Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Odmah sam krenuo s DLC bez ponovnog prelazenja originalne kampanje i dosta mi se cini bolji uvod u pricu. Bas mi odgovara ovaj tempo akcije i raspleta price. Sve sam pauziro drugo i igram vec od kako je izasao ovaj DLC i bas mi je nekako to to sto sam ocekivao od ove igre kad je izasla 2020. Grafika mi se isto cini kao da je poboljsanja, valjda zbog mnogo detalja u ovom djelu mape. Ovo je bas taj next gen koji sad za sad nema u drugim igrama, sinoc sam proveo 2 sata samo u voznji i slikao razna mjesta. Pitam se samo zasto je CDPR odlucio da predje na stutter engine 5 kada su ovako utegli i sredili vlastiti RED ENGINE, ne ide mi nikako u glavu, bukvalno sve mi je radilo glatko od prvog dana kada je izasla igra bez ikakvih shader, traversal ili loading stutter-a, jos i na staroj konfi sa 2080ti.
Ono sto sam jos primjetio jeste da ima jos podosta bug-ova, kao NPC-ovi koji prolaze kroz metal, staklo, zid, pa cak i automobili. Isto tako lebde u nekim momentima sto ne bi trebalo da bude nakon 3 godine update-a, bar po meni. Isto tako me je iznenadilo sto jos nisu sredili onaj retardirani 2D render automobila kad ih posmatras iz daljine, to se nije desavalo ni na GTA IV iz 2008, bas bezveze.

I jedna fotka na kraju: 5160x2160 i sve ostalo u full, jedino HDR sto fali, to je po meni 50% grafike u ovoj igri, ogromna razlika izmedju SDR i HDR.
20230929231049_1.jpg

Jel ima jos neko bug da iz kola samo daje da se koristi pistolj? Ne mogu da izaberem pusku ili sačmu. Mozda je do nekog perka?

Zvuci kao bag, imao sam slince, da mi je zakljucan sam od sebe FoV na 40% , da ne mogu da koristim ni jedan weapon, i onda npc krenu da rade T pose itd, ali jucuberi kazu ovo je 2nd coming of CP Christ so consume , neverovatno 3 godine kasnije ne mogu da sastave kraj sa bagovima, sreca pa gameplay i prica drze sve zajedno zalepljeno....

Bese moze da se uzme Porse pre finalnih misija ili ne? Nesto mi u glavi da pistolj moze da se nadje.. :D

Ne znam, pisao je neko dal na smetlistu da moze da se nadje. Ja ga imam u inventoryu ali se ne secam uopste kad sam ga dobio. Kontam tokom story moda. Od power Pistola je dobar i M-10AF LEXINGTON, manji damage ali bolji handling i 3 slota za modove. Dok Malorian nema slotove. Svakako za ovaj build koristim uglavnom smart oruzja.

Ono što me je pozitivno iznenadilo jeste kad sam čuo (valjda je istina) da odluke iz ekspanzije utiču na kraj osnovne igre. Dakle, ekspanziju je najbolje igrati negde po sredini a ne nakon main story-a kao u slučaju Witchera.
Svakom se savetuje da igru krene od samog starta.

Pa svakako i kad zavrsis igru nalazis se pred poslednje misije pa mozes posle ekspanzije da ponovo zavrsis.

Sto vise igram to vise prizeljkujem VR mod, rodjena je igra za to.

Obratite pažnju na DLSS Ray Reconstruction, kod mene zna da zabaguje pa se samostalno uključi kad promenim neko drugo podešavanje a zna da skine fps.

kako se ukljuci?

zar nije uvek off, mora da se promeni DLSS_D sa false na true u UserSettings.json i stavi na read-only da igra ne vrati na false

Sad sam testirao, ne znam ništa za json podešavanja, znam samo da se automatski uključi kad menjam DLSS podešavanja (ja sam doduše na narodnoj verziji pa možda je i do toga).

Meni se nesto gadno izbagovala igra, kad odem u V apartman fps padne na 25 i ni makac gore, cim sidjem niz stepenice fps normalan, bas iritantno morao sam da kupim drugi apartman.
Jedno pitanje, imam zadatak da pingam neku kameru a build mi je sa cyberware, dal moram da prebacujem na cyberdeck da bi odradio zadatak ili moze nekako bez toga?

Treba ti OS koji moze da pinguje to jest da primenjuje hakove od kojih je jedan tzv. Ping.

Inace sve nadogradnje/augmentacije u igri su Cyberware.

Ja završio... Nešto mi kratak main story... Očekivao sam mnogo duže da će da traje. Eh, a taman sam se zagrejao.

Nabavi DLC jurnjave sa kolima su baš dobre. Skontao sam što ne mogu da vrtim oružja u kolima, barem mislim da je to. Mogu samo odredjena oruzja, tipa pistolji SMG. Oružja koja imaju lakši handling.

Ja završio... Nešto mi kratak main story... Očekivao sam mnogo duže da će da traje. Eh, a taman sam se zagrejao.
Ček, pričaš o phantom liberty main storiju ili igri generalno?
Inače skontah da nije baš najbolja opcija igrati PL sa likom sa kojim ste prešli osnovnu igru, previše je lako sve čak i na hard ili very hard; mada nisam ispratio, ne znam kad se dlc uopšte aktivira ako se krene sve od početka. Pada mi na pamet da bacim onaj tech wepon što pravi 1000dmg pa da igram sa noževima na rukama samo.

Ma Phantom Liberty, za 4 dana prešao možda. Da nisam radio sporedne po koje gigove, bilo bi jos kraće.

Meni je OK dužina Phantom Liberty. Taman za vikend da se predje. Naravno mislim na main story.
Inače odličan je DLC. Elba je super odradio posao. Sve je spakovano kako treba.

Ček, pričaš o phantom liberty main storiju ili igri generalno?
Inače skontah da nije baš najbolja opcija igrati PL sa likom sa kojim ste prešli osnovnu igru, previše je lako sve čak i na hard ili very hard; mada nisam ispratio, ne znam kad se dlc uopšte aktivira ako se krene sve od početka. Pada mi na pamet da bacim onaj tech wepon što pravi 1000dmg pa da igram sa noževima na rukama samo.
ja igram samo sa katanom, topi sve :D

mada jos nisam uzeo dlc, puno je 30€

respecovao build u ovaj full cyberware, sto je neko okacio video, pre par dana. nateralo me da instaliram ponovo, pure fun :)

Bolesno zarazno, idem ulicom i skidam glave pešacima iz prangije 🙃. Naišao na MK.5, Tier5/Iconic Sandevistan na Kibuki pijaci i zemio neku dobru katanicu od Malstromovaca pa ovo je mega easy. Nervira me što nema neki cyberdeck sa quickhakovima i sandevistanom.

Nervira me što nema neki cyberdeck sa quickhakovima i sandevistanom.
Bio je mod na 1.61 ili 1.63 verziji pre ovog 2.0 patch-a.

Baci pogled na Nexus mod sajt.

Mada ta kombinacija je tek bolesna, ovako se bar dvoumis šta ćeš, onako je tek mega easy. :D

Nemam ja mogucnost modovanja igram na PS. Sto se tice lakoce mogli bi Sandu da skrate na 3 sec a hakovanje na 3 slota.

Nazad
Vrh Dno