Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

USB u receiveru?!? Moj to nema... Imam stariji model? Ili sam nešto propustio?

I stari HD/DVR i novi V2.0 imaju USB, sa tim što nisam siguran da na starim risiverima on uopšte funkcioniše, nisam imao priliku da isprobam. Na novom v2.0 on služi za povezivanje eksternog diska na koji se vrši snimanje, i kako su obećali za puštanje multimedijalnih sadržaja (muzika, filmovi, slike...). Običan Cisco SD i stari Echilote risiveri nemaju USB.

Na novom v2.0 on služi za povezivanje eksternog diska na koji se vrši snimanje, i kako su obećali za puštanje multimedijalnih sadržaja (muzika, filmovi, slike...).
Prijatelju, a da li si probao ovo o čemu pišeš, tj. da li mogu, i na koji način, da se puštaju filmovi??

Ja mislim da jos uvek ne mogu, iako su obecali - ja im ne verujem :) Inace mene zvali da zamene onaj HD-DVR (sa HDD-om) sa ovim novim (koji je losiji i nema HDD) modelom jos pocetkom novembra, ali mi niko nije dosao i od tada se ne javljaju - a u racunu mi vise ne dolazi rentiranje DVR-a :D

Ne može za sada da radi kao media centar. Postojala je ta opcija u jednoj od verzija softvera u početku ali je vrlo brzo izbačena.

Realno na ovako nestabilan softver i ne vredi da dodaju nove funkcionalnosti. Neka prvo isprave ovo što sada traljavo radi pa posle neka dodaju nove stvari.

I stari HD/DVR i novi V2.0 imaju USB, sa tim što nisam siguran da na starim risiverima on uopšte funkcioniše, nisam imao priliku da isprobam. Na novom v2.0 on služi za povezivanje eksternog diska na koji se vrši snimanje, i kako su obećali za puštanje multimedijalnih sadržaja (muzika, filmovi, slike...). Običan Cisco SD i stari Echilote risiveri nemaju USB.

Na dvr-u,usb ne sluzi bas nicemu.

Služio bi USB i na DVR-u za snimljen materijal ili puštanje AV materijala ali su ga softverski onesposobili. Kao što su lošim softverom skoro totalno onesposobili i ovaj novi v2 risiver :)

e mozda je glupo pitanje ali..

jel ima veze za ovu d3 televiziju sto imam obican Tv a ne plazmu?
i da li za ovaj duo MIX paket dobijam wireless router?

Vredi li potpisati opet ugovor na dve godine samo zbog risivera v2.0? Sada ne daju ni wireless ruter, koliko sam razumeo (duo mix).

Ovaj cisco jeste mnogo los, spor i baguje često. Da li je brži v2.0?

Vredi li potpisati opet ugovor na dve godine samo zbog risivera v2.0? Sada ne daju ni wireless ruter, koliko sam razumeo (duo mix).

Ovaj cisco jeste mnogo los, spor i baguje često. Da li je brži v2.0?

Drasticno brzi i pregledniji. Kada kazem brzi mislim na reagovanje na daljinski u okviru menija i epga. Sto se samog prebacivanja kanala tice tu su slicna vremena prebacivanja. Ali sto se tice preglednosti menija tj. EPG-a tu je 100% bolji novi risiver.

Isprobavao sam snimanje programa preko USB porta novog v2.0 risivera. Probao sam sa 16GB fleševima, Transcend i Kingston (USB 2.0). Samo prisustvo fleša u USB portu čini sistem nestabilnim i sporim, čak i kada se ništa ne snima. Iz nekog razloga naročito je sporo menjanje jačine zvuka. Često se dešava da zakazano snimanje ne uspe. Sinoć gledam nešto na TV-u i dobijam poruku "Započeto snimanje" kao što i treba jer je zakazano snimajne epizode neke serije na drugom kanalu. Kasnije hteo da pogledam to što je snimljeno ali nisam mogao. Vidi se da je snimanje bilo zakazano i da je nešto kao snimljeno, međutim nema opcije "Gledaj" mada ima opcije "Obriši snimak"!?. Takođe čini mi se da flash ometa i funkciju gledanja propuštenog. U SBB-u su mi rekli da je sistem bolje radi sa "pravim" hdd diskom umesto sa flash-om. Na žalost ne mogu da se pouzdam u njihovo mišljenje. Ne bih kupovao eksterni disk ako ću i sa njim imati iste probleme. Da li neko koristi eksterni disk za snimanje i da li ima ovih problema. Da li je SBB, ili možda Cisco, negde propisao specifikacije eksternog diska potrebne da bi sistem radio brzo i pouzdano (brzina transfera ili tako nešto)?

Čak i dosta brz USB flash je sporiji od prosečnog hard diska pa otuda i to usporavanje, pogotovo sa obzirom da se na disk uvek snima zbog "time shift" opcije čim se prebaci na neki kanal. Probaj i videćeš da uvek možeš da vratiš snimak unazad do vremena kada si prebacio na taj kanal. Sa pravim diskom je situacija bolja (lično sam isprobao obe varijante), ali takođe su povremeno prisutni problemi. Sa ovim poslednjim izmenama softvera je sve dosta bolje i brže ali vreme će pokazati da li su svi problemi otklonjeni ili ne.

Poslednja izmena:
Čim se ubode flash, receiver non stop snima kanal koji se gleda. Tako da svaki kanal može da se vrati unazad do momenta kada je prebačeno na njega.

Hvala na objašnjenjima. I sam sam primetio da po pravilu bez problema snimi ono što mu je zadato ako se tada ne gleda televizija, kasno noću na primer. Ako stavri ovako funkcionišu onda je zaista potreban "pravi" disk. Ako snima i dok gledam HD kanale tim pre je potreban ozbiljniji disk. U međuvremenu sam našao na SBB sajtu da oni nude Toshiba StorE Alu2 diskove 320GB, 500GB i 1 TB po ceni 7200, 9000 i 13000. Navodno su preporučeni od strane proizvođača digitalnog prijemnika. Koji li su najbolji diskovi dostupni na našem tržištu?

pozdrav
poceo ovaj v2.0 da "brlljavi" - da preskace kanale.... i to omiljeni comedy central :)
zvao sam sbb i rekose da ce srediti e sada kako i kada to je pitanje.... jel imao neko slican problem?

pozdrav
poceo ovaj v2.0 da "brlljavi" - da preskace kanale.... i to omiljeni comedy central :)
zvao sam sbb i rekose da ce srediti e sada kako i kada to je pitanje.... jel imao neko slican problem?

Ako ti brljavi ,resetuj ga.Imas u prethodnim postovima kako.Meni je pomoglo,vrati se na fabricko podesavanje,podesis jezik ponovo i to je to_Od reseta sve radi ok.

da li postoji neka opcija u meniju gde mogu da gledam vesti i obavestenja o novim uslugama ,promo akcijama i slicno ili moram da gledam onaj njihov bedni info kanal?
ili mozda obavestavaju preko poruka?

Pozdrav drugari, iscitao sam temu i super sto je pokrenuta...
Naime vec duze vreme koristim D3 mix, internet 10mb i osnovni paket sa ukupnom pretplatom 2652 dinara (uracunat jedan D3GO)
Dobio sam Cisko risiver koji me iz dana u dan sve vise nervira, sporost, EPG...
Da li potpisati novi ugovor - verzija 2.0 i sta sve dobijam u toj varijanti za iste pare?
Pozdrav i hvala unapred.

Pozdrav drugari, iscitao sam temu i super sto je pokrenuta...
Naime vec duze vreme koristim D3 mix, internet 10mb i osnovni paket sa ukupnom pretplatom 2652 dinara (uracunat jedan D3GO)
Dobio sam Cisko risiver koji me iz dana u dan sve vise nervira, sporost, EPG...
Da li potpisati novi ugovor - verzija 2.0 i sta sve dobijam u toj varijanti za iste pare?
Pozdrav i hvala unapred.

Moje misljenje je da bi trebao da zamenis obican cisco za 2.0.

Pre svega risiver je brzi i mnogo pregledniji. Prelistavanje kanala je brzo i mnogo se lakse snalazis nego sto je to slucaj u obicnom HD koji je nakon dodavanja novih opcija postao gotovo neupotrebljiv.
Zatim tu su i dodatne mogucnosti, kao sto su spajanje eksternog hard diska i snimanje programa. Odlicna stvar ove opcije sto mozes snimati jedan program a gledati drugi. Ili snimati dva programa u isto vreme, ili snimati jedan a gledati drugi snimljeni materijal.
Sve ove varijante sam proverio i sve radi perfektno, sta vise, snimao sam 6 sati eurosport HD 1 i 2. Znaci oba HD kanala u isto vreme, i sve je odradio odlicno.

Takodje sa HDDom imas mogucnost pauziranja programa, sto znaci da kada ti je ukljucen HDD bukvalno samo stisnes pauzu i on zakoci program i pocne sa snimanjem na HDDu. Nakon sto pustis play on nastavlja da snima a tebi prikazuje od dela gde si pritisnuo pauzu. Ako u nekon trenutku sustignes uzivo program jednostavno prestane da snima.

Naravno tu su i dodatne usluge ( koje ne znam koliko ce kostati ) kao sto su pusti ispocetka ili gledanje bilo koje emisije do tri dana unazad. Ovo postoji i na obicnom HD ali je bukvalno neupotrebljivo, zato sto risiveru treba bukvalno pola dana da bi ga vratio kroz EPG dan u nazad.

Takodje uredjaj je manji, manje se greje, ima sat koji pokazuje vreme cak i kada je ukljucen risiver, sto je za mene odlicno. Sve u svemu mislim da je veliki napredak u odnosu na obican HD cisco risiver.
Ako imas mogucnost uzmi novi risiver :)

Poslednja izmena:
Čim se ubode flash, receiver non stop snima kanal koji se gleda. Tako da svaki kanal može da se vrati unazad do momenta kada je prebačeno na njega.

Jesi li siguran i kako se to vraća nazad i zašto bi (da odgledaš već gledano?)? Koliko dugo onda to tako snima (dok gledaš taj jedan kanal)? Da li onda čim se prebaci na neki drugi kanal, on to nasnimljeno automatski obriše i počinje da snima taj novi kanal?

Ja mislim da on počinje automatski da snima kad pritisneš pauzu, pa onda kad pritisneš play on prikazuje dalje (ali baferisano/zakašnjeno u odnosu na realno vreme).

Kad sam poslednji put probao bilo je ovako kako sam napisao.

Moje misljenje je da bi trebao da zamenis obican cisco za 2.0.

Pre svega risiver je brzi i mnogo pregledniji. Prelistavanje kanala je brzo i mnogo se lakse snalazis nego sto je to slucaj u obicnom HD koji je nakon dodavanja novih opcija postao gotovo neupotrebljiv.
Zatim tu su i dodatne mogucnosti, kao sto su spajanje eksternog hard diska i snimanje programa. Odlicna stvar ove opcije sto mozes snimati jedan program a gledati drugi. Ili snimati dva programa u isto vreme, ili snimati jedan a gledati drugi snimljeni materijal.
Sve ove varijante sam proverio i sve radi perfektno, sta vise, snimao sam 6 sati eurosport HD 1 i 2. Znaci oba HD kanala u isto vreme, i sve je odradio odlicno.

Takodje sa HDDom imas mogucnost pauziranja programa, sto znaci da kada ti je ukljucen HDD bukvalno samo stisnes pauzu i on zakoci program i pocne sa snimanjem na HDDu. Nakon sto pustis play on nastavlja da snima a tebi prikazuje od dela gde si pritisnuo pauzu. Ako u nekon trenutku sustignes uzivo program jednostavno prestane da snima.

Naravno tu su i dodatne usluge ( koje ne znam koliko ce kostati ) kao sto su pusti ispocetka ili gledanje bilo koje emisije do tri dana unazad. Ovo postoji i na obicnom HD ali je bukvalno neupotrebljivo, zato sto risiveru treba bukvalno pola dana da bi ga vratio kroz EPG dan u nazad.

Takodje uredjaj je manji, manje se greje, ima sat koji pokazuje vreme cak i kada je ukljucen risiver, sto je za mene odlicno. Sve u svemu mislim da je veliki napredak u odnosu na obican HD cisco risiver.
Ako imas mogucnost uzmi novi risiver :)

Hvala na pomoci i opseznom odgovoru.
Jos samo nesto, placam li nesto dodatno ili samo novi ugovor na 24 meseca, odnosno ostaje li mi pretplata 2500/2600 dinara ?

Hvala na pomoci i opseznom odgovoru.
Jos samo nesto, placam li nesto dodatno ili samo novi ugovor na 24 meseca, odnosno ostaje li mi pretplata 2500/2600 dinara ?

Pa pazi koliko se ja razumem u onaj cenovnik na sajtu ( a poprilicno je konfuzan ), ti i ne moras da potpisujes nikakav ugovor. Samo sto cete u tom slucaju zamena kostati 2000 dinara.
E sad prema cenovniku stvari stoje ovako:
Za standard i mix pakete placa se ova zamena od 2000 dinara, dok se za Super HD Mix, Duo MIX, Trio MIX, ne placa nista.

Sto znaci da imas nekoliko varijanti, nista ne potpises i samo trazis zamenu ( standard ) i to te kosta 2000 dinara jednokratno ( placas kroz prvi racun ).
Potpises novi ugovor za mix paket i ponovo platis 2000 dinara zamenu.
Potpises ugovor za duo mix ( d3 + 10mb internet ) sto bi te mesecno izaslo 2550 dinara ( sa uracunatim odrzavanjem ) onda te zamena izadje besplatno ali koliko vidim gubis d3 go.

Pitanje za tebe. Da li imas dva tva u kuci na koja bi kacio d3 ? I da li imas neki dodatni paket ? tipa HD
Ako imas onda ti je mnogo bolje da uvedes D3 kucu, jer te kosta 2000 dinara uvodjenje ( koliko te kosta i sama zamena starog risivera ).

Ja sam upravo uzeo ovu poslednju. Ne potpisujem nista, placam jednokratno 2000 dinara za uvodjenje d3 kuce. Ostane mi stari HD risiver + dobijem novi risiver. I odlicna stvar je sto ako imas jedan dodatni pay paket, kao sto je HD paket, pretplata na jednom risiveru ti se ne naplacuje i placas samo 200 dinara mesecno za d3 kucu. U prevodu na srpski ostane ti ista pretplata koju si i do sada placao, a imas dva HD risivera u kuci jedan novi i jedan stari.

Ako hoces, posto sam i ja u potrazi za najboljom varijantom kod SBB, reci mi koliko sada placas, tj. sta trenutno imas od usluga, pa cu ti izvuci varijeante koje bi mogao da uzmes.

Poslednja izmena:
kopmania kratko pitanje :

ako hocu neki dodatni paket kako da ga narucim kako se to radi moze li online ili moram da idem do sbb-a?

usput imam duo mix ovo mi je prvi mesec pa imam sve pakete promo,al da znam za buduci vremenski period?

Hvala!

kopmania kratko pitanje :

ako hocu neki dodatni paket kako da ga narucim kako se to radi moze li online ili moram da idem do sbb-a?

usput imam duo mix ovo mi je prvi mesec pa imam sve pakete promo,al da znam za buduci vremenski period?

Hvala!

okrenes 19900 i zavrsis posao :)
samo gledaj da pozoves pre nego sto ti se zavrsava tj pocinje obracunski period (npr. ako ti ugovor krece od prvog u mesecu zovi ih barem do 30.)

Nazad
Vrh Dno