Šta je novo?

Cyberpunk 2077

^ Nemam pojma o čemu pričaš i šta znači "loadale teksture", a video sam kako izgledaju NPC-ijevi na ultra na rođenom kompu (doduše u 1080p) i to je film u odnosu na ovo... Realno NPC-ijevi grafički izgledaju bolje nego glavni likovi u 90% ostalih igra...

Na ovo sam mislio kad sam napisao da u pojedinim sekvencama imam osećaj kao da karakteri stopalima ne dodiruju tlo... To je fakat moglo bolje da se uradi...
https://ibb.co/LnRrj5M

Malo su tu "zakinuli", ali da igras sa ray tracing senkama, ne bi imao taj osecaj.

Evo kako izgleda kod mene, moj je video, Dynamic Fidelity FX je keva ;)

Poslednja izmena:
Uf, mnogo je. 55% 1440p je u stvari spustanje do 792p rezolucije. :D

Max granicu svakako stavi na 100%, nista te ne kosta (osim ako nemas problema sa pregrevanjem graficke).

Poslednja izmena:
cp32.jpg
ljudi uradio sam onaj cpu fix nesto sam sebao pa sam morao da reinstaliram igru jel ovako treba da izgleda posle fixa? na cpu usage mislim

ukljucen vsync?

Ja mislim da cpu fix koristi samo raji sa jacim GPU kartama (odnosno RTX) pa ih cpu bottleredneckuje te gpu ne radi u punom potencijalu, odnosno na 100%
Meni su graficka podesavanja shodna 1660 super a ta graficka podesavanja mislim da ne mogu da opterete moj R5 2600 cpu na 100%
Ako gresim recite da i ja uradim taj fix pa mozda dobijem koji frame.

Pa ni ti ne uključuješ Ray tracing?!? Misliš da ne bi kartica izgurala ili šta?

Koliko ja vidim stavio si 1440 rezoluciju i uključio Dynamic Fidelity FX da obara kvalitet pojedinih tekstura...

Meni svakako monitor ne podržava više od 1080p pa se ne stresiram oko toga...

Probao sam i ja Ray tracing na 1660S i iskreno kada se uključi Ray tracing opcija ON i ON one prve dve stavke, a shadows stavke ostave na off, skroz je igrivo (doduše vidi se pad frejmova), ali nisam se setio da uključim i Dynamic Fidelity, pa tako "povratim" izgubljene frejmove...

Probaću, pa javim...

viber-image-2020-12-22-22-39-06.jpg

viber-image-2020-12-22-22-39-07.jpg

viber-image-2020-12-22-18-27-44.png

viber-image-2020-12-22-19-18-05.png

13 miliona kopija je prodato, kako sam video na PC gameru.. kakva bomba.
Da bacim neki kratak utisak u kasnijem stadijumu igranja - svi mi se vise svidja i totalno sam u igrinom svetu, steta samo sto imam osecaj da sam pri kraju. :D

Udari u spoileru gde si stigao ;).
Inace, igra ima vise krajeva i svi su zanimljivi. Bice ocigledno gde pravis izbor, tako da mozes tu da snimis i kasnije odigras jos 60-90 minuta po kraju.

13 miliona kopija je prodato, kako sam video na PC gameru.. kakva bomba.
Da bacim neki kratak utisak u kasnijem stadijumu igranja - svi mi se vise svidja i totalno sam u igrinom svetu, steta samo sto imam osecaj da sam pri kraju. :D

Matori prevukli smo te na tamnu stranu samo tako... :-devil-:

Matori prevukli smo te na tamnu stranu samo tako... :-devil-:

Hahah priznajem da ste uticali na to da se manem negativnosti i fokusiram se na to sto valja, misije (i sporedne i main). Ima ih brdo i uglavnom su sve dobre i mnogo zanimljive, igra blista bukvalno u tom segmentu. Elem, ostajem pri svom stavu sto se tice nekih stvari.. samo sto mi sad manje smetaju. :D

Udari u spoileru gde si stigao ;).
Inace, igra ima vise krajeva i svi su zanimljivi. Bice ocigledno gde pravis izbor, tako da mozes tu da snimis i kasnije odigras jos 60-90 minuta po kraju.

Dal se job bese zove Transmission ? Uglavnom, ona Brigita kao hoce da pomogne i posle prckamo po Dzonijevim secanjima o Alti, Altii ili kako se vec pise zenski rod. :D Prekinuo sam mozda na pola joba jer mi je bratanac upadao u sobu, penjao mi se na glavu i nisam mogao da se koncentrisem.. tako da nemojte da mi pisete o ovom jobu, verovatno cu ga krenuti od pocetka.
Dosta vremena sam gubio po side questovima, tako da nemam pojma da li je ovo stvarno pri kraju.. samo mi tako izgleda. Za tih poslednjih sat, dva igranja odlicna sugestija.. nikad to nisam radio, a ovde verujem da vredi. Obicno zavrsim igru i alternativne krajeve odgledam na youtube... Jel kraj zavisi i od Lifepatha ? Ja sam odabrao da budem Corpo smrad, voleo bih da to utice na nesto. Bio sam gadan lik kad god sam imao prilike. :D

^Ja još nisam prešao, pošto sam se malo "zaneo" u svim tim side questovima, gigovima, i ostalim side jobovima, ali kanim za ovaj vikend pojačati igranje, i malo smanjiti detaljnost "čišćenja" sveta...

I ja igram kao CORP i bukvalno u nekim side questovima mi se nudilo rešenje questa sa znanjima o organizaciji i funkcionisanju sistema koje ima samo CORP lifepath, a neka su vrlo elegantna, pa ne znam kako bi uopšte rešio neke situacije da mi nije bio ponuđen taj CORPo put rešavanja questa...

Kod CORPa mi je žao što za sad nisam našao valjan CORP suit, već su uglavnom neki rokersko/pankerski "dronjci" najbolja oprema...

Hahah priznajem da ste uticali na to da se manem negativnosti i fokusiram se na to sto valja, misije (i sporedne i main). Ima ih brdo i uglavnom su sve dobre i mnogo zanimljive, igra blista bukvalno u tom segmentu. Elem, ostajem pri svom stavu sto se tice nekih stvari.. samo sto mi sad manje smetaju. :D

Dal se job bese zove Transmission ? Uglavnom, ona Brigita kao hoce da pomogne i posle prckamo po Dzonijevim secanjima o Alti, Altii ili kako se vec pise zenski rod. :D Prekinuo sam mozda na pola joba jer mi je bratanac upadao u sobu, penjao mi se na glavu i nisam mogao da se koncentrisem.. tako da nemojte da mi pisete o ovom jobu, verovatno cu ga krenuti od pocetka.
Dosta vremena sam gubio po side questovima, tako da nemam pojma da li je ovo stvarno pri kraju.. samo mi tako izgleda. Za tih poslednjih sat, dva igranja odlicna sugestija.. nikad to nisam radio, a ovde verujem da vredi. Obicno zavrsim igru i alternativne krajeve odgledam na youtube... Jel kraj zavisi i od Lifepatha ? Ja sam odabrao da budem Corpo smrad, voleo bih da to utice na nesto. Bio sam gadan lik kad god sam imao prilike. :D
Ja sam na istom mestu, ne bih rekao da je kraj blizu :)

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Što ste više u igri, prihvatate sve njene mane i bug-ove i jednostavno je zavolite vremenom:

Parkur je fantastičan, nabadanje solidno dobro urađeno.
Borba sa jačim bandama zanimljiva i vremenom zaboravljate main misije.
Fascinantno koliko su pažnje posvetili pištoljima. Razni modeli, svaki različit na svoj način. Reload animacija (khm Keanu Reeves), recoil, rikošeti. Ne znaš šta pre da koristiš i koji da nadograđuješ :D
Vožnja iz prvog lica je nekako flat, ali mislim da je bolje iskustvo na konzolama. Više je za razgledanje lepog grada :)
Muzika ok: Pacific Dreams radio upaljen stalno, metal, rock i ostale repetitive stanice me ne drže.

Jeste, samo što izgleda malo mutnije, vidi se na snimku. Verovatno je bolje uživo, ali ja bih stavio 75-100%

Ja sam uspeo malo Static Fidelity FX sliku da popravim sa Reshade-om (FakeHDR + Gaussian Blur + AMD FidelityFX Sharpen). Naravno AMD Sharpening iz AMD software-a ugašen:

Sve je 1080p.

Static Fidelity FX 85 bez Reshade

Static Fidelity FX 85 sa Reshade

Native + Reshade

Native vs Fidelity FX 80% + Reshade (5-10FPS vise)

Ko hoće da se zeza, može da proba moje fajlove.
Instalacija:
  • Pokreni Reshade, pa Click here to a select game...
  • Ako ne nađe igru, idi na Browse pa izaberi Cyberpunk2077.exe (exe je u bin\x64)
  • Klikni na Direct3D 10/11/12 radio dugme.
  • U novom prozoru, skroz na dnu štikliraj Legacy standard effects, pa OK i opet OK.
  • U novom prozoru štikliraj GaussianBlur.fx, pa OK dugme.
  • Zatvori reshade, skini Reshade.zip iz atačmenta i ekstraktuj .ini fajlove u bin\x64 gde je exe.
  • Reshade menu se pali sa Home dugmetom na tastaturi, a ini fajlove menjate iz padajućeg menija ili onim strelicama. Ako ne učita Gaussian Blur u listi, probajte da palite i ugasite reshade menu. I obavezno u dnu uključite Performance mode.

Cyberpunk.ini je za native rezoluciju (Bolji HDR + malo oštrija slika). CyberpunkCAS.ini je za Static FidelityFX korisnike, sa 75-85 preporučenim skaliranjem. Naravno podrazumeva se da imate ugašen AMD Sharpening u AMD Radeon Software-u.

Prilozi

• 1080p-ReshadeCAS-settings.PNG
    1080p-ReshadeCAS-settings.PNG
    18.1 KB · Pregleda: 102
  • Reshade.zip
    7.9 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
^ U pogledu AI protivnika malopre sam doživeo prosvetljenje (ili sam se utripovao)...

Naime ima neka Miltech baza, sporedna misia Radar love, trebaš da mazneš neki džip sa vojnim mobilnim radarom (oko sokolovo :-devil-:)...

Ne znam da li je trip, ali neprojatelji sa vojnom obukom su puno bolje organizovani od gologuze ulične bande, non-stop se dozivaju, prave sačekuše i smicalice, poginuo sam jedno 20 puta dok ih nisam uspo očistiti... Možda je i do same lokacije jer je sve pokriveno kamerama i ima jedno tri turreta, ali to ne manja utisak da su ovi mnogo bolje organizovani... Nema jurišanja, napadaju iz više pravaca...

Nemam pojma, verovatno je slučajno, a ako nije, i ako je borbeni AI vojnih jedinica bolji od pukog ološa, onda ova igra objašnjava i na ovom polju...

Nisam se puno sretao sa vojnim jedinicama, ali dva-tri puta kad smo se sreli, oni su fakat bili dobro organizovani... Doduše uvek su i ušuškani u neku svoju bazu sa turretima i dronovima...

AI kod NPC-eva bukvalno ne postoji. Ajde što nema nikakve komunikacije duže od jedne linije teksta ali da je AI bukvalno izostavljen je baš iritantno. Klasičan primjer slučajno sam mijenjajući garderobu ostavio V-a bez gaća na guzicu što bi rekli :D ali kako je u prvom licu to nisam primijetio. Pa sigurno sam par sati prelazio misije, prolazio gradom takav i niko od NPC-eva ne reaguje ni najmanje. Slučajno sam provalio da sam doslovno go kad sam krenuo da provjerim neki pancir. U RDR2 ili GTA5 bi te obasipali prolaznici komentarima odmah bi provalio da je glavni protagonista naked. :D Onda, niko od NPC-eva ne uzvrati ako krenete neki meele attack, bukvalno svako bježi ma koliko imao "badass" look, iritantno.

Poslednja izmena:
Bi, ali zato u RDR2 i GTA5 igras izrazito linearne misije.
Ocigledno je da jos ne mozemo da ocekujemo i jedno i drugo. Steta.

zar je u 2077. godini, gde ljudi ugradjuju cyber implante u telo, bitno ko je kako obucen i da li je uopste obucen?

Naravno da je vazno
ueDCaMp.jpg

Naravno da je vazno
ueDCaMp.jpg
Cak su i neki youtuberi koji su imali igru ranije potvrdili da je implementirano u igri .
Da li uopste ima veze odelo sa interakcijom npc-a tokom nekih misija? Ja nisam primetio a igram je neprestano od izlaska.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

E to koliko je implementirano ne znam, igru cu probati za godinu-dve.
Mislio sam da covek pita uopsteno o Cyberpunk svetu.

Izašao v1.06 prije desetak minuta

Changelog

AI kod NPC-eva bukvalno ne postoji. Ajde što nema nikakve komunikacije duže od jedne linije teksta ali da je AI bukvalno izostavljen je baš iritantno. Klasičan primjer slučajno sam mijenjajući garderobu ostavio V-a bez gaća na guzicu što bi rekli :D ali kako je u prvom licu to nisam primijetio. Pa sigurno sam par sati prelazio misije, prolazio gradom takav i niko od NPC-eva ne reaguje ni najmanje. Slučajno sam provalio da sam doslovno go kad sam krenuo da provjerim neki pancir. U RDR2 ili GTA5 bi te obasipali prolaznici komentarima odmah bi provalio da je glavni protagonista naked. :D Onda, niko od NPC-eva ne uzvrati ako krenete neki meele attack, bukvalno svako bježi ma koliko imao "badass" look, iritantno.

Ha, ha, moram priznati da si poentirao opisom... Majke mi dođe mi da ovo prevedem na engleski i pošaljem The project red... Ako ih ovo ne navede da poprave AI, ništa neće...

Vrh Dno