To je tacno bato, ali meni kao umetniku ipak smetaju stvari koje su polufabrikat. To je prvo a drugo je da i ova igra ima neke stvari (sad to mozda jesu sitnice spram celine) koje su itekako uocljive, i imaju veze sa onim na sta se kako si rekao visoko pucalo, tj. grafika... Ja doduse jos uvek nemam finalnu verziju igre vec samo demo, ali sam primetio recimo veliku oscilaciju u detaljima, sto poligonskog 3D tipa, takodje teksturalnog. S jedne strane imamo fenomenalno detaljno modelovane i teksturirane likove u igri, s druge strane totalno smesno odradjene detalje poput onih odvratnih stencuga pored plaze, koje su uz to vrlo traljavo i teksturirane. Takve oscilacije ipak neces moci da nadjes u STALKER-u koji si kako vidim silno ispljuvao. Sto se toga tice reko bih da su braca rusi tu barem posteniji bili... Toliko o celini i celovitosti u globalu.
Primera radi posto se ovim bavim, mogu samo da dodam da mi se cini da su itekako mogli da odrade te stvari kvalitetnije i time bi barem nesto malo rasteretili procesor od viska poligona, pa bi smo svi mogli barem malo lakse da se igramo (cini me se da je glavni zez u gomili soft filtera a ne u poligonima zato i kazem "barem malo lakse"). Ja sam konkretno napravio skinove koji izgledaju najmanje 6 puta bolje od nekih u Crysis-u i to jos pre skoro dve godine kada je velicina tekstura koja se koristila u igrama bila u proseku izmedju 256x256 pixela i maksimalnih 512x512. Retke su bile teksture od 1024 tacke a kamoli vece od toga. Uostalom evo ti dva moja shota pa oceni sam:
Stencuga
Industrial
Ovo gore sto vidish je cisti noramalmaping. Znaci tu nemash ni jedan jedini poligon + sve je odradjeno peske u Photoshopu, znaci bez jednog jedinog 3D modela, sto znaci manje kvalitetan normalmaping. To je po meni pametno iskorescen normalmaping, koji itekako stedi resurse...
To nije samo moj sud vec i jos nekih drugih ljudi evo ti pa citaj:
http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/69269/?o=100
http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/69269/?o=120
O ostalim stvarima ne bih da komentarisem jer jos nisam odigrao igru. O tom potom...