Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Jesu ovde svi zaboravili da AMD ima Fidelity FX aka pandan DLSS-u? :)
Ja ga koristim i to me spasilo da na laptopu sa 1660ti karticom igram na monitoru u 1440p rezoluciji.
Nisam ni znao da to radi na Nvidia karticama.

Slika je primetno mutnija (stavio sam 75%) ali je HUD u nativnoj rezoluciji pa mi je ok.

Stigao je 1.05 update i na Epic store - 4.93GB.

Steam 1.68gb

Da li malo bolje radi ili mi se cini posle updejta?

Sto se tice performansi, isto sve

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Eih, taman zavrsih 'turu' igranja, kada ono update... :) Spicih 23h+ za sada, bukvalno 2-3 main misije odradio, ostalo side quest-ovi. Svidja mi se sve vise, navikao sam se na svet i okolinu, misije su izazovne i mora da se level-uje, nema sta. Ima detalja, ima sadrzaja... definitivno ce po 'zaokruzivanju' tehnikalija igra imati svoj mocan pecat. Nije los ni photo editor, dosta detalja uhvati.

photomode_20122020_014903.jpg

^ Sve leti...

Ispravili su onaj bag gde je odraz MC u ogledalu ćelav čim staviš nešto na glavu (kapa, šlem, masku)... Sad je i to ok...

Promenili su i prikaz MC u inventaru, kao da su ga zumirali, ne mogu da kažem da mi se preterano sviđa ta promena...

Mislim da niko do sada nije pricao o zvuku u igri.
Kako vam se svidja muzika i koje stanice slusate? Ja uglavnom vrtim metal, rock i jazz.

Preporucio bih svima koji koriste slusalice da probaju Dolby Atmos ili DTS X.
Dovoljno je skinuti DTS Sound Unbound aplikaciju i aktivirati trial.
Ja sam igrao u DTS X i dosta pomaze oko imerzije:

https://streamable.com/m19a1l

Inace, blam me je da priznam, ali sam mislio da je to sto poziciniranje zvuka radi za sve u svetu, osim za Silverhenda (koji kada prica, zvuk dolazi "iz glave") u stvari bug :D.

Kako vam se svidja muzika i koje stanice slusate? Ja uglavnom vrtim metal, rock i jazz.

Inace, blam me je da priznam, ali sam mislio da je to sto poziciniranje zvuka radi za sve u svetu, osim za Silverhenda (koji kada prica, zvuk dolazi "iz glave") u stvari bug :D.
Nisam se nikad više naslušao elektronske muzike nego u ovoj igri :) Prosto mi ide uz setting...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Da li neko igra na nekoj socijala konfi, kao što je moja?
Kakvi su utisci, da li uopšte može da se igra i na šta liči?
Može i neki shot.
Hvala unapred.

Probaj..reci kakvi su frejmovi :)

Ma da zvuk je predobar, jedino mi smeta što na na onom soundtracku od 2cd što se dobija uz igru, ustvari ni nema naboljih numera iz igre... Jel' zna neko kako se zove ona japanska elektro ludorija što piči kad krstariš gradom, ono nešto Ya-ya ili tako nešto...

Koji je razlog da je hotfix razlicite velicine na razlicitim platformama?

Verovatno način pečovanja. U pitanju je peč koji zahteva 60GB slobodnog za instalaciju, jer menja sve fajlove igre.

Na steamu je skinuo svega 1,68gb al sam cekao pofino dok je sve otpakovao.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Obratite paznju

PSA: Cyberpunk 2077 Saves At Risk Of Corruption On PC If They Exceed 8MB

https://www.thegamer.com/cyberpunk-2077-pc-saves-corrupting/

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Znači da planiraju još jedan port - Playstation 2 memorijska kartica je bila od 8MB

8eb0d45162ba08325ae6d8ff858640c9.jpg

Mnogo se prica o tehnickim detaljima, a jako malo ingame.
Znam da je crit build u svakoj igri strasno popularan. U CP je 100% crit strasno jednostavan, barem na papiru ako sve radi kako treba (znaci nije jednostavno :D ).
Anyway, malo sam pregledao perkove i skillove i ovo su najlaksi nacini da se dodje od crit chance
Perks
1. Reflex: handguns, westworld = 10% (req lvl 16)
2. Reflex: handguns, high noon = 3x4 =12% (nizak req level)
3. Reflex: handguns, progression = 5% (req lvl 7)
4. tech: engineering, lightning bolt = 3x3 = 9% (lvl req 14 ili 16)
5. tech: engineering, progression = 5% (req lvl 7)
6. tech: engineering, progression = 5% (req lvl 13)
7. cool: cold blood, progression = 10% (req lvl 2)
8. cool: cold blood, progression = 10% (req lvl 15)
9. cyberware: cortex, limbic system... = 15%
10. clothing mod, fortuna = 15% (legendary).

Perkovi zahtevaju tu klasu/vrstu oruzja (tech/pistol). Isto tako i progression unutar samih grana vazi samo za te vrste i klase.
limbic system je relativno lako nabaviti, to je rare quality.
fortuna clothing mod je verovatno malo tezi. Ne znam odkle mi. Postoji engineering perk koji vraca mod prilikom disassembly pa se isti moze izvuci iz bilo kog komada odece. Mislim da nije previse tesko doci do toga.
Na sve ovo nisam nabrojao ostale uslovne crit dodatke. Pod pistol npr ima da posle headshota crit chance raste 25% na 5 sekundi. Cold blood takodje ima jos dodataka, ali sam se zadrzao na onim koji su konstantni i bez uslova sto znaci da ce raditi i u combat i stealth i 1v1 protiv boss.
Na sve ovo i sama oruzja imaju modove za crit chance (mislim da postoje, ja jos nemam nijedan crit chance mod), a imaju i svoj stat. Ja koristim tech pistolj burya (comrade's hammer), trenutno epic sa 32% sanse.

Osim toga, nije los ni headshot multiplier. na samom pistolju 3x. Jos neki perkovi dodaju i preko toga, tipa cold blood ima perk za +50% headshot dmg.

Sve u svemu, crit build su vrlo lagani. Jedino treba nakarikati crit dmg. I tu postoji nekoliko perkova, a vecinom je najlakse iz clothing mod.
Jos bih dodao da, kada je ovo vec tech build, postoji i tech perk (lvl 20) koji ignorise armor kod protivnika sto bi trebalo da znaci da sav dmg ide direktno na HP.

Sto se zvuka tice meni je vrh.
Deo mog kruziranja po gradu. Radio stanica je Pacific Dreams
Fali mi dzojstik za finiju voznju ali nije strasno uzivam i ovako.
https://streamable.com/dznoi4
Inace samo na ovakvo vozikanje moze da se potrosi 10h u igri da ne smori.
Ne znam sta je ko ocekivao ali ovo je jedna igretina koja ce se pamptiti.

Poslednja izmena:
Postoji već mod koji olakšava vožnju...ako nekome treba.

Upravo sam spavao sa drugom ribom u igri i ujutru mi je ostalo novo "unique" oruzije na krevetu:
Cyberpunk2077_2020_12_20_20_11_34_851.jpg Cyberpunk2077_2020_12_20_20_11_13_874.jpg
Damage je osrednji, 490dps :D

Btw, vibrira kada mases njime, a posto igram na 5.1 zvucnicima sa jakim vuferom, vibrira mi cela soba, osecam se kao glumax u XXX parodiji Star Warsa :D
Jos i zvuk prati surround, pa seta sa jednog zvucnika na drugi...

Poslednja izmena:
Ovo si mogao u spoiler tag.

Progledao sam od kako sam ugasio onu FidelityFX glupost, ne da je unakazilo grafiku da strasno. Uspeo sam nastelovati na 1440p medium-high nesto i low,senke uglavnom i igra i na ovim podesavanjima izgleda predobro,ide uglavnom 48-55fps.
Mislim da sam spicio vec 10 sati na sidequestove, glavne misije jos nisam ni pipnuo XD

Nazad
Vrh Dno