za slave uređaj u D3 kući sam dobio neki D3 mini reciver ali me muče dve stvari.

1. Imam poruku od operatera (SBB) ali nikako ne mogu na tom novom uređaju da nađem način da je otvorim, jednostavno u meniju nema nigde opcije za poruke niti imam nekog posebnog dugmeta na daljincu za direktan ulazak u poruku. Stoji mi u gornjem desnom uglu ikonica za poruku koju ne mogu nikako skloniti.
2. Postoji mogućnost da se napravi sopstvena lista kanala ali kada uđem u svoju listu ne mogu na primer kanal koji je prvi kod mene na listi da prebacim pristiskom na taster 1 već i dalje moram kucati broj kanala koji je na default SBB listi, na primer stavim SK1 HD da mi bude prvi kanal ali ga i dalje mogu prebaciti samo ako pritisnem 131, dakle kao da nisam ni pravio svoju listu. Jedina razlika je kada uđem u EPG piše naziv moje liste i postoje samo kanali koje sam ja izabrao ali je sve to obesmišljeno ako ja ne mogu diretnim pritiskom na određeni broj da dobijem kanal koji želim.

Da li neko koristi taj D3 mini risiver i da li mi može pomoći? Unapred hvala!

Dobio sam odgovore na pitanja koja su me zanimala u postu iznad pa ih objavljujem ovde da može da pročita svako ko počne da koristi taj famozni D3 mini risiver.

1. U poruke se ulazi tako što se otvori meni, uđe u Conax Ca i zatim i mail list.

2. Što se tiče Favorite liste ona je na žalost potpuno obesmišljena na ovom uređaju. Naime omiljena lista se može napraviti i nazvati po želji ali se tu sve završava i svaki smisao gubi jer se ne može kreirati raspored izabranih kanala već su oni automatski poređani od manjeg broja kanala ka većem (tipa RTS HD bi uvek bio prvi kanal u listi jer je broj 101). Takođe još veća glupost je što u izabranoj listi kanala ne može prebaciti na prvi kanal u listi pritiskanjem tastera 1 nego morate kucati broj kanala koji mu je SBB dodelio, kao da ste u njihovoj default listi (opet primer sa RTS HD, na njega možete direktno prebaciti jedino ako pritisnete 101, iako je on na primer prvi kanal u omiljenoj listi, ne može se prebaciti pritiskanjem tastera 1). Tako da od Favorite liste nemate ništa korisno. Pričao sam sa SBB operaterom o svemu ovome i nakon provere koju je uradio i on sam je bio iznenađen da tako stoje stvari. Možda će se sve ovo srediti nekim update-tom ali do tada čisto da se zna kako stoje stvari.

Od juce mi se resiver cisco d3 zakocio na jednom kanalu i uopste nema nikakve funkcije vise ma sta pristiskao ni na daljinskom ni na samom resiveru ,gasio sam ga i iz struje i opet sve isto,zna li neko u cemu je problem,kako da odblokiram?
Hvala!

Od juce mi se resiver cisco d3 zakocio na jednom kanalu i uopste nema nikakve funkcije vise ma sta pristiskao ni na daljinskom ni na samom resiveru ,gasio sam ga i iz struje i opet sve isto,zna li neko u cemu je problem,kako da odblokiram?
Hvala!
Imao sam sličan problem pre 20-ak dana na sekundarnom risiveru gorela samo lampica isto nikakve reakcije.
Zvao korisnički servis,došao majstor zamenio uređaj i od tada je sve ok.

Nazad
Vrh Dno