Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Daleko je to od gluposti - u ovoj igri je Fidelity FX prakticno klasicni resolution scaling i dynamic resolution.

Poslednja izmena:
Zavrsio upravo igru, 53 sati po in-game brojacu, Steam kaze 76, sto ima smisla, budici da sam igrao na hard i ginuo :).
Ukratko - igra godine, a kada se srede svi problemi, mozda i igra generacije.

I bolje da se ne pipaju glavne misije dok imate side, ako zelite sve da degustirate, par misija na glavnoj misiji koje sam do sada video su maestralne, nisam mogao prestati!

Postoji već mod koji olakšava vožnju...ako nekome treba.

Mislim da nema potrebe za tim...

Meni lično je u početku maltene sve kod vožnje smetalo, sad sam se ili navikao ili su nešto iskorigovali.

Pozitivno je što se oseća težina vozila i kod manevrisanja i kod kočenja.

Poslednjih par sati igranja vozim vozila iz prvog lica, i ono je osećaj za sebe... Manvrisanji, zvuci i sl. je sve kako treba, kočenje vrlo dobro, osećaj težine i fizike bolji nego iz trećeg lica... Mislim da je tako i predviđeno da se igra tj. vozi...

Jedina zamerka na taj način vožnje je što motori (moje omiljeno prevozno sredstvo) mahom imaju ne baš providne (transparentne) vizire (obično sive i žute boje) što u neku ruku ograničava vidno polje. Nadam se da će te vizire zameniti transparentnijim...

EDIT: Bilo bi lepo kad bi neprijateljima proširili vidno polje, i kada bi im uveli na mahove nepredvidljiv AI, da se npr. okrene iznenada ili uradi nešto nepredviđeno, što do tada nije radio... Zanimljiv dtalj je i što nikad ne znaš da li ćeš nekog neprijatelja moći onesposobiti kad mu se prišunjaš, jer se oni sa većim body od tebe odmah istrgnu i alarmiraju sve živo...

Na mojoj konfi radilo sve OK u 4K ultra dok nisam došao na Pacificu. Tamo ni na FullHD ne mogu gurati 60fps koliko je loše optimizovano i koliko procesor bottleneckuje, a vizuelno nema ništa posebno. Ovi silni YouTube testovi bi se trebalo odvijati upravo tamo.

Da li neko igra na nekoj socijala konfi, kao što je moja?
Kakvi su utisci, da li uopšte može da se igra i na šta liči?
Može i neki shot.
Hvala unapred.

Ju majt srprajz joself ;)

Manje vise su nam iste konfe sem grafe (ja sam na GTX1660 vanila)
Vishera ovo zvace i pita jel ima jos :p, ne menjati exe sa hex editorom za bulldozer, v.1.04

Pada na 25fps najnize sto videh, vrti se oko 30-45 fps,neka default podesavanja grafike, medium-high, ostavio sam sve kako je igra sama podesila...sve default (cpu, mem, graficka), drajver 460.79, grafika u igri u native rezoluciji 1920x1080 je sasvim ok, nista mutljanje sa DLSS i "softverskim" RTX, naravno...hvatam dosta screenshotova, znaci da mi prija oku sama grafika u igri

Doduse, jos nisam izasao u vecu guzvu na ulicama, sam pocetak, odradio prvu main misiju...tu ce mozda vishera posrnuti :D

Bagove jos nisam video, osim Jackie-a kad u prvoj city misiji umesto pistolja drzi ruke bez oruzja u vazduhu pred vratima
CPU zauzece sara-ingame nikad ispod 70%, GPU nikad ispod 75%, cesto je na 85-99%, trosi cca 6.6GB RAM-a

Igrace se ovo samo tako, deluje fino odradjen svet

Ja još nisam uhvatio procesor da je zauzet više od 45% a 15h gameplaya imam (odradio sam onaj hex tweak)

Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk

^ Primetio sam da svaki update menja i exe...

Posle najnovijeg update na GOG onaj "problematičan" string glasi: 75 2D 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08

Dakle sami su tu menjali drugi par u nizu iz "30" u "2D"... Prvi par "75" koji je navodno bio problematičan i što se menjalo u "EB", nisu dirali... Ne znam da li ponovo pokušati menjati 75 u EB...

Poslednja izmena od urednika:
Ja još nisam uhvatio procesor da je zauzet više od 45% a 15h gameplaya imam (odradio sam onaj hex tweak)

Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Mozda jer imas 8/16 , na mom ryzen 3600 zauzece ide do 80% plus kusur , nisam jos naisao na neku igru da toliko pegla cpu kao ova, temp ide cak do 70c. Naravno hex edit odradjen.

@kure1982 Patch 1.05 je sredio SMT za cpu od 6 jezgra tako da nemas potrebe za hex editom dok se ovi sa 3700x zale na pad performansi u 1.05 i da su morali editovati exe fajl posle patcha.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mozda jer imas 8/16 , na mom ryzen 3600 zauzece ide do 80% plus kusur , nisam jos naisao na neku igru da toliko pegla cpu kao ova, temp ide cak do 70c. Naravno hex edit odradjen.

Potvrdjujem ovo, identicno ponasanje. Sa i bez hex edita nisam primetio razliku tu. Nateralo me da razmisljam da li je 5600x (6 core zapravo) pravi izbor za sledeci buy. :)

1.05 je to popravio ako nesto drugo kod njega nije problem. I kod mene se vrti na 80%+.

Kakva je situacija sa lovom u igri? Da li je stekati za nekad posle ili se moze trositi? Hoce li posle biti neophodnija ili da se bez nje moze?
Ja sam lev 15 / 29 street cred, od main-a sam zavrsio the heist i nisam vise nista. Oko 37h gameplay-a. Al sam izgrindao 200.000 love, legendary componenti 11/25, epic 20/60 itd, plavih nekoliko hiljada.... Weapons su epic, armor legendary/epic. Atributi 11 tehn, po 6-7 ostalo, stim da su mi perkovi najvise na craftingu i tamo gdje je rifle dmg i malo nesto po ostalim. Nasao sam mod za reset perkova 100.000, al zaboravih kupit da isprobam, jel radi samo 1x ili moze neograniceno puta?
Da li se moze komotno trositi lova na auta odmah na pocetku? 115.000 je onaj coyote. Opasno me mami :) Taman imam sad za njega i restart perk mod. Oruzja i armor ne kupujem, vec sibam crafting za to.

Poslednja izmena:
Ja sam trosio kako mi se cefne, jer se lova prelako stice.
Najvise sam potrosio na augmentaciju, sigurno 150, 200k.
Najveca zamerka igre mi je to sto im je tezina skroz nerealna, nema zaista jakog challange-a.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Na implante?
Ja na nesrecu krenuh na normal, procitah ovdje nekako na pocetku kad je izasla igra "da je nenormalno teska". I reko ajde probam malo kakva je igra kao Nomad i normal i tako i udjoh u igru dublje. Sad nema sanse iz pocetka da krecem. Ali tezina zavisi od zona, jel tako? Svaka zona je za odredjeni raspon level-a u sustini? Znaci pada Coyote sutra :)

Mozes da menjas tezinu u podesavanjima, pod Gameplay.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ja deinstalirah igru, nije mi legla, iako sam se terao da igram, posle TLOU 2 nista mi ne ide!

A ja bas kada sam zavrsavao igru razmisljao kako mi je za razliku od TLOU2 bila zanimljiva od pocetka do kraja :).

Svaka cast ko moze da igra ovo (bar po meni "smece od igrice"). Jos tuznije ce mi biti ako bude proglasena za igricu godine, jer ne zasluzuje. Prosto svaki segment igre je nedovrsen, o optimizaciji da ne pricam. Evo par smesnih,a i zalosnih klipova.
https://youtu.be/EiXZEffP8ns
https://youtu.be/SwYPmMrzY6I

Znas kako stari narod kaze, jedna lasta ne cini prolece. Tako i ovi problemi koji su bili su ili ce biti sredjeni. A i nasao si snimke da objavis od pre 10 dana. Ok tebi je igra smece ali reci da nesto ne zasluzuje to je samo tvoje licno misljenje sa kojim vecina se nece sloziti.

Probao sam napokon da igram sa XBOne gamepadom i definitivno su mi i kretanje i vožnja mnogo prirodniji, plus nema trzanja mišom pa se lakše podnosi 40fps :D Samo još da se naviknem na borbu.

Najvise mi smeta sto nema multi crafting, vec mora sve po jedno.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

A i nasao si snimke da objavis od pre 10 dana.

I dalje je ovo prisutno. Ko je sada prelazi, najbolje je fokusirat se na pricu. Side questove kada srede stvari jer igra trenutno definitivno nije sandbox. I dalje nestaju auta kada se okrenes pa ponovo pogledas u istom pravcu dok se random NPC-evi ili zamjene dok nisi gledao, ili nestanu.

image.png

Policija i dalje ima isti spawn rate kao na tom videu tako da nije nista on fulao bez obzira sto je stariji klip. Isto je i sa 1.05. Jucer "testirao" te stvari i nema razlike.

Pa zar nije bolje pricu cuvati za januar kada izadje veliki patch, a do tada zujati po gradu, nabijati skill i pare? Danas sam par sati samo quickhacking i breaching perkove dizao, jako je prosto, samo pingovat kamere :)
Mislim da samo preletjeti main questove nema mnogo smisla. Prica ko prica, od tacke a do tacke b i to je to. I ostane 80% perkova neotkljucano. Zar nije ljepse nabiti dobre perkove, implante, odrediti sebi neki spec, nabaciti koje dobro auto, pa onda sa tim svim na hard kroz main story. Mislim da igra dobija na ljepoti tek sa svim tim stvarima, a ubjedjen sam da se uvijek "ima sta raditi". Grad je ogroman, side, gigs itd ima na pretek. Igrati na misice sa crit build i igrati na stealth quickhack potpuno je drugaciji osjecaj. Bas zato sto igra nije jos ispeglana, ja sam bakcem time, budzenjem sto viise perkova, jer donose raznovrsnost u igri.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ko ne igra side questove bukvalno polovinu igre ne igra, i to za sad meni možda i bolju polovinu. To sa nestajanjem automobila i NPC-jeva mi se tek ponekad desi, i to moram baš da mlataram kamerom i da namerno pokušavam da repliciram bag da bi se pojavio. U normalnom gameplay-u čak i ako se desi jednom u sat vremena to i ne primetiš.

Igra jeste izbagovana, nekom više nekom manje, ali jednostavno onaj ko namerno traži bagove će ih naći puno, onaj koga to ne zanima će zapamtiti par smešnih, ostali se izgube u moru kul dešavanja.

I dalje je ovo prisutno. Ko je sada prelazi, najbolje je fokusirat se na pricu. Side questove kada srede stvari jer igra trenutno definitivno nije sandbox. I dalje nestaju auta kada se okrenes pa ponovo pogledas u istom pravcu dok se random NPC-evi ili zamjene dok nisi gledao, ili nestanu.

Ja presao sve glavne i sporedne misije osim jedne bez ikakvog problema.
Jedini game breaking bug sam imao u jednoj cyberpsycho misiji - napustio sam lokaciju i ne mogu da odradim scan vise.
Open world deo jeste problematican...sreca pa me to ne interesuje preterano ;).

Imao sam 3 crasha u misiji u kaficu i 2 tokom poslednje misije za 70+ sati igranja.
Desilo mi se jednom da ne mogu da razgovaram sa likom - save/reload odradio posao.

Sve u svemu, dosta manje problema nego sa slicnim igrama.

Poslednja izmena:
Zbog svih tih razloga ja cekam ako nista, Februar kada su najavili vecu zakrpi. Stoji GOG verzija instalirana da malo popratim stanje i ne mislim da je nemoguce igrati. Ali ne zelim da sebi kvarim u ovakvom apfa stanju.

Uporedo igram RDR2 pa mi teze pada traljavost. Ali dobro, will see sa Q1 2021.

image.png

Policija i dalje ima isti spawn rate kao na tom videu tako da nije nista on fulao bez obzira sto je stariji klip. Isto je i sa 1.05. Jucer "testirao" te stvari i nema razlike.

Ko kaze da se igra mora odigrati odmah? U igri sam napravio mozda 2 sata igranja i ne planiram da je krenem prelaziti sve do onog trenutka dok ne bude savrsena, naravno koliko god je to glupo i smesno reci ali da je dovedu u stanje bez nekih vecih problema. Ko zna mozda u medjuvremenu uzmem neku jacu karticu pa budem mogo da igram u 2k na medium/high detaljima.

Ionako sada vise cekam da izadje Nioh 2 i Bloodborne na pc pa cu to igrati a ovo bukvalno ostavljam do danjeg.

^ Super su ove slike, sve kresneš na low, pa kreneš da crevoprazniš po igri... Drugo evidentno je da je u pitanju druga lokacija, iako se verovatno htelo predstaviti da su nakon rotacije vidnog polja na istom mestu osvanuli drugi NPC...

Osim par bagova tu i tamo (neka bude i par destina bagova - npr. danas ova brlja sa teksturom zastave New USA https://ibb.co/P1d8Lbm, što mi ni ne smeta FUCK USA:-devil-:), osnovna mana igre je što itemi koji se farmuju nisu izbalansirani (pa je tako random kukri nož devet puta bolji od epic iconic ili legendary katane (?!?). To je posebno izraženo kod melee oružja, dok su pištolji i puške mnogo bolje izbalansirani...

Takođe, ruku na srce, igra je posle određene tačke vrlo laka i na very hard (npr. to je bolje rešeno u W3 jer nakon nekog levela određeni questovi nose 1exp jer underlevel), a protivnici nisu uopšte intelegentniji i organizovaniji, i imaju samo više helta i isporučuju veći demidž, ništa presudno, padaju iz tri, umesto dva udarca... Takođe pojedini quickhackovi su apsolutni OP, npr reboot optic, bukvalno oslepiš neprijatelja određeno vreme, možeš da mu radiš šta god hoćeš, a mana je što uvek uspeva, umesto da su napravili da hack može biti i neuspešan, ako neprijatelj npr. ima veći tech od tebe, i da te nakon neuspešnog hacka skonta...

Što se tiče vozila, treba vremena da se čovek navikne na upravljanje njima, posle je sve ok... Naravno interakcija točkova vozila sa podlogom mogla je biti odrađena uverljivije, jer je utisak kao da klize po podlozi, baš kao interakcija stopala sa podlogom, ali stvarno nije toliko strašno...

Sa druge strane, igra nudi toliko nezaboravnih momenata da je to neverovatno...

EDIT: Ja ću verovatno odraditi još neke bitnije side quest misije, a onda idem na main, iovako sam neke regije izdetaljisao u sitna crevca...

EDIT2: Mislim da fali ona upleveling opcija za protivnike da oni leveluju kad i ti, to bi svakako dobrinelo da igra bude izazovnija, čak možda i iritantno teška...

Poslednja izmena od urednika:
Da si živ i zdrav, to je na ultra. Vidis da se nisu loadale teksture. A NPC-evi koj inestaju nemaju veze sa grafickim podesavanjima.

Vrh Dno