Šta je novo?

Crysis Warhead

Kod mene nece da se pokrene.Samo se pojavi na trenutak onaj CMD window.Jel zna neko resenje? :(

Igra na entusiast setovanju izgleda kranje perverzno cak i radi veoma lepo s obzirom na svoju zahtevnost. Malo je bilo mucenja ca lekicima ali dobro bez muke nema igranja.

Meni je ova igra zahtevnija od Crysisa. Izgleda da to zavisi od graficke do graficke :D.
Igram na 1024x768 na gamer (sto je isto sto i Crysis na high), i radi ok, ali zna da zasece na trenutke (recimo ne seche kad je pucnjava). A tako je meni radio Crysis na 1280x1024.

Ali dobro, igrivo je dosta, ima tu dosta frejmova, i mogu reci, da je grafika lepsa, od Crysisa, ne mnogo, al su mislim boje nekako lepse :).

Sad cu da probam na 1280x1024.

GTS 320MB @650/1900
E4400 @2,8GHz
2GB Ram

Meni radi sasvim pristojno u 1680 sve na gamer, framerate je minimum 20 a uglavnom drzi na 30. U principu nema nekog primetnog seckanja. Catalyst 8.9. E sad i ja bih voleo da moze sve preko 30fps... KAda stavim object quality na mainstream ne pada fps ispod 25 ali onda predmeti samo "nicu" po mapi...

1440x900, sve na max...... i radi glatko

kad iskljucim AA, onda shiba na 65-80fps.

Prilozi

• Crysis 2008-09-21 13-17-55-98.JPG
    Crysis 2008-09-21 13-17-55-98.JPG
    214.1 KB · Pregleda: 150
  • Crysis 2008-09-21 13-18-43-26.JPG
    Crysis 2008-09-21 13-18-43-26.JPG
    286 KB · Pregleda: 143
  • Crysis 2008-09-21 13-21-02-98.JPG
    Crysis 2008-09-21 13-21-02-98.JPG
    251.7 KB · Pregleda: 194
  • Crysis 2008-09-21 13-22-52-48.JPG
    Crysis 2008-09-21 13-22-52-48.JPG
    129.1 KB · Pregleda: 159
opet vi... kakva je igra pustite grafiku i to kako radi :S

Jel ima neke razlike kod Eng/Chi verzije u odnosu na Multi ? Imam Eng/Chi i zeza me po malo.

Meni se igra svidela skroz. Ovo je ispeglani krajzis. Original mi je ipak delovao malo praznjikavo za razliku od warheda koji je nabijen akcijom. Grafika je neverovatna, stvarno u nekim trenutcima mi dodje da aplaudiram:d Zvuk je takodje fenomenalan, nivoi... Bas sam se prijatno iznenadio. Igra koristi vise rama nego originalni crysis. Na 2gb bas ume da zasvapuje, pogotovo onaj deo u podmornici kad ide cut scene mucenja psycho-a.

Evo modifikovao sam autoexec iz prvog crysis da dobijem skoro istu grafiku kao na max setovanjima za Warhead i dobio oko 50% veci FPS. Znaci ovo je idealno za 8800GT, imacete uglavnom 30+ fps, u svakom slucaju izgleda skoro kao enthusiast setovanja. Original je normalno sa manjim fps-om. Ukljucene su sve vaznije stvari(colorgrading, pom, blur, shaders na maximum, hit blur).

Prilozi

• autoexec.rar
    5.9 KB · Pregleda: 58
  • mod max.JPG
    mod max.JPG
    258.5 KB · Pregleda: 141
  • orig.JPG
    orig.JPG
    262.7 KB · Pregleda: 133
Poslednja izmena:
Ispravka, bio je prejak hdr, sada je normalno. Jedino sto cete primetiti su malo losije senke, ostalo je sve odlicno...

Prilozi

• autoexec.rar
    5.8 KB · Pregleda: 98
Evo modifikovao sam autoexec iz prvog crysis da dobijem skoro istu grafiku kao na max setovanjima za Warhead i dobio oko 50% veci FPS. Znaci ovo je idealno za 8800GT, imacete uglavnom 30+ fps, u svakom slucaju izgleda skoro kao enthusiast setovanja. Original je normalno sa manjim fps-om. Ukljucene su sve vaznije stvari(colorgrading, pom, blur, shaders na maximum, hit blur).
Cek, to je fajl koji prekopiramo u stari Crysis, a u biti je preradjen od Warheada? Ili obrnuto?

Velis da sad stari Crysis izgleda kao Warhead a ima 50% visi framerate? Predobro zvuci.

Poslednja izmena:
Cek, to je fajl koji prekopiramo u stari Crysis, a u biti je preradjen od Warheada? Ili obrnuto?

Velis da sad stari Crysis izgleda kao Warhead a ima 50% visi framerate? Predobro zvuci.

Nisam bas jasno napisao. Ovo je cfg koji sam koristio za stari crysis, a sada sam ga malo izmenio i ubacio u warhead i igram warhead tako. Radi 50% brze nego na enthusiast setovanjim, priblizno izgleda(imas dva screena iz warhead pa pogledaj). Samo pre ubacivanja fajla, postavite sve na enthusiast setovanja.

Poslednja izmena:
Nenad22 svaka cast,ne znam jel sad bolje radi ili izgleda :banana:

A tako znaci, hvala na objasnjenju. :)

Kako onda ide Warhead pri istim grafickim postavkama u odnosu na stari Crysis? Dakle ako je rijec o tom istom cfg fajlu.

Warhead inace igram na "Gamer" postavkama, i to sve na Gamer, a rezolucija 1440x900, bez AA. Ide podnosljivo, oko 35-40FPS vani, pretpostavljam da bi onda bilo jos bolje s tim tvojim cfg fajlom. :)

Done and Done!
Prilicno kratka igra ali izuzetno zanimljiva i uzbudljiva. :)
Verovatnoca da cete negde poginuti je minimalna osim ako ste totalni n00b. :p To ne znaci da je igra laka ali nije preterano ni teska. Mislim da je prvi deo bio za klasu komplikovaniji.

Gde se bese kopira autoexec.cfg? U root folderu ,Bin32 ili u config.Zaboravio sam.

u config

Nenad22 svaka cast,ne znam jel sad bolje radi ili izgleda :banana:

Ma to je neka vudu magija. Ne moze i jare i pare, da izgleda bolje i da radi bolje, elementarna logika zar ne.
Ako ti radi bolje, znaci da nesto izgleda losije, e sad ako ti to ne primecujes, to je druga stvar ;).

Izgleda za nijansu losije i to jedino primecujem na senkama(probacu jos da doteram), ali zato radi jako dobro. Inace cfg se ubaci u pocetni folder(Crysis WARHEAD), mada verovatno moze bilo gde...

Ja igram na 1280x1024 sve very high ili kako se več zove enth. Framerate mi je od 25-35fps jedino kad je neka veča eksplozija padne na 18-20fps.
Sad sam došao do levela gdje je sve zamrznuto i tu mi dosta pao framerate.Nije mi jasno kako u šumi i svim onim objektima igra ide bolje, nego ovdje gdje je sve u ledu.

Ma to je neka vudu magija. Ne moze i jare i pare, da izgleda bolje i da radi bolje, elementarna logika zar ne.
Ako ti radi bolje, znaci da nesto izgleda losije, e sad ako ti to ne primecujes, to je druga stvar ;).

Fazon je u tome sto u placipic-teku ne umeju da naprave konfig, a umeju da naprve endzin :d Ili to ili sa tim konfigom nesto DOSTA losije izgleda :wave:

Ja igram na 1280x1024 sve very high ili kako se več zove enth. Framerate mi je od 25-35fps jedino kad je neka veča eksplozija padne na 18-20fps.
Sad sam došao do levela gdje je sve zamrznuto i tu mi dosta pao framerate.Nije mi jasno kako u šumi i svim onim objektima igra ide bolje, nego ovdje gdje je sve u ledu.

E vidis, to se i meni desavalo u Crysisu. Kako je pocelo da ledi :D, meni se i fps smrzne.
Ali recimo sada u Warheadu, po ledu mi je radilo znacajno bolje nego po sumi, ko ce ga znati zasto.

Fazon je u tome sto u placipic-teku ne umeju da naprave konfig, a umeju da naprve endzin :d Ili to ili sa tim konfigom nesto DOSTA losije izgleda :wave:

Stavio sam i ja taj autoexec, prvo na 1024x768 pa sve na enthusiastic, pa onda ovaj autoexec (deluje mi da je na pola puta izmedju gamer i enthusiastic), pa onda stavio Object Detail na Enth (mislim da je to jedna od razlika, zasto radi recimo bolje ;), object detail je mozda najzahtevnija opcija, a onaj ko ne zna da gleda, nece ni videti kako mu se zbunje i drvece stvara 10m ispred njega :D ;)).

Jos sam primetio da sto vise igram, recimo vise od sat vremena, tako fps pocinje polako da pada ;). Dal se graficka bori sama sa sobom :D, ili mozda ponestaje sistemskom rama (jednom kad je izletela na desktop, pogledam crysis.exe zauzeo 1,3GB memorije :zgran:, *** Win uzme u startu za sebe sigurno 512MB), ko ce ga znati. I desava se da izleti na desktop, recimo prosecno na svakih pola sata.
Tako da od sada, pre no sto udjem u Krizu RatnogGlavica :p, pogasim sve sto se moze pogasiti (i torrente i antiviruse, ama bas sve ).

Stavio sam i ja taj autoexec, prvo na 1024x768 pa sve na enthusiastic, pa onda ovaj autoexec (deluje mi da je na pola puta izmedju gamer i enthusiastic), pa onda stavio Object Detail na Enth (mislim da je to jedna od razlika, zasto radi recimo bolje ;), object detail je mozda najzahtevnija opcija, a onaj ko ne zna da gleda, nece ni videti kako mu se zbunje i drvece stvara 10m ispred njega :D ;)).

Nije sve u object detail, stavio sam samo object detail na enth i nista se posebno nije desilo(2-3fpsa manje), a na istoj se razdaljini pojavljuju objekti. Ima tu dosta sitnica koje se ne primete, a usporavaju... Tako da za 8800GT ovo je skroz igrivo na 1440x900...

Evo jos malo sam eksperimentisao, doterao senke i view distance( i na enth se primeti pojavljivanje objekata, tako da se ne moze skroz resiti). Solidan je porast fps, a izgleda odlicno.

Dosta zezanja, sada da se odigra...

Prilozi

• autoexec.rar
    5.6 KB · Pregleda: 125
  • mod max.JPG
    mod max.JPG
    263.8 KB · Pregleda: 154
  • orig.JPG
    orig.JPG
    275 KB · Pregleda: 143
Poslednja izmena:
E vidis, to se i meni desavalo u Crysisu. Kako je pocelo da ledi :D, meni se i fps smrzne.
Ali recimo sada u Warheadu, po ledu mi je radilo znacajno bolje nego po sumi, ko ce ga znati zasto.

Jos sam primetio da sto vise igram, recimo vise od sat vremena, tako fps pocinje polako da pada ;). Dal se graficka bori sama sa sobom :D, ili mozda ponestaje sistemskom rama (jednom kad je izletela na desktop, pogledam crysis.exe zauzeo 1,3GB memorije :zgran:, *** Win uzme u startu za sebe sigurno 512MB), ko ce ga znati. I desava se da izleti na desktop, recimo prosecno na svakih pola sata.
Tako da od sada, pre no sto udjem u Krizu RatnogGlavica :p, pogasim sve sto se moze pogasiti (i torrente i antiviruse, ama bas sve ).

Meni isto izlece na desktop kao kod tebe (imam 3Gb ram),na visti 64x za sada nije nijednom ali nisam dugo igrao.

Poslednja izmena:
Nije sve u object detail, stavio sam samo object detail na enth i nista se posebno nije desilo(2-3fpsa manje), a na istoj se razdaljini pojavljuju objekti. Ima tu dosta sitnica koje se ne primete, a usporavaju... Tako da za 8800GT ovo je skroz igrivo na 1440x900...

Evo jos malo sam eksperimentisao, doterao senke i view distance( i na enth se primeti pojavljivanje objekata, tako da se ne moze skroz resiti). Solidan je porast fps, a izgleda odlicno.

Super conf, +rep:)

Ja pozurio da odigram ovo dok josh nisam uzeo novi monitor od 22" i da se ne frapiram sa uzasnom slikom na istom u nizoj rezoluciji (tipa 1280x800) koju moze da izgura ovaj sad vec vremeshni palit 8600GT a da bude igrivo. Ovako u 1024x768 sve na mainstrem gura nekako. Mada verujem da nije dozivljaj ali kad pogledam nikad nije ni bio. Prodjesh za 2 dana igranja po par sati.

Pa dobro, nije velika razlika, ali se vidi da si smanjio one prodore sunceve svetlosti (sunshafts bese). Izgleda fenomenalno i ovo sto sam ja igrao na 1024x768 na onaj tvoj prethodni autoexec, ali fali ovoj igri da se ukljuci AA i AF (iz drajvera, znaci full fullova :D), pogotovo AA.
Dzabe kada to i 4870 jedva izgura na 1280x1024.

Nego reci mi, jel mogu (i kako) da izmenim ovaj tvoj autoexec.cfg file, da stavim na rezoluciju 1024x768, treba da ortaku odnesem (imamo istu graficku), pa da se on ne bi smarao, da svaki put kad ulazi mo ra da menja rezoluciju :). Jel moze da se menja ovaj cfg file preko notepada i gde se menja rezolucija ?

Meni isto izlece na desktop kao kod tebe (imam 3Gb ram),na visti 64x za sada nije nijednom ali nisam dugo igrao.

Ok, znaci nije do mog sistema, bio sam ubedjen da jeste.

Ovo je rekord, jutros mi je zavrsio skidanje igre sa torrenta, instalirao sam je oko 12h i poceo da igram, zavrsio je danas oko 23h (znaci odvalio sam se, pravio pauzu za rucak samo :)), presao igru i oma je obrisao. ***, nikako da uvatim taj replay value ovog i prethodnog dela.

Kad mi prodje ispit, a odo ja na visednevno druzenje sa Stalkerom Cisto Nebo, to je ipak vise za mene, al da mu ebem nanu naninu :D, zahtevniji je od Crysisa :zgran:.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno