Šta je novo?

Crysis!

Prvi utisci su FANTASTIČNI:D! Kao prvo, igra na mojoj mašini radi u 1280, texture na high a sve ostalo na medium jako dobro. I tako izgleda bolje od svega do sada viđenog;). Akcija je odlična. Dakle svi oni koji su pričali o nekoj abnormalnoj zahtevnosti, kompovima vrednim 15.000 eura sad neka .... U vreme kada je izašao Far Cry nije radio tako na takvoj mašini. Molim da *****nje prestane. Šuter je fenomenalan. Isporučili su ono što su obećali sa grafičke strane. Igrao sam 15 minuta pa bih akciju kasnije ocenjivao ipak...

Pored ovog dodao bih i da Call of Duty 4 radi još bolje. Pff izem ti PC ala propada:d

Ma ja FC igrao na GF4mx440 128mb,Athlon xp 2100 i 256mb rama i izgledao je očajno, ovo sada izgleda bolesno;)
Od novih ati drivera ni traga..
Evo, gotovo je, odoh u fight!

Poslednja izmena:
Igram igru bez AA, u 1440x900, sve ostalo max (tweak koji omogucava dx10 kvalitet pod XP-om) ...

Sto znaci da igras sve na very high, ako sam dobro pratio na casu... :D?

Kolika je vizuelno razlika izmedju high i very high i kako ti se to odrazilo na framerate...
Ja imam na 1024x768 high: min 35 max 50.
Mozda da probam da tweakujem dx10 tweak, koliko bi mi performasne opale...?

(ja jos igram demo, mada to nista ne menja po pitanju zahtevnosti...)

Prvi utisci su FANTASTIČNI:D! Kao prvo, igra na mojoj mašini radi u 1280, texture na high a sve ostalo na medium jako dobro. I tako izgleda bolje od svega do sada viđenog;). Akcija je odlična. Dakle svi oni koji su pričali o nekoj abnormalnoj zahtevnosti, kompovima vrednim 15.000 eura sad neka .... U vreme kada je izašao Far Cry nije radio tako na takvoj mašini. Molim da *****nje prestane. Šuter je fenomenalan. Isporučili su ono što su obećali sa grafičke strane. Igrao sam 15 minuta pa bih akciju kasnije ocenjivao ipak...

Pored ovog dodao bih i da Call of Duty 4 radi još bolje. Pff izem ti PC ala propada:d

A sto igras u 1280x1024 na 17" tft-u (znam da mu je to native rezolucija), ali probaj na 1024x768 pa onda stavi skoro sve na high, mozda bude jos lepse izgledalo, a jos brze radilo, takoreci i jare i pare... :D :smoke:.

Meni dosta obara framerate kada sa 1024 predjem na 1280...
min: 35 (1024) - 25 (1280)
max: 50 (1024) - 35 (1280)

Poslednja izmena od urednika:
Sto znaci da igras sve na very high, ako sam dobro pratio na casu... :D?

Kolika je vizuelno razlika izmedju high i very high i kako ti se to odrazilo na framerate...
Ja imam na 1024x768 high: min 35 max 50.
Mozda da probam da tweakujem dx10 tweak, koliko bi mi performasne opale...?

(ja jos igram demo, mada to nista ne menja po pitanju zahtevnosti...)

Covece probaj sam pa ces videti. To je sekund vremena. Vise vremena izgubis kucajuci post pun pitanja :S:

Sad nesto gledam po netu, i naidjoh na ovo...
Screen iz igre, naravno (poznata slika iz demoa) ali izgleda kao brutalno dobar concept art.
Crysis-VH-6-T.jpg
Dakle slika je cropovana, ali i dosta umanjena od originala...kako bi ostale slike izgledale (dzungla i slicno) moze da se nasluti, ali je veoma moguce da su oni "ulepsani" shotovi koje je Dandy postovao na nekoj od prethodnih strana real deal....
Drugi attach je ista slika, ali valjda u pravoj velicini, nisam siguran....tj nem' pojma, suludo je velika :p
Izgleda da su ovde hteli da skrenu paznju na subsurface scattering po licu...
Btw, sjajan filmic Goranstajne...
Ah, kad ce taj petak :p

Prilozi

• Crysis-VH-6.jpg
    Crysis-VH-6.jpg
    496 KB · Pregleda: 148
Poslednja izmena:
Shta rekoste, koristite neki tweek?

Covece probaj sam pa ces videti. To je sekund vremena. Vise vremena izgubis kucajuci post pun pitanja :S:

E **** ga sad... kako sekund vremena, lakse je tebi da odgovoris onako odokativno koliko ti je pao framerate, nego da ja tu skidam ko zna sta... i plus jos imam demo...
Al si tvrdoglav ko mazga...

zdravko dx10 prepolovi performanse (govorim o dx10 look tweaku na xp-u), meni licno razlika u kvalitetu slike je velika ali to je opet subjektivno.
gorane zaboravih da pitam jel se dx10 look tweak radi na isti na cin i sa istim fajlovima kao i za demo?

zdravko dx10 prepolovi performanse (govorim o dx10 look tweaku na xp-u), meni licno razlika u kvalitetu slike je velika ali to je opet subjektivno.
gorane zaboravih da pitam jel se dx10 look tweak radi na isti na cin i sa istim fajlovima kao i za demo?

Ok, thanks, znaci onda nista od tweakovanja za mene... mada mogao bih da probam...

Evo probaj, nista ti se nece desiti ako pokusas ;)
Mozda se i iznenadis da dobro radi?
U meniju stavi sve na high...

Prilozi

• CVarGroups.zip
    5.6 KB · Pregleda: 198
Poslednja izmena:
Jao što je dobar onaj deo gde se vozi tenak!:smoke:

Evo probaj, nista ti se nece desiti ako pokusas ;)
Mozda se i iznenadis da dobro radi?
U meniju stavi sve na high...

Jel to za mene... jeeejjs :D.
Znaci samo prekopiram ovaj folder preko istog foldera u Crysis direktorijumu i to je to... ?
U meniju sve na high, a ustvati je very high...
Ok da probamo...

Pazi, ovo ti je iz demoa (posto ja cekam original)...
Bekapuj originalni folder...
A mogao bi i da proveris da li tu ima nekih novih fajlova u full igri ili je sve isto kao u demou...kad si vec tu. ;)

Pazi, ovo ti je iz demoa (posto ja cekam original)...
Bekapuj originalni folder...
A mogao bi i da proveris da li tu ima nekih novih fajlova u full igri ili je sve isto kao u demou...kad si vec tu. ;)

E pa i ja igram demo :D.
Evo odmah utisaka...
Ranije dx9:
min 35
max 45-50

DX10 tweak:
min 27
max 35-40

Dakle skida framerate, ali se moze lepo igrati sa ovim tweakom...
E sad diskutabilno je koliko grafickog poboljsanja donosi ovaj tweak, video sam da ima razlike najvise u teskurama zemlje, tj. tla... Mada ono sto je i dalje ostalo to je vidljivost, kada se popnem na neku stenu i pogledam obalu, na njoj nista (ne bukvalno, ali npr par stena), a kada zumiram sa dvogledom, onda se pojavljuju stene, tj .izgleda kao kada se nalazim na obali... Mislio sam da ce ovo ovaj tweak da popravi, ali mozda je ovo do demoa...

Ali ipak ovoj igri najvise fali antialiasing, a ja kada to ukljucim nsita se ne mena, morao bih da forsiram iz drajvera, ali znam da bi ekstrmeno lose radilo kada je AA ukljucen, bez obzira da li mi je 1280 ili 1024...

Poslednja izmena:
Meni se demo vuce ko prebijen na high details, a tek na veri high. Imam svega 15tak - 20 FPS.

Izgleda da nema ljudskog igranja bez neke krstene directX 10 kartice...

Poslednja izmena:
Bolest jedna od igre, kako god da igra[ loodo je:)
Krenuo sam na Delta težini, i cool je, igram se predatora, čak i tad AI lepo reaguje, tj. pametno, čim spaze odakle se puca, flank-uju, i čas posla si u ghovnima do guše.
Što više igram sve mi bolje, još da sevnem kintu za grafičku, vredi, jer ovo je tako dobro, ***, puk'o sam....
Idem spavati.
Laku noć deco:p

meni ovo izgleda daleko od pristojnog ili spektakularnog ako nije bar sve na high a tad je boga mi zahtevno... mora josh nesto da se apgrejduje...

U Crysis-u je mnogo lakše poginuti nego u COD4 na primer, tako da te priče o nedostatku izazova ne piju vodu.

Kako ti je lakse da pogines ovde? Mislim u COD4 nemas nano suit i super snagu, brzinu, oklop, klok i sta sve ne. Igra je super, ali opet mislim da nisu dotigli vrhunac kakvom su se mnogi nadali.

Joj bwe, kako su se svi razmazili.... Dobili smo extra igru, extra grafiku, ***, ko moze da je potrera kako treba blaago njemu, ko ne moze neka radi malo vishe :D....
Gameplay je prilicno dobar, ne znam sta su ljudi ocekivali, kad smo svi znali sta nas cheka... Moze se igrati danima, moze i da se proleti kroz igru za par sati, naravno kako kome vishe odgovara.... Max. speed, pa hit u glavudzu, max strenght pa bure na njih, pa bang u bure, pa prsti na sve strane.... Dok se malo uvezba i navikne na sve novotarije, igra postaje utopija..... Mozda malo preterano sa odelom, ali sta da se radi... Jeste hteli da budete super vojnici ili ne, u cemu je problem.... :p.... Kad pocnes da cepas kao u intru onda si na konju, i ne moze se reci nista loshe....

Poslednja izmena:
Nisu mi jasni ovi sto nisu zadovoljni igrom. Ne mislim na zahtevnost igre, igra je onoliko zahtevna koliko dobro izgleda (pod dobro mislim na kompleksnost i mogucnosti engine-a igre). Sta fali samom gameplayu igre? Igra je FPS, da ne postoji nano-suit onda bi se i mogla nazvati FC klonom tj. remake-om. Ovako, dobili smo mnogo vise mogucnosti za resavanje zadataka. Samim tim ce svako od nas odigrati igru na svoj nacin tj svako ce od igre dobiti ono sto voli bilo to run-and-gun-Rambo-style trcanje kroz nivoe ili u stilu Thief-a, sunjanje i diskretnije resavanje zadataka ili u fazonu Hulka, pesnicama kroz kuce a opet, bez dodatnog opterecivanja side-questovima, NPC-ovima i ostalim RPG elementima.

Koliko god da su mi dobri COD4 i MOH:A, zbog nelinearnosti i slobode koju pruza Crysis je, po meni, za 3 koplja ispred. O grafici da ne pricamo, to je ipak stvar ukusa. Neko voli foto-realizam, neko sci-fi, a nekome je bitno samo da sve sljasti i prsti na sve strane.

Crysis u odnosu na ostale igre:
kneel.gif

Joj bwe, kako su se svi razmazili.... Dobili smo extra igru, extra grafiku, ***, ko moze da je potrera kako treba blaago njemu, ko ne moze neka radi malo vishe :D....
Gameplay je prilicno dobar, ne znam sta su ljudi ocekivali, kad smo svi znali sta nas cheka... Moze se igrati danima, moze i da se proleti kroz igru za par sati, naravno kako kome vishe odgovara.... Max. speed, pa hit u glavudzu, max strenght pa bure na njih, pa bang u bure, pa prsti na sve strane.... Dok se malo uvezba i navikne na sve novotarije, igra postaje utopija..... Mozda malo preterano sa odelom, ali sta da se radi... Jeste hteli da budete super vojnici ili ne, u cemu je problem.... :p.... Kad pocnes da cepas kao u intru onda si na konju, i ne moze se reci nista loshe....

Jel moguce da se modifikuje kompletno nano odelo ili je to rezervisano samo za oruzja?

Kako da igru koja ima 6GB napakujem na 2 DVD-a? Mogu li samo da u nekom ISO programu skinem neke fajlove pa da prvi DVD ima 4.7GB a na drugi DVD da narezem te iste fajlove koje nisam stavio na prvi DVD?

Ajde da mi objasnite nesto.:d
Na konfiguraciji iz potpisa imam oko 27-32fps sve na medium,shader-i i voda na high u 1024x768 u Visti.Da li bi dobio neki frejm ako bih instalirao XP?:type:

Ajde da mi objasnite nesto.:d
Na konfiguraciji iz potpisa imam oko 27-32fps sve na medium,shader-i i voda na high u 1024x768 u Visti.Da li bi dobio neki frejm ako bih instalirao XP?:type:

Dobio bi neki frejm kada bi shadere stavio na medium. ;)

Vrh Dno