Šta je novo?

Crysis!

Danas sam isao kod Vdekija da vidim kako to cudo CRAPSIS radi na Visti i Very High podesavanjima. Ostao sam vise razocaran time sto sam video nego celom igrom uopste, kao prvo ono ni najmanje nije igrivo na masini koja kosta kao 2 PS3 konzole a razlika u grafici izmedju DX9 I DX10 je na nivou akademske greske s tim sto je na Visti minimum 3x sporija. Ja vise stvarno ne znam na sta vi vidite u toj igri a pogotovo u Visti.

za to postoji XP, i modovani "ULTRA" high ;)

Znači, pod Vistom radi u 30 fps a u XP-u u 90 fps?

I to minimum?...
Ko li je ovde hvalio Vistu to samo on zna.Nije ni citao temu, i sad eto...nasao je ingenioznu informaciju da Crysis VeryHigh radi sporije na Visti...
Gubljenje vremena.Kako te samo ne mrzi da gubis toliko vreme na igru koju toliko mrzis...na procesor koji toliko mrzis...i na graficku koju ne mozes da smislis...
Vrhunski hejter. :p

Pod Vistom64 u 64bit modu DX10 radi bolje nego na XP sa bilo kojim tweakom.

Znači, pod Vistom radi u 30 fps a u XP-u u 90 fps?

Pod XP-om je i vise nego igrivo...klizi...dok je pod Vistom to red slajdshowa sa sporadicnim drljanjem po disku (skoro sinhronizovano sa slideshowom, u pojedinim momentima se drljanje sinhronizuje sa tih 2 FPS/SEC pa izgleda i zvuci izuzetno mucno) pa red usporenog slideshowa uz dozu dobrog drljanja po disku, pa red slideshowa pa red drljanja po disku uz usporeni slideshow, covece tu postoji i neka uslovnost...kada disk brzo drlja slika ide sporije a kada slika krene malo brze onda disk sporije drlja....pa onda highlight kada mislis da je drljanje po disku gotovo onda Hard konacno utihne ali se zaustavi i slika na dobrih 4-5 sekundi,to je valjda neka zastita u samoj igrici protiv raspadanja i harda pod Vistom. Super zabava!

Pod Vistom64 u 64bit modu DX10 radi bolje nego na XP sa bilo kojim tweakom.

Ajd detalj po detalj objasni sta i kako si podesio posto meni u XPu leti na 1680x1050 a u Visti je apsolutno i totalno neigrivo sa 8800GT i 8GB RAMa.

Nego ajde sto je neigrivo i sto sam budzavu Vistu instalirao da vidim Crysis kako izgleda, problem je sto u DX10 izgleda kao mala deca da su lose obojila slikovnicu i ulepila stranice cokoladom pa stignes da vidis svaku petu slicicu :d

Pod XP-om je i vise nego igrivo...klizi...dok je pod Vistom to red slajdshowa sa sporadicnim drljanjem po disku (skoro sinhronizovano sa slideshowom, u pojedinim momentima se drljanje sinhronizuje sa tih 2 FPS/SEC pa izgleda i zvuci izuzetno mucno) pa red usporenog slideshowa uz dozu dobrog drljanja po disku, pa red slideshowa pa red drljanja po disku uz usporeni slideshow, covece tu postoji i neka uslovnost...kada disk brzo drlja slika ide sporije a kada slika krene malo brze onda disk sporije drlja....pa onda highlight kada mislis da je drljanje po disku gotovo onda Hard konacno utihne ali se zaustavi i slika na dobrih 4-5 sekundi,to je valjda neka zastita u samoj igrici protiv raspadanja i harda pod Vistom. Super zabava!

Stavis 8GB i radi bez ucitavanja ali je i dalje odvratno i neigrivo :S:

Ja probah pod 64bit Vistom i otprilike ima 2-3 FPS-a manje nego pod XP-om sa istim podešavanjima.

:D

:D:d:D

:wave:

Neverovatan post !

Ja isto instalirao Vistu samo da vidim DX10 a ono kesa na kvadrat.
Dzaba nam 64bit kad nije ni za sta,a niti ga moze iskoristiti.Tako da ostajem jos dugo vremena na Xp-u SP2.Mogu misliti kako je lose igrati Crysis i sa 8Gb ram-a.:mad:

Ja isto instalirao Vistu samo da vidim DX10 a ono kesa na kvadrat.
Dzaba nam 64bit kad nije ni za sta,a niti ga moze iskoristiti.Tako da ostajem jos dugo vremena na Xp-u SP2.Mogu misliti kako je lose igrati Crysis i sa 8Gb ram-a.:mad:

Makni taj sh*t sa kompa da ti ne ode hard (CRAPSIS+VISTA), prodavci su poceli prilikom donosenja harda na reklamaciju sa ispitivanjem da li je igran Crysis na Visti :D:D:D:D:D

Nije problem Vista nego budjavi dx10. Ja na Visti 64-bit igram u 1920x1200 high, ali u DX9, imam vise nego duplo bolji fps nego sa istim podesavanjima u DX10.

Prilozi

• crysis1.jpg
    crysis1.jpg
    263.4 KB · Pregleda: 82
vidi ovog sto se širi :d Neka, i treba ;)

PS. Crysis najbolji open world shooter ? :d MA da, pa stalker je bar duplo interesatniji i bolji shooter...Mislim da to cak nije ni stvar ukusa. U Crysis-u imam osecaj kao da sam krenuo na letovanje ali sam odabrao losu destinaciju i umesto da naidje konobar dok se ja setkam i suncam na plazi, nailaze koreanci koji oce da me iz nekog razloga ubiju. Takodje, iz nekog razloga ne mogu da skinem ronilacko odelo i da se suncam...dough ! :D

Evo probajte ova podesavanja, mesavina high i very high i jos neke sitnice dodate. Ovako super izgleda, a i performanse su dobre. Na 1440x900 imam 43 average na GPU benchmarku.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    287.4 KB · Pregleda: 104
  • crysis22.JPG
    crysis22.JPG
    171.8 KB · Pregleda: 100
  • Crysis.rar
    12 KB · Pregleda: 35
auu, ala je bagovita igra. na 7. i 8. nivou kada god hocu sam da snimim sa F5 igra zakuca. strasno...

Kako su se ovde svi razmazili :D
Neko je verovatno rekao da je kriza izasla pre nego sto ce izaci neki ok hw koji ce moci da je pogura iole pristojno, i sad svi tu kao nesto blabla tructruc kako nesto ne valja i kako je bagovito..... Jel' bagovito.... nemoj da igras.... ne svidja ti se..... zaboravi....

Ako igra konstantno puca na quick save, mozda je do masine.(page file, neki drajver)
Meni nijednom nije pukao na qs, ali opet ja nisam ni imao bugova kao neki ovde.I vozim original.
Sta ti kaze event viewer?

nemam pojma sta kaze. ima nekih par errora pod system u event viewer-u. ko zna sta je to?
interesantno je da se uvek desava kada treba da snimim ili ucitam igru. otprilike svaki drugi put mi ucita, ili snimi igru. ja vise i ne snimam sam, nego cekam checkpoint, a i onda zabode svaki 2. put. a kada se zamzrne, svaki 2. put moram da resetujem sporet :(
sve je pocelo cini mi se na 7. ili 8. nivou. ranije je ucitavalo i snimalo kako valja...
nadam se da ce 1.2 patch uskoro...

Poslednja izmena:
nemam pojma sta kaze. ima nekih par errora pod system u event viewer-u. ko zna sta je to?
interesantno je da se uvek desava kada treba da snimim ili ucitam igru. otprilike svaki drugi put mi ucita, ili snimi igru. ja vise i ne snimam sam, nego cekam checkpoint, a i onda zabode svaki 2. put. a kada se zamzrne, svaki 2. put moram da resetujem sporet :(
sve je pocelo cini mi se na 7. ili 8. nivou. ranije je ucitavalo i snimalo kako valja...
nadam se da ce 1.2 patch uskoro...

zasto jednostavno ne reinstaliras igru ?

Meni se nesto slicno desavalo, ali posle nanosenja nekog grafickog patch-a. Reinstalirao sam igru i nisam posle imao taj problem..:wave:

da znas da cu probati...:)
jel' ti nudi da ti sacuvas saved games ili moras rucno da ih sacuvas?

U event viewer-u ides na tab "aplication" pa desni kliken na error, pa properties i vidis sta pise u sivom pravougaoniku, ponekad moze da se nadje i koristan hint sta je prslo (a obicno su neki od drajvera krivci).

nema nista za danasnji period kada sam pikao Crysis, dakle, nije do sporeta vec se igra baguje strasno kada treba da snimi/ucita...sada je reinstaliram, pa se nadam da ce mi se srediti stvar. nije nelogicno, obzirom da je u pocetku lepo radio load/save, ali se nikada ne zna...
thanx anyway :)

Meni se isto to desilo. Krajem onog nivoa gde se po prvi put sukobljavam sa Korejancima sa suitom na onom kao groblju, gde moram da ih pobijem da bi se helikopter spustio po mene, igra je počela da mi baguje sa saveom. Uspe da sejvira svaki 2. ili 3. put (inače, ne mora se resetovati, ako zaglavi može alt-tab pa ubiti aplikaciju). Isto se nastavilo i na sledećem nivou sa protivavionskim topovima, gde mi je zabo i čekpoint pa sam se brutalno iznervirao. Još sam igrao na delta težini. Na kraju sam reinstalirao igru, pobrisao sve svoje i uzeo tuđe sejvove sa tog istog nivoa i nastavio, nisam imao nikakvih problema.

Poslednja izmena:
nece uvek alt+tab, tek svaki 2. put mozda. no dobro, jos da izrokam na kraju ova dva cuda i nadam se da cu preci nekako...inace, reinstalacija mi nije pomogla, ali nema veze. jos malo pa gotovo...

auu, kako me hebe ovo bagovito ***** od igre. prelazim poslednji nivo vec dva sata. kako mi je drago sto nisam dao ni dinara ni za jednu igru...

Ja sam je presao bez problema, verovatno zbog toga sto nisam snimao na svakih par sekundi :p

ne kapiras, nece ni on da mi sacuva kada je checkpoint...nema ni veze..

ima li neka dobra dusa da mi posalje sejv sa poslednjeg nivoa kada unistim ona dva velika topa na onom cudu. tu treba da snimi i onda jos malo pa kraj, ali probao sam 10x i nece nikako. uvek zakuca komp :mad:

Vrh Dno