Šta je novo?

Crysis Warhead

Nego reci mi, jel mogu (i kako) da izmenim ovaj tvoj autoexec.cfg file, da stavim na rezoluciju 1024x768, treba da ortaku odnesem (imamo istu graficku), pa da se on ne bi smarao, da svaki put kad ulazi mo ra da menja rezoluciju :). Jel moze da se menja ovaj cfg file preko notepada i gde se menja rezolucija ?

Otvori sa notepad-om ili wordpad-om, na samom pocetku ima r_width=1440 i r_height = 900 , pa izmeni kako ti odgovara, tu je i vsync. Sve komande imaju objasnjenje pored, pa mozes i ostalo sam menjati...

@Nenad22 odlican ti je config, svaka cast na trudu. Probao malo sinoc, izgleda fenomenalno samo mi je prelako posle stalkera, ovi Koreanci padaju k'o zene neke, za one ruse treba ceo okvir da istreses :D

Meni igra radi super. Nema izletanja na desktop, Sada sam na pocetku nivoa Frozen Paradise. Ono sto sam primeti je drastican pad frame-ratea u nivou pre ovoga ( vozis hoverkraft). Setovanja su na 1680x1050 , a sve ostale opcije su na Gamer.Daleko bolja igra od oba stalkera.

Igra radi odlicno (mada je samo jednom pukla). Zapeo sam na nivou Frozen Paradise, ne mogu da se popnem na onaj veliki brod (da bih doshaodo onih mojih)! Kako dalje ?

Igra radi odlicno (mada je samo jednom pukla). Zapeo sam na nivou Frozen Paradise, ne mogu da se popnem na onaj veliki brod (da bih doshaodo onih mojih)! Kako dalje ?

siđi u podnožje i onda polako sa najniže gromade leda na najvišu do ulaza u brod (hangar)

Evo i ja instalirah sada ali, stvarno ne znam kome su oni prodavali one price da ce igra da radi na kompu od $500, doduse nisam probao ostala setovanja sad cu da skinem ovo sto je Nenad proseldio jer igra na enthusiast setovanjima radi ocajno ..

Evo i par screen-ova sa samog pocetka

Prilozi

• Crysis 2008-09-22 13-25-21-93.jpg
    Crysis 2008-09-22 13-25-21-93.jpg
    135.8 KB · Pregleda: 75
  • Crysis 2008-09-22 13-27-32-44.jpg
    Crysis 2008-09-22 13-27-32-44.jpg
    114.2 KB · Pregleda: 68
  • Crysis 2008-09-22 13-28-03-88.jpg
    Crysis 2008-09-22 13-28-03-88.jpg
    122.5 KB · Pregleda: 69
  • Crysis 2008-09-22 13-30-10-03.jpg
    Crysis 2008-09-22 13-30-10-03.jpg
    279.2 KB · Pregleda: 88
@OCz
Kod tebe definitivno nesto ne stima, ako nisi mnogo odvrnuo AA morao bi da imas bar 40% veci FPS. Na ovom 4. shotu sam imao mozda nesto manji fps u 1680x1050. Meni se desavalo da igra u nezahtevnim situacijama obori fps na 8-12, a kada ponovo ucitam save radi "odlicno" na tom istom mestu?

Edit: Evo slicnog shota na max bez AA u 168x1050.

Poslednja izmena:
Evo i ja instalirah sada ali, stvarno ne znam kome su oni prodavali one price da ce igra da radi na kompu od $500, doduse nisam probao ostala setovanja sad cu da skinem ovo sto je Nenad proseldio jer igra na enthusiast setovanjima radi ocajno ..

Evo i par screen-ova sa samog pocetka

pod vistom/dx10 radi "malo" losije ;)
force-uj -DX9 u shortcut-u ili koristi "very high tweak" na xp-u isto kao za crysis

Pa u DX9 radi nesto bolje ali, opet sto se mene tice ocajno ..
U nekoj akciji ~25FPS ume i manje ovako kad vozim dzip ili se krecem kroz sumu ~30-35FPS pa ponekad dodje i do 40FPS ali retko ..

Stari Crysis je klizio bukvalno na VeryHigh, ne secam se da je FPS pao ispod 35 tamo ..

Ja na mojoj masini na 1900x1020 imam izmedu 23 i 35 frejmova, Gamer setovanja. Doduse, padne prilikom eksplozija na 10-15 FPS...

Pa u DX9 radi nesto bolje ali, opet sto se mene tice ocajno ..
U nekoj akciji ~25FPS ume i manje ovako kad vozim dzip ili se krecem kroz sumu ~30-35FPS pa ponekad dodje i do 40FPS ali retko ..

Stari Crysis je klizio bukvalno na VeryHigh, ne secam se da je FPS pao ispod 35 tamo ..

Nesto tu ne stima definitivno, probaj da reinstaliras igru, jednom liku je pomoglo sa nekog foruma.

Ne moras ni da se penjes, izadjes iz njega i peske preko brda i par stotina metara dalje je kraj misije.

Poslednja izmena:
OK, ali jel neko probao WARS da napiše utiske?

Meni na 1680 x 1050 sve je setovano na gamer sem object quality na mainstream radilo super do ulaska na nivo "from hells heart" gde dolazi do drasticanog pada frame-ratea samo dok sam na vozu i pucam po helisima i oklopnim vozilima.

Poslednja izmena:
Kod mene u 1280x1024 sve na Gamer ide između 20-30fps, ali sam podesio na 1024x768 i sve na Enthusiastic i igrivo je (padne fps povremeno i na 10, ali vredi :)).

Bez AA i AF je, 1440x900.
Ima ~25-30FPS igra, i to se i oseti ..

Nesto ne valja, mozda vista jako usporava. U xp-u ne bi smelo da pada ispod 30 na tim setovanjima. Meni warhead deluje manje zahtevan nego prvi crysis sa istim podesavanjima.

Pa ne znam ..videcu da reinst. igru posle sad sam nesto zauzet ..
Uglavnom u igri mi je slicno ko sto se moze videti na shot-ovima sto je oogabooga prosledio, samo kojih crnih 65-80FPS pa ni 40FPS mislim da nisam video ..

Prvi Crysis je zaista lepo radio, znaci preko 60FPS sam imao uglavnom, pa unutar zgrada i ono ume i trocifreni br. da bude, retko kad je FPS bio ispod 40-tak ili slicno .. a ovo mi radi pa jedno ..200% losije ..

Nesto ne valja, mozda vista jako usporava. U xp-u ne bi smelo da pada ispod 30 na tim setovanjima. Meni warhead deluje manje zahtevan nego prvi crysis sa istim podesavanjima.

Mislim da vista ne usporava igru,ja sam nesto vise od pola igre presao na XP-u i zbog cestih izletanja na desktop nastavio na Visti,nisam merio fps ali mi na oko deluje da je potpuno isto,nikakva usporenja nisam primetio.

Cuj, bolan , Vista usprava, ba?
Uzivam u DX 10 efektima,;), Vi ne?

Jel sam ja lud ili i pod xp-om ima dx10 efekata? Isto izgleda kao crysis sa onim tweakom...

Jel sam ja lud ili i pod xp-om ima dx10 efekata? Isto izgleda kao crysis sa onim tweakom...

Nisi lood, samo se tako cesljas :d.
Ima tih DX10 efekata, nisu teli da se brukaju, pa da im hakuju, kao u proslom delu ;).
Enthusiastic je very high, gamer je high, barem je takav moj utisak ;).

Nisi lood, samo se tako cesljas :d.
Ima tih DX10 efekata, nisu teli da se brukaju, pa da im hakuju, kao u proslom delu ;).
Enthusiastic je very high, gamer je high, barem je takav moj utisak ;).

Tako nekako, elem na 1280x1024 sa malim tweakom, sve radi super na mojoj mashini oko 60fps, Enthusiastic podesavanja sa 8xQA ... mrzi me da kacim slike, ...

Odlicna igra...ovo je nesto kao sto je svojevremeno bio Primal Hunt za AvP2, dakle akcija i samo akcija.Odlicno izrezirano.Graficki mi deluje napucanije od originala, ali mi nivoi deluju "uzi" no sasvim dovoljno za manevar i da ne deluje linearno.
Hehe, gledam helis prilazi da istovari korejance, par C4 paketa na heliodrom, stek u zbun, klik i BOOM :D Mine, klejmori, zabava do yaya.
A posto AI uvek pokusava da me opkoli (a npc-ova ima na pretek), klejmori su vr' :d
Zanimljivo, cini mi se da mi bolje radi pod DX10.Inace, tu je negde po zahtevnosti sa prvom krizom, mozda malo bolje radi, ali posto su nivoi malo zatvoreniji, nije ni cudo.
Obavezno staviti u cfg r_texturestreaming=0 , inace ce igra imati one ruzne blurovane teksture ponegde, dok se hi-res ne ucita.
Zvuk izuva, sa svim onim efektima, plus odlicna muzika.
Naravno, ni ovo ne treba igrati na tezini ispod delta, AI je sasvim dovoljno balansiran na delta tezini, sve ispod toga bi bilo previse lagano i nezanimljivo.

znam da mi je procesor slab za grafičku, ali meni ova igra uopšte neće da radi.
ja ne znam šta je to. tokom svih onih uvodnih animacija i u meniju imam fleke preko ekrana, a na kraju igra neće ni da krene, ako uspe da krene izbaci me ubrzo na desktop sa onim close program.
imam još grid koji radi odlično sve full, ali ponekad me i on izbaci. red alert 3 jedino radi dobro a beta je verzija? menjao sam drajver, obrisao sve od pre drajvere (2600xt). pošto mi se crysis ogrebao nisam mogao ceo da snimim već samo demo, ali i on brljavi.
probao sam da uslikam screenshot ali daje samo crnu sliku.
da li neko zna u čemu je problem?

Stavio ja sad Nenadov exe. ( samo copy u config jel tako ? ) i ona "prva" misija onako nesto kao bolje, medjutim, sad sam ono kad je pao avion kako se vec zove i tu radi dosta bolje ~40-60FPS, dosta lepo ide, ne znam da li je pocetak takav i grafika pa zato radi losije ili ..

Inace neki ovako moj utisak o igri do sada je da ima dosta vise rokanja, tj. koreanaca do sada, ali takodje, primecujem da je doooosta lakse, znaci likovi su blago receno glupi, igram na hard na to sam i igrao prvi deo i tamo ako skinem cloak nahebo sam a ovde setam se bukvalo i samo rokam likove oni nesto kao trce ka zaklonu umesto da me odma skinu ...tu dajem igri minus, jednostavno za sada ovo sto igram na deluje mi prelako ..

Mene licno neki nivoi podsecaju na Metal Slug. Ides, zasipas iz svega i svacega, i ulepsavas nekome dan. :smoke:

Nazad
Vrh Dno