Šta je novo?

Crysis!

To nije normalno. Ako mom drugu koji ima isto rama slabiji proc i 7600gs radi na mediumu OK kako tebi onda secka?:trust:

Ta stvar oko prodaje, tj brojka ~90 000 kopija je sa retail liste u USA.Dakle, samo broj prodatih kopija u kutiji, u USA.
Fale brojke za on-line kupovinu, na primer.
Inace u EU igra ubedljivo vodi na listama...u Nemackoj je odavno na prvom mestu po prodaji, kao i u UK...
Cisto da napomenem...posto izgleda imade dosta onih kojim su brojke i samo brojke u glavi :D

Ja sam brojke naveo zbog njegovog komentara. Meni one ne znace puno. Mislim, niko me nece ubediti da igram sims-e zato sto je prodato trilion kopija i dodataka :type:

Cemu sve to, kada se svi FPSovi za PC u zadnjih 5 godina zajedno nisu prodali kao deseti deo Halo 3 prodaje u prvih 24h??? FPS na PC je mrtav kao zanr. Analgne kontrole omogucavaju daleko prirodnije kontrole u FPSu i mnogo veci immurshion. A tek Bloom na XDjubretu...

Ti si prso :D Analogne kontrole u FPS igrama, tj. gamepad ti je precizniji i prirodniji nego mish ?! :zgran:

"immurshion" ?!?!?!?!? To neka nova vrsta psihodelicnih pecurki koje si jeo pre nego sto si napisao ono gore ? :d ;) NHF ali mislim da brljasvish malo :smash:

Jao, al je vama tesko da vidite neozbiljan post. Jel pamti neko EA najave kako ce u MOHA:AA biti iskoricscen analogni gamepad u novoj i revolucionarnoj kontroli okidanja oroza? I Halo je trijumf marketinga, sub-average FPS su uzdigli na Olimp...

Koga boli d*pe, uzdigli su ga Gamespot i IGN. Da li mi slučajno imamo neke veze sa njima? U domaćim časopisima hvala Bogu još uvek ocenjuju igre koliko-toliko realno.

Kad razmislim, Crysis uopste nije toliko neoptimizovan. Jeste li pokrenuli neku igru posle crysisa? Izgleda bolje, interaktivniji je od svega sto postoji bar duplo. Kad GOW ide na 60 fps a Crysis na high 40 onde nema razloga za kukanje.

To je i moje mišljenje. Za nivo kvaliteta kojeg Crysis nudi, rekao bih da je solidno optimizovan.

Ja ga na primer sa AMD-om X2 na 2.4GHz (dakle neki mid-low-end današnjice) sa HD3870 (midrange kartica, 185e) igram sa uživanjem u 1280x800 na medium (neke stvari, kao što su teksture i još ponešto je podignuto na high). I sve ide skroz glatko, osim ponekad, jedanput-dvaput po nivou kad za trenutak malo štucne, verovatno zbog učitavanja novih tekstura.

Kamo sreće da je više igrica tako dobro odrađeno kao Crysis...

Poslednja izmena:
Meni se Crysis strava svidja, mada, ima i boljih :)

Poslednja izmena:
Meni se cini mnogo bolji nego Far Cry. Idu mi na zivce oni pihtijasti vanzemljanci ali ne secam se ovako dobre igre. Bas ostavlja utisak i gameplay isto kao i grafika. Ima par trenutaka za pamcenje, sto je najlepse, u delovima koji nisu skriptovani vec se, eto, desilo da bas odigram na taj nacin.

Igra je fenomenalna i uz Bishock nešto najbolje što se pojavilo zadnjih godina.

Španska serija (HL2 i nastavci) mi nije ni blizu Krize.

Ta spanska serija ima 100 puta zanimljiviju pricu i okruzenje od Crysis-a i FC-a zajedno...

Ta spanska serija ima 100 puta zanimljiviju pricu i okruzenje od Crysis-a i FC-a zajedno...

Ajd' za priču da ti priznam, iako svi znamo da su tvorci te "španske serije" sami priznali da su pravili nivoe i posle smišljali kakva priča da ide na te nivoe:D. Dakle ni za priču ti ne priznajem:d. A ovo za okruženje htedoh reći da je stvar ukusa, ali nije. Meni je smešno. Gde je tamo okruženje dobro? U misiji "we don't go to the ravenholm"? Tamo je jedino dobro:)

Atmosfera i okruzenje u hl2 je fantasticno ali je igra barum barum - la linea. Ne moze da se poredi sa krizom. Jeste sve ovo stvar ukusa ali osecaj slobode koji postoji u crysisu (i koji me podseca na operation flashpoint, u odredjenoj meri) je objektivno veliki kvalitet.

To nije normalno. Ako mom drugu koji ima isto rama slabiji proc i 7600gs radi na mediumu OK kako tebi onda secka?:trust:

Ne znam brate!:S: Zato i ja pitam! Jer stvarno, ajd kontam da igra "preferira" vise dual-core, ali i ovaj single je jak, koliko toliko da izgura; imam normalnu karticu, fakticki je 7900GS posto je ova moja + verzija; tako da stvarno ne mogu da pohvatam u cemu je caka!

Jos kad mi ti kazes da tvom drugu koji ima 7600gs radi bolje nego meni, dodje mi da se ubijem!:mad:

Zna li neko do cega bi ovo mogao biti problem? Imam najnovije drivere za grafu i cipset! Da ubacim mozda vise rama? Mada ne vjerujem jer sam gledao da nema povecanja perfomansi usled vise rama, samo brze ucitavanje! Help!:S:

Svaka cast onima koji kazu da im je HL2 bolji od Krize. Nije mi jasni zasto. Verovatno nostalgija jer po meni HL2 ne moze da prismrdi Crysis-u. Bolji shooter nisam igrao.

Svaka cast onima koji kazu da im je HL2 bolji od Krize. Nije mi jasni zasto. Verovatno nostalgija jer po meni HL2 ne moze da prismrdi Crysis-u. Bolji shooter nisam igrao.

Potpisujem. Sem što su malo ufrkestili sa vanzemaljcima u drugoj polovini igre (pomalo bezveze, naročito unutar broda), Crysis je najbolji shooter kojeg sam igrao, i što se elemenata igre tiče a naročito što se tiče grafike.

Zato sto ima ljudi koje ne zanima samo prelepa grafika, vec i drugi elementi igre.A Crysis ima samo odlicnu grafiku i relativno ok napucavanje sa Koreancima i to je to.

Da igra nije bila hype-ovana do besvesti, mislim da bi komentari o njoj mozda bili i bolji.Ovako ocekivalo se cudo, a dobilo se *udo.

Poslednja izmena:
Atmosfera i okruzenje u hl2 je fantasticno ali je igra barum barum - la linea. Ne moze da se poredi sa krizom. Jeste sve ovo stvar ukusa ali osecaj slobode koji postoji u crysisu (i koji me podseca na operation flashpoint, u odredjenoj meri) je objektivno veliki kvalitet.

A Crysis nije linearan? Vazi :D
FC je bio vise open-space orjentisan od krize (a opet obe igre po tom pitanju su u odnosu na STALKER smesne).

Kao sto sam rekao u jednom od prethodnih postova, fazon sa ovom igrom je kao i sa Bioshock-om: nekima se dopala, nekima ne, nema izmedju.
IMHO, Crysis je samo demonstracija engine-a i mrdanja palmica i to je to (drugim recima: lep za videti al' nije preterano vredan za probati).

Sta ispravlja prvi patch...
The awaited patch for Crysis will be hitting further delays. The current estimated arrival is early January 2008. So we have something more to look forward to in the New Year.

Crytek has at least released notes about what we're to expect from the patch:

Fixes
1. Damage dealt to vehicles when shot by LAW has been made consistent
2. F12 (screenshot) now works in restricted mode as well
3. When player melees during gun raise animation, their gun will not be in a permanently raised position anymore
4. Memory leaks and potential crashes

Updates
1. Improved SLI/Crossfire support and performance
2. Improved overall rendering performance (DX9 and DX10)
3. Enabled VSync functionality in D3D10

Tweaks
1. Reduced grenade explosion radius in multiplayer
2. Clamped water tessellation to avoid cheating in MP
3. Reduced LAW splash damage vs. infantry in Power Struggle mode
4. Slowed Rocket projectile speed down in MP slightly

A Crysis nije linearan? Vazi :D
FC je bio vise open-space orjentisan od krize (a opet obe igre po tom pitanju su u odnosu na STALKER smesne).

Kao sto sam rekao u jednom od prethodnih postova, fazon sa ovom igrom je kao i sa Bioshock-om: nekima se dopala, nekima ne, nema izmedju.
IMHO, Crysis je samo demonstracija engine-a i mrdanja palmica i to je to (drugim recima: lep za videti al' nije preterano vredan za probati).

Jel ti to hoces da budes u pravu po svaku cenu? Stvarno ne mogu da verujem da poredis skriptovani hl i bioshock gde se neprijatelji aktiviraju kao zamke u piramidama, sa crysisom. Nije linearan. Mozes da biras sa koje strane ces da pridjes cilju i na koji nacin, mozes da upadnes i pravis haos kao duke nukem, mozes da se sunjas kao sam fisher; imas vozila, i mogucnost da upadnes u gomilu kul situacija. Stalker jeste otvoren, ali dzaba to kad mozes da na kompasu pratis gde je cilj i sprintom da dodjes do njega bez osvrtanja na ekran. Za tu igru sam ocekivao da ce imati neke veze sa filmom pa se debelo razocarao. Pa pravi stalker se krece korak po korak, pomocu zavrtnjeva, i non stop su prisutni napetost i muka, a u igri izgledaju kao da su ispali i mortal kombata, ili mocnih rendzera, sa sve glinenim. I atmosfera je trula, HL2 je mnogo bolji docarao slican ambijent.

sta fali skriptovanim igrama ? Nisi ni svestan kolko je Crysis skriptovan. MORA da bude skriptovanja, u suprotnom bi igra bila suplja ko sir.

Naravno da jeste ali mislim da znas na sta sam mislio. Protivnici se mnogo slobodnije ponasaju i nece se desiti tako lako da ponovis neku situaciju. Helikopter je redak izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Triggeruje ga neki dogadjaj i stvori se sto bas moze da zasmeta, ali kao sto kazes pomaze da igra ne bude suplja. U crysisu je ipak slozenije izvedena nego u bioshocku i hl2 gde se sve odvija na isti nacin svaki put. Odigram 2 igre godisnje a probam bar 20. Da bi mi se svidela "obicna" igra, mora da povladjuje mojim licnim afinitetima koji ne moraju da se poklope sa opstom procenom kvaliteta. Svidja mi se GoW i kane & lynch i portal a recimo cod4 ne. HL2e2 nisam ni instalirao - plasim se pauka. Po meni crysis je najbolja igra, a na drugom mestu je operation flashpoint.

Kriza je majka,totalno po mom ukusu...a episode 2 je ono sto je hl2 trebao da bude ,tek sad su vodili racuna o doziranju igrackih elemenata ,ma tako je sa mnogim igrama...

"Chukanjem" chamac mozhe daleko da stigne. :D

Prilozi

• jajkula.JPG
    jajkula.JPG
    93.3 KB · Pregleda: 228
Ufff, preso sam Crysis, iz cuga na normal tezini. DOBRA igra! Nego jel normalno da seca na medium detalja u delu kada se bijem sa vanzemaljcima napolju , kad je sve zaledjeno. Pre toga mi je sve islo na ~30 fps-a. Mozda je zbog viste 32, mozda mi treba na 64 bit-a?

Ufff, preso sam Crysis, iz cuga na normal tezini. DOBRA igra! Nego jel normalno da seca na medium detalja u delu kada se bijem sa vanzemaljcima napolju , kad je sve zaledjeno. Pre toga mi je sve islo na ~30 fps-a. Mozda je zbog viste 32, mozda mi treba na 64 bit-a?

U tom delu je igra značajno zahtevnija.

Ukljuci maximum speed, skoci u vodu i probaj sto duze da izdrzis da te ne pojede hahahaha :D

Evo malo slika...

Prilozi

• Crysis#04.jpg
    Crysis#04.jpg
    91.1 KB · Pregleda: 113
  • Crysis#05.jpg
    Crysis#05.jpg
    116.2 KB · Pregleda: 108
  • Crysis#06.jpg
    Crysis#06.jpg
    92.3 KB · Pregleda: 117
  • Crysis#08.jpg