Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Igra posle nekog vremena postaje prelaka cak i na high tezini. Trebali su nekako to skaliranje protivnika bolje da urade, da ucine tezim. Ovako na nekim teritorijama su prelaki, bez obzira na odabranu tezinu. Neka oruzja treba nerfovat`, jer nema smisla. Smart puske ili kako se zovu, debeli nerf. Osjecam se kao Rambo u Prva krv u ili onaj indijanac iz druge sezone Fargo kad je u sumi protiv mafije, mislim na superiornost :)
Sama igra mi najvise lezi badlands i misije po pustari i vuko*mjau**mjau**mjau**mjau*ni. Osim Nomad, ne znam dal bi mogao sta igrati drugo (psiholoska barijera, pogotov Corpo). Cak mi auta leze samo kojoti, dzavelini itd... Nadam se da ce da bude za ovo nekad DLC neki orjentisan na Badlands :)

Jesu li opravili konačno sa 1.06? [emoji16]Another-bug-in-Cyberpunk.jpg

Sent from my Mi10T using Tapatalk

Ko igra sa DLSS enable, neka uradi sledece:
Skinite Nvidia Profile Inspector i samo promenite LOD bias opciju na -3 kao kod mene na slici:
Screenshot (56).jpg

Fora je da kada god neko implementira DLSS, treba da stavi LOD bias na manje od 0, a to ovi nisu uradili, pa sa DLSS-om teksture deluju dosta mutnije, sto ne bi trebalo da bude.
Evo ga i poredjenje sa i bez:
https://imgsli.com/MzI3MzI

Na kraju, ako neko nece da koristi NPI, obavezno u driveru(standardnom Control Panel-u) stavite Negative LOD bias na ALLOW, ne CLAMP.
Ispalo je da to najvecu razliku pravi, a nekome ce -3 vrednost doneti vidljive, nekome jedva vidljive promene, kako sada saznajem.

Poslednja izmena:
Skinuh narodnu verziju cisto da vidim kako radi. Nakon desetak sati igre generalni utisci su mi okej, iako su mogli i morali vise da se potrude na nekim poljima. Onaj snimak iznad 'GTA vs Cyberpunk' govori sve.
Ajde bagovi manje-vise, naleteo sam na njih nekoliko i ne smetaju mi toliko koliko je generalno lose odradjena sama fizika u igri. Voznja, pesaci, efekti eksplozija, voda... Sve je to moralo dosta bolje.
Sa druge strane, lepa grafika, odlicne misije, fenomenalna prica i dijalozi, na momente me uvede kao da sam tamo. Interakcije i dijalozi sa Panam, kao i njen lik su fenomenalno odradjeni.
Generalni utisak nekih 7/10, za sada.

Ko igra sa DLSS enable, neka uradi sledece:
Skinite Nvidia Profile Inspector i samo promenite LOD bias opciju na -3 kao kod mene na slici:
Pogledajte prilog 294688

Fora je da kada god neko implementira DLSS, treba da stavi LOD bias na manje od 0, a to ovi nisu uradili, pa sa DLSS-om teksture deluju dosta mutnije, sto ne bi trebalo da bude.
Evo ga i poredjenje sa i bez:
https://imgsli.com/MzI3MzI

Na kraju, ako neko nece da koristi NPI, obavezno u driveru(standardnom Control Panel-u) stavite Negative LOD bias na ALLOW, ne CLAMP.
Ispalo je da to najvecu razliku pravi, a nekome ce -3 vrednost doneti vidljive, nekome jedva vidljive promene, kako sada saznajem.

Hocu da probam, odmah cu primjetiit. U CP mi je bio na allow. Stavio sam na -3.000 u NPI, samo mi reci jel mogu da zatvorim prozor ili mora stojati otvoren (minimize)?

Kod mene isto, muti vidno.

Poslednja izmena:
Mora da ostane otvoren i moras vise puta na apply da klikmes, nekada nece da se primi.
Pojacaj i u driveru sharpness i anti film grain ako ti je toliko mutno.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Neko je ovde predlozio da se sto pre ugradi cyberwear za dupli skok. Ugradio sam ga i to je mozda najprakticniji dodatak koji postoji u igri. Obzirom da vozilo maltene i ne koristim bez njega ne mogu da zamislim da igram igru.
Tako da se i ja pridruzujem preporukama.

I htedoh da pitam, da li neko zna cemu sluze quickhack komponente? Imam 4 vrste tih nekakvih komponenata koji su smesteni na posebno mesto u meniju, ne secam se da sam ih ikada iskoristio a obzirom da su te komponente smestene na posebno mesto u interfejsu i da ne mozes da ih dismentelujes ili prodas tripujem da propustam nesto?

Takodje bih pitao, kako se koristi rikosetiranje metkova na oruzijima gde je to moguce? Kako da vidim onu putanju koja signalizira gde ce metak da ode? Pokusavao sam da na saku stavljam razne one linkove koji u deskripcijama kazu da omogucavaju taj trajectory ali ja nikako da ga vidim.

Mora da ostane otvoren i moras vise puta na apply da klikmes, nekada nece da se primi.
Pojacaj i u driveru sharpness i anti film grain ako ti je toliko mutno.

Probao sam sve ali ne vidim niti jedan jedini benefit toga. Ljepse mi izgleda na native 2k sa med/high postavkama, nego na high ultra i RT on i dlss performanse, ili high/ultra sa dlss quality. Bilo sta sa dlss muti sliku uzas. Uzivajte vi u dlss-u kad vam ne smeta :) Mene smeta uzas :) Mozda da igram na TV-u sa par metara udaljenosti mi ne bi smetalo. Ovako 2k na 60cm od ociju se itekako primjeti.

Neko je ovde predlozio da se sto pre ugradi cyberwear za dupli skok. Ugradio sam ga i to je mozda najprakticniji dodatak koji postoji u igri. Obzirom da vozilo maltene i ne koristim bez njega ne mogu da zamislim da igram igru.
Tako da se i ja pridruzujem preporukama.

I htedoh da pitam, da li neko zna cemu sluze quickhack komponente? Imam 4 vrste tih nekakvih komponenata koji su smesteni na posebno mesto u meniju, ne secam se da sam ih ikada iskoristio a obzirom da su te komponente smestene na posebno mesto u interfejsu i da ne mozes da ih dismentelujes ili prodas tripujem da propustam nesto?

Takodje bih pitao, kako se koristi rikosetiranje metkova na oruzijima gde je to moguce? Kako da vidim onu putanju koja signalizira gde ce metak da ode? Pokusavao sam da na saku stavljam razne one linkove koji u deskripcijama kazu da omogucavaju taj trajectory ali ja nikako da ga vidim.

^ Naravno da je predlagano da se uzme dupli skok, omogućava da se na drugačiji način pređu mnoge misije, a i zabavno je... Jedino je jedan od naskupljih cyberwear komponenti...

Kako čemu služi quickhack, pa to su ti osnovna hakovanja koja menjaš u ram modulu... U zavisnosti od tvoje intligencije i skilla možeš nabudžiti više quickhakova (ja najviše što sam našao je modul sa 10 RAM i 8 quickhack slotova, ali nisam mogao da ga koristim jer nisam ulagao u INT). Elem, od quickhack koji su mi dostupni omiljen mi je Reboot optic...

Na treće pitanje nemam odgovor jer range weapons koristim samo fakultativno i nisam se udubljivao...

Nevezano za tvoje pitanje TECH je prilično OP, u smislu da je zgrtalica za pare, jer sa par uloženih atrubuta i par perkova od junka možeš praviti razne (prvo) uncommon pa epic iteme... A to se onda dobro proda. Pošto sam tek počeo da ulažem u tu granu trenutno mi je hit puška necromata, koju krafruješ za smešne količine komponenti, a dobijaš 154exp i 650 evrodolusa po pušci... :-devil-:

Ja imam 18 na tehn i to sluzi najvise za grind love. Sve ostalo se dobije kroz samu igru, eventualno upgrade radim. Samo najvise kesa.dobijam kada prodajem direkt komponente, tj ne kraftam nista, vec samo prodajm plave i ljubicaste komponente uglavnom.
Te quickhack komponente sluze sa kraftovanje modova, to je negdje na INT perk ja mislim da se otkljuca. Ima common, rare i epic da se otkljuca, isto kao i kraft oruzja i armora.
Dabl dzamp koristim rare, nisam naletio jos na epic i legendary.
Sent from my IN2013 using Tapatalk

Poslednja izmena:
^Aaa znaci te komponente cu moci da koristim kada otkljucam kraft za quick hack modove. Nisam znao da postoje razlicite vrste duplog skoka... Znam da postoji i onaj koliko drzis space toliko visoko skoci. Cak sam video da ljudi taj koriste u kombinaciji sa perkom koji uspori vreme na 2 sekunde pri mele blocku, i onda lete po mapi :D

^^Znam sta je quick hack, int mi je na 12om lvlu, silne pare sam pokupio hakujuci one stanice. U proseku po 1000 edisa uzmem i nekoliko itema. Imamo verovatno isti modul.
Pri svakom prilasku misiji, prvo uradim breach control da mi se manji potrosnja rama, pa onda odmah zatim uradim ping da mi pokaze sve neprijatelje i stanice za hakovanje, markiram sve neprijatelje i te stanice i onda krenem lagano u stelth dok me neotkriju.

Nabudzio sam headshot damage perk za pistolje, na pistolj stavio prigus sa 2.5x mnoziocem za napad iz steltha i u 80% slucajeva resim sve samo sa pistoljem.

Jako malo stvari prodajem, uglavnom dzank, oruzija obicne i rare dismetelujem a ostala tovarim u gepek od kola.

Moj savet je da ne uzimate perk koji automatski razmontirava dzank jer se u dzanku nalaze itemi koji vrede po 750edisa. Ja trenutno stekujem te iteme i trenuto ih imam oko 40. Znaci 30k edisa imam u dzanku trenutno.

Imam i jos jedno pitanje, da li pod blunt weapons spadaju i pesnice? Kad god odem kod one brace uvek me nalupaju pa gledam sta da nabudzim ne bi li ih savladao.

Koji je pištolj najbolji za takvo igranje, znači neki sa masivnim alfa dmg?
Ja sam krenuo slično kao ti. Ne znam samo kako najlakše da se nabudzim da mogu i pesničenje da odradim, one misije.

Izgleda za quickhack crafting se ne kupuju nacrti nego se otključaju perkovima?

^Aaa znaci te komponente cu moci da koristim kada otkljucam kraft za quick hack modove. Nisam znao da postoje razlicite vrste duplog skoka... Znam da postoji i onaj koliko drzis space toliko visoko skoci. Cak sam video da ljudi taj koriste u kombinaciji sa perkom koji uspori vreme na 2 sekunde pri mele blocku, i onda lete po mapi :D

^^Znam sta je quick hack, int mi je na 12om lvlu, silne pare sam pokupio hakujuci one stanice. U proseku po 1000 edisa uzmem i nekoliko itema. Imamo verovatno isti modul.
Pri svakom prilasku misiji, prvo uradim breach control da mi se manji potrosnja rama, pa onda odmah zatim uradim ping da mi pokaze sve neprijatelje i stanice za hakovanje, markiram sve neprijatelje i te stanice i onda krenem lagano u stelth dok me neotkriju.

Nabudzio sam headshot damage perk za pistolje, na pistolj stavio prigus sa 2.5x mnoziocem za napad iz steltha i u 80% slucajeva resim sve samo sa pistoljem.

Jako malo stvari prodajem, uglavnom dzank, oruzija obicne i rare dismetelujem a ostala tovarim u gepek od kola.

Moj savet je da ne uzimate perk koji automatski razmontirava dzank jer se u dzanku nalaze itemi koji vrede po 750edisa. Ja trenutno stekujem te iteme i trenuto ih imam oko 40. Znaci 30k edisa imam u dzanku trenutno.

Imam i jos jedno pitanje, da li pod blunt weapons spadaju i pesnice? Kad god odem kod one brace uvek me nalupaju pa gledam sta da nabudzim ne bi li ih savladao.

Da, mozes da otkljucas i kraftovanje za modove. Postoji power jump i double jumb. U principu ista stvar. Hack modovi se otkljucavaju perkovima da bi uopste mogli biti kraftovani. Ima perk za common, rare i epic.

savjet za lak novac
Kupujes na aparatima limenke piva, sokova. Dismantle toga. PRavis rare onaj ko inhalator za ljecenje. Njega dismantle. Kad napucas jos malo TEH, nadji craft za epic granatu i njih pravis od zelenih komponenti. Dismantle epic granatu i od toga dobijes epic komponente. Posle je nebo granica :)
Dosta toga nema potrebe kupovati. Ja 50-60% implanata sam dobio loot-om. Legendary blades za ruke recimo. Samo treba cesljati mapu, svaki kutak. Do sada sam preko 15tak legendary item-a dobio na taj nacin. Ali zato sam tek na pocetku Act 2, a imam 77h gameplay-a.

Poslednja izmena:
^ Nije ista stvar, double jump je više za daljinu, power jump za visinu skoka... Korisniji je double jump...

Što se tiče blunt weapons i pesnica, mislim da su u istom skill tree...

EDIT: Prilično me nervira psichokiller quest, uradio sam 11/17, a iskreno otvorio sam skoro sve dostupne upitnike )osim onih brawl i par krađa i sl.), pojma nemam gde više da tražim...

EDIT2:
Evo mapa... https://ibb.co/jD85WyV

Ovi uskličnici su kola koja su mi ponuđena, a koja još nisam kupio...

Poslednja izmena od urednika:
Ja koristim dabl dzamp, onaj drugi sam probao na sekund. Njih najvise ima kroz GIGS koliko sam primjetio?

Ti si sve nasao jer si gledao YT snimke, nije tako lako naci te implante ko igra bez pomoci.

Konkretno, za te blades je neko okacio video, ne bih ni znao da tu iza ima nesto, a quest je cyberpsycho na visem nivou, ako se dobro secam, ja sam ga ubio kada sam bio 23 i nije mi bio lagan toliko. Sto znaci da bi regularnim putem tek tada dosao do toga da uopste i imas sansu da uzmes to.

Poslednja izmena:
Ja sam level 32-33 cini mi se, tezina ultra, tek sam 1/3 Act 2 odradio. 80h. Vjeruj, presao sam mapu uzduz i poprijeko :)
Te Blade ruke nasao slucajno, naletio na grupu mobova, nazvao me pandur da ih rjesim. Nije cak bio ni organized crime, vec obicni onaj pendrek. Il ije neki gigs, ubij me sad, znam da je odmah na glavnom putu neka ograda, pa preko nje. Nista problematicno za naci. U nekoj kutiji bila, svijetli izdaleka da ima legendary. Cak ih ni ne koristim, ne koristim malee borbu uopste. Ali gdje god ima neki quest, prodjem taj dio tako sto svaki cosak zagledam, nadje se svasta. Mada u principu ja sam full legendary, vise to i ne ganjam, samo radim upgrade svega. Assault rifle physical Legendary/icon, Smart ass rifle leg/icon, SMG LEg/icon i Snajp. I samo upgradujem. Mada imam i pistolje legendary i ona energetska oruzja, katanu, neku toljagu itd. Mada to nisam ni porbao iskreno. Igra je prelagana i na ultra, 2-3x mi se desilo da su me neke nabildane zene ubile, i to jer su me iznenadile, nisam se nadao. Iz 2 pokasaja padaju. Cyberpsycho me nije namucio nijedan, smart assault rifle iz steka i to je to. Ne mogu da me hakuju, imam taj implant. Mada se trudim da ne korisim Smart, jer mi je besmislen, suvise buff-ovan. Sve u svemu, prelagana igra, samo sto je obimna i velika i zatrpana misijama.

Poslednja izmena:
^ To nije isti quest, ja znam za ovaj o kojem Heroj piše... Mislim da si ti ili pomešao nešto ili ima više legendary mantis blades...

Ja sam isto kao Heroj te blades našao tek negde oko 25 levela kod cyberpsycho lika, koji uopšte nije naivan...

Da te nijedan cyberpsycho nije namučio ne verujem jer je onaj oklopljeni u Badlandsu sa rocket launcherima izuzetno težak bar za melee build, jer mu moraš prići, a on ubija iz jednog pogodka. Ja sam ga na kraju ubio tako što sam skakao po krovovima prikolica, pa skočim dole, jedan power udarac sa leđa, pa ponovo bežanija na krov prikolice...
Ne verujem da je išta lakši i za bilo koji drugi build jer je okruženje skučeno, nema prostora za taktiziranje, a on ima em armor em par desetina hiljada helta em ubija iz jednog direktnog pogodka...

Za sada me u pogledu itema jedino iznerviralo što nisam kupio onu groupee majicu Samurai sa 4 mod slota, jer tada nisam imao para, a sad je prodavac nestao...

Nisam pomjesao, odmah je pored puta, slucajno naletio na to. Drop je random, osim nekolicine zacrtanih dropova pa nekim lokacijama. Pa i ja sam ih nasao skoro, mozda sam i 26-27 lev bio. Mislim ni ne koristim ja ro uopste.
Do tog lika nisam stigao, kazem ti tek sam na 1/3 act 2, tako da ni nesto side ni gigs mnogo nisam otkljucao. Mislim da cu act 3 krenuti tek kad nabijem level 50.
A za armor mislim da ima perk za tech weapon - ignore armor.
Main misija ima dosta smarajucih, neke bukvalni ni nemaju akcije, nego samo dijalog. Onda necu da zbrzim pricu, jer su mi gigs mnogo zanimljiviji od main. E jedino je problem sto sa visim levelom i misije postaju lakse. To nisu dobro uradili, trebali su to mnogo bolje. Dali su hrpe misija, koje ne skaliraju zajedno sa levelom. Sad mi je 80% misija very low, low i moderate, sto je bezveze, a tezina igre ultra.

Poslednja izmena:
Ja sam krenuo slično kao ti. Ne znam samo kako najlakše da se nabudzim da mogu i pesničenje da odradim, one misije.

comrades hammer. dobija se iconic u nekoj od misija i posle je moguce craft legendary. to je mod verzija burya pistolja. Identicni su, ali je CH mnog jaci. Nesto su oni tu zeznuli sa burya, ali nema veze.
U svakom slucaju, radim preko 200k headshot dmg. Roka i kroz zidove, a postoji i perk koji uklanja smanjenje dmg na daljinu pretvarajuci ga u snajper bez optike.
sekundarno oruzje apperition. isto iconic. 20k dmg, ali puca po dva metka tako da je to 40k headshot ako ne uradim charge. vise da na brzinu ocistim blize protivnike.

Ja takodje slučajno naleteo na Legendary mantis na nekom krovu. Imaju i da se kupe ali su oko 100k.

@whiplasher
Ima perk ignore armor za tech oružja i zahteva level 20 u technial ability grani.

@whiplasher
Ima perk ignore armor za tech oružja i zahteva level 20 u technial ability grani.

Pa mislim da imacu uskoro 20, samo reset perk 100.000, za nuzdu ako zatreba :) Pare barem u igri nisu problem, vise nemam sta da kupujem. Pokupovao sam sve implante, cak i legendary sam kupio za ubuduce.
Jel ko kad vidio double jump epic ili legendary i gdje?

Poslednja izmena:
Ja sam tip koji voli akciju, dijalog me smara :) Ali trudim se da cujem i procitam sve sto kazu. Mora i Kijanu da opravda platu :)

comrades hammer. dobija se iconic u nekoj od misija i posle je moguce craft legendary. to je mod verzija burya pistolja. Identicni su, ali je CH mnog jaci. Nesto su oni tu zeznuli sa burya, ali nema veze.
U svakom slucaju, radim preko 200k headshot dmg. Roka i kroz zidove, a postoji i perk koji uklanja smanjenje dmg na daljinu pretvarajuci ga u snajper bez optike.
sekundarno oruzje apperition. isto iconic. 20k dmg, ali puca po dva metka tako da je to 40k headshot ako ne uradim charge. vise da na brzinu ocistim blize protivnike.

Ne koristim pištolj, osim iz sprdnje, ali ovaj je nešto najjače što sam našao... https://ibb.co/5WWc1NB Nemam niti jedan perk u handguns, ili uopšte guns, ali i tako su dmg ogromni...

EDIT: Sajlonac i meni, te ubi, prebi misije ponekad smaraju, čak sam uhvatio sebe da se umesto da kasapim u poslednje vreme "mučim" da se provučem neopaženo, ako je kill misija samo da ubijem metu, a ostale ne diram...

EDIT2: Što se tiče kritikala tu je Satori katana nenadmašna sa 500% kritikal dmg, svakako kad unaprediš blades, svaki drugi strike je kritikal, još aku gledaš baš da se sprdaš, pa ga čekaš na kontru (što je još 200% kritikala), dobijaš dmg od 50k na very hard...

Ja nemam nista odredjeno. Koristim onaj koji mi u inventoriju ima najveci damage(trenutno ~ 90-135) i da ima sto vec headshot mnozioc(trenutno 2x) Ali da znas kada stavis prigus imas iz steltha mnozioc x2.5 na headshot ali gubis base damage za 15%, 20% ili 25% a ako te otkriju gubis i damage multiplier za headshot. Tako da pistolj iskljucivo za stealth.

Kao sto vec rekose perkovima se otkljucava kraftovanje za quickhack.
Sto se pesnica tice izgleda da je street brawler sekcija za to.

Krenuo sam da koristim quckhack kao primarno oruziju i sada ocistim celu ekipu sa overheat-om i burn synopsis.

Ako bi mogao neko u spojleru da mi napise koji su indikatori da je sledeca misija tacka bez povratka u smislu da se open world i side questovi tu zavrsavaju i krece main story do kraja bez mogucnosti prekidanja? Da li ce da se promeni loading screen pred tu misiju?

Nazad
Vrh Dno