Šta je novo?

Crysis Warhead

Vidim ja niko ne pishe, znachi palija se:p

Dajte utiske za Crysis Wars ako je neko kupio original? Na šta liči, da li ima veze sa prvim delom i sl?

Poslednja izmena:
Igra naprosto sabija:Klanjanje. Napucavanje je vrh, grafika takođe. Atmosfera do jaja, vidimo se:)

Amen to that!

Dok sam prelazio igru osecao sam se kao da igram neki dobro rezirani, visokobudzetni akcioni sci-fi film sa tonom specijalnih efekata. Jedine zamerke idu na cinjenicu da se igra rusila 6-7 puta dok sam je prelazio i to da je kratka.

Umrecu dok se skine ***... :(

ADSL 512.
Sa maksimalnom brzinom download-a koju omogućava ova konekcija a koja iznosi tužnih 52KB/s u proseku treba mi 31h i 57min i to u idealnim uslovima.:banana:

Evo svega o DRMu za Warhead:

Introduction
We're aware that many of you have concerns about the DRM protection in Crysis Warhead. There is a lot of misinformation out there and we want to take the time to clarify everything so you have all of the correct information. Due to the importance of this topic, to begin with we’ll open with a message from CEO of Crytek, Cevat Yerli.

quote:
“Our passion is making quality games. We put our heart and soul in every game and hope that our fans will enjoy them as well. For years, Crytek fans have been passionately supportive of our efforts and we appreciate all of your dedication.

We realize that copy protection and piracy is a very emotional and hotly debated topic. It is very hard to find a solution that fits both our needs. We need to make an effort to limit piracy but we do not want to limit the experience of our fans.

Warhead uses online authentication and allows up to five activations. This gives you the opportunity to install the game as many times as you want on five different machines.

We also know that multiplayer gamers have different needs, so Crysis Wars does not have an activation limit, but requires the game to be unlocked online once you start the game for the first time. Afterwards it will be possible to play in LAN without any online connection. The CD-key is only required when playing online.

I sincerely hope that you will enjoy playing Warhead as much as we enjoyed making it. We are very proud of it. Our community is the main reason we make games. If there is something you feel we could improve, please tell us what and why and we will do our best to listen to you.

Sincerely,
Cevat Yerli”

The Solution
The DRM system implemented for the Crysis Warhead changes copy protection from being key-disc based, which requires authentication every time you play the game by requiring a disc in the drive (this was the system we used in the original Crysis), to a one-time online authentication. This system allows you to play your game without requiring the game disc in the drive on any of five different machines.

Please note: this DRM solution is for the Crysis Warhead disc only. Because of the online nature of Crysis Wars, and because we want to encourage easy-to-start LAN play, you are only required an authentication upon installation. If you want to play online on our servers, you will authenticate via Gamespy as you normally would.

Key Points:

* This system allows you to authenticate your game on five computers with the purchase of one disc – you can install your copy on each machine as many times as you want. If you go over five machines, EA Customer Service is on hand to supply any additional authorizations that are warranted.
* This DRM solution is safe. EA and Crytek would never allow anything that included spyware, viruses or malware to be installed on anyone’s computers.
* We know there is concern about what will happen if the authentication servers turn off or questions about what will happen in five years if you want to play the game again (and we hope you do). If that were to ever happen, Crytek and EA would deploy a patch that would remove the authentication requirement completely.

FAQ:
Q: What is the difference between the old PC disc authentication solution and the new online model?
A: Two things have changed:

* First, authentication of your game disc has changed from always needing to have your disc in the drive to an online format, eliminating the need to always have a disc in the drive when playing.
* Second, with online authentication, consumers now connect to the Internet the first time the game is launched and are only required to reconnect if they are downloading new game content.

Q: How will the game authenticate now?
A: We authenticate your game online after installation when you launch it for the first time.

Q: Do I have to re-authenticate after the first time my game is launched?
A: Re-authentication is required only if you make significant changes to your PC's hardware, reformat your hard drive, or in some cases, upgrade your Operating System. Multiple installations of the game on the same computer that has not gone through significant changes will not count against the number of computers the game can be installed on.

Q: What are the benefits of online authentication versus the disc-based model?
A: The new system means you don't need to have the game disc in your computer in order to play. You will no longer have to carry disk to enjoy a game you already have installed.

Q: Am I able to play my game on more than one computer? Do I need the disc for that?
A: You'll be able to install and play the offline features of your game on up to five computers without the need of the game disc. Your computer is authorized after installation and the initial launch of the game.

Q: Will I still be able to play my game offline?
A: Yes, you can play offline.

Q: What happens when I’ve reached the maximum number of computers for my game and I need more? (Due to computer upgrades, theft, crashes, etc.)
A: EA Customer Support is on hand to supply any additional authorizations that are warranted. This will be done on a case-by-case basis by contacting Customer Support.

Cry-Eddy

Jedina dobra vest je da multiplay Crysis Wars ne potpada pod DRM "zaštitu", ali 5 aktivacija u single play delu slučaju zaista smaraju. Ukoliko dodaš nov hardver, formatiraš disk ili reinstaliraš windows - ode jedna aktivacija. EA bi kao "trebalo" da ti dozvoli još aktivacija posle toga ako ih pozoveš, ALI iz prakse drugih ljudi je opšte poznata stvar da se tako nešto ne dešava. Primer lika koji je imao probleme sa Mass Effect-om je najveći dokaz da daljih aktivacija neće biti koliko god im se budete žalili.

Jedini zaključak koji mogu da izvučem iz ovoga je da igra nije vredna kupovine sem u slučaju da ćete redovno igrati multiplay
, a sa druge strane, multiplay u prvom delu je bio veliko razočaranje pa se sada pitam da li je Crysis Wars iole drukčiji? Ukoliko neko ima iskustva, neka javi.

p.s. Ova glupost od zaštite se odnosi i na STEAM verziju, što je tek vrhunska glupost. http://dl-client.getdropbox.com/u/49917/SecuRom.jpg
Danas sam imao u rukama Warhead, 1500 dinara, i pomislih instinktivno - e super, sad ću da ga kupim, ali sam se setio svih ovih gluposti i odustao.

p.p.s. Na Crytekovom forumu sva deca hvale zaštitu i zahvaljuju se EA gamesu na unapređenju igračke scene sa ovom novom zaštitom. Bože sačuvaj. Ili su ameri ekstremno glupi i sad to dokazuju ili su poruke žešće filtrirane.

Poslednja izmena:
da li je neko pokrenuo krizu u Vista x32
ne mogu ni stalkera ni krizu da pikkrenem dok sve ok radi u xp

^^ Nema potrebe za zabrinunošću, za Spore već pripremaju patch kojim može da se deaktivira postojeća instalacija, za očekivati je da to urade i za Warhead, a ako ne urade uvek može da se stavi lek dok se čeka odgovor support-a:p. A veliki je plus što Crysis Wars nema DRM, što je najvažnije.

@DonPaya
Ako ti radi na XP, zašto bi terao na Visti, pogotovo što će ti perfomanse biti mnogo lošije.

Poslednja izmena:
cisto da probam ali resio sam problem prekopirao sam bin32 instaliran u xp u vistu i radi, verovatno se nesto zeznulo pri secure rom , i dalje nemogu stalkera da pokrenem sa reloaded patchom ,
pokusacu istu foru.

rAMA: slazem se sa tobom posto trenutno imam SLI cisto zelim da vidim sta moze u Visti da se postigne

Amen to that!

Dok sam prelazio igru osecao sam se kao da igram neki dobro rezirani, visokobudzetni akcioni sci-fi film sa tonom specijalnih efekata. Jedine zamerke idu na cinjenicu da se igra rusila 6-7 puta dok sam je prelazio i to da je kratka.

Slazem se, igra je prejaka ali prekratka.

ps Imao sam jedno izletanje u Win na Train mapi

Poslednja izmena:
Hmm...možda rešim da pazarim original...pa me zanima kakva su ograničenja? Broj instalacija, na jednom, na više računara? :)

Pretpostavljam da je kopiranje onemogućeno...

Da li još neko ima problema sa tamno plavim ekranom kad treba da počne gama nikako igra da se uključi a sve počne lepo

Proradi, sorry, moja greška..

Vredi li sta ova igra ili je u fazonu nekih arena?
Mislim da ne obilazm prodavnice komisione robe?

Psycho je GAY! :p
gayop5.jpg

Hmm...možda rešim da pazarim original...pa me zanima kakva su ograničenja? Broj instalacija, na jednom, na više računara? :)

Pretpostavljam da je kopiranje onemogućeno...
Neverovatno, ali čak na istoj strani ti piše odgovor :p

Da preformulisem pitanje :).
Koliko su teske vase verzije koje igrate.
Ja skidam neku od 5,91GB, pa ne znam da li je dobra ?

Ono sto znam je da je ponovonapunjena verzija od 7,47GB fakechina :D.

Poslednja izmena:
Da preformulisem pitanje :).
Koliko su teske vase verzije koje igrate.
Ja skidam neku od 5,91GB, pa ne znam da li je dobra ?

Ono sto znam je da je ponovonapunjena verzija od 7,47GB fakechina :D.

Ne brini, nastavi da skidas tu od 5.91. ;)

Ok, hvala, cisto da proverim.

A skinuo sam i Stalker ima vec 2-3 dana i nikako da krenem da igram...

Ej godine mlade ej godine loode :D, nekad sam igrao 3-4 igre istovremeno, sad ne mogu da se nakanim ni da startujem bilo koju igru, a dugo sam cekao npr Stalker CS, ***.

True, plus! zahteviniji je od originala jedno 20%. :S:

Meni deluje da bas nije,kada na mom krsu od graficke sa svim setovanjima na "gamer" osim "object quality" koji je na "mainstream" u 1680*1050 mogu da igram sa 20-tak fps (varira od 15 -25 fps) cini mi se da je igra nesto manje zahtevna od starog Crysisa.
Na svu srecu nema onog benchmarka :smoke:

Poslednja izmena:
Meni deluje da bas nije,kada na mom krsu od graficke sa svim setovanjima na "gamer" osim "object quality" koji je na "mainstream" u 1680*1050 mogu da igram sa 20-tak fps (varira od 15 -25 fps) cini mi se da je igra nesto manje zahtevna od starog Crysisa.
Na svu srecu nema onog benchmarka :smoke:

Pa pazi, originalni Crysis sam igrao na 8800GTS 320 u 1680*-mid/high i sve je radilo prilicno sjajno. Warhead sam probao na masini sa Q6600, 4GB, 9600GT, VistaX64 i u rezoluciji 1440*-Gamer igra opasno sece(nekih 16-21fps). Toliko o njihovoj optimizaciji. :)

Ja kada stavim "object quality" na gamer + sve ostalo na gamer u 1.6k fps je vrlo cesto ispod 10,cim je samo Object na mainstream igra radi duplo brze,a meni je nekako vec od 17-18+ fps igra skroz igriva.

Poslednja izmena:
pa meni u 1650 i gamer padne na 15-20 kad ima dosta akcje oko mene a nje u odnosu na prvi deo ima dosta vise pa tako ispada iako je dosta radjeno na optimizaciji krajnji utisak bude slican ili cak nesto gori dok su vece borbe/eksplozije u blizini

Ja kada stavim "object quality" na gamer + sve ostalo na gamer u 1.6k fps je vrlo cesto ispod 10,cim je samo Object na mainstream igra radi duplo brze,a meni je nekako vec od 17-18+ fps igra skroz igriva.

Bio si u pravu. Sve sam ostavio na Gamer samo sam "object quality" stavio na mainstream i igra je "zivnula". :)
Takodje povlacim ono sto sam potvrdio(da je igra smor). :smash:
Nakon predjenih nekoliko nivoa, mogu da konstatujem da je igra zaista odlicna. Postoji par novih oruzja i vozila a za divno cudo nisam primetio nigde glisera i camaca. Cini mi se da je u Warhead-u veci akcenat bacen na timsku igru, sto znaci da cete skoro svaki 2-3 nivo ici u grupi.

Sve u svemu igra uopste nije losa. :p

Nazad
Vrh Dno