Šta je novo?

Crysis!

Hvala na predlogu, ali imam tu knjigu i procitao sam je od korice do korice. Mislim da sam saznao sve sto treba da se zna o svemu :D, ali ipak mi je nesto izgleda promaklo, pa eto tako blejim po forumima, da zaokruzim znanje :p.

Znaci kosta kao moja 8800GTS 320MB, a daje malo bolje performanse, barem u Crysis-u, verovatno i u drugim igrama na veeeelikim rezolucijama.
Do 1280x1024 obe su sasvim dovoljne :).

Raspitujem se jer me fascinira kolicina memorije od 1GB i to DDR4, naravno nije sve do kolicine (velicine :d) ima nesto i do chipa graficke, gde je Nvidia dobrano u prednosti u svakoj klasi.
Videcemo da li ce ove nove 3xxx nesto promeniti...

Amm, pa dzaba 1GB na grafulji ako aplikacija nema sta da radi sa tim, kao i ja sto sam ubo 4GB rama, i mogu da ga uguram sebi u bulju, a i quadrocore mi je promasaj decenije ... Jedino za sta mi nije zao sto sam se iskezio jeste monitor, i grafulja koja je evo vec godinu dana prilicno aktuelna ... Amm, da, i zvucna ... Sve ostalo mogu da dam babama da prodaju po pijacama ... Sve u svemu, zacin C ...

Poverovao sam Cevatu, iako mi je u podsvesti odjekivalo da to sto on mlati nema veze sa realnoscu ... Tako je i bilo ... Krrrajzzzisss pod vistom zauzima celih 2.3GB rama (mosh misliti), a pod XP-om za celih 600-700MB manje, a 4 jezgra su tu da gadjam aliene, i ne sluze nicemu ... :D

Šta hoćeš da kažeš? Da je za ovu igru potrebna samo neka nova grafulja i radila bi na fullu?

Amm, pa dzaba 1GB na grafulji ako aplikacija nema sta da radi sa tim, kao i ja sto sam ubo 4GB rama, i mogu da ga uguram sebi u bulju, a i quadrocore mi je promasaj decenije ... Jedino za sta mi nije zao sto sam se iskezio jeste monitor, i grafulja koja je evo vec godinu dana prilicno aktuelna ... Amm, da, i zvucna ... Sve ostalo mogu da dam babama da prodaju po pijacama ... Sve u svemu, zacin C ...

Poverovao sam Cevatu, iako mi je u podsvesti odjekivalo da to sto on mlati nema veze sa realnoscu ... Tako je i bilo ... Krrrajzzzisss pod vistom zauzima celih 2.3GB rama (mosh misliti), a pod XP-om za celih 600-700MB manje, a 4 jezgra su tu da gadjam aliene, i ne sluze nicemu ... :D

Mislis 3 jezgra su viska, ajde da se nadjemo da su dva viska :D.
U jednoj ruci 3 jezgra u drugoj 2 giga rama, nastradali bi alieni samo tako :d.

Evo ja sam jedna sirota bakica, pa ako moze ona dodatna memorija i koje jezgro viska, nije za mene, za unuka sirotog, voli dete da se igra... :-devil-:.

Znao sam da 1GB i nema neku prednost u odnosu na kartu od 512, ali bih se nacekao dok bi stigla ova druga.

Poverovao sam Cevatu, iako mi je u podsvesti odjekivalo da to sto on mlati nema veze sa realnoscu ... Tako je i bilo ... Krrrajzzzisss pod vistom zauzima celih 2.3GB rama (mosh misliti), a pod XP-om za celih 600-700MB manje, a 4 jezgra su tu da gadjam aliene, i ne sluze nicemu ...

A moglo je da bude i gore, zamislite da je Cevat sve naprzio kako je nezaboravan utisak sa PhysX karticom. :d

Inace jedna stvar koja mi se svidela; ubio sam jednog korejanca tako da je pao u recicu, kad vidim da ga struja nosi nizvodno. :)

Isprobao sam i u 1680*1050 sa tweakom, drajveri na performance, daje 15-20 frejmova.

Poslednja izmena:
Meni lepo radi crysis na high(nemam DX10 karticu ali ce skoro-8800GT!).Grafichka u mojoj konf. je klokovana sa 550 na 610 i 1400 na 1685,a crysis retko secka.Ja mislio da ce da mi ta igrica ubiti komp,ali sam se prijatno iznenadio.Preshao sam celu igru bez vecih problema.Ako treba nekom neshto za igru,znate koga da pitate(pomoc)!:):D:):D

Malo cudno da najnovije igre ne koriste quad CPU ???
Zaista, onda cemu sluze ?

Igre? Pa da se igraš valjda :D

ne Dandy.
cemu sluzi quad CPU ?

A ti misliš da je igranje jedini način upotrebe računara?
Igre su tek počele da koriste do maksimuma dual core procesore. Sačekaj malo, uposliće oni i ostala jezgra na raspolaganju. Počeće da koriste naprednije AI algoritme, a verujem da će i proračuni fizike i dalje da se rade uglavnom na CPU-u.
Trenutno su GPU-ovi primarno usko grlo kod svakoga ko ima barem dual core procesor.

da bi na njemu brze i bolje radile multithreaded aplikacije i da ne bi doslo do zagusenja u radu vise aplikacija simultano. sigurno nisi mislio da neko kupuje quad core samo zbog igirca :)

ne.
Nego nevidim uopste potrebu za bacanje para na quad osim ako se profi ne bavi grafikom (renderingom)

Pa ne vidim da je bilo ko ovde tvdio suprotno :D

izasao novi beta drajver 19.12 samo za vistu, naravno u napomeni da je opet za crysis...

izasao novi beta drajver 19.12 samo za vistu, naravno u napomeni da je opet za crysis...

Tacnije, ti drajveri su izbaceni zbog 8800GT, a sto se Crysisa tice, nema promena ...

- Beta driver for GeForce 6, 7, and 8 series GPUs.
- Fixes a resume from Sleep/Hibernate issue with GeForce 8800 GT.
- Recommended driver for Crysis (no Crysis changes from Release 169.09).

jes, bogami u pravu si... sad sam i ja video, da sam barem ranije, glupan, dzaba sam deinstalirao, pa instalirao bla, bla...

mogu vam reci da sam sa prelaskom sa amd-a 2x4200 na E6750 dobio sigurno oko 10-15FPS-a, mozda i vise!

Sve u svemu dobrih nedelju dana zabave, predjoh je veceras :p
Nego, mislio sam da cu se smoriti najgore kad budu krenuli alieni kad ono, njih sam lakse "tuko" nego zutace...a sad, najzad mesta na hdd-u :D

mogu vam reci da sam sa prelaskom sa amd-a 2x4200 na E6750 dobio sigurno oko 10-15FPS-a, mozda i vise!

Ovo je tako bezveze receno da boli ... Govoris za Crysis? Ako si imao 25fps (ne znam tacno koliko si imao, ali po onim shotovima ne bih rekao da imas vise), i kako ti kazes, dobio si boost od 10-15 frejmova, to znaci da si dobio u procentima 40-60% bolje performanse, sto je apsolutni bullshit, prosto receno, lupetanje. Nije isto dobiti 10-15 frejmova na 25 frejmova, i istu tu kolicinu dobiti na 80-100fps. Mogu slobodno reci da lazes ...

Ovo je tako bezveze receno da boli ... Govoris za Crysis? Ako si imao 25fps (ne znam tacno koliko si imao, ali po onim shotovima ne bih rekao da imas vise), i kako ti kazes, dobio si boost od 10-15 frejmova, to znaci da si dobio u procentima 40-60% bolje performanse, sto je apsolutni bullshit, prosto receno, lupetanje. Nije isto dobiti 10-15 frejmova na 25 frejmova, i istu tu kolicinu dobiti na 80-100fps. Mogu slobodno reci da lazes ...

heh nemam potrebe da lazem ali igru igram sad na istim podesavanjima kao i na amd-u 4200. Prvo ne radi se o konstantnom porastu fps-a, nismo se razumjeli, tj nisam se ja lijepo izrazio. Pazi, na nekim mjestima gdje mi je na 4200amd-u padao na 19 fps sad mi drzi na 30 fps. Tacno znam koje je to mjesto. Medjutim tamo gdje sam na AMD-u imao 35 fps, sad recimo da imam 40-tak. Najvecu razliku osjetim kad su borbe tj kad je min fps. Konkretno igram na istim podesavanjima i kad sam igrao na AMD-u dosta puta mi je fps padao do 18-20. Igrao sam danas 2 sata na Intelu i nije mi pao fps ispod 27-28 nigdje, sto je izuzetno primjetno.
Sjecam se koliko mi je samo kocilo odmah na pocetku kad iz mraka stizem na obalu, gdje treba da iskljucim ono nesto na kamionu. Prije sam tu imao 18-19fps, sad 30 i vise

Poslednja izmena:
Na mojoj masini radi super, 35-45 fps na 1210 sve na Medium bez AA, grafika je zaista intersantna i kvalitetna ali su neprijatelji NEVIDJENO GLUPI kao i sistem punjenja oruzija, napucavanje u ovoj igri mi vise lici na S.T.A.L.K.E.R. nego na ozbiljan FPS, sto se toga tice tu je F.E.A.R. Majka i Otac svih pucackih simulacija. Neverovatno mi je da su neke stvari ostale na apsolutno amaterskom nivou od doba Far Cry-a, npr. glavni lik zapne za list i ne moze dalje da se pomeri nego moras skretati levo ili desno, mislim to je u 2007. sa ovako zahtevnom igrom vise nego smesno i pre svega jadno, drugo....pocetak igre pa sve do duboko u polovinu je teska kopija FC-a negde vesto a negde izuzetno smesno kamuflirana. Sve u svemu utisak popravlja grafika, a sam gameplay je ono...tu i tamo...iskreno se nadam da ce FC2 sve ovo popraviti kako valja i dolikuje, samo da dodam...i ovde se debelo vidi uticaj Halo serijala na gameplay ma sta mi vi suprotno govorili.

A koliko je bio klokovan AMD, mnogo mi ovih 10-15 fps...

Poslednja izmena:
Moj covek:)
Samo da je malo duza

E nadam se da ce napraviti top grafiku za F.E.A.R. 2 i oduvati konkurenciju i na tom polju kao sto su to napravili sa Gameplay-om, pa svaki F.E.A.R. do sade je sto se tice akcije, eksplozija, napucavanja, egzekucija :D, oruzija, tehnikalija i AI inteligencije godinama...ali GODINAMA ispred svih FPS naslova, pa ovaj tip iz F.E.A.R.-a bi dosao i momentalno steknuo ovog iz Crysisa, toliko je brate jaci i kreativniji :D od njega...ali one texture i objekti...uuuuhhhh uzas....katastrofalne su, kako su samo mogli 2007. da plasiraju nesto tako romboidno i jadno na trziste.

Idi igraj FEAR:p

E nadam se da ce napraviti top grafiku za F.E.A.R. 2 i oduvati konkurenciju i na tom polju kao sto su to napravili sa Gameplay-om, pa svaki F.E.A.R. do sade je sto se tice akcije, eksplozija, napucavanja, egzekucija :D, oruzija, tehnikalija i AI inteligencije godinama...ali GODINAMA ispred svih FPS naslova, pa ovaj tip iz F.E.A.R.-a bi dosao i momentalno steknuo ovog iz Crysisa, toliko je brate jaci i kreativniji :D od njega...ali one texture i objekti...uuuuhhhh uzas....katastrofalne su, kako su samo mogli 2007. da plasiraju nesto tako romboidno i jadno na trziste.

sto se tice grafike crysis je 2-3 godine ispred FEAR-a ali evo krenuo sam crysis po drugi put da prelazim i uopste mi nije zanimljivo, niti ima nekog zara za ponovno prelazenje. Igra je vrh ali joj fali "nesto". A *** FEAR sam presao 4 ili 5 puta i extr. point 2 puta. I nesto kontam, mogao bih ponovo:D

Poslednja izmena:
napucavanje u ovoj igri mi vise lici na S.T.A.L.K.E.R. nego na ozbiljan FPS, sto se toga tice tu je F.E.A.R. Majka i Otac svih pucackih simulacija.

Joj taj F.E.A.R. :D

Doom 3 i FEAR se bore kod mene za najgori FPS u poslednjih 5 godina.

Ne dirajte DOOM 3 !

Nazad
Vrh Dno