Nijedan endzin koji si pomenuo ne prikazuje ni priblizno onoliko koliko prikazuje ovaj.
Aurora iz Witchera (meni) fino radi, ali eno ti ljudi u toje temi se zale.A koliko je graficki za poredjenje sa Crysisom, to je diskutabilno.Ma nemoguce je.
Supreme Commander nisam igrao, za njega ne znam.
Stalker sa shader modovima je opet Stalker, koji graficki nije los, ali opet zaostaje i to debelo.A kako endzin radi, eno takodje u temi imas kritike.
A UE3?...sta reci osim da je postao Xbox engine, nista od naprednih stvari tu nema da bi sad rekao "u jeeee"...UT3 radi lepo iz razloga sto su nivoi mali, napredni sistemi osvetljenja i sencenja tu ne postoje, samo se radi o sarenisu sejdera i blooma.
I tu sam debelo razocaran, jer nijedan UE3-baziran naslov nije pokazao "balls" da pokaze mogucnosti endzina, pa makar igra slabije radila...ali posto se redom radi o multiplatform naslovima, tako nesto se izgleda nece nikad desiti.A da ne pominjem AGEIA njesra.Crysis ima svoju fiziku, ne tera te da kupujes dodatnu karticu.A fizika je vrhunska.
Niko te ne tera da Crysis teras na very high, igra izgleda sjajno i na slabijim med/high setovanjima i radi sasvim dobro.Kao sto rade Witcher i Stalker.A opet bolje izgleda.