Šta je novo?

Crysis!

I ja se isto tako secam da sam video trejler gde on ukljucuje max strength i dize neku ogromnu sipku koja je pala na nekog lika i spasava ga, mislim da je to bilo na poslednjem nivou, odnosno na nosacu aviona...

Mislim da te stene i nisu neki problem da se implementiraju, tj. nisu ih oni predstavili u tom trejleru na taj nacin da ce sve stene moci da se ruse i usitnjavaju. Vise je ono bila neka polu-skriptovana situacija gde su se stene namerno nasle tu nebi li se odronile na put.

Pa ima odrona kod one velike planine, nivo bese Ascension.

e super probao sam i to je to... i ne smanjuje framerate shto je i logichno :wall:

fala... e sad samo josh da nadjem onaj tweach...

Pitanje. Zasto mi ne radi AA u crysisu? Na drajverima sam stavio da bude application controlled i kad u crysisu ukljucim na 2x, nece. Nece ni na 4x ni na 8x ni na 16x . Kako da ukljucim AA?:)

ma zashta ce ti?! :D

bilo je neshto oko drajvera... skini najnovije

Ja imam one beta 169.09. Ima novije? sad cu da skinem:D
To bi mi resilo jade?:)
Zelim da vidim kako ce da se vuce sa 2x AA
Presao sam na hard i sad idem na delta. Extra je igra:D

Skinuo sam 163.75 drivere. Da li da instaliram to? Ovi moji jesu noviji al` su beta. Jel` ima to veze nekakve?

Poslednja izmena:
Zao mi je, ali nisi u pravu.

http://www.sapphiretechdirect.com/reviews/crysis.php

ko je sad ovaj? U cemu se ovaj reviewer razlikuje od gomile vas koji ovde pljujete igru. Jos kaze da je HL2 iznad svih FPS-ova?!? Ne kazem da je HL2 los, ali je za klasu slabiji od FC-a. FC je bolji i od HL1, iako sam HL1 obozavao i jako mi je zao sto HL2 nije bar priblizan njemu.

Ovde ljudi izgleda ne umeju da igraju FPS, ili jednostavno ne umeju da izvuku maksimum iz igranja FPS-a. Ja zaista vise ne mogu da igram FPS-ove koji su smesteni u hodnike i tunele.

Kao sto je neko rekao, da li ce ti se Crysis svideti zavisi od toga kakav si igrac.

Da postavimo dva igraca da igraju recimo Doom3, njihove partije ce biti manje-vise identicne pogotovo ako su slicnog iskustva. Dok kod FC/Crysis to nije slucaj :)

Crysis ce se prodati u velikom broju kopija, za to nema brige :)

A po cemu nisam? :)

Dzef je napisao(la):
Kao sto je neko rekao, da li ce ti se Crysis svideti zavisi od toga kakav si igrac.

U pravu si potpuno. Dobrom igracu sa iskustvom i formiranim ukusom Crysis nikako ne moze biti nista vise od prosecnog FPS-a sa natprosecnom zahtevnoscu i grafikom.

ko je sad ovaj? U cemu se ovaj reviewer razlikuje od gomile vas koji ovde pljujete igru.

Po tome sto ima ukusa i sirom otvorene oci koje se ne daju zamazati lomljivim palmama i tako nekim stvarima. Verovatno ni motion blur ne guta bas najbolje...

Da postavimo dva igraca da igraju recimo Doom3, njihove partije ce biti manje-vise identicne pogotovo ako su slicnog iskustva. Dok kod FC/Crysis to nije slucaj

Da sednemo ti i ja da igramo doom3, ti ces ga preci, ja cu posle 10 minuta otici na sladoled ili pivo :D

Crysis ce se prodati u velikom broju kopija, za to nema brige

Bogami, vec se prodao u ~90.000 kopija, jos malo pa ce stici 6 cifara. Na svu srecu pa je tu UT3 koji se prodao u ~50.000 kopija.

Nista licno, ali sve je to stvar ukusa, afiniteta, godina i tacke gledista. Recimo HL1 sam presao 2-3 puta, FC ni jednom niti imam zelju. Vidish, ja volim igre u kojima ima raznovrsnosti, a pod time ne mislim na 30 oruzja, cak i da ima 10 modela Koreanaca (od trenutna 3) ni to ne bi bilo "raznovrsno", u igrama tipa FC i Crysis je tesko napraviti raznovrsnost, a da igra ne bude ili predugacka ili prekratka. Crysis je jos i dobar, FC je bio uzasan, stalno jedno te isto. Kad vidish jednu mapu sa palmama i jednu u podrumu video si ih sve.

Poslednja izmena:
E ljudi kako da predjem onog boss-a velikog na brodu... Uzeo sam onu "prototip" pusku, ali sta da radim sad, nikako da ga ukokam...???

Kratko pitanje za sve.
Da li ima razlike u igrivosti sa 2GB i sa 4GB rama?
Meni se hard ne gasi a imam 2GB. i skoro sve je na Medium detail.
Masina iz "moja masina"...

Ja tek sad igram Crysis(***-a,cekao grafiku) i to sa ovim tweak-om sto je postavio nex999:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1321875&postcount=1035

U odnosu na onaj klasicni tweak koji samo otkljucava very-high,ovaj dodaje dosta stvari u system.cfg tako da radi bolje a cak i izgleda lepse! Ne znam meni je FPS pao za oko 20%,prikaz se drasticno poboljsao(teksture lepse,senke bolje,HDR prepaljen i izgleda da se smrznes...).Kapiram da cu kasnije morati nesto da smanjim jer kako kazu igra postaje zahtevnija.

I dalje se odusevljavam svakoj novoj sceni,lokaciji i to ce verovatno da traje do kraja igre.
Sto se opsteg utiska tice Crysis mi je bolja igra nego sto je FC bio.U stvari,oseca se FC,samo tu je i odelo,modifikacije oruzja,neverovatna grafika i najvaznije...nema Jacka Carvera :D

Poslednja izmena:
Obrnuo sam igru na Delta tezini i moram reci da je igra EXTRA. Malo su me smorili nivoi na brodu onih vanzemaljaca ali im prastam. Samo se nadam da nastavak, za koji pretpostavljam da ce se pojaviti kad tad zbog nacina na koji se igra zavrsila, nece biti na onom njihovom brodu posto ce opasno da smore.

Igra je fenomenalna i uz Bishock nešto najbolje što se pojavilo zadnjih godina.

Španska serija (HL2 i nastavci) mi nije ni blizu Krize.

Poslednja izmena:
Španska serija (HL2 i nastavci) mi nije ni blizu Krize.

Samo po grafici.

Crysis ima priču prežvakanu milion puta i jako slične stvari su viđene u Unrealu 2, HL2, HALOu, FarCry-u... Ništa novo ova igra nije donela sem extra dobre grafike.

U pravu si potpuno. Dobrom igracu sa iskustvom i formiranim ukusom Crysis nikako ne moze biti nista vise od prosecnog FPS-a sa natprosecnom zahtevnoscu i grafikom.

Koji je FPS bas po tvom ukusu? Ako je COD4, onda bolje da ne gubimo vreme i dalje raspravljamo jer se daleko razilazimo u ukusima/shvatanjima/afinitetima

Da sednemo ti i ja da igramo doom3, ti ces ga preci, ja cu posle 10 minuta otici na sladoled ili pivo :D

Bogme necu ni ja, o tome ti i pricam koliko je to u principu losa igra a najnoviji FPS-ovi nisu mnogo odmakli od nje. Uz Doom3 su mogli komotno da isporuce samo 3 prva nivoa i ljudi bi se manje smorili.

Bogami, vec se prodao u ~90.000 kopija, jos malo pa ce stici 6 cifara. Na svu srecu pa je tu UT3 koji se prodao u ~50.000 kopija.

Moj odgovor (koji si ti quotovao) je vec i bio na tu vest o prodaji 80,000 kopija. Ali veruj mi, ogroman broj ljudi ce ga kupiti nakon prvog upgrade-a. Vrlo moguce je da je i piraterija upropastila prodaju jer se igra pojavila na torentima skoro istog dana. Znam vec nekoliko nasih :) koji planiraju kupovinu narodne verzije cim apgrejduju komp (sto jednim delom i rade upravo zbog Crysis-a).

Nista licno, ali sve je to stvar ukusa, afiniteta, godina i tacke gledista. Recimo HL1 sam presao 2-3 puta, FC ni jednom niti imam zelju. Vidish, ja volim igre u kojima ima raznovrsnosti, a pod time ne mislim na 30 oruzja, cak i da ima 10 modela Koreanaca (od trenutna 3) ni to ne bi bilo "raznovrsno", u igrama tipa FC i Crysis je tesko napraviti raznovrsnost, a da igra ne bude ili predugacka ili prekratka. Crysis je jos i dobar, FC je bio uzasan, stalno jedno te isto. Kad vidish jednu mapu sa palmama i jednu u podrumu video si ih sve.

I ja sam presao HL1 vise puta, HL2 jednom. Prica iz HL1 je vredna scenarija za film A produkcije. Gameplay je dobar, za ono vreme odlican.

Ali Crysis i FC su sto se tice gameplay-a nesto najbolje sto FPS moze da ponudi sto ti verujem zbog tvog ukusa i afiniteta ne mozes da primetis i to je to.

Najbolji je osecaj kada si nedaleko od grupe neprijatelja i smisljas plan kako da ih (a zbog otvorenog tipa nivoa postoji 1000 nacina) da ih eliminises. Postoji tu jos gomila situacija koje se pojavljuju igranjem FC/Crysis-a koje igrac sam stvara.

Ta stvar oko prodaje, tj brojka ~90 000 kopija je sa retail liste u USA.Dakle, samo broj prodatih kopija u kutiji, u USA.
Fale brojke za on-line kupovinu, na primer.
Inace u EU igra ubedljivo vodi na listama...u Nemackoj je odavno na prvom mestu po prodaji, kao i u UK...
Cisto da napomenem...posto izgleda imade dosta onih kojim su brojke i samo brojke u glavi :D

Cemu sve to, kada se svi FPSovi za PC u zadnjih 5 godina zajedno nisu prodali kao deseti deo Halo 3 prodaje u prvih 24h??? FPS na PC je mrtav kao zanr. Analgne kontrole omogucavaju daleko prirodnije kontrole u FPSu i mnogo veci immurshion. A tek Bloom na XDjubretu...

Bez blooma nista...nema blooma, nema ni nekstgena. :p
Evo, prema magazinu Time, Halo3 je igra godine :d (a sta bi drugo bilo, hahah)

Cemu sve to, kada se svi FPSovi za PC u zadnjih 5 godina zajedno nisu prodali kao deseti deo Halo 3 prodaje u prvih 24h??? FPS na PC je mrtav kao zanr. Analgne kontrole omogucavaju daleko prirodnije kontrole u FPSu i mnogo veci immurshion. A tek Bloom na XDjubretu...

:eyebrows:

Halo 3 je posebna prica. Svi (ameri najvise) su znali da je prehype-ovan :) , svi (opet ameri) su ga kupili i sada ga svi (opet ameri) pljuju po netu kao najvece razocarenje :)

Jesi siguran?

I šta to treba da nam kaže? Da su PC šuteri loši a Halo 3 sjajan? Ili da te ne uzimamo ozbiljno više u raspravi o šuterima ili si se šalio? Izaberi sam:)

Jel normalno da imam 25-30 minimum, i nekih 40 max frejma u ovoj igri u 800X600 i sve, cujete me:D - sve, na LOW, ama bas sve na low!

Mislim igra i tada izgleda onako, ali je brate dosta losije nego kada je na medium - ali tada steka kao ludo, max nekih 20-25 fps...

Znam da nemam neku masinu, ali bar sam kontao da mogu igrati na medium-u normalno...:trust: Ali sam se izgleda za**bao opasno! :mad:

Zahtjevna do bola!!!

Nazad
Vrh Dno