Šta je novo?

Crysis!

Ima li sanse da se cepa multiplayer sa narodnom verzijom? :D

Ulice San Franciska u Cryengine2
ZOMG

Ali, NA ČEMU BRE TO RADI REALTIME!

Silicon Graphics klaster? Linkovao sam da se 3x8800 ULTRA muči sa igrom... 4x9800X2? Lepo je da su toliko prišli fotorealizmu, i svaka čast ljudima na PS3 koji će to igrati. Ali ako ja to hoću da vidim, treba da odložim upgrade do 6 meseci pošto takva igra izađe, da bi možda radilo.

***, pre smo kukali kako softver ne iskorišćava mogućnosti HW-a, a sada kada se to konačno desilo, ponovo kukamo ali u obrnutom smeru. :smoke:

Silicon Graphics klaster? Linkovao sam da se 3x8800 ULTRA muči sa igrom... 4x9800X2? Lepo je da su toliko prišli fotorealizmu, i svaka čast ljudima na PS3 koji će to igrati. Ali ako ja to hoću da vidim, treba da odložim upgrade do 6 meseci pošto takva igra izađe, da bi možda radilo.

Prvo, to sto si linkovao je test 3SLi-ja za koji je tek izasla ploca i cipset.Drajver sa optimizacijama za 3SLI jos uvek nije ni izasao.A skor je maltene isti kao sa klasicnim 2x SLI-jem.
A drugo, to sto dolazi na PS3 nema veze sa ovim sto smi videli.Zna se samo da ce biti cryengine2 igara na konzolama (kao sto su najavili odavno), a to nece biti Kriza.Slicna stvar kao sa FC u krajnjem slucaju...

Ponoviću po stoti put pitanje. Da li te neko tera da igraš u najvećoj rezoluciji sa najvišim detaljima?
Mislim reci, ako ti neko preti, drži ti uperen pištolj u čelo, da intervenišemo majkumu...

Crysis je vec sada igra sa najboljom grafikom i fizikom. Igram ga vec drugi put, i primetio sam gomilu stvari koje prvi put nisam. Mnoge situacije u igri sam resavao neposredno upotrebom fizike :) koja je daleko bolja i od one iz HL2.

Uglavnom, zaista retko napredna igra koja ni u jednom segmentu ne zaostaje za konkurencijom.

Jedino mi je opet zao sto nema vise nivoa sa korejancima :( nadam se expansion packu

Expansion ce sigurno da izadje
8800gtx i to je to ...
cudo kako igrica izgleda na ovaj graf

Ponoviću po stoti put pitanje. Da li te neko tera da igraš u najvećoj rezoluciji sa najvišim detaljima?
Mislim reci, ako ti neko preti, drži ti uperen pištolj u čelo, da intervenišemo majkumu...

PS3 i XBOX360 su mi upereni u savest i rupu u novčaniku. OK, PS3 ima jako specifičan hardver i ko to isprogramira do maksimuma i iskoristi svaka mu čast. Ali npr. X360 ima 3 core PowerPC čip i X1900 derivat što je outclassed svakim C2D i 8800 komboom, a PC rešenje će štucati i plakati u mnogim igrama koje X360 vari. I još ponekad kad se desi da je to 1080p da doda so na ranu.

(R6 Vegas anyone? Kolin Blato?)

Kakva je sad ovo prica o konzolama?Kakve to ima veze sa ovom igrom...

Ja sam vec oguglao na ovakve smaracko - edukativne postove o tome kako su konzole 3x slabije a sve radi bolje bla bla...i navikao sam da ih vidjam tamo gde im nikako nije mesto i da ne budu obrisani po par dana a cesto i nikad :)

Izvini. Covek me pita zasto ocekujem da mi sa 1200 evra hardvera igre rade bar kao na igracki od 300$ i ja odgovaram.

^I sta ti nije jasno?
Stavi lepo Crysis na medium/high, 720 rezoluciju i igraj.Izgledace i radice (jos i bolje) kao na toj igracki od 300 evra.

Pobogu, pa nije Crysis ni prva ni poslednja igra koja ne radi lepo na high end hardveru u trenutku izlaska. Quake 1, Unreal, seća li se neko toga?

Pobogu, pa nije Crysis ni prva ni poslednja igra koja ne radi lepo na high end hardveru u trenutku izlaska. Quake 1, Unreal, seća li se neko toga?

Pa i Far Cry...ili je bese radio dobro na Radeonu 9800?

Far Cry nije dobro radio na 9800PRO i XT u sledecim slucajevima:
-patch za HDR koji je izasao posto je izasla serija GF 6XXX ili
-rezolucija preko 1280x1024 i/ili
-jako puno AA i AF.

Tako da je osnovni Far Cry, u 1280 sa mozda 2xAA i 4xAF bio vrlo vrlo igriv na 9800XT.

Unreal jeste bio zver i tu nema o cemu da se prica.
Quake 1 je iz vremena pre 3D akceleracije tako da je bio pozeljan Pentium MMX 166MHz i kako bese onaj preskupi 128bitni graficki chip koji je bio na samo par modela a ne govorim o 3D akcelearotru.

Sto znaci da kriza nije prva igra koja na hi-end PC-u ne radi glatko u full-u. Nema potrebe da se izvinjavas, samo kazem da ovakve rasprave smaraju do besvesti.

Neigrivost Crysisa se jedva moze porediti sa Unreal kecom (hocu da kazem mnogo je gora), a on je nagori izgrednik po tom pitanju bio, do Krize. Delimicno razlog jeste u tome da kako je gfx quality u igrama rastao, tako je rasla i prosecna rezolucija monitora korisnika, TFT ima native boljku... I onda imamo slucaj da raste i rezolucija u kojoj zelimo da igra glatko radi, i zahtevnost grafickog kvaliteta igre. I tako jeli nadmasuje rast brzine grafickih kartica. (koji je astronomski, i dalje je to priblizno postovanje Murovog zakona i dupliranja brzine svakih 18 meseci)

I samo jos ovo da kazem, necu da flejmujem ali moram.

Ako na PC igra u 1680 ili 1600 sa svime na maks i tonama AA i AF radi ispod 40-50 fps to je po nekima seckanje. Dok je po tim istim ljudima, 1280x720 sa 4xAF i ponekad malo vise AA i AF u 30fps fantasticno dobro (da na konzolama).

Probao sam sada već mnogo igara i na PS3 i na XBOX 360 (sve hitove), nemojte bespotrebno da se raspravljate i da vas lažu. Crysis tuče sve u šesnaest sve igre sa "next-gen" konzola i to u paketu.

Probao sam sada već mnogo igara i na PS3 i na XBOX 360 (sve hitove), nemojte bespotrebno da se raspravljate i da vas lažu. Crysis tuče sve u šesnaest sve igre sa "next-gen" konzola i to u paketu.

TAČNO ...

imali smo x360 do pre mesec dana , deca su ipak na kraju (posle odigranih skoro svih hitova) shvatila da im više leži PC (u dnevnoj sobi) ... prodali smo x360 , za te pare kupili 8800gt , ploču , e2160 , memoriju , napajanje , ostalo smo imali od ranijih upgrade-ova , i eto za cca 400e next gen PC ... koji naprosto "ubija" x360 po onome što naše oči vide (samsung32") ... da ne pričam o ostalim prednostima kao što su x264 , itd ...

a ono najbitnije , zbog čega i sve to ... konzolama će trebati još dosta da vizuelno dostignu "krizu" ...

Poslednja izmena:
a kada konzole to dostignu ko zna sta ce tad da se igra na pc-u ..

Konfiguracija iz potpisa, 1280x1024, sve na medium (osim shadows na high), bez AA i AF. Nisam merio frejmove, ali radi sasvim OK, bez seckanja.

Da li je to OK, imajući u vidu moj procesor?

instalirao sam vistu, i sem drajvera i crysisa, nista drugo, e da, jos i sp1 za vistu. i sad, crysis lepo radio, i posle 2 dana se nesto ubagovalo, i ton mi u crysisu pucketa do bola, a kad pucketa ton, onda igra zestoko secka.... sta se sad tu ubagovalo? i kako to popraviti? odem u xp koji je na drugoj particiji, i pokrenem crysis koji je instaliran na visti, i radi skroz ok... znam da nema bas neke veze sa tim, ali cisto da pomenem.....

Nazad
Vrh Dno